• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenize ''ANNE'' diyebildiniz mi? Farklı bir hitap şekli mi kullandınız?

kayınvalıdemınkı agız alıskanlıgı bıraz ama annem demesı karsıdakını rahatlatıyor bıraz kulak dolgunlugu oluyor :1: kardeslerımde anneme sultan derler cogunluk

ınsaallah en kısa zamanda duzelır durum uzmeyın kendınız herseyın zamanı var gelınınız turkceyı tercıh edıyordur belkıde ama utanıyor ıste :)))

İnşaallah canım, bekleyip göreceğiz. Çok teşekkür ederim, gelişmeleri bildireceğim. :54:

Sekiz ay süren nişanlılık ve 12 günlük evlilik süresince, gelinimin bana yöneltebildiği hiç bir hitap şekli olmadı.
Nişanlılığının ilk günlerinde hitap zorluğu çektiğini anlamış ve bana en rahat söyleyeceğin şekilde hitap edebilirsin demiştim.
X... anne, X.... teyze, Valide veya herhangi bir şey, gibi örnekler vererek, istediği şekilde hitap edebileceğini,
ancak; hitapsız kalmak istemeyeceğimi belirtmiştim.
Çok sık görüştüğümüz halde maalesef bu güne kadar işitmek nasip olmadı.
Durumun ilişkimizi nasıl etkileyeceğini bilmesem de, endişeleniyorum işte.
Hitap edemediğimize yakınlık hissedebilir miyiz?
Tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

Benim bir arkadaşım var,kesinlikle karşıydı kayınvalideye anne demeye.Fikri şu ki
onun tek bir annesi varmış,onu doğuran,büyüten annesi.Diyemezmiş,dese bile buruk hissedermiş.
Aslında Türkiye'de gelenek bu.Yabancı ülkelerde isimle hitap ediliyor ki ben buna çok karşıyım.
Anne,beni doğuran,büyüten emek veren kadın.Aslında kayınvalide haketmeli bu "anne"liği.
Anne gibi olmalı yani.Gelin de "kız" gibi olduktan sonra.Eşimi ben seçerim,annesi ise ona emek verip bu zamana
kadar onu büyüten insan.Anne denmeli bence.Ama önceleri bu hitap konusunda gerçekten sıkıntı yaşanır.Ben olsam ben de yaşarım:)

yüzük takılır takılmaz anne dedım.eşimin annesı sonuçta.ben eşimden nasıl beklıyorsam oda benden beklıyor.sanırsam gelınınız şimdiden bır mesafe koymaya çalışıyor.

Sekiz ay süren nişanlılık ve 12 günlük evlilik süresince, gelinimin bana yöneltebildiği hiç bir hitap şekli olmadı.
Nişanlılığının ilk günlerinde hitap zorluğu çektiğini anlamış ve bana en rahat söyleyeceğin şekilde hitap edebilirsin demiştim.
X... anne, X.... teyze, Valide veya herhangi bir şey, gibi örnekler vererek, istediği şekilde hitap edebileceğini,
ancak; hitapsız kalmak istemeyeceğimi belirtmiştim.
Çok sık görüştüğümüz halde maalesef bu güne kadar işitmek nasip olmadı.
Durumun ilişkimizi nasıl etkileyeceğini bilmesem de, endişeleniyorum işte.
Hitap edemediğimize yakınlık hissedebilir miyiz?
Tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

Allah bana sizin gibi ince düşünceli bir (kayınvalide) anne nasip eder mi acaba hoş bende bu şans varken zor ama :9:

Benim bir arkadaşım var,kesinlikle karşıydı kayınvalideye anne demeye.Fikri şu ki
onun tek bir annesi varmış,onu doğuran,büyüten annesi.Diyemezmiş,dese bile buruk hissedermiş.
Aslında Türkiye'de gelenek bu.Yabancı ülkelerde isimle hitap ediliyor ki ben buna çok karşıyım.
Anne,beni doğuran,büyüten emek veren kadın.Aslında kayınvalide haketmeli bu "anne"liği.
Anne gibi olmalı yani.Gelin de "kız" gibi olduktan sonra.Eşimi ben seçerim,annesi ise ona emek verip bu zamana
kadar onu büyüten insan.Anne denmeli bence.Ama önceleri bu hitap konusunda gerçekten sıkıntı yaşanır.Ben olsam ben de yaşarım:)

Mantık çerçevesinde değerlendirdiğimde ben de anne denmemeinden yanayım tatlım.
Lakin gelenekleri de yok sayamıyoruz işte. Gelenekleri yaşatmalımıyız bilemiyorum.
Aile bağlarına katkısı oluyorsa yaşatılmalı bence. Katkıdan ziyade sıkıntı yaratıyorsa da yaşatılmamalı.

yüzük takılır takılmaz anne dedım.eşimin annesı sonuçta.ben eşimden nasıl beklıyorsam oda benden beklıyor.sanırsam gelınınız şimdiden bır mesafe koymaya çalışıyor.

Eşinden bekleyeceksen en doğrusunu yaparak ilk günden durumu netleştirmişsin canım. Kutlarım.

