Kayınvalidemlerin üst katından taşınmak istiyorum

Size çözüm suncaklar. UFO alın falan dicekler. Gerçekten taşınmak istiyorsan da en kısa zamanda konuşup halledin. Konu sicakken halledin. Vakit uzarsa vazgecirmeleri kolay olcak
Aynisini dediler ufo alalim dediler evin soguklugundan anlatirken. Evin heryeri isinmadiktan sonra ben ne yapayim ufo yu elektrik faturasi gelecek daha fazla sunduklari cozum daha beter . Hal anlamaz insana halimi anlatmaktan yoruldum en kisa zamanda acacagiz konuyu vakit uzamadan insallah

Başkalarıyla görüşüp gözün açılmasın diye...bulmuşlar sessiz gelini istedikleri psikolojik şiddeti uyguluyorlar nasıl olsa dur diyen yok
Geldigimden beri cok yasadim psikolojik siddetlerini esimede yasattilar sonucunda mutsuz olan biz olduk onlar dogru olani yapiyormus gibi icleri rahat. Kendi ailemde yasamadigim seyleri yasadim ne rahatmis babam evim dedim inanin ozluyorum o gunleri. daha fazla sessiz kalmak istemiyorum en kisa zamanda konuyu acip kararliligimi gormelerini istiyorum

Ya o kadar bensin ki... cok cok iyi anliyorum seni ayni seyleri yasadim yasiyorum. İpleri koparmak istiyorum ben de. Yoksa benim psikoloji elden gidecek

Keske çocuk için acele etmeseydin
Esim cok istedi bende disardan okulumun bitmesine 2 sene var diye olsun okulum bitene kadar 2 yasina gelir sonra is hayatina atilirim diye boyle bi istegimiz oldu hayirliysa eger. bana senlik olur diye dusundum ama kv asermeme bile laf edince artik burada duramayacagimi hamilelikte stresten bebegime bisey olur diye cozumu kacmakta buldum bu evden. Evet biraz erken oldu dogru diyosunuz ama inanin esimle hic bi problemim yok tek degimesini istedigim huyu beni daha fazla ezdirmesin

Ne iyi olur anne, belli bi yaştan sonra karmaşa olmayan yerlerde yaşamak iyi gelir insana deseydiniz.

Fazla sabırlısınız. Ya da ben fazla sinirliyim bilemedim. Ben de aile apartmanında yaşıyorum. Oğlum küçükken aileme sık giderdim, gidince de uzun kalırdım. Bir gün kayınvalidem bana "çok uzun kalıyorsun eşini o kadar uzun bırakman doğru değil." dedi. "eşimi değil oğlumu emziriyorum, koca adam kendi başına yemek yiyebilir bakıma ihtiyacı mı var? Ayrıca nerede ne kadar kalacağıma ben karar veririm anne. Bu konuda karışmaya kalkarsan yok yere huzursuzluk çıkar yapma bence" dedim. Bir daha da ağzını açmadı.

Eşiniz fazla işgüzar kusura bakmayın. Aman saygısızlık yapma, aman kötü olmayalım, aman annem üzülmesin diyerek kendi sınırlarınızı çizmenize engel oluyor. Karısının ruh sağlığını da zerre umursamıyor. Siz de bu ve bunun gibi adamlar iki destek cümlesi kurdu diye "eşim sağolsun beni destekler" diye bayılıyorsunuz. Çocuk avutur gibi "aman ağzımızın tadı bozulmasın karıcım ben sana şeker bile alırım" diyecekler neredeyse.

Gerçekten destek olan eş, haddi olmadığı halde hayatınıza burnunu sokan annesine gereken cevabı saygıyı aşmadan söylemenizi ister. Sınırlarınızı belirlemenizi ister. En kötü ihtimalle, sizin kocanız tarafından savunulmaya ihtiyacınız olmasa da "anne bizim en düzenimize lütfen karışma" diye ayar çeker annesine.

Kayınvalideniz üstünü ört, aşerme oğlum yorulur derken siz ne yapıyorsunuz mesela? Çünkü aynı model yarın çocuğunuz olduğunda ona da karışacak. Anneliğinize de müdahale edecek şimdiden önlem almazsanız.

Benim kayınvalideme defalarca "oğlumu ben doğurdum. Annesi benim. Ben düşünürüm neyin iyi olduğunu siz endişe etmeyin" demek zorunda kaldım. Bunu anneme bile şikayet etti ahsjsjs. Kızın ben doğurdum sen karışma diyor diye ajsjsj.

