Kayinvalidemle gemileri yaktim artik sanirim :(

Kayınvalideniz bağırışmanıza rağmen yine bunları dediyse bence olay çok daha ciddi.

Bu saatten sonra bu konuyla ilgili asla kv muhatap olmayın. Bunu çözse çözse eşiniz çözer.
Evet yani düşünün kavgamızın onunla ilgili olduğunu çok iyi biliyor buna rağmen biz birbirimize girmişiz ama diyor paskalyada da christmasda da birlikte yemedik.Vallahi akıl sagligimi kaybedeceğim diye korkuyorum.Eşime bıraktım çünkü ben defalarca annesiyle konuştum annesi devam etti,artik ya çözer ya çözer bir tane hayatım var kimseyi hele de esimin annesini mutlu etmek için yasayamam:/

Öncelikle merhaba
Allah yardım etsin. Sizi iyi anlıyorum. Eşimde bende Doğu kökenli ailelerdeniz ama o 20sene orda yaşamış sonra büyük şehire gelmiş ben direk büyük şehirde ve modern bi annenin olduğu ailede doğdum büyüdüm. Evlendiğimizde ben 28 eşim 35 yaşındaydı(özellikle yaşlar ilerledikçe hem aileler evlatlarına alışıyo hemde eşlerin birbiriyle yaşamaya alışması daha zor oluyo diye belirttim). Aslında ailesinden ayrı evde yaşıyodu. 1sene görüştük evlilik öncesinde ailesi 2kere geldi evine kalmaya, o hiç gidip kalmadı,onun evinde ben 1-2 kere yemek yaptım ailesi geldi orda yedik benimde ailemden ayrı evim vardı ama kendi evime çağırmak istemedim eşim veya ailesi benim ailemle tanışmadığından, diş doktorumuz ailesinin evine yakındı dişe gittiğimizde hep uğrardık aman ayıp olur derdi eşim diye ki malum o tedavilerde uzun süre ve çok gidiş gelişli oluyo bazen haftada 2-3 kere olan 6aylık tedavi.
Neyse uzatmayım nasıl başlarsa öyle gidiyo. Eşimin ailesi kimseyle görüşmez komşu falan, akraba deseniz burdakiler sadece anne tarafından var ve küsler onlarla. Kısacası görümcem evlenmiş şehir dışında bi eşim var onların gözünde ama bu yanlış. Bencillik yapıyolar evlerimiz arası 50kilometre ve hemen hergün görüşmek istiyorlar. Eşim kıramıyo ve saygısızlık görüyo hayır demeyi. Eşimin babası bize geldiğinde inan yol parasını alır eşimden o kadar geldim diye, evleri 50km uzakta ama bi çay içmeyemi gelicez o kadar yolu der yatıyada falan kalmak İçin fırsat görürlerse kaçırmazlar. Bizim onlara gitmemiz söz konusu olunca hep beklerler. Hafta 7gün 5günü onlara gittiğimizi bilirim defalarca ve benim ailem aynı mesafede olsada 2-3 haftada bir gittiğimiz halde... bide gidince benim ailemden 20.30 gibi gidip 21.30-22de kalkarız, onlara 20-20.15de gidip gece 12de anca kalkarız bırakmazlar durun az diye. bi yerden sonra ben eşimle konuşmaya başladım yani yoruluyoruz bizimde hayatımız var arkadaşlarımız eşimiz dostumuz olmasında bizde yaşlanınca kimse yok diyip çocuk yapıp sadece onamı saralım sizinkiler gibi diye. Oda benle aynı düşünsede kırmamak için bişi demiyordu ben konuşunca evet şöyle böyle onlara gelince tavırsızdı. Zaman içinde ben işten ayrıldım(öncesinde şirket arabası vardı yakıt sorunum yoktu çalıştığım pozisyonda sınırsız ücretsizdi) tek maaş kaldık. Sağolsun eşim 2. Araba almaya ısrar etti ben istemesem de ama alışkınım diye tazminatın üstünü tamamladı bütçemize göre aldık. bi baktı para gerçekten bi yerden sonra zorluyo bi gidiş geliş en az 50 liradan fazla aylık 600-1000 TL nerdeyse yol parası sırf onlara, bunu bahane sürdü söyleye söyleye azalttı şimdi haftada 1 kere. bide gidiyoruz çalışsamda çalışmasamda eşimin işten çıkış saati gereği 20-20.15te anca oradayız ama sofrayı ben kurayım kaldırayım çayı getireyim makinasını boşaltıp kirliyi koyayım diye bekliyo annesi hep. Bende bi masayı toplamayı yapıp silerim gerisine karışmayı mantıklı bulmuyorum. Benim evime gelenden de beklemiyorum(ki eşim annesine der yardım et diye yapmaz annesi eşim demeden yalandan yanımda durur gerek yok derim ben bitirmeye yakın sorduğunda döner gider istemiyo der) gittiğimde de yapmak istemiyorum kimseye hizmetçi değilim bende. Kendi kızıda evli yapsın bişi oooo aylarca konuşur öteki dünürlerinin arkalarından ama kendine köle gelin bekliyo.
Biz 3,5 yıllık evliyiz Allah bağışlarsa eylülde kızımız olacak. Çok istedik ama olmadı bebek ki onlarda biliyo doktora gidip geldim bende bişi olmadığı halde ona bile arkamdan doğumdan korkuyo diye yapmıyodur çocuğu yada annesi istemiyo ondan yapmıyodur demiş eşimin annesi. Eşimin değerleri düşük çıkmış bebek için test yaptırdığında ve devletin sistemi olan e nabızdan bakıyo eşim sonuca ben test verirken falanda yanında değildim tanımıyorum gittiği yerdekileri ama annesi diyoki babasına sen git doktora bak bizim kızın görümcesine eşi zamanında yalandan senin çocuğun olmuyo demiş kendinin olmadığı halde dedi sofrada eşim ve bende varken ve her yaptıkları yanlışı inkar ediyorlar sonradan Allahtan eşim görüp duyuyorda biliyo ne olduğunu...
sen ne kadar yüz verirsen ilerler o ısrarlar laflar sözler artarak devam eder bi kere tavır aldıysan devam et kararında kal ki anlasınlar yoksa hep aynı veya farklı yolla vazgeçirmeyi istiyorlar alıştıklarından. Seviyeni koru, eşinle kötü olma. Yuva yıkmak kolay değil anlayış öncelikle önemli o yüzden ve onun ailesinin bildiği herşeyi mutlaka kendi ailenede söyle(iyiyi de kötüyüde onların bildiğini senin ailende bilsin).
Ben başta söylemedim alttan aldım eşimin ailesine saygı öyle onlarda falan diye yaşamadığım kalmadı(arkalarından ama benim yüzüme babama kardeşime ve en çokta anama sövdüler bana bağırdılar eşimle beni ayıracaklarını iddia ettiler babamı arayıp yalandan oğlum beni dövdü senin kızın doldurduğundan dediler kendi yaptıkları pislikleri kapatmak İçin).
Ya nolacak hergünde yesek diye düşünme. Haklısın sizin bi hayatınız var ve onların isteğine göre yaşamayın. Orta yolu bulmak İçin haftada 1gün belirleyip 1hafta siz 1hafta onlar olacak şekilde gelinip gidilebilir normal olarak. Bunuda sen yanındayken eşin doğru düzgün ifade ederek anlatıp kabul ettirmeli naçizane tavsiyem(senin olman konuşulanları doğru ve direk görmen duyman İçin,kişilerin tavırlarını ölçmen için iyi olur). Sen iyi bişi de desen gelin olduğundan kötü anlaşılır, sen olmadan eşine de kimin ne dediğini bilemezsin. Hele daha tam oturmamış yeni evliliklerde iletişimde azsa eşler konuşup gerçeği sormayınca yok yere kötü sonuçlar olabiliyo. Evini bırakma bence. Sorununu çöz tabini aileni özlediysen gel ama sorun varken küs ayrılma eşinin yanından. İnsanlar gülen yüzlü anlayışlı hayatı paylaşacağı eş arar kendine her iki cinsiyet içinde unutma. Sorunlarda çözüm odaklı yaklaşım çözüm İçin fikir veya hatta birden fazla fikir önermeye çalış😉
Meraba canim cok Teşekkür ederim Amin.Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin güzel günlerde büyütün inşallah.Yaşadiklarini çok iyi anlıyorum.Benim görümcem de benim yüzüme hakaretler küfürler etmişti ben görüşmeyi kestim onunla kimse bise diyemedi çünkü ailede kimseyle geçinemeyen arkadaş çevresinde de sevilmeyen biri.Yani kime anlatsam ondan kaynaklı olduğunu anlar.Ailesine gelince bu süreçte o kadar yoruldumki haftada bir onlara ödül olur.Gidersem anca ayda bir giderim.Bu aşamaya kendileri getirdi çünkü.Onlar böyle yaptıkça kendimi çok sahipsiz hissettim o yüzden ailemi özledim.Gidip hicbir yere çıkmadan evde oturup kafami dinlemeye o kadar ihtiyacım varki.Eşimle detayli konuştuğumuzda aslinda annesinin hatalı olduğunu anladı.Tabi anlaması degil bundan sonraki tavrı çok önemli.Aslinda ailemle çok önemli olmadıkça problemlerimi söylemek istemezdim ama sanki annem biliyor eğer biliyorsa benim ağzımdan dinlemesi çok önemli.Kafami dinlemeye gideceğim ama bu sorun cozulmezse bu sekilde devam edebileceğimi sanmıyorum.Cunku sabrım kalmadi

