kayınvalidesi benim gibi olan varmıdır acaba

ayyy ne güzel işte gelmesin gelmesin yılda bi seferde hepsi gelsin 2 saat otursun gitsin aradan çıksın. keşke benimki de böyle yapsa.. canıma minnet valla.. bizimkiler de sağolsunlar bi hafta sonumuz var onda da herseferinde bizdeler. bu hafta benim anneme gidicez dediğimde gelmiyo bi tek Allahtan..

Tamam da cümbür cemaat gelicez dediğinde
Yok o kadar kişiyi aynı anda ağırlamak zor oluyor evde kim ne konuşuluyor anlaşılmıyor çok yoruyor bizi
Ailelerin biri sonra gelsin diyin ne olacak sonuçta kv dövecek değil ya böyle dedin diye.

benim k.valide ilk evlendiğim yıllara da çok sık olmasa da çat kapı ve yanında akrabalarıyla geliyordu. tartıştık bi gün (çok kötü bir şey demesem de özür diledim)... o huyu bitti...

en son; dün ben yemeğe götürecektim onları. başkalarına da demiş onlarda gelecek diye aradılar. ben köpürdüm. gelecek kişileri sevmiyordum(arkamdan söylediklerini kendilerinden duyduğum için istemdim, o konu tamamen topik konusu olur ). ilk eşim anlattı sonra (kendimi yatıştırdıktan sonra) düzgün bir şekilde neden diğerlerini gelmesini istemediğimi anlattım. anlayışla karşıladılar.

kısaca size demem o ki. biraz k.valideni tanıdıysan, iletişim kurmayı dene... daha sonra derdini anlatırsın. evliliğimin başında neden iletişimi denemediğim için kendime kızıyorum.

Gelinden geline değişir gelin vardır hamarat pasta çörek yapar mahiretlerini gösterir gelin vardır tembel ve beceriksiz , biri gelsin beni ,övsün der yeni evinde misafir karşılamak ister herşey yep yeni olunca kaynana vardır sürekli evine çağırır gelinde evinin keyfini çıkarmak isyer ki halen eşyanın borçları ödeniyordur birde yaşlı kaynanalar sadece kendi rahatını düşünür yeni gelin piskolojisini anlamaz , dünyası dardır herşey onun istediği gibi olmalı gelin evine geldiğindede herşeyi eleştirir yok o masa orada olmamıştır , o dolay oraya yakışmamıştır ben evliliğimin ilk yıllarımda kaynana gelir bütün düzenimi bozardı mutfaktan tutun , misafir odasına kadar eşimde ona yardım ederdi eşim memnun olunca bende susardım ki yoğun çalışıyordum , evde doğrı düzgün kalmıyorsum ki durun eşyalardan sıkılayım ikte böyle ufak şeyler ama mideyi bulandırıyor işte

Ayy tatlim valla bende sana bayildim akillar bir calisiyo
Canim ama boyle yapmadan da hayat gecmiyorki ve eşimin ailesi eninden cücügünden hepsi gicik gicik gicik anlatılacak gibi değil yani Esim bile görüşmek istemiyor o derece yani gecen diş bugdayi yaptim kizima öğle yemeğine geldiler utanmasalar aksamadan kalacaklar bende hic yüz vermedim nasil agirliym o yorgunlukla bide onlari cekti gittiler iyi oldu

ayol parasını onlar mı vermiş çeyizlerinin ne acayip insanlarmış öyle.. senin kaynana pohpohlanmak istiyo benim kayınpederim gibi.. neymiş hergün arıcakmış eşim hergün uğrucakmış, çokyakında değiliz uzakta değiliz ama uzal olmasak bile hergün uğrayamaz ki bu adamın ayrı evi barkı var artık.. onlarda gelmez ama bizi rahatsız etmemek içinmiş bende hiçççç umursamam gelmesinler daha iyi.. tabi seninki sülaleyi toplayıp geliyomuş eşin uyarsın güzel bi dille anne evimiz küçük o kadar insanı ağırlamak zor oluyor eşimde yoruluyor desin, ben bi kere 15 kişi ağırladım yemekli ayaklarımın zonklamasından uyuyamadım, eşim yasakladı yemekli misafiri ay bide benim çeyizimi görmeye de onlardan kimmssecikler gelmedi buna da takılmadım çalışıyorum zaten kimseye anahtar verip eşyalarımı kurcalatamam
( görümcem kurcalamış ben yokken, hadi kurcaladın bari bulduğun gibi bırakta anlaşılmasın dimi :))
yani eşin seni anlıyo şanslısın o açıdan..

