• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemle cok kötü kavga ettik

ceylin88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
31
0
36
Almanya
Selam kizlar,

öncelikle ben almanyadan katiliyorum ve 7 aydir evliyim. Ben esimi 2006 yilindan beri taniyorum okulda tanistik ve annesinide ozamandan beri taniyorum desem yeri var.Bu arada dogru yeremi yaziyorum bilmiyorum ama ilk defa buraya üye oldum ve birsey yaziyorum.Ama mecbur birisine anlatmam lazimdi.
Bugüne kadar kayinvalidemle cok iyi anlasiyorduk yani hic sorunlarimiz olmadi. Evlenmeden öncede, evlendikten sonrada degil.Hatta her istedigim fazlasiyla oldu.
Benim Annem babam temelli türkiyeye gittiler, ve kücük kardesim Türkiyede okuyor.Sadece okul tatillerinde görüsebiliyoruz.Ilk defa almanyaya geldiler 15 tatilde, ve ben o 15 gün icinde ailemi kahvaltiya cagridim daha dogrusu her aksam dolu olduklari icin mecbur evimi görsünler diye kahvaltiya cagridim. Yilbasinda 4 günlügüne esimle ben hem annemin dogum gününü kutlamak icin hemde görüsmek amaciyla Türkiyeye gitmisdik. Dogum gününde annem bir yüzük beyenmisti gümüsden 50-60 liralik olmasi lazim, bizde anneme bizden olsuk dedik, hatta bende aynisindan aldim.Kayinvalideme de türkiyeden istedigi ayakkabilari görünce ondan getirdik. Fazla para götürmemisdik o yüzden fazla esyada alamadik. Sadece kendime, anneme (dogüm gününde) ve kayinvalideme birsey aldik.Gerisini harcadik ve gezdik. Neyse yilbasindan bu aya kadar hic birsey yoktu. Cuma günü annemler geri türkiyeye uctular, gitmeden birgün önce kayinvalidemlere oturmaya gittiler, kayinvalidem yüzügü görmüs, ah gelinin veya kizin yüzügünün aynisi demis, annemde evet ben beyendim sagolsunlar dogum günüme aldilar demis, kendiside beyenince oda aldi demis.Bir gün sonra kayinvalidem esimi aramis, morelim cok bozuk gelirmisin demis.Esim beni aradi annem üzülmüs onada o yüzükden almadik diye, bende tabi cok üzüldüm anneme anlattim niye onun yaninda öyle konusdun keske anlatmasaydin dedim.neyse annemleri havalimanina biraktiktan sonra kayinvalidemlere ziyarete gittik 7 gündür görüsmemistik, baska yerde oturuouz cünkü.