Sonuç? Şu an bir şey diyeceği zaman kırk kere düşünüp öyle söylüyor. Aynı apartmanda on günde bir görüşüyoruz. Olur da evime gelirse tek kelime etmiyor karışma anlamında. Demek ki oluyormuş. Demek ki aman yaşlı cahil değişmez lafı külliyen yalanmış. Siz sınır çizince gayet de uyuyormuş insanlar o sınırlara.

Uzun uzun yazdım ki bir an evvel kendinize gelin diye. Sınırınızı çizin. Ağlayıp küsüp fenalık geçirirse bir serum takılır düzelir. Bu dünyaya hiç kimsenin oluşmamış karakterini çekmeye gelmedik. Gelişseymiş o zaman. Hayat yeterince zor, ekstra zorlaştırmaya hiç gerek yok. Biraz sağlam bassın ayaklarınız yere.

Bak o huysuz kaynananı takıp ne diyecek diye anne babana gitmemezlik yapma. Hatta mümkünse kendi annene yakın ev bul. Kendini de yırtsa git anne baba teyzene.Kaç yaşındaydınız. Çok pasifsiniz. Ama kaynananızın nasıl oldugunu tahmin edıyorum. Amcamın karısı var benım yengem. Çok fena anlatamam. Bagıra Bagıra konusur yüzünden sinsilik akar. Bunlar oglunu evlendirdi. Gelin doguluydu. Gelin ben yaşarım aynı evde, kalabalığı severim dedı. Girdi o eve. 1 sene zor dayandı. Sonra tasıdılar evi. Gelinide fena. Fena derken kv ona bagırırsa o da ona bagırır. Gelın kocasına da bagırır. Kendını ezdirmez. Yanı sızın kv ye böyle gelın lazım.

Sen 2 sene sonra o cocugu o kadına bırakacaksın. Sonra cocugu sahiplenecek. Sana dıyorum evı uzak tut. Rahat gelıp gidemesın

O kayinvalidenin israrlarina o zaman dayanamamissiniz. Yine dayanabileceginizi sanmiyorum. Hele de cocuk olursa hic gidemezsiniz.

Bizimkide telefondan karısırdı bana. Sorguya cekerdı. Bı gun eşime patladım. İçimde tutamıyorum. Anneme söylıycem karısma sın soru sormasın dedı. Konusu annesıyle. Basta bı trıbe gırmıs. Ama kadın gercekten telefonda artık öyle soru falan sormuyor

Gidiyorum annemede teyzemede hatta esimde is cikisinda annemlere cagiriyorum orda yiyoruz yemegi sonra evimize geciyoruz.26 yasindayim. Cok zor inanin ama bas kaldirsam dah kotu olucak olarlar diye susuyorum yeri geldiginde lafimi soyluyorum ama bu sefer kv benle daha da inatlasiyor. ornegin bebek isminde daha cinsiyeti bile belli degil kendi ismini koydurtmakta diretti benim oglum annesinin ismini koyar dedi alistiracm seni dedi bende anne cinsiyeti bile belli degil eli ayagi duzgun olsun asil ben seni alistiricam koyacagim isme dedim demez olaydim zitlasmaya basladi benimle ben onun rakibi degilim ki. Keske oyle kendimi savunan ezdirmeyen bi tip olsadim amcanizin gelini gibi daha degerli olurdum gozlerinde eminim.

Evlilik oturmadan niye hemen çocuk yapıyorsunuz? Şimdi eliniz hiç kuvvetli değil.
Esimle bi problemim yok ailesiyle butun olan biten. Biraz erken oldu biliyorum ama ben yanima senlik olsun diye istedik esimde cok istedi. Ama en azindan daha basindayken cikip gitmekte problem yasamam diye dusunuyorum

0-2 yas bebeğe tek başına bakıp ders çalışıp,mezun olup iş bulabileceğini düşünüyorsun yani:))
10 aylık bebeğim var yarım gün yardımcı gelmesine rağmen arada bir dışarda kahve içip banyomu zor yapıyorum. Okuyabilirim tek yer burası ve çocuk gelişim kitapları. Çünkü ilgi alanı olarak aklım hep kızımda, konsantrasyon problemi yaşıyorum. Geceleri uykular bölük porcuk...kizmazsaniz hayata bakış acınızı gerçeklerden çok uzak buldum, umarım taşınıp daha huzurlu olabilirsiniz.
Bu arada hamilelikte stres çok tehlikeli o yüzden burada paylaşın bari içinize atmayın (sizden maalesef çok daha tecrübeli 2 doğum yapıp tek çocuk sahibi olabilen bir anne olarak söylüyorum bunları)

Bak suan gelınını sevıyor. Gelını kendını ezdırmıyor. Bu arada onun kv sı da gelın dogum yapmıs. Kocası karısından habersiz annesının adını koymus.

