Tam tersini düşünün.Sürekli dibinizde."Bilmemkinin mevlüdü var, kınası var, daveti var, doğumu var, bidisi var, bıdısı var" diye her yere sizi çekeleye çekeleye götürse, sürekli evine çağırsa, size gelse bu sefer de "bir rahat vermedi" derdiniz.
Belki soğuk, belki çok düşünceli belki de mesafeli birisi ama bana içinde kötülük varmış gibi gelmedi.Gittiği ve sizi davet etmediği ya da birlikte gidelim demediği yer "Maldivler" değil sonuçta.
Burda o kadar kayınvalide sorununu okuduktan sonra bence şükretmelik bir durum.
Elti, görümce, kayınbirader..vs olaylarını da takmayın.
Sabah mı oldu, kurun güzel bir kahvaltı, varsa balkonunuzda, bahçenizde, olmadı içine çiçek niyetine koyduğunuz maydonozlu vazonuzla mutfağınızda.Eşinizle baş başa.O gitsin işe, açın bir müzik, kurtlarınızı dökün.Hafiften bir ev toplamanın ardından yapın bir kahve kendinize ohh, güzel bir öğle yemeği,sonrasında bir kitap okuyun, internetiniz de var, bir uğraş bulun kendinize, online yoga alıştırmaları, ingilizce dersleri, belki çince dersleri.Akşam yemeği ve eşinizle geçen güzel, huzurlu bir akşam.Güzel, sıcak, huzurlu evinizde huzurlu bir evlilik, huzurlu bir hayat.
Bırakın kaynananız sizi aramasın, eltiniz size küssün, görümcenizin büyük kaynının torunu sizi sevmesin.Hayat kısa ve kimse sizden değerli değil.Kendiniz için yeni bir hayata başlayın.
Bir mesleğin var mı? Çalışmayı düşünmüyor musun?
Herşeyinize krşımsanıdna daha iyi bu durum. Boşverin. Görüşmemeniz, konuşmamanız zaten sizin hayrınıza. Ama 1 yılda çevre edinmemeniz de üzücü. Komşularınız yok mu. Ya da eşiniz arkadaşları. Onların eşleriyle görüşseniz. Yalnız da çekilmez ki
canım tahmin edebiliyorum ne kadar zorlandığını.. ben de ecvlenirsem şehir değiştiricem ve çok korkuyorum aslında bunları yaaşamaktan.
kayınvaliden için de kadını karşına alıp, anne bundan sonra birlikte gidelim, sen de geliyorsun, ben de geliyorum, niye ayrı ayrı gidelim ki, deyiver. sana vereceği cevaptan anlarsın zaten ne düşündüğünü. yani bence bu çok gerekli değil; ama sen kafana takıyorsun diye söylüyorum :)
iyi niyetli olduğuna inansam yapardım evet ne zaman ki benden aldığını eltime hem de söylenmemesi gerekn birşeyin bile söylediğini duyunca orda gözümden hepten düştü şok oldum bu kadar seviyesiz olamaz dedim. Oyüzden bu konuda muhatap olamam onunla çizgimi çektim sınırım belli. Ama bir çok arkadaşa bakarak rahatsız da olmayacağım bu durumdan onu anladım .
bişey sorucam arkadasım.kayınvalıden uvey diye daha bi soğukmuusn ona karşı...
yani üveylik farklımı.öz olsaydı sence dahamı sıcak olurdu aranız.??:44:
Canim kayinvalidem uvey demissin..
Simdi nekadar esinin babasiyla evli olsada ve sen ona anne deyip yaklassanda asla esinin kendi annesi gibi olamaz...
Benim babamda uvey dikkat ettiysen baba diyorum sag olsun gercek babamgibi davranmaya calissada ama genede bir yerde olmuyor olamiyor...
Ama genede severim kendini..
Diyecegim oki kayin pederinin hanimi kayinpederinin cocuklarini kendi cocugu gibi gormuyor anladigim kadariyla ve dolayisiyla sizleride kendi gelini gibi gormuyor ..
Simdi kimse o insandan gercek bir anne gibi davranmasini bekleyemez, bu konuda asil bunu beklemek hata olur diye dusunuyorum ..
Oncelikle hic tanimadigin insanlar sana bir dost bir kardes bir anne gibi yaklasabilir ama bu gibi durumlarda o insanlar mesafe koyarlar aman benden uzak dursunlar aman benim muhattabim deyiller tarzinda..
Tabi istisnalarda var ama az..
Bu yuzden uzulme kinama ve kafanada takma ..
Hickimse gercek bir anne gibi olamaz ,olmasinida bekleme ..
O MESAFELI OLMAYI SECMIS VE SAYGI DUYMAK GEREKLI..
Onlarin evinide esinin annesinin ,babasinin evi olarak dusunme ,bilirsinki evde hanimlarin sozu gecer bu yuzden mutfagina girmene izin vermemistir,yani dedigim sebepler yuzunden ..
Sende mesafeli ol ve esinin annesi olarak degilde esinin babasinin karisi oldugunu dusunerek canini SIKMA..
Sen esine bak kendine yavas yavas arkadas bulursun ortamada alisirsin ..
Cok zor bilirim, bende yurt disina geldim burda kimsem yok ne esimin ailesi nede benim ailem yapayanlizim ama genede sukur, alisiyor insan alismak zorundayiz sonucda hersey ask icin..
Sen en azindan ulkendesin insanlar senin dilini konusuyorlar ve hic olmaz ise bir komsunla kisada olsa sohbet edebilirsin..
Bende buda yok
Genede mutluyum sukur, sende hicbirseyi kafana takma o kisiye ne tavir al nede samimiyet bekle sadece kendin ol ve dusunme ..
Allah mutlulugunu bozmasin canim..
Alisirsin insan herseye alisiyor zamanla bosver boyle seyleri ..
Sagol canim allah hepimizin yardimcisi olsun..canım o kadar güzel özetlemişsin ki işin özünü koymuşsun ortaya. öyle zaten bu saaten sonra öyle artık hiç takmıyorum sorun yapmıyorum bende değeri de yok sadece kayınpederimin gözünden düşmek istemem gerçi o da görüyor saygısız tavrım olmadı hiçbirine ama böyle kendi başıma sağa sola gitmemi onu hiçe saydığımı hissettiriyor eşine bunu biliyorum hiç umrumda değil zaten inceldiği yerden kopar. Önceden daha sık giderdik şimdi 10 güne çıkardık bazen 15 yakın oluyor... öyle işte sahte tebessümlerle geri geliyoruz..
Allah yardımcın olsun senin de durumun zor dediğin gibi aşk....
ya öyle birşey ki ben özü görmedim ilk olarak bunu gördüm sonuçta bana üvey değil dedim kendi kendime kayınpederimin karısı üvey karısı değil ki öz karısı ben de anne demeliyim dedim eşim başta demezsin demişti ben de yok olmaz baban var ona abla diyemem şık olmaz demiştim. Ama olmuyor işte ona karşı başta soğuk değildim ben iyi niyetli samimi yaklaştım gerçekten baktım ki bu gayet geri duruyor bana bir kayınvalide değil anne değil de elti gibi... gidince kıyafetlerimi süzer koluma takı takmayı sevmem bazen taksam hemen dikkatiin çeker gözü kalır kolumda ve çok rahatsız olurum.... gerçekten kaynana değil elti diyorum artık onun için... dolayısıyla şimdi evet çok soğudum gitmek istemiyorum da mecbur işte dün kandildi mesela gittim. 10 gün ara veririm yine hepten gitmemezlik olmuyor. Haa belli ediyor muyum soğukluğumu hayır nötr davranıyorum oda farkında zaten....
çok zor çok özlükle üveylik gerçekten farklıdır sonuçta çocuk doğurmamış içinden bişeyler kopmuyor ki.... iyi bir elektirik almıyorum ondan ama kocasının yanında görecek zavallı adam karısını on numara sanar. Ama sabrediyorum bir daha siz iyi olun iki kardeş ortak gibi kelime yaparsa kocasının yanında bu sefer gerçek yüzü çıkıcak ortaya kızartıcam suratını
şunun için sordum arkadasım.
benım kayınvalıdemde üvey ve beraber oturuyoruz.
bende ona anne gözüyle bakamıyorum.bana yaptıkları bini aştı.
bende çok soğudum bıde üvey oldugu aklıma gelınce hepten soğuyorum.
dediğin gibi benımkıde çocugu olmamış, anne değil.içinden kopmuyor bazı şeyler.
kendi öz çocugu gibi olmuyo.çocuguymuş gibi davranamıyo. belli ediyo yani.
tabıkı ben anne dıyorum her defasında.gerçi benım olayım bıraz farklı.
sonradan evlenmemiş kocasıyla senın kayınvalıden gibi.
bebekken evlatlık alıp bakmışlar bu yaşa getırmısler...
aa çok şaşırdım evlatlık alıp bakmışlar öyle mi peki eşine karşı nasıllar? senin durumun çok zormuş ya hakikaten hem beraber yaşamak hem de üveylik zordur allah yardımcın olsun eşinle ağız tadını bozmasın.
benim derdim yok çok şükür bu bir dert değildi sadece paylaşmak istedim şükür bu günlere de ağrısız başım yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?