Zaten ben oraya aglayarak gittim,cünkü annem babam gidince sanki kolum kanadim kirilmis gibi oluyorum.Hatta kayinvalideme sarilip baya agladim,oda aglama kizim ben varim iste,bende seninm annenim felan dedi.Kayinpederde öyle.Sonra esim annesine karima söyledim demis oda cok üzüldü demis.bunun üsütüne kayinvalidem mutfaga geldi ve kapiyi kapatti.Sonra su konusma gecti iste
Kayinvalide: Annen bana anlatinca ben cok üzüldüm acikcasi kiskandim bana niye alinmadi diye felan
Ben: Annemin dogum günüydü onu beyendi biyde ona hediye aldik,hem annem seninle sevincini paylasmak istemis, nasil sen ona anlatiyorsun oda sana anlatmak istemis. hem sanada Hediye aliyoruz hosumuza giden birsey olursa,seninde dogum günün gelicek gene aliriz,ayakkabi getirdik sen beyeniyosun diye...
Kayinvalidem: Oglum bensiz ilk defa Türkiyeye gitti ve hediye getirmedi bana
tabiki ben sinirlendim öyle deyince. Sana ayakkabi getirdik hem paramiz kalmadi anne sende biliyosun dedim. Annemede dogum günü oldugu icin aldik dedim.
Sonra bunu demezmi: Ben erkek annesiyim ben öncelikde geliyorum önce bana alinacakti!!!
Bende ozaman sesimi yükselttim tabiki. Bende sen insansin erkek annesisin diye benim annem hayvanmi dedim. Oda erkek annesi dedim hemde ikitane, teki cennete insallah sevaatcisi olucak dedim. Kimse benim icin öncelikde gelmiyor dedim. Geliceksede benim annem benim icin öncelikde gelir dedim.
Sonra sanada hediye aliyoruz istedigin birsey olunca dedim,onun üstüne onlarimi diyosun deyip sal ve ayakkabi felan gösterdi, al onlari istemiyom dedi. Bende ceketimi giyip esyalari toplayip gittim. Sonra kayinpeder aradi lütfen gel konusalim diye. bende gittim.Kayinpeder basladi ya biz sadece biraz daha görüselim istiyoruz felan dedi.mesela bizide kahvaltiya cagriyabilirdin felan dedi.bende annemler ilk defa geldi evime dedim.siz hep burdasiniz görüsüyoruz dedim. Kayinvalidem susda babani konustur dedi, bende bagirma susmicam dedim. Sonra nekadar kiskanmissin sen dedim. Oda ayaklandi, üstüme yürüdü sacini basini yolarim dedi, bende gel kolaysa yol dedim.Zaaten annem babam gitti diye üzgündüm bide o üstüme gelince bende artik agzimi actim. Aslinda sabretmeye calisan biriyim.en azindan tatsizlik cikmasin diye ceker giderim.Ama busefer bende konusdum. Defolgit evimden dedi, esim bu arada agliyordu ve annesine anne yapma o benim karim düzgün konus felan diyordu.Benide geri tuttu felan. Sonra kadin kafayi yedi titremeye basladi ve sen ayni simay gibisin (kuzey ve güney dizisi) yilan felan dedi.Senden torun istemiyom dedi bende senin icin yapacak degildim zaaten dedim. Esime aglayarak bosanlim annende muradina ersin dedim kadinda bosan bosan diye bagirio, nerden buldu oglum seni felan dedi. sonra siktirol git dedi.o arada herkez onunla ilgileniyordu cünkü bayabi titredi felan delirdi iste, bende ayakkabilarimi giyip kactim. bayabi bir saat kadar geri dönmedim, dolastim oralarda. Sonra farkina vardim telefonumu unutmusum ve yanlislikla arabanin anahatarini ben almisim,saklica geri dönücektim gördümki esim yerde kayinpedere dogru agliyarak, lütfen onu bul baba sizin yüzünüzden gitti felan ben onu cok seviyorum felan diyordu.Bende dayanamiyip gittim yanina sarildik felan iste baya agladik.arabaya binip eve gittik. Esimle cok iyi anlasiyoruz cok sükür.Ama isteristemez dalip gidiyoruz iki gün aglayarak uyudum aglayarak uyandim, kadin rüyalarima girdi. Cok kötüyüm.Esimin babaannesine gidip ona anlattim derdimi oda sabret gecer hersey dedi.olur kizginlikla böyle seyler dedi. Tamam biyandan anliyorum zor zaman geciriyorlar kayinpederler ama benim sucum degil. onlarin ikitane arabasi var teki görümcemin teki kayinpederin.O gün ikisininde arabasi bozulmus, bide evdeki kalürüferler bozulmus ve ufak iki yasinda bi kaynim var, masallah cok yaramaz cok aktif biri eh kadin 42 yasinda zorlaniyo tabi.bide sogutan atesi cikmis kaynimin.kolay degil ama suclusu ben degilim.deme?hatta ben onlara gelin bizde kalin bizim ev sicak dedim.yani teklif ettim.ama istemedi ben napim.

SIMDI bana lütfen yardimci olun neyapmam lazim???Anneme anlatamiyorum yazik üzülür hem babam sinirden beni alip götürebilir.Tek kizim.Ben sucsusum demiyorum ama beni cok zorladi bende o halimde kendimi tutamadim. Simdi evliligimiz nasil devam etcek?Ara sira aklimiza geliyo huzur kaciyor.
Biliyorum esimin sucu degil ama ondan baskasina kizamiyorum yani anlatamiyorum. Tabi o gitsin oraya annesi babasi netekimde ama ben gitmem birdaha.Eger cocuklarim olursa birgün insallah okadina göstermicem.Istemedi cünkü.
Lütfen yardimci olun.

Eşine tavır yapma bence onun ne suçu var bide biraz vakit geçsin yatişsın ortalık herşey yoluna girer boşver gitsin

tskler cvp yazdin diye, ama ben seyden korkuyorum yine yazin annemler gelicek, hep böylemi olucak? Hep kiskanclikmi yapicak? Hem cok gücüme gitti, defolgit dedi,evime gelme dedi.Ben birdaha gitmem o eve.Resmen kandil günü cok kalbimi kirdi. Lanet kadin dedi bana, hem cocuk olmasin dedi.Cok kötü bi beddua gibi birsey herhalde

merhaba ,

forum takipten tesadüf msjini okudum..Ben de Almanyadan yaziyorum.Iki hafta önce benim de kayinvalidem ile böyle bir kavgam oldu.Tartistik..Ve kavga arasinda o da benim annemi katti.bana niye bagiriyorsun deyince
senin annen sana bagirmiyor mu dedi ..Ben de ceketimi aldim cikicaktim :Ama suclu iyice ben olurum diye cikmadim , ama benden 10 dk sonra kendisi cikti.Cocuk gibi hic bir sey demeden.Bir de 57 yasinda erkek annesi olucak.Hadi yine senin ki genc.Bana hic saygin yok dedi .Ben de daha ne yapayim dedim sana yaranmak icin dedim.Bunu diyen kiside bana hic bir katkisi olmayan , cocuguma toplasan 200 saat bakmis bir insan ben calisirken.Her zaman her konu da
kendine müslüman bir insan .Birini cagirsan onu cagirmasan beni niye cagirmadin benim haberim yoktu der..Laf arasinda gecistiririm .Offff bilmiyorum .Bu olaydan sonra benim eski hislerim yok kayinvalideye karsi.
Senin de eminim öyle olucak .Cok zor..Keske eltim gibi olabilsem .O her seye güler gecer , hic bir sey olmamis gibi davranir.Susar..Ben öyle degilim ,,Hatta kavgamizda kiz korkusundan nereye oturacagini sasirdi ..Hic karismadi da gerci .Bilmiyorum ya.Kime nasil güvenicegiz ,nasil davranicagiz..cok sasirmis durumdayim ..
:44:

mrba canım.....annen baban daha yeni gitmiş tabi üzgünsün ....kayın valideler malesef kıskançtır..ama sen üzüntüden biraz çıkışmışsın haliyle anlıyorum seni...oda saçmalamış....iş kayınbabala eşine düşüyo sizi bi araya getirip barıştırırlar üzülme ...anladığım kadarıyla baştan oluşan bi düşmanlık yok.......sinirle kıskançlıkla sana çirkin şeyler söylemiş keşke sanada alırım anne deyip geçiştirseydin..

kocanla aran iyiyse ve seni anliyorsa kayinvalideyi takma..kendini yirtsanda yaranamazsin..üzüldügünle kalirsin..esin yaninda olsun yeter.

açıkçası ortada tahammül sınırlarını zorlayan bir kayınvalide göremedim,sadece fazla ilgi bekliyor ama bunu yanlış şekilde izah etmiş size..

eşinize de pes annesi ile hanımı kavga ederken oturup ağlayacağına sizden daha sakin olmanızı rica edebilirdi

Haksızsınız demiyorum ama biraz fazla tepki göstermişsiniz.
Fevri davranmasaydınız işler bu noktaya gelmezdi bence. Çok ağır konuşmuşsunuz siz de.
Biraz geri durun bakalım. Biraz sakinleşsin ortalık.

binlerce km uzaklardan ailen geliyor, başbaşa gecirmek istersen sen mecbur değilsin her zaman gönrdüğün insanları evine davet etmeye, anlayışlı olmaları lazımdı...
kayınperderinde ne kadar karı ağızlıymış, yahu bir insan geliniyle bu konuları konusacak kadar düşermiiii...
hediye olayına gelince kusura bakmasın o kaynana... kimse kimsenin kaprisini çekmek zorunda değil, sen gelinsin bir çekersin , iki çekersin ama bir yere kadar...
senin konustuklarını baştan sona kadar haklı görüyorum, üzme kendini

canım eşinle aran ıyı ise kaynananı fazla takma. evine gıtme senden ozur dıleyene kadar! bende kayınpederımle kavgalıyım, gıtmıorum evıne...
eşin nıye agladı kı sız tartısırken. enteresan yani... bu tartısmada haksız degılsın bence. sonucta ona da sevdigi bıseyler alınmıs..
eşine de yuklenme bence... annesının yaptıgını ona mâl etme.. ilişkinizi yıpratma..

bence kayınvaliden kötü bir insan değil ve anladığım kadarıyla ikinizde durduk yere ortamı germişsiniz bence barışın...çünkü o büyüklüğünü bilememiş belki ama sende küçüklüğünü bilmemişsin...bence evlenmeden önce ve sonrasında iyi anlaşmanızın hatırına küs durmayın ama anneniz geldiğinde de bildiğinizden vazgeçmeyin istediğiniz gibi ailenızı ağırlayın kayınvalıden hediyeyi kıskanarak çok saçmalamış...

kocana da küs durma bence onun bir suçu yok

ayy bende kayınvalideyle bi ara böyle kapışmıştım :D sorma ya ama emin olki bundan sonra hiç bişe eskisi gibi olamaz olmıcakda umarım olur ama zor gibi çünkü onu her gördüğünde sana ettiği hakarretler laflar o tarşıma anı aklına gelcek ve hep ona karşı içinde bi soğukluk bi kırgınlık olcak umarım herşey yoluna girer ama bizin kayınvalideyle aramız o kavgadan sonra malesefki bi soğukluk oldu.. üzüldüm canım benm

bence siz hepiniz çocuksunuz ve çocukça hareket etmişsiniz

tebrik ediyorum seni.. forumda kaynanası tarafından aşağılanan, dışlanan, hakarete şiddete maruz kalan ve susan, konuşamayan onca yazı gördükten sonra senin yazın içime su serpti.. abarttığını düşünmüyorum kesinlikle.. olması gerekeni yapmışsın.. evine gitmeme kararını da yerinde buluyorum.. eşinin de kıymetini bil bundan sonrasını kaynanan düşünsün.....

açıkçası ortada tahammül sınırlarını zorlayan bir kayınvalide göremedim,sadece fazla ilgi bekliyor ama bunu yanlış şekilde izah etmiş size..

eşinize de pes annesi ile hanımı kavga ederken oturup ağlayacağına sizden daha sakin olmanızı rica edebilirdi

onuda anliyorum ilk defa böyle birsey yasadik cünkü.Bide anlatamam kesin burda ama kadin resmen titredi delirdi yani. sonra esim annesine "sen neler diyosun o benim karim felan derken iste agladi.ama yinede aglarken geri tutmaya calisti.Ama esimle ikimizde daha ilk defa yasiyoruz bunlari bide 22 yasinda. Bilmiyorum iste dogrumu yanlismi yaptik ama , esim allah razi olsun ondna hep yanimda ve arkamda.

binlerce km uzaklardan ailen geliyor, başbaşa gecirmek istersen sen mecbur değilsin her zaman gönrdüğün insanları evine davet etmeye, anlayışlı olmaları lazımdı...
kayınperderinde ne kadar karı ağızlıymış, yahu bir insan geliniyle bu konuları konusacak kadar düşermiiii...
hediye olayına gelince kusura bakmasın o kaynana... kimse kimsenin kaprisini çekmek zorunda değil, sen gelinsin bir çekersin , iki çekersin ama bir yere kadar...
senin konustuklarını baştan sona kadar haklı görüyorum, üzme kendini

Tsk ederim canim. Ya bide biz ona hediye getirdik sorun orda zaaten.Hic birsey getirmesek neyse. Bide bi anne sey demeli" olsun cocuklar paraniz yokmus maksat siz sag saglim geldiniz." Ama yok kadin getirdigimiz hediye (30-40 lira arasi) menun degil annemin dogum gününe aldigimiz birazcik daha pahali olan hediyeye dikmis gözünü. Bide sey demesi en cok gücüme gitti. "BEN ERKEK ANNESIYIM ÖNCELIKLE BEN GELIYORUM" bu nedemek? benim annemde insan.

onuda anliyorum ilk defa böyle birsey yasadik cünkü.Bide anlatamam kesin burda ama kadin resmen titredi delirdi yani. sonra esim annesine "sen neler diyosun o benim karim felan derken iste agladi.ama yinede aglarken geri tutmaya calisti.Ama esimle ikimizde daha ilk defa yasiyoruz bunlari bide 22 yasinda. Bilmiyorum iste dogrumu yanlismi yaptik ama , esim allah razi olsun ondna hep yanimda ve arkamda.

canım haksızsın demiyorum,çocukluk etmiş kaynanada..kaynanalığını yapmış kıskanarak..

Her şeyi anladım da kayınvalidenizin annenizi kıskanmasını anlayamadım...

Keşke sesinizi en başta yükseltmeseymişsiniz anladığım kadarı ile olay ondan sonra iyice patlamış çünkü...

O kadar bağırması sizi kovması boşanın çocuğunuz olmasın filan demesi onu zor duruma sokmuş sizi değil.

Eşinizle aranızı düzeltmenizi tavsiye ederim çünkü psikolojik sorunları olduğu çıkarımına ulaştığım bir insan için değmez ikinizinde üzülmesine.
Bu saatten sonra görüşme zorunluluğunuz yok ne kayınvalidenizle ne kayınpederinizle bırakın sadece eşiniz gidip gelsin sizde evinize filan davet etmeyin kırgınlığınız anlaşılsın.
Ailenizi istediğiniz gibi istediğiniz kadar davet edebilirsiniz bu da eşiniz dahil kimseyi ilgilendirmez orası sizin de eviniz unutmayın.

Bu arada eşinizin babanesi ile konuşup olayı anlatmanızı doğru bulmadım. sağda solda dedikodumu yapıyor deme hakkını kayınvalidenize verdiniz haberiniz olsun

:ssz:

Fazla üzülme barışırsınız ,istersen iddaya girelim, bir büyük olarak seni idare edememiş kendi suçu!

bu konuda haksız deilsin bir kere hiç takma kafana sen eşinle kötü olma yeter.hem her dakika kayınvalideni çağırmak zorunda deilsin kendine göre özel hayatın var dimi hem birine hediye alıcan diye aynısını onada alman gerekmezki bence arada biraz mesafe koy ikinize de iyi gelir

Back