Aynen işte onu demeye getiriyorum kayınvalide olmasa önünüze belki başka sorunlarla gelecek eşiniz burası belirsiz ve boşluk ve eşiniz de anlayissiz iş yoğunluğu olabilir ama tek boş anınız yemekler ve onda da annesine her seferinde gitmeye evet diyor bu ilgisizliktir. Alakasizliktir. Siz derdinizi söylemişsiniz arıza çıkmış. Anlayissizliktir. Önce eşi çözmek lazım bu düğümde sanki.
Yeni evimiz yapılacağı için istediğin ne eşya varsa alacağım o yüzden bu kadar çalışıyorum diyince daha da üstüne gidemedim.Yani tek doya doya birlikte vakit gecirebilecegimiz yaz dönemi ama bu sorunlardan dolayı burda kalamayacağım için yine ayri geçecek.Cok bunaldim artik gitmesem olmuyor kalsam burda hic olmuyor ne yapicam bilmiyorum

Dolma konusunda kesinlikle seni dolduruyorlar demeyin kabullenmez ama anladiginizi anlamasi icinde gidin ailenizin yanina tabi ayriliyorum diyerek degil dinlenmeye tatile gibi ama o arada onun cok ustune gitmeyin ama yani soyle aman canim aman askim demeyin o aramadan aramayin sogudunuzu anlasin alirsa aklini basina anca boyle alir
Yok canım şuan bile canim cicim hic birşey demiyorum,öyle çabuk unutup normale dönen biri değilim.Ayrilacagim diye değil ama burnu sürtsün o da düşünsün taşınsın ben kafami dinleyeyim diye gidecegim

Birde bir sey daha yazacagim su fedakarlik iside bana sacma geliyor arkadas ben seninle evlenmisim ananin gonlu olsun diye fedakarlik yapayim ne bileyim adamin isi gucu yolunda gitmez harcamalarimi kisarim gerekirse oturur kuru ekmek yerim birikimim vardir onu paylasirim calisirim zorlarim kendimi hasta olur dogal olarak hep yaninda olurum kendimden odun veririm adi fedakarlik olur ama annesi simarikca diretecek kendi istedigi olsun diye yalandan agliyor diye neden huyuna suyuna gidip ezik buzuk durup adinada fedakarlik diyeyim ki
Inanın ben sizin adına ev bile diyemeyeceğiniz bir garajın ev kisvesine büründürülüp garajdan bozma bir yerde oturuyorum.Bana eşim biraz sabreder misin benim için dedi yeni evimiz yapılana kadar halden anladim tabiki dedim.Bodrum kat gibi penceresi yok duvara bakıyor pencere.Yani fedakarlıksa fedakarlık da yaptım ama bunun Teşekkürü bu olmamalı.Yaptiginiz hicbir fedakarlık önemli olmuyor en önemli şey kayinvalidenizin buyruklarını yerine getiriyorsaniz sizden iyi gelin yok.Bir insanı 40 gün sırtınızda taşıyıp 1 gün indirip sizden kötüsü olmadığı gibi tıpkı öyleler.

