Eşine bastan ailem çeyiz alacak demiş miydinMeraba arkadaşlar.Konumu artik biliyorsunuz,Kayinvalidem sürekli birlikte yemek yemek istiyordu açıkça defalarca konuşmama rağmen dikkate almamıştı en son,esimin çok samimi arkadaşının devreye girmesiyle esim ailesiyle çok ciddi bir konuşma yapmıştı ve bu durumdan Kayinvalidem hiç memnun olmasa da o günden sonra çağırmadı ve o günden sonra sanirim tepkili,1 tabak yemek gönderecek olsa kendi getirmiyor eşimle gönderiyordu veya getirip dairenin önünde bir masa var üzerinde biblolar fln var oraya birakiyordu kapıyı çalmadan.O günden sonra görmedim,ailemin yanina geliyorum her sene ve ben de onlara Allahaısmarladık demeden geldim.Belki çok ayıp ettim bilmiyorum ama bu tepkili tavrı yüzünden hicbirsey demek gelmedi içimden.Artik son zamanlarda bu konulardan dolayı çok stres yaptım,stresten ne kadar kendimi kastiysam omuzlarimin kaskatı oldugunu hissettim omuzlarim tutuldu resmen, dudaklarımda sürekli uçuklar çıkmaya başladı,stresten mide bulantıları başladı yemek yiyemiyordum 6 kg vermişim.Herkes ne kadar kilo vermişsin diyor annem eve gelir gelmez yavrum ne kadar kilo vermişsin dedi sürekli yemekler yapıyor yataga girdim uyuyacağım, yavrum bugün bir stressiz tasasız uyu dedi gerçekten başımı yastığa koydum ve hic bu kadar uzun süredir huzurlu bir uyku uyumamıştım.Eşim gelirken havalimanında ağladı,duygulandı o da 1 ay sonra gelecek birlikte döneceğiz.Burda aile evinde çok huzurluyum.Tabi her şeyin bir bedeli var mesafe koyarken biliyordum kirilacaklarini,çünkü onlara göre ben onlarla olmak istemiyorum veya oğullarını onlardan esirgiyorum gibi algılıyorlar koyduğum mesafeyi ama asla öyle bir niyetim yok,tek istediğim oğullarının artik evlendiğini kabul etmeleri,bizim de bir aile olduğumuzu her gün birlikte olamayacagimizi anlamaları.Annem kayinvalideme sürekli burdan hediyeler alip gönderirdi Fincan takımları,çantalar,kozmetik vs..Kayinvalidem de yeğenlerime 1'er kavanoz nutella koyardı.Boyle bir şey bekledigim için değil ama tepkisinin olup olmadığını bu şekilde anlamaya çalışıyorum hic hani siena ailesinin yanina gidiyor onlara birşey koyayım demedi sanirim bana tepkisinden:) Annem yine hediye gönderecektir alip vermeli miyim ne yapmalıyım? Bir de sormak istediğim bir şey var..Biz geçici olarak Kayinvalidemlerle altlı üstlü oturuyorduk şimdi 30 metre ilersinde evimiz yapılıyor.Bu oturdugumuz evimiz geçici evimizdi idareten uygun biseler aldik.Annemler ev eşyaları için bana para vereceklerdi yurt dışında yaşadığım için,ben bu eve masraf yapmak istemediğimizi söyledim,yeni evimize alırsınız sonra dedim.Şimdi evimiz yapılacak.Annem ben senin icin düşündüğüm çeyiz paranla eğer istersen burdan sana bir giriş kat alayım oranın kirasını alırsınız hem senin güvencen olur,bunun dışında zaten (Allah gecinden versin) bize birsey olunca bizden kalacak olan diğer evin ayri.O her zaman senin ama bu alacağımız ev gelecekte her zaman senin güvencen olur kira gelirin olur dünyanın binbir türlü hali var dedi..Eşimle henüz konuşmadım bu çok mantıklı geldi.Bunu eşime sunmayı düşünüyorum kızlar ne dersiniz?
Amin Allah razı olsun.Eşimin dedesinden kalan müstakil ev depremden zarar gördüğü için devlet onu tekrardan yıkıp oraya aynı şekilde müstakil bir ev yapacak..Yani secme şansımız varken orayı özellikle istemişiz gibi bir durum yok..Etrafını yüksek duvarlarla cevirmeleri için esim konuştu eğer orda da sorun yaşarsak kiraya çıkacağımızı söyledi.. Yoksa elbette ben de yanyana olsun istemezdimBu kadar sorun yasadiginiz insanlarin 30 metre yanina neden ev yaptiriyorsunuz? Tabi ki annesi tavir alacak, istedigi olmadi sonucta. Maddi zorluk cekmeyecekseniz daire fikri iyi sizin durumda. Annenize babaniza Allah uzun ömürler versin
Tabiki idare edilir ama paramız var bizi zorlamaz yine eşya almak..Bizi zorlamayacaği için ev daha mantıklı geldi banaEğer şimdiki oturduğunuz evinizdeki eşyalar idare edilecek şekildeyse ev alınıp kira gelmesi daha mantıklı tabi sonradan yavaş yavaş yine alınır eşya
Tabiki idare edilir ama paramız var bizi zorlamaz yine eşya almak..Bizi zorlamayacaği için ev daha mantıklı geldi bana
Eşimle aramizda öyle bir konuşma geçmedi,ama ailemin biseler yapacağını tahmin eder..Evet belki de çok ayıp oldu ama sırf her gün orda yemek yemiyorum diye bana tavır alması da beni çok üzdüEşine bastan ailem çeyiz alacak demiş miydin
Demeditsen hiç karıstırmak ailen ev alsın kirası sana yatsın.
Evlilikte böyle anlastıysanız ailem esya alacak diye o zaman eşimle istisare et tabi.
Kv ye cıkarken Allahaısmarladık demeliydin. Büyük ayıp etmişsin. Fırsat bulamadım Allahaısmarladık demeye anne kusura bakma geldim yerleştim iyiyim diye aramalısın. Mesafe koy dedik de yani bu kadar da değil.
Bu bir ayda İnş eşinin beynini ütülemezler
Teşekkür ederim bence de öylesi daha mantıklı görünüyor hem evle ilgili birşey olunca sürekli vekalet işleriyle uğraşmak zorunda kalmamTabi ki memleketten ev alın
Ama tapu olayını iyi araştırın
Gerekirse annemler kendi üzerine alsın
Tamam ama suc ve ceza orantısız olmuş bu durum ileride neleri doğurur.Eşimle aramizda öyle bir konuşma geçmedi,ama ailemin biseler yapacağını tahmin eder..Evet belki de çok ayıp oldu ama sırf her gün orda yemek yemiyorum diye bana tavır alması da beni çok üzdü
Ailenizin size vereceği hediye konusunu eşinize danışmanıza gerek yok bence. annem babam böyle uygun görmüş dersiniz.Meraba arkadaşlar.Konumu artik biliyorsunuz,Kayinvalidem sürekli birlikte yemek yemek istiyordu açıkça defalarca konuşmama rağmen dikkate almamıştı en son,esimin çok samimi arkadaşının devreye girmesiyle esim ailesiyle çok ciddi bir konuşma yapmıştı ve bu durumdan Kayinvalidem hiç memnun olmasa da o günden sonra çağırmadı ve o günden sonra sanirim tepkili,1 tabak yemek gönderecek olsa kendi getirmiyor eşimle gönderiyordu veya getirip dairenin önünde bir masa var üzerinde biblolar fln var oraya birakiyordu kapıyı çalmadan.O günden sonra görmedim,ailemin yanina geliyorum her sene ve ben de onlara Allahaısmarladık demeden geldim.Belki çok ayıp ettim bilmiyorum ama bu tepkili tavrı yüzünden hicbirsey demek gelmedi içimden.Artik son zamanlarda bu konulardan dolayı çok stres yaptım,stresten ne kadar kendimi kastiysam omuzlarimin kaskatı oldugunu hissettim omuzlarim tutuldu resmen, dudaklarımda sürekli uçuklar çıkmaya başladı,stresten mide bulantıları başladı yemek yiyemiyordum 6 kg vermişim.Herkes ne kadar kilo vermişsin diyor annem eve gelir gelmez yavrum ne kadar kilo vermişsin dedi sürekli yemekler yapıyor yataga girdim uyuyacağım, yavrum bugün bir stressiz tasasız uyu dedi gerçekten başımı yastığa koydum ve hic bu kadar uzun süredir huzurlu bir uyku uyumamıştım.Eşim gelirken havalimanında ağladı,duygulandı o da 1 ay sonra gelecek birlikte döneceğiz.Burda aile evinde çok huzurluyum.Tabi her şeyin bir bedeli var mesafe koyarken biliyordum kirilacaklarini,çünkü onlara göre ben onlarla olmak istemiyorum veya oğullarını onlardan esirgiyorum gibi algılıyorlar koyduğum mesafeyi ama asla öyle bir niyetim yok,tek istediğim oğullarının artik evlendiğini kabul etmeleri,bizim de bir aile olduğumuzu her gün birlikte olamayacagimizi anlamaları.Annem kayinvalideme sürekli burdan hediyeler alip gönderirdi Fincan takımları,çantalar,kozmetik vs..Kayinvalidem de yeğenlerime 1'er kavanoz nutella koyardı.Boyle bir şey bekledigim için değil ama tepkisinin olup olmadığını bu şekilde anlamaya çalışıyorum hic hani siena ailesinin yanina gidiyor onlara birşey koyayım demedi sanirim bana tepkisinden:) Annem yine hediye gönderecektir alip vermeli miyim ne yapmalıyım? Bir de sormak istediğim bir şey var..Biz geçici olarak Kayinvalidemlerle altlı üstlü oturuyorduk şimdi 30 metre ilersinde evimiz yapılıyor.Bu oturdugumuz evimiz geçici evimizdi idareten uygun biseler aldik.Annemler ev eşyaları için bana para vereceklerdi yurt dışında yaşadığım için,ben bu eve masraf yapmak istemediğimizi söyledim,yeni evimize alırsınız sonra dedim.Şimdi evimiz yapılacak.Annem ben senin icin düşündüğüm çeyiz paranla eğer istersen burdan sana bir giriş kat alayım oranın kirasını alırsınız hem senin güvencen olur,bunun dışında zaten (Allah gecinden versin) bize birsey olunca bizden kalacak olan diğer evin ayri.O her zaman senin ama bu alacağımız ev gelecekte her zaman senin güvencen olur kira gelirin olur dünyanın binbir türlü hali var dedi..Eşimle henüz konuşmadım bu çok mantıklı geldi.Bunu eşime sunmayı düşünüyorum kızlar ne dersiniz?
Aslında ben,her zaman yemekleri her gün beraber yemeyelim ama yine iyi olalım isterdim ama bunu sadece benim istediğimi gördüm ben belki gencim hata yapabilirim,düşünemediğim şeyler de olabilir ama kayinvalidemden de olgunluk beklerdimTamam ama suc ve ceza orantısız olmuş bu durum ileride neleri doğurur.
İleride yine yüzyüze bakacaksınız üzerine basıp grcmeyin(aynısı her iki taraf icin de Gecerli)
Ama ben eve herhangi birşey almamış oluyorum eşya vs,bunun karşılığı olarak ev düşünüldüğü için söylemezsem haksızlık olur diye düşünüyorum aldığımız kira ortak gelirimiz olur diye düşündümEşinizi ilgilendiren bir durum yokki.
annem bana ev almak isterse alır, kira geliri vermek isterse verir, eşime ne, neyi ona soracam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?