Hic söylemeden evi bulup, tutmalısınız bence. Tuttuktan sonra kirayı ödedik çıkıyoruz demelisiniz. Yoksa önünüzü keserler. İnmeyin görüşmeyin tekrar saçmaladıklarında. Ben hic ne alıp ne sattığımı naptıgımı konuşmam öyle kayınvalidemle.

:) eşe söylemek doğru bir yöntem değil bence. Ben hiçbir konuda eşime şikayet etmem annesini. Arada kalmasını istemem. Koca insanım hem, kendim çözerim sorun neyse. Olur da söyleyen taraf annesi ise eşime "ben sana taşımıyorum mevzuları. Sen de bana taşıma. Ne sorunu varsa benimle konuşsun" der kapatırım konuyu. Hoş eşim de huyumu bildiğinden annesine "bana anlatma ona söyle derdin neyse" der, konuyu kapatır.

Benim kayınvalidem karakteri gereği karışmayı sever. Her gün arar beni. Bazı şeyleri görmezden gelirim çünkü bilirim ki 65 yaşında kadın değişmez. Ancak laftan anlayabilir. En azından belli konularda sınırları aşmamalı. Birkaç ay öncesine kadar telefonla aradığında "oğlan yemek yedi mi, ne yedi, ne zaman yedi" diye sorardı ahajsk. Bir gün eşimin de evde olduğu bir gün yine aradı. Sorgu sualden sonra "niye bu saate kaldı öğle yemeği" gibi talihsiz bir cümle sarf etti. Ben de "neden karışıyorsun anne benim evimin düzenine? İster geç yeriz, ister hiç yemeyiz neden sürekli detay soruyorsun ben rahatsızım bundan ve cevap vermeyeceğim bu sorulara" gibi bir şeyler söyledim. Net hatırlamıyorum neler söyledik ama gergin bir konuşmaydı.

Velhasılı eşim de şahit oldu. Telefonu kapatınca "bence gerek yoktu böyle bir çıkışa" dedi. Ben de "telefonda ne söylediğini bilmeden bu sonuca nasıl vardın? Sen karışma. Ben sana şikayet etmiyorum. Kendi sorunumu kendim çözüyorum. Git annene söyle bana karışmasın demiyorum. Sen de bana karışma." dedim. Biraz atıştık ama konu kapandı.

Sonuç? Artık sormuyor ne yediniz ne zaman yediniz diye. Biraz korkusuz olmak lazım sanırım. Ben de eskiden ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza bey tadında yaşıyordum. Baktım bende ne sınır kaldı ne psikoloji. Sonradan düşünüp dert edeceğime olay sıcakken gerekeni söylüyorum :) hayat böyle daha kolay.

Dogru diyosunuz ama cok kararliyim bu konuda esim ister desin ister demesin tek basima kararliyim goz gore gore ne sagligimdan nede yuvamin yikilmasindan yanayim cunku esimde mutsuz bu evde ama sadece bana dile getiriyor bi erkek olarak net olsa emin olun boyle olmayacaktik ne yapip edip gitmekte kararliyim

Esiniz tasinmakta ciddiyse fazla takmamaya calisin onlari ve biran once ev bulup cikin.bu is uzarsa sizi turlu bahanelerle orada tutmaya calisirlar.onlar kendilerini ne saniyorda sizin ailenizde kalinmasina falan karisiyorlar.sacma sapan isler biran once kacin kurtulun yoksa bebek dogunca iyice psikolojiniz bozulur.bebegin adinida simdiden bulun surekli soyleyin bunlar herseye karisiyorsa ona da karisirlar.

Ben eşime tembıh ettım söyleme diye. Ama varya o gün işe gıtmek ıcın cıkmıs tı. Saniyesinde annesını arayıp söylemıs. Sonra ben annesını aradım söyledım. Bak ben böyle karısılmasını falan sevmiyorum dıye anlattım hepsını. Bende annesıne herseyı söyluyorum. Bende ılk zamanlar daha sakindim. Şuan baya patladım, tahammülüm hıc yok. Bı de annesı benı artık az arar ben az ararım. Kısa konusurz. Eskıden hergun arar en az 20 dakıka sorguya cekerdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…