Kayınvalidemin Toprak Aşkı

Goz gore gore kazık yiyen adamlara hıc uzulmuyorum yesinler.
Yanlarında yaşlarda yanıyor onlara uzuluyorum.
Telefon mevzusunda kocan akıllanmaz demıstım sana, görüyorum ki gercekten akıllanmamıs.
Arsayı kaptırınca da akıllanmayacak, boyle geldı boyle de gider. Arsayı kaptıracak bu arada

Peki 4 Kardeşe de anne bu şekilde mi yaklaşıyor sadece sizin eşinize mi?
büyük kaynım aşırı cimridir bu şekilde yaklaşması imkansız küçük kaynımsa karısı yüzünden birikim yapamayan biri olduğu için ona kıyamıyorlar yardımcı oluyorlar her konuda.birde görümcem var ondanda bir talebi olmaz ama bizim arsayı görümcemde almak istiyor ama kv ona satmamızıda istemiyor illa toprağları ailede kalsın istiyor

Eşi ile düzgün bir iletişim ile yapılanın hata olduğunu söyleyerek değilde eşinin de fikrine uyacak doğru gelecek eşiyle birlikte farklı yatırımlar yapabilirler eşi eşinin de tutumlu olduğunu birikim yaptığını görünce tek yatırım yapan kişinin annesi olmadığı algısına sahip olabilir bence bir evlilikte kaybettiren ilk ve tek şey eşinin ailesini. Hatalarını eşine direkt söylemek
Dediğiniz çok doğru ama eğer karşısındaki eş karısını dinler gibi yapıp sen haklısın dedikten sonra yine bildiğini okuyorsa kadın bir yerden sonra susamıyor. Mecburen adamın ailesiyle ilgili durumları söylüyor ve eşi gözünde ailesini kötüleyen kötü eş durumuna düşüyor. Konu sahibine eşine bir daha böylesi zarar edecek iş yaparsan çocukların ve ben yokum diye söyle bile demiştik. Ama adam bildiğini okuyor, belki de eşinin ne olursa olsun onu bırakmayacağından emin karısının merhametine güveniyor.

büyük kaynım aşırı cimridir bu şekilde yaklaşması imkansız küçük kaynımsa karısı yüzünden birikim yapamayan biri olduğu için ona kıyamıyorlar yardımcı oluyorlar her konuda.birde görümcem var ondanda bir talebi olmaz ama bizim arsayı görümcemde almak istiyor ama kv ona satmamızıda istemiyor illa toprağları ailede kalsın istiyor
O zaman benden size bir taktik benim kv de bazen ufak tefek istekleri oluyordu bende baktım söyleyerek olmuyor tamamı ile yatırım yapmaya başladım belli süre sonra hiç karışmadım vermesine etmesine belli bir zaman geçince eşimin gözünde ben tutumlu ve yatırımı en iyi yapan oldum ve eşimherşeyin yönetimini bana bıraktı doğal olarak ta birşey istenince ben den istenir oldu yani bu konuyu eşiniz ile kapatın her ay bir lira yada 20 gr bilezik alın eşinize bir yıl içinde şukadar birikim yapalım bak ilerisi için bize şöyle faydası olur vs diyin arsayı satmaktan da zaman ile vazgeçirin

Dediğiniz çok doğru ama eğer karşısındaki eş karısını dinler gibi yapıp sen haklısın dedikten sonra yine bildiğini okuyorsa kadın bir yerden sonra susamıyor. Mecburen adamın ailesiyle ilgili durumları söylüyor ve eşi gözünde ailesini kötüleyen kötü eş durumuna düşüyor. Konu sahibine eşine bir daha böylesi zarar edecek iş yaparsan çocukların ve ben yokum diye söyle bile demiştik. Ama adam bildiğini okuyor, belki de eşinin ne olursa olsun onu bırakmayacağından emin karısının merhametine güveniyor.

Buna benzer durumları bende yaşadım ama eşime karşı ne kadar konuşursam okadar zararlı çıktım yıprandım bende çözümü değiştirdim 11 yıllık evliyim ilk yıllardan sonra herşey çözüldü ama ilk yıllar be kadar karşı çıkıyorsam fazlası ile kaybediyordum

ben eşimde hata olduğunu kabul ediyorum ama anne olarak oğlunun zor zamanından faydalanmak isteyen bu kadını anlamıyorum yedi yabancı değil annesi ve zoruma giden evladını sömürmek için can atan bir anne
Siz normal olması gereken anne modelini söylüyorsunuz. Siz belki çocuğunuz için kendi evinizi bile verirsiniz ama kv nizin 4 çocuğu var ve belki de sizin kadar evlatlarına düşkün değil. Nedense her ailede bir kişi böyle seçilmiş kurban gibi olur ve herkes o kişiyi sömürerek işini yürütür. Sizin ailedeki kurban da eşiniz. Annesi oğlunu para konusunda beceriksiz görüyorsa arsa nasıl olsa gidecek bari yabancıya gitmesin ben alayım da ilerde onlara kalır diye düşünmüş olabilir.

Buna benzer durumları bende yaşadım ama eşime karşı ne kadar konuşursam okadar zararlı çıktım yıprandım bende çözümü değiştirdim 11 yıllık evliyim ilk yıllardan sonra herşey çözüldü ama ilk yıllar be kadar karşı çıkıyorsam fazlası ile kaybediyordum
Çoğu erkek ailesini hep haklı görüyor zaten. Konu sahibi de aslında birikim yapabilir dediğiniz gibi ama borç çoksa ve ödemelerine ancak yetirebiliyorlarