- 13 Mayıs 2012
- 4.805
- 3.577
- 448
- Konu Sahibi redvelvetcupcake
-
Birisi kayınvalideni fena doldurmuş eminim o da senden özür dileyecek ve tabii ki kızın sensiz bir yere gitmemeli!!!!Bugüne kadar eşimin ailesi ile hiç sorun yaşamamıştım, hepsini de çok severim hep anlatırdım. İlk defa bugün ciddi bir sorun yaşadık ve ben hala yaşananlara inanmak istemiyorum. Benim eşim Rus, benimle evlenip İstanbul' a yerleşti. Yaklaşık 28 aylık bir kızım var, o doğduktan sonra kayınvalidemler buradan ev aldılar, sık sık geliyorlar kızımı görmeye, geldiklerinde rahat etmek istediler. Geçen hafta yine geldiler, biraz burada kalıp güneye tatile gideceklerdi. Kayınvalidem, kayınpederim, görümcem ve eşimin teyzesi olarak geldiler. Biz de bugün onlara gittik her şey çok güzeldi aslında. Dışarı çıkıp kahve içmekten bahsederken eşimin teyzesi görümcemin düğününden konu açtı. Görümcem evlenecek ama ben iş dolayısıyla katılamayacağım, eşim katılacak bunu da en başından beri biliyorlardı ve hiç hayır dememişlerdi. Sorun yaşamadık hiç bu konuda. Eşim de dedi anne ben biletimi aldım. Eşimin teyzesi oradan atladı 'Yalnız mı geleceksin? Alina (kızım) gelmeyecek mi?' Ben ciddiye almadım gülümseyerek, 'Alina daha çok küçük anneden ayrı babayla duramaz ki' dedim ve zincirler koptu. Kayınvalidem kalktı bağırmaya başladı 'Alina benim oğlumun da kızı, halasının düğününe gelebilir sen benim oğluma güvenmiyorsun sen bize güvenmiyorsun'. Ben ne olduğunu anlamadan eşim kızımızı kucağına aldı kalk gidiyoruz dedi bana, kalktım bu sefer kayınvalidem üzerime yürüdü ve Rusça bir şeyler söyledi. Görümcem ve kayınpederim susturmaya çalışıyor ama herkes çok şaşırdı. Bu sefer eşim dayanamadı, kızımızı kucağıma verdi sen kapıya git dedi arkamdan kavga etti annesiyle, Rusça olduğu için anlamadım. Bu arada Alina ağlamaya başladı ben iyice panik oldum. Benim ellerim titrediği için kızımın ayakkabasını giydiremedim doğru düzgün görümcem geldi çok özür diledi kızımın ayakkabısını giydirdi, o arada kayınvalidem bağıra bağıra 'Türklerle beraber ol ama evlenme dedim ben sana!' dedi. Ben o anda dondum kaldım. Hareket edemedim eşim kapıyı çarptı Alina' yı kucağına aldı çıktık evden. İkimiz de çok kötü olduğumuz için kızımızı benim annemlere bıraktık, eşim ondan sonra dayanamadı bana sarıldı ağladı çok özür diledi. Görümcem, kayınpederim sırayla arayıp mesaj atıyorlar özürler diliyorlar.
Ama ben çok kötüyüm arkadaşlar. İstenmeyen yabancı gelinmişim ben. İstenmediğimi bilmiyordum, hiç hissettirmedi. Ben onları hep kendi ailem gibi gördüm gerçekten aile gibiydik. Eşimi suçlamıyorum o da şok oldu, bir daha annemle görüşmeyeceğim diyor ama o yine de annen dedim. Ben görüşmeyeceğim orası kesin. Görümcem ve kayınpederimin de bir suçu yok hepsi şok oldu. Ben şimdi ne yapsam nasıl davransam bilmiyorum düşündükçe hala inanamıyorum. En çok üzüldüğüm Alina' nın olaylara şahit olması biz kızımızın yanında ses yükseltilmemesine bile gayret ettikçe... İnanamıyorum hala. Olanları yediremiyorum kendime ben mi abartıyorum?
Ekleme yapayım: Düğün Rusya' da arkadaşlar. Giderlerse ülke dışına çıkacaklar yani. Benim ülkedeki durum sebebiyle yurtdışı çıkışım yasak, gidememe sebebim bu.
Bi de milliyetci olmasaniz bile irkcilik da en agir saygisizliklardan biridir. Genelleyerek melez kizinizi da bu evlenilmeyeceklerin icine sokar... Benim kv de oglum bu Rumlar (Rum da degilimEvet ben de gorusmeyi dusunmuyorum. Yaptiklari o kadar sacma ki, olup bittikleri torunlarini istemedikleti gelinleri doguruyor halbuki.
Bi de milliyetci olmasaniz bile irkcilik da en agir saygisizliklardan biridir. Genelleyerek melez kizinizi da bu evlenilmeyeceklerin icine sokar... Benim kv de oglum bu Rumlar (Rum da degilim)bizi sevmez, analik bilmez yarin cocugun olur dilimizi konusturmaz diye doldurmaya calismis esimi nisanliyken. Ama cok sasirdim bunca yil icinde tutup bi an boyle bi sebepten patlamasi falan. Bu arada cifte vatandassaniz obur pasaportunuzla nicin cikmiyosunuz, ben oyle cikacagim.
Birisi kayınvalideni fena doldurmuş eminim o da senden özür dileyecek ve tabii ki kızın sensiz bir yere gitmemeli!!!!
Cidden şok oldum.
Eşine,kayınpederine ve görümcene hayran kaldım cidden.
Mükemmel ya.
Kayınvalidenle de iletişim kurmazsın artık. Saygısız.
Bizde nasıl yabancıya gavurla evlenilmez diyen zihniyet varsa,aynısı işte.
Yollamam kizimi cunku benim yurtdisi cikisim yasak, bir ihtiyaci oldugunda ucaga atlayip gidememe dusuncesi beni delirtiyor. Esim de gider mi bilmiyorum kesinlikle gorusmek istemiyorum diyor, benden daha cok uzuldu.
Teyze doldurmuştur belki ama kadını gerçekten doldurmuşlar normalde kötü niyetli bir kadın olsa çoktan ortaya çıkardı, yabancı gelin aldın oğlum elden gitti torununa sevdirmez felan demiştir birisiInanin kim doldurdu bilemiyorum. Aklim almiyor.
Bizim isimiz 1 yil onceden ayarlanmisti, gorev surem 3 yil ve gitmek zorundayim, o yuzden insallah sorun cikarmazlar. Esimin okulu da neredeyse 1 yil onceden ayarlandi. Bi de acaba sana Rusca ne dedi.Is yerim izin vermiyor, akademisyenlerin izin haklari iptal oldu, yurtdisinda gorevliler bile kalma zorunluluklari yoksa geri cagrildi duymussunuzdur.
Bizim isimiz 1 yil onceden ayarlanmisti, gorev surem 3 yil ve gitmek zorundayim, o yuzden insallah sorun cikarmazlar. Esimin okulu da neredeyse 1 yil onceden ayarlandi. Bi de acaba sana Rusca ne dedi.
Teyze doldurmuştur belki ama kadını gerçekten doldurmuşlar normalde kötü niyetli bir kadın olsa çoktan ortaya çıkardı, yabancı gelin aldın oğlum elden gitti torununa sevdirmez felan demiştir birisi
Yok yok degilim :) Ben de gondermemenizi mantikli buldum, az yol mu? Bisey olsa yazik... Hem annesiz ulke disina gonderilmemeli cocuklar.Ben de eylul ayinda gidecektim ama yuksek ihtimal iptal etmen gerekecek dediler. Bekliyoruz. Akademisyen misiniz? Degilseniz daha rahat olabilir, bizde isleri biraz daha sıkı tutuyorlar bu ara.
Ne dedi bilmiyorum sorsam esim de soylemez
Yok yok degilim :) Ben de gondermemenizi mantikli buldum, az yol mu? Bisey olsa yazik... Hem annesiz ulke disina gonderilmemeli cocuklar.
Kaynana her yerde kaynana
Sozleri cok kiricii kendinizi toplayip konusun bnce bu yaptigi yanina kalmasin.esinizin yaninizda olmasi cok guzel.bu size deger verdigini gosteriyor
kocan senin arkanda.. sorun yok. km ne derse desin it ürür kervan yürür. eşinle aranı iyi tut gerisi fasa fiso
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?