Meraba arkadaşlar.Sonuna kadar okumanizi rica ediyorum cunku artik mental olarak çok yoruldum :KK43:( Kendimi hatırlatayım 1 ay sonra evliliğimizde 2. yilimiz olacak.Kayinvalidemle altlı usluyuz yeni evimiz yapılıyor ama 30 metre ilerde.Kayivalidem sürekli birlikte yemek yemek istiyordu.Sadece haftasonu başlayan bu durum bir baktim ki her gün oldu.Ben de altta kalmayayım diye çağırdığım zaman "ertesi güne ne yapsak"derdi.Yani ertesi gün de onlarla yiyeceğimiz belli oluyordu 1,5 sene katlandım ve artik cok yoruldum.Önceden çok çekiniyordum burda konu açtıktan sonra yorumlardan aldığım cesaretle kendisiyle konuştum "Tamam tamam sorun değil "dedi ama ertesi gün oğlunu arayıp davet etti esim evde yiyeceğiz dedi.Ertesi gün yine aradi.Yine hayır dedi.Sonra gorumcemin 1 ay gelip Kayinvalidem de kalmasıyla 1 ay rahatladık.Cunku gorumcemin konuşmadığımız için o olunca cagiramiyor.Neyse 1 ay sonrasında yine davet etti Gorumcemi uğurlar uğurlamaz bizi arıyor çağırıyor.Ben evde yiyeceğiz dedim.Aslinda 1 ay geçmiş gidebilirdim ama o kadar korkuyorum ki yine bu davetler başlayacak önünü alamayacağım diye.Yoksa ayda bir giderim.Bilsem her gün ısrar etmeyecek haftada bir de giderdim ama ne zaman gitsem yüz bulup her gün çağırıyor.Esimin zaten onlarda çalışma odası var bizim evde internet çekmiyor diye.Hani görmüyor desem anne yüreği oğlunu özlemiştir derim ama inanın benden çok görüyor.Ben şuan ramazan oruç tutuyorum onlar tutmuyor mesela,istersen hafta sonlari git orda öğle yemeğini birlikte yiyin diyorum ne esim gidiyor ne onlar çağırıyor.Sanirim amaç beni rahatsiz etmek.Gecen ehliyet kursum vardi ona gidiyoruz arabaya tam bindim günaydın dedi günaydın anne nasilsin dedim halini hattını sordum.Iyiyim dedi bugün bizde yiyelim mi?Hem öğlen hem akşam yemeği.Ben de Sagol anne ben hazırlarım sen kendini yorma dedim.Baktim ağlıyor.Neye uğradığımi şaşırdım ağlayan birini görünce çok üzülürüm.Esime neden annen ağlıyor dedim.Sen sürekli hayır diyince annem kendiyle ilgili bir sorunun var sanıyor dedi.Anne dedim tamam bugün birlikte yiyelim hem de konuşalım dedim tamam dedi.Kursta derse hic kendimi veremedim ders boyunca düşündüm konusacaklarimi düşündüm nasil bu isin içinden çıkarım onu düşündüm.Aglamamak için kendimi zor tuttum.Eve döndük kayinvalidemlere çıktık.Sarildim anne dedim seninle ilgili neden bir sorun olsun,ben esime kızıyorum çünkü burda yiyince eve alışveriş yapmak istemiyor hem de çok yoğun çalışıyor birbirimizi bir yemekte görüyoruz dedim.Neyse istersen yemekten sonra daha detaylı konuşalım dedim tamam dedi.Yemekten sonra anlattım anne dedim bak sen sürekli biseler de getiriyorsun ben seni kac kere uyardım beni dinlemedin sen getirdikçe oğlum sorumluluk öğrenemiyor bak dedim 1,5 senedir evliyiz daha çöp atmayı bilmiyor.(Yurt dışında çöpler plastik gıda vs diye sınırlandırılır hepsinin ayri rengi var ve esim doğma büyüme yurt dışı ama bilmez,ben 1,5 senedir burdayım hepsini biliyorum)E diyor bugüne kadar o yapmadı bilmiyor.Tamam iste dedim bak fırsat versen öğrenecek.Ki fırsat verince gerçekten öğreniyor.Ve çok yoğun çalışıyor biz birbirimizi göremiyoruz dedim.E buraya geliyor bizimle degil ki dedi.Burda odasında çalışıyor benim evde olmayınca sizinle birlikte dedigimi düşünüyor.Oyle demedim odasında çalıştığını biliyorum çünkü.Neyse konuştuk anladıklarını düşündüm ama anlamamışlar.O yemeğin üzerinden 2 hafta geçti.Bugun bahçeye çıktım.Annemle görüntülü konuşuyorum.Bugun beraber yiyelim mi dedi.Ben de Sagol anne ben hazırlarım dedim.Israr etti.Bu ısrarların sonu yok biliyorum ve ısrar edilmesini sevmiyorum.Esimle de farklı bir konudan tartışmışız oraya gidip mutlu çift rolleri yapmaya da hic halim yok.Orucum iftarı yaptıktan sonra zaten tansiyonum çok düşük ve halsiz düşüyorum uzanmak istiyorum yemekten sonra.Asla bırakmaz biliyorum erkenden.Cok ısrar edince anne dedim biz şuan konuşmuyoruz eşimle aramız limoni o yüzden ısrar etme dedim.Bu çok çirkin bir durum ama dedi.Neyse annem telefonda bekliyor ama duymadı neyseki.Anneme bunları anlatmadım çok anlayışlı insanlar olarak biliyor.Bahceye ciktigima da pişman oldum ne zaman bahçede görse yemeğe çağırıyor.Neyse bana burda da huzur yok dedim içimden içeri girdim.Biraz zaman geçti eşim geldi.Annem dedi yemeğe davet etmiş istememissin.Evet dedim.Daha önce de konuştuğumuz gibi 1,5 sene yeterince birlikte yedik artik yemek istemiyorum.Annem dedi sürekli onlarla yediğimiz için simdi istemediğin için onlarla bir sorunun var sanıyor.Cok sinirlendim.Cunku daha önce kendileriyle ilgili bir sorunumuz olmadığını esimi işlerinden dolayı göremediğimi sadece yemekte birbirimizi gördüğümüzü söylemiştim.Annenle ben konuşmuştum dedim nasıl böyle anlayabilir hala.Ne sorunum olabilir 1,5 sene isteklerini yapmışım artik ben de kendi evimde yemek istiyorum dedim.Esim de bu aileme saygısızlık 2 hafta önce yedik 2 hafta geçmiş yine yiyebiliriz ne var bunda dedi.Biliyorsun dedim annen bir kere yesek her gün arıyor anlamıyor anlamak istemiyor dedim.Sen artik evlenmişsin aile mi kalmış dedim.Eger ailenden ayri kalamiyorduysan (ki ayri degil altlı ustluyuz calisma odası da orda her dakika görüyorlar) evlenmeseydin dedim.Benim ailem Türkiye de ben bu kadar ağlamıyorum nedir dedim evlendikten sonra bu ailem de ailem diye tutturman.Neyse böyle tartıştık o yukarı çıktı onlara orda isleri de vardi belki annesiyle de konuştu ne konuştu bilmiyorum ama kesin konuşmuştur.Ben de annesine mesaj attim.Anne daha önce birlikte yemek istememe sebebimin senden ötürü degil bizim artik bir aile oluşumuz ve artik evimizde yemek istediğimizi söylemiştim.Bu yüzden size saygısızlık ettigimi düşünmüyorum dedim.Ama dedim ne konuştuysan eşimle biz kavga ettik ve artik birbirimizden soğuduk birbirimize tahammulumuz kalmadı.Geldigimden beri kiz kardeşi ile ilgili sorunlar ailevi sorunlar artik dedim ben dayanamıyorum.Turkiye ye geri dönecegim ve babamla bu konuyu konuşacağım.Bu şekilde biseyler yazdim cevap yazmadı.Arkadaslar benim görmediğim bir hatam varsa lütfen söyleyin ben artık eşimle normalde hicbir sorun yaşamazken bu birlikte yemek yeme olayı beni iyice geriyor ve aramizda huzursuzluk çıkıyor sadece bu sebepten dolayı.Esim normalde çok iyidir bana,vitaminlerime kadar düşünür arabamın kapısına kadar açar özel günleri es geçmez iyi davranır sevgisini belli eder ama bu kayinvalidemin birlikte yemek yeme arzusu artik bizim evliligimizfe ciddi sorunlar yaratmaya başladı.Gercekten ne yapacagimi düşünemez oldum.Ailemin yanina gitme konusunda kararliyim kafami dinlemeye çok ihtiyacım var.Gorumcem gelir o var diye çıkamam bahçeye aman yine kavga çıkarır Kayinvalidem olunca çıkamam yine o bitmek bilmez davetler başlayacak diye.Gercekten korkumdan evde oturmaya başladım artik. Iyice psikolojim bozuldu.Gece gündüz bunun içinden nasıl çıkabilirim diye düşünüyorum sürekli stresten midem ağrıyor ne yapayım bana akıl verin
Yerden göğe kadar haklısın.Önceki konularını da biliyorum çok bile dayandın.Kayinvaliden yeterki benim istediğim olsun diye arsızlık yapıyor kararlılığını sürdür,haftada bir, iki haftada bir bile değil en güzeli ayda bir yap.Anca öyle alışırlar oğullarinin evlendigine.Aglayarak istediğini yaptırmaya çalışıyor Kayinvaliden çocuk gibi,sanki oğlunu kaçırıyorlar okurken bile sinir oldum.Evliliklerin yikilmasindaki en büyük nedenler kayinvalide etkenleri.Yil 2021 olmuş hala ille de birlikte yiyeceğiz diye tutturuyorlar pes

Biz yakın oturuyoruz ama ben çalışıyorum ve onlar çocuklarıma küçükken baktılar şimdi de göz kulak oluyorlar yani bi çıkarım var, buna rağmen çocuklar biraz daha büyüyünce taşınacağımı herkes biliyor evde olsam çoktan taşınmış ya da ayrılmıştık. Hiçbir kazanımı olmadığı halde şu kadar yakın oturanları anlamıyorum bu birlikte yaşamaktan başka bişe değil ki, biri yazmış ya o kadar haklı ki oğluma yatak arkadaşı bana hizmetçi, gelinden anladığı bu.
Kayınvalide bence inanılmaz tehlikeli salağa yatıyor arsızlıkla bildiğini okuyor, herkesi de manipüle ediyor aç bile kalsan gidip o evde yeme.

15 günde bir ancak beraber yiyoruzdur bu arada

Kaynanamla ayni binada iki bucuk sene oturdum illa yemekler bir yensin dedi pskoljim bozuldu hafta bir iki yerdik ona yetmezdi niye hergun beraber yenmiyomus diye tavirlar vs daha neler neler. Kendileri bes kisilik aile zaten birde biz gidince hiç anlatmayayim tasindim kurtuldum yoksa cidden ayrilmayi dusunmeye baslamistim seni anlıyorum yani ah ah

Biz yakın oturuyoruz ama ben çalışıyorum ve onlar çocuklarıma küçükken baktılar şimdi de göz kulak oluyorlar yani bi çıkarım var, buna rağmen çocuklar biraz daha büyüyünce taşınacağımı herkes biliyor evde olsam çoktan taşınmış ya da ayrılmıştık. Hiçbir kazanımı olmadığı halde şu kadar yakın oturanları anlamıyorum bu birlikte yaşamaktan başka bişe değil ki, biri yazmış ya o kadar haklı ki oğluma yatak arkadaşı bana hizmetçi, gelinden anladığı bu.
Kayınvalide bence inanılmaz tehlikeli salağa yatıyor arsızlıkla bildiğini okuyor, herkesi de manipüle ediyor aç bile kalsan gidip o evde yeme.

15 günde bir ancak beraber yiyoruzdur bu arada
İlk evlendiğimizde kayınvalidem de beraber yemek istemişti zırt pırt da bize geliyordu hanginizle evliyim diye küçük bi cinnetle olayı çözmüştüm, kimin gönlünü yapayım kimi idare edeyim diye ortalığı velveleye vermiştim, 1,5 yıl niye sabrettiniz ki niye yani niye.
Aslında 1,5 yıl bekleyip ondan sonra harekete geçmedim.Başlarda haftasonlari yiyorduk,sonra baktim hafta ici de davet eder oldu.Hatta davetlerin sıklığı artti bir baktim her gün oldu.Esimle konuştum ben evde yiyip icabında uzanmak istiyorum ayaklarımı uzatmak istiyorum.Tamam dedi ama çok önemsemedi sanirim ya da konuştu ama annesi devam etti çünkü annesi ne onu ne beni takıyor kendi bildiğini okuyor.Ben kendimce bahaneler uydurdum gitmemeye çalıştım ama o kadar ısrar ediyorki çok bunaldim ısrarından.Haftada bir e düşürmeye kalktım olmadi.O zamanlar çok çekiniyordum sadece mazeret üretiyordum ama bir insan ne kadar mazeret uretebilirki.Esimle konuştum sen beni ailenle muhatap etmeden sen istemiyormuş gibi soyle dedim.Soylese de Kayinvalidem ona ısrar ederek onu da yıldırdı.Sonra baktim tek başıma bunun üstesinden gelemiyorum artık burda konu açtım arkadaşların yorumlarından cesaretle konuştum tamam Tamam sorun değil dedi davetlerine devam etti sonrası da suanki durumumuz zaten.Kendisinden hicbir çıkarımız yok ama kendine durduk yerde görev edinmiş ne alsa bize de alır gıda olsun deterjan olsun.Bizim ihtiyacımız yok normalde ama bu şekilde bizi kendine bağımlı kılmaya çalışıyor.Hani minnet edelim de isteklerini yapalım diye.Benim de ona cok faydam olmuştur ameliyat oldu baktım yemeğini yaptım,zeytin ağaçları var zeytin topluyorlar onlara yardim ettim 200 ağaç var çünkü kolay degil.Kendi kızını sadece 1 saat gördüm yani daha bir sürü sey.Iyilik de varsa hepsi karşılıklı oldu.Suanda da artik haftada bir gidecek sabrım bile kalmadı ayda bir anca giderim.Biz de evimizin yapılmasını bekliyoruz diye altlı ustluyuz geçici olarak oturduk evimiz de 30 metre ilerde eşimle konuştum evi yüksek çitlerle çevireceğim dedi çok büyük alani var çevirirse artik kimseyle muhatap olmak zorunda kalmam diye düşünüyorum..Cinnet olayında gelince daha dün büyük bir olay yaşadık bağırdım cagirdim annesi sesimize indi.Biliyor bu yüzden kavga ettiğimizi yüzüne de söyledim.Artik bu konudan kavga ettiğimizi bildiğine göre hala yüzü varsa çağırirsa hayır gelmiyorum diyeceğim ayda bir anca giderim daha fazlasını şuan sinir sistemim kaldırmaz

Kaynanamla ayni binada iki bucuk sene oturdum illa yemekler bir yensin dedi pskoljim bozuldu hafta bir iki yerdik ona yetmezdi niye hergun beraber yenmiyomus diye tavirlar vs daha neler neler. Kendileri bes kisilik aile zaten birde biz gidince hiç anlatmayayim tasindim kurtuldum yoksa cidden ayrilmayi dusunmeye baslamistim seni anlıyorum yani ah ah
Evet kesinlikle önceden hafta sonlari öğlen ve alsam olmak uzere birlikte yiyorduk hafta sonlari yetmemiş olacakki her gün davet etmeye başladı.Biz de insallah evimize taşınacağız yine yan yana ama bahçesini esim yuksek çitle duvar gibi çevireceğini söyledi eğer o sekilde de sonuc alamazsak benim için bu durumu sürdürmek pek mümkün gibi görünmüyor

Evet kesinlikle önceden hafta sonlari öğlen ve alsam olmak uzere birlikte yiyorduk hafta sonlari yetmemiş olacakki her gün davet etmeye başladı.Biz de insallah evimize taşınacağız yine yan yana ama bahçesini esim yuksek çitle duvar gibi çevireceğini söyledi eğer o sekilde de sonuc alamazsak benim için bu durumu sürdürmek pek mümkün gibi görünmüyor
Moralini bozmak istemem ama tavrini belli etmeyince insanin ustune geliyorlar benimde yuzum tutmazdi ama massallah kayinvalidemin yuzu guzel tutardi yemekler niye bir yenmiyo yok kayinbabam kiziyor yok evdekiler soruyor niye diye surekli insan dermi bikmadan usanmadan. Ve surekli bizdeydi bir gun gitmesek sanki aylardir görüşmüyoruz gibi dun niye gelmedeniz derdi ah ah

Yeni evimiz yapılacağı için istediğin ne eşya varsa alacağım o yüzden bu kadar çalışıyorum diyince daha da üstüne gidemedim.Yani tek doya doya birlikte vakit gecirebilecegimiz yaz dönemi ama bu sorunlardan dolayı burda kalamayacağım için yine ayri geçecek.Cok bunaldim artik gitmesem olmuyor kalsam burda hic olmuyor ne yapicam bilmiyorum
Klasik bahane sunmuş bence ben parayı kimin için kazanıyorum kimin için çalışıyorum demeye getirmis .
Değişmeyeceğine inanıyorsanız bence gitmek biraz uzaklaşmak daha iyi her zaman.

Moralini bozmak istemem ama tavrini belli etmeyince insanin ustune geliyorlar benimde yuzum tutmazdi ama massallah kayinvalidemin yuzu guzel tutardi yemekler niye bir yenmiyo yok kayinbabam kiziyor yok evdekiler soruyor niye diye surekli insan dermi bikmadan usanmadan. Ve surekli bizdeydi bir gun gitmesek sanki aylardir görüşmüyoruz gibi dun niye gelmedeniz derdi ah ah
Yok canım moralim zaten o kadar bozuk ki bundan daha fazla bozulmaz.Gerceklerle yüzleşmek istiyorum varsa da bir hatam onu da bilmek istiyorum.Inan ısrar konusu ayni,ben hayatımda bu kadar sadece bu konuda bu kadar ısrarcı bir insan görmedim.Hayat memat meselesi sanki birlikte yemek yemek.Ki biz zaten eve alışveriş yapıyoruz yani orda yesek de bize bir faydası olmuyor tam tersi evdekiler ya çürüyor ya da bayat yiyoruz..Allah yardımcımız olsun ne diyim 🤦‍♀️

Klasik bahane sunmuş bence ben parayı kimin için kazanıyorum kimin için çalışıyorum demeye getirmis .
Değişmeyeceğine inanıyorsanız bence gitmek biraz uzaklaşmak daha iyi her zaman.
Tatile gidelim biraz uzaklasalim burdan dedi.Bu pandemide ne tatili nereye gidilir her yer virüs dolu.Ben ailemin yaninda kafami dinleyeceğim dedim

Yok canım moralim zaten o kadar bozuk ki bundan daha fazla bozulmaz.Gerceklerle yüzleşmek istiyorum varsa da bir hatam onu da bilmek istiyorum.Inan ısrar konusu ayni,ben hayatımda bu kadar sadece bu konuda bu kadar ısrarcı bir insan görmedim.Hayat memat meselesi sanki birlikte yemek yemek.Ki biz zaten eve alışveriş yapıyoruz yani orda yesek de bize bir faydası olmuyor tam tersi evdekiler ya çürüyor ya da bayat yiyoruz..Allah yardımcımız olsun ne diyim 🤦‍♀️
Allah allah bende hep diyordum bu kadar israrci birini hic gormedim yemeklerin bir yenmesi konusunda diye demek varmis. Bence yakin oturunca cit ormek falan bilmiyorum bos gibi geldi bana yani cozum degil ama hayirlisi ins Allah kolaylik versin ve mutlu olursun umarim ya uzuldum inanki kendimi gordum sende yasadiklarimi

Meraba canim cok Teşekkür ederim Amin.Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin güzel günlerde büyütün inşallah.Yaşadiklarini çok iyi anlıyorum.Benim görümcem de benim yüzüme hakaretler küfürler etmişti ben görüşmeyi kestim onunla kimse bise diyemedi çünkü ailede kimseyle geçinemeyen arkadaş çevresinde de sevilmeyen biri.Yani kime anlatsam ondan kaynaklı olduğunu anlar.Ailesine gelince bu süreçte o kadar yoruldumki haftada bir onlara ödül olur.Gidersem anca ayda bir giderim.Bu aşamaya kendileri getirdi çünkü.Onlar böyle yaptıkça kendimi çok sahipsiz hissettim o yüzden ailemi özledim.Gidip hicbir yere çıkmadan evde oturup kafami dinlemeye o kadar ihtiyacım varki.Eşimle detayli konuştuğumuzda aslinda annesinin hatalı olduğunu anladı.Tabi anlaması degil bundan sonraki tavrı çok önemli.Aslinda ailemle çok önemli olmadıkça problemlerimi söylemek istemezdim ama sanki annem biliyor eğer biliyorsa benim ağzımdan dinlemesi çok önemli.Kafami dinlemeye gideceğim ama bu sorun cozulmezse bu sekilde devam edebileceğimi sanmıyorum.Cunku sabrım kalmadi
Sende haklısın ama bi adını koyun gidip gelinecek zamanların. Eşinle Aran normal olsun gel aileni de gör tabiki. Ama küs beye stresli sıkıntılı bi ortamda bırakıp gelir gibi olmasın. Bide ailen bilse de bilmese de sen söyle. Bende başta söylemedim sustum sonu daha kötüye gidiyo. Biz daha 1aylık evliyken eşimin annesi benim annemin yakında defol git bile demişti bende annemde alttan aldık ozaman da bile süreç sonu aileme sövmesine gitti... sen söylemediğinde iyi oluyo hallediyoruz diye düşünme. Seni ailen kadar kimse düşünmez. Ve birden duymaları yada başkasının ağzından yalan yanlış duymaları daha kötü oluyo verecekleri cevap varsada bilmediklerinden susuyorlar ve arsız olan haklı sanıyo kendi yalanına inanıyo kendi bile... eşinin ailesiyle de eşin çözsün sorunu sen karışma bişi deşeler bilmiyom de eşime sorayım falan de geçiştir onlar kendi içinde halletmiş olsunlar. Üstesinden gelinemeyecek bişi değil gibi. Eşinin yaşı kaç bilmiyorum ama yaş ilerledikçe ailedeside eşinde yeni ailesini yani sadece senle olacak yuvayı kabullenmesi zaman alıyo. Bu kötülüğünden şundan bundan değil insan olmakla alakalı. Ve ne olursa olsun unutma kimse ailesini silip atmaz/atamaz. Ailesinden kaynaklı bile görüşmüyo olsa gün gelir senin yüzünden yada senin için olur. O yüzden sen eşine ben dili kullanarak bu durum beni böyle üzüyo bana bunu hissetiyo, benim burda senden başka kimsem yok ve senle kötü olmam kendimi kimsesiz hissettiriyor falan gibi duygularını konuş. Sen böylesin ailen böyle siz şu bu falan diye konuşma. Zamanla oturur herşey. Benim eşimin ailesi daha neler yaptı anlatsam bitmez boşanacak diyip yüzükmü atmadı babam boşan diyo mu demedi beni kovmaya kalkıp evden gitmeyemi çalışmadı ben dayanamıyorum evlendim mutlu olayım mutsusuz diye ama hatasını anladı konuştukça zamanla oturdu herşey

Bide mesele biz onlara gittiğimizde oturun daha erken diye diye gece 12ye kadar tutarlar. Evlerin arası 45 dk civarı ve eşim ertesi gün işe gidiyo gelip duş alacak giyecek hazırlıycak mesela umurları değil en son noktada eşim söyleniyo iş güç var diye o zamanda biz dur demezsek olmaz ayıp siz isteyince gidin, biz davet etmezsek ayıp siz Uygunken gelin der annesi. Ama mesela 10günü bulsun gidilmeyişi sanırsın aylardır görmemiş gibi hasretle bakar süzer oğlunu arada gözlerini doldurup 2-3 damla ağlar başka kimsem yok falan diye... benimde erkek kardeşim var annem asla öyle yapmaz, demem o ki kişiliği nasılsa insanın değişmiyo. Senin eşin onları dindirmesi gereken kişi. Sen ben bilmiyom ona sorayım falan yap ve eşin hayır dediğinde zamanla alışırlar. Biz 3,5 yıllık evliyiz 3.yılda anca kabullendiler haftada 1i ki oda temeli yol parası git gel çok tutuyo diye. Sizde eşinin ailesinin hassas Yönünü bulup ordan yürüyün ama görüşme zamanı İçin net zaman koyun haftada 1 yada iki haftada 1 gibi net olduğunu bilsinler. O zamanda ısrar etselerde direk eşin desin zaten konuşmuştuk bunu şu kadar zamanda görüşcektik diye biz geleceğimizde haber veririz falan gibisinden. Tabi bi hastalık yada dışardan sizinde sevdiğiniz bi misafirleri olsa o ayrı ama bunu sadece eşine de ailesine demeyin yoksa hasta rolü yapabilirler gidin diye 😂 eşimin annesi yaptı, babası komşuyla dönüştük kötü falan dedi gittik yok sen yanlış anlamışsın dedi falan başımızdan geçtiğinden diyom özellikle onlar hangi durumlarda ekstra gidilir bilmesinler😂

X