BN bir yıllık evliyim ve şu zamana kadar KV bir defa kp de hic gelmedi hep beni beklerler ilgi beklerler bizde esinle ima edince biz gelemiyruz çalışıyoruz faln diyorlar sanki biz çalışmıyoruz ....neyse yine aklıma geldi sinir oldum...bosverin gelmesinler lafını etmeyin istediklerinde gelirler zaten...

bırak gelmesin be cnm sende cok mu önemli

zaten yılda bir geliyorlarmış bir kereliğine cümbür cemaat ağırlayıver ne olacak sanki benim eşimin ailesi de öyle arka arkaya birilerini çağırmadan gelmezler ama sen 8 ay 1 ağırlamışsın canım bir de eşin gelmeyin hayır diyebiliyor bak ne güzel benim eşim asla diyemez gelmeyin diye. önemli olan benim evimin huzuru gelecek misafirde evin bereketi. zaten çok gelmiyorlarmış eşini bunun içinde kırma derim... sınavada tek birgün çalışmayacaksın sonuçta misafiri 1 gün ağırlayacaksın

Aman gelmesin ne güzel :) dört yılda 5 kere gelmemiştir çok ta tin evimin huzurunu bozmasinda:)

neden gelmek istemiyolarki acaba?
bence iki ihtimal var
- ya yeni evlisiniz birakalim yeni ciftleri rahatsiz etmeyelim diye dusunuyolardir
-yada dugun arefesinde falan bi tartismaniz oldu veya saygisizliginiz oldu kaynanada tavir olsun diye ne gelirim ne giderim dedi

Konu Sahibi arkadaş ben senin bunu niye dert ettiğini anlamadım? Gelmesinler işte ohhh ne güzel keyfine bak. Millet kayinvalidem evimde çıkmıyor her işime karışıyor diye dert yanar. Siz de tutmuş kadin gelmiyor diyorsunuz. Belki rahatsız etmekten korkuyordum, birçok kayinvalidede bulunmayan bir "düşüncelilik " vardır belki kayinvaliden zde? Benimki evliligimin 10.ayında geldi, elim ayagima dolaştı, ben de bir küsür bulur da eşimle aramızda açılır mu diye. Öyle çok sık gelmesini de istemem yani. Siz olsanız ne yapardınız demişsin, KEYFIME BAKARDIM

yok böyle gelmemesine değil her gelicem diye aradığında anneannenler dayınlarla gelcez demesine kıl oluyorum en az 10 12 kişiden bahsediyorum çocuklar hariç inadına yapıyo gibi geliyo bana
Yani biz Gelinleri haklı buluyoruz genelde bu forumda ama yani sizin konunuzda da yani bi tuhafkayinvalideler açısından düşündüm de, kadincagizlar gelseler suc , gelmeseler suç

Senin gibi kv yok ama olmasını isterdim. Ben yeni evliyken sürekli arar gelirdi. Cicim aylarımı eşim ben ve ailesi geçirdik. Pazar sabah 8 de kahvaltıya gelirler di akşam 10 da giderler di. Yeni evliyim ve pazar gününü evde eşimin ailesiyle geçirirdim ağustos ayında. 8 ayda 2 kere gelsin isterse 20 kişi gelsin sorun değil yani :)

Bizim ailede davet gelmeden gidilmez.

Yeni evliymissiniz bir sofra kurup aksama yemeğe bekliyorum vs demenizi beklediler belki. Yapmayinca onlarda istenmedklerni düşünüp seslenmeyip rahat birakalim demiş olabilirler..

Benim de yengem hayatta davet etmez evine...biz arada bir bir sirf bağlar kopmasin diye arar toplanip gideriz çaya.."Neden hic gelmiyorsunuzz" der üstüne..

E cagir da gelelim :)

Siz zaten eve hiç gelmelerini istemiyosunuz yazdıklarınızdan çok belli oluyo sanırım kadın farkında ve az geliyo gelirken de bence sınavın var diye topluca getiriyo ki sana 2.zahmet olmasın ..anneanneye takmışsınız çeyiz görmeye gelmemiş diye yaşlı başlı kadın olabilir ne var bunda bazı şeyleri alttan almalısın zaten eşin de arkanda ben ortada hiç art niyet görmedim..

valla ben ayrı eve çıkalı 4 ay oldu kv henüz gelmedi.. O oralı olmadı bende ısrar etmedim.. Kimseyi zorla çağıramazsınız? Oluruna bırakın bence.. Oh miss

Aayy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…