Allah bana sizin gibi ince düşünceli bir (kayınvalide) anne nasip eder mi acaba hoş bende bu şans varken zor ama :9:

Dilerim her konuda anlaşabileceğin insanlarla karşılaşırsın İnşaallah.
İki taraf için de engebeli bir yol demekki canım. İlk engeli aşamadık henüz.

Dilerim her konuda anlaşabileceğin insanlarla karşılaşırsın İnşaallah.
İki taraf için de engebeli bir yol demekki canım. İlk engeli aşamadık henüz.

5 yıllık ilişkimin evlilik direğinden döndüren bir anneden sonra sizi okumak çok içlendirdi beni.
Umarım sizin anlayışınızın bakış açınızın kıymeti bilinir gerçekten özel düşünüp davranıyorsunuz imrendim, amin inşallah hepimiz öyle insanlarla karşılaşıp sürelim şu fani hayatı huzur içinde :)

Son düzenleme:
5 yıllık ilişkimin evlilik direğinden döndüren bir anneden sonra sizi okumak çok içlendirdi beni.
Umarım sizin anlayışınızın bakış açınızın kıymeti bilinir gerçekten özel düşünüp davranıyorsunuz imrendim, amin inşallah hepimiz öyle insanlarla karşılaşıp sürelim şu fani hayatı huzur içinde :)

Farklı nedenleri olup annesinin arkasına sığınmadıysa eğer, genelde var olan kaynana önyargısı sende pekişmiştir canım.
Kendi kararlarını alamayan birisiymiş ki yollarınızı ayırmışsınız. Böylesi hayırlıymış demekki. Amin... İnşaallah hepimiz, daima huzur içinde oluruz.

Farklı nedenleri olup annesinin arkasına sığınmadıysa eğer, genelde var olan kaynana önyargısı sende pekişmiştir canım.
Kendi kararlarını alamayan birisiymiş ki yollarınızı ayırmışsınız. Böylesi hayırlıymış demekki. Amin... İnşaallah hepimiz, daima huzur içinde oluruz.

Duygusal baskılar ve sömürüler altında kaldı diyebilirim, yinede evlenirdik ama huzurum olmazdı diye düşünüp ayırdım yollarımı.
Mesela anne babamın ayağına su veya kahve pişirip götürmüşlüğüm yoktur ama onlara saygımdan neler yaptım kıymet bilmeyen bilmiyor maalesef.
İnsanın içine oturuyor sağlam izler bırakıyor yaşananlar ama vicdanım rahat çok şükür.
Her şerde bir hayır vardır inanırım :)

Bu durumda ne denebilir ki? Aslında söylemek istediklerim var da işte endişeleniyor insan. Yani ilşkinize zarar veririm korkusu.
Sevgilin abla abi diye hitap ediyorsa senin de öyle hitap etmen bence uygun olur.
Lakin kendisi isimleri ile hitap ediyor ve sana abla, abi diyeceksin diye bastırıyorsa hoş değil.
Yıllar önce evleneceğim kişi de kendisi isimlerini söylediği halde 3, 4 yaş farkla abla, abi demem için dayatmıştı da yıllarca dilimden
yarım yamalak çıkmıştı bu hitaplar. Şimdiki aklım olsa ona kabul ettiremiyorsam ablası, abisiyle görüşüp fikirlerini alırdım.
Hem de bu devirde uygulamak daha zor sanırım. 3, 5 yaş farklarla gerçek kardeşler bile ismiyle hitap ediyor.
Her şey gönlünce olsun EYluL_BAsaKcım.

teşekkür ederim kulittacım güzel düşüncelerin için...:16:

oda abla ve abi diye hitap ediyor ..sanırım bunun iyi tarafından bakmam gerekiyor..zaten bugüne kadar
hiç başka bir şey istemedi benden, ben de ablam ve abim olduğu için sevinebilirim mesela ...:8:

kayınvalidem benim bilmemkaçyıl sonraki halim gibi resmen, dolayısıyla çok seviyorum onu ve anne demek gerçekten içimden geliyor ;)

teşekkür ederim kulittacım güzel düşüncelerin için...:16:

oda abla ve abi diye hitap ediyor ..sanırım bunun iyi tarafından bakmam gerekiyor..zaten bugüne kadar
hiç başka bir şey istemedi benden, ben de ablam ve abim olduğu için sevinebilirim mesela ...:8:

Kendisi abla abi diye hitap ettiğine göre kesinlikle doğru yoldasın canım. Herşey gönlünce olsun, sonsuz mutluluklar dilerim.

merhaba, sizi takip edeli düşünüyorum 4 yıllık evliyim ve ben kayınvalideme ne zaman anne dediğimi hatırlamıyorum şoktayım günlerdir nişanlanınca mı dedim sözlüyken mi anımsamıyorum.. sadece eşimle sözlenmeden falan önce hiç birşey demediğimi hatırlıyorum zaten pek samimi değildik o zamanlar... sonrasında demek ki kayınvalidem bana o kadar doğal davrandı ki ben de o doğal sürece kaptırdım kendimi.. bir de ben yakınlık olması taraftarıyım.. çocuğu benimle evli ve ben kendini bana yakın hissetsin oğluyla arasına girebileceğim fikrine kapılmaması için sürekli yakınlarında olmaya çalışıyorum.. çünkü bir anne için evladından ayrı kalma krkusunun çok kötü olabileceğini empati yaparak anlayabiliyorum.. ben onu bir anne gibi gördüm öyle yaklaştım sonrasında tanıdım.. oda beni kızı gibi gördü sağolsun.. itmedi kendinden.. yani bu iş karşılıklı.. tek taraf mesafeliyse o zaman biraz zor durum.. aşılması için kişiyi kendi yüreğine bırakmak lazım diye düşünmekteyim.

merhaba, sizi takip edeli düşünüyorum 4 yıllık evliyim ve ben kayınvalideme ne zaman anne dediğimi hatırlamıyorum şoktayım günlerdir nişanlanınca mı dedim sözlüyken mi anımsamıyorum.. sadece eşimle sözlenmeden falan önce hiç birşey demediğimi hatırlıyorum zaten pek samimi değildik o zamanlar... sonrasında demek ki kayınvalidem bana o kadar doğal davrandı ki ben de o doğal sürece kaptırdım kendimi.. bir de ben yakınlık olması taraftarıyım.. çocuğu benimle evli ve ben kendini bana yakın hissetsin oğluyla arasına girebileceğim fikrine kapılmaması için sürekli yakınlarında olmaya çalışıyorum.. çünkü bir anne için evladından ayrı kalma krkusunun çok kötü olabileceğini empati yaparak anlayabiliyorum.. ben onu bir anne gibi gördüm öyle yaklaştım sonrasında tanıdım.. oda beni kızı gibi gördü sağolsun.. itmedi kendinden.. yani bu iş karşılıklı.. tek taraf mesafeliyse o zaman biraz zor durum.. aşılması için kişiyi kendi yüreğine bırakmak lazım diye düşünmekteyim.

Empati yeteneği gelişmiş kişiler için ilişkiler daha sağlıklı oluyor demekki. Ben de kendimce empati yaparak, kendi ailelerini, kendi düzenlerini gönüllerince kurabilmeleri için
uzak durmaya çalıştım tatlım. Bana ihtiyacınız olduğunda alo demeniz yeter daima yanınızdayım diyerek onların yönlendirmesine bıraktım kendimi.
Oğlum, yüreğim onlarla attığı halde özgür kalmaları adına kendimi çektiğimi biliyordur. Lakin bu tavrımı gelinim nasıl yorumluyor bilemiyorum canım.
Evet yüreğine bırakıp görmek lazım. Lakin hangimiz çevre, aile, gelenek baskılarına kulaklarımızı tıkayarak yüreğimizin sesine kulak verebiliyoruz ki?
Yolun en başındayız daha, birbirimizi keşfede keşfede ilerleyeceğiz. Umarım bardağın dolu tarafını görme felsefesini benimseyerek sağlıklı ilişkiler kurabiliriz.
Her şey gönlünce olsun İnşaallah, sonsuz mutluluklar dilerim.

Henüz evli değilim sevgilimin annesiyle 2,5 yıldır tanışıyoruz. o günden beri x teyze diyorum. :) ama hep dilimin ucunda anne kelimesi duruyor. :)) hiç zorlanmıcam ben sanırım anne demekte aramızda çok garip bi bağ var annesiyle. sevgilimin babası hep "kızım bak annen ne diyo, kızım annen çağırıyo, gelsene annenin yanına" vs gibi hep anne kelimesini kullanır onunla ilgili bişey söyliceği zaman :))
allah bozmasın şimdilik çok iyi aramız :nazar:

Henüz evli değilim sevgilimin annesiyle 2,5 yıldır tanışıyoruz. o günden beri x teyze diyorum. :) ama hep dilimin ucunda anne kelimesi duruyor. :)) hiç zorlanmıcam ben sanırım anne demekte aramızda çok garip bi bağ var annesiyle. sevgilimin babası hep "kızım bak annen ne diyo, kızım annen çağırıyo, gelsene annenin yanına" vs gibi hep anne kelimesini kullanır onunla ilgili bişey söyliceği zaman :))
allah bozmasın şimdilik çok iyi aramız :nazar:

Maaşallah, maaşallah sonsuz güzellikler İnşallah. :nazar:

Hepinize çok teşekkür ederim Arkadaşlar. Sayenizde konuya farklı açılardan bakabiliyorum artık.
Konuyu açmadan önce fazlasıyla endişenirken, şimdi endişelerimden arınmış olarak durumu akışına bırakmaya karar verdim.
Prensesim nasıl istiyorsa öyle olsun. Onu her haliyle seviyorum ve İnşaallah daima seveceğim.
İyi ki varsınız Canlarım, hep varolun İnşallah. Sizi de Seviyorum.
Gelişmelerden haberdar edeceğim. Esen kalın.
:16: :kkk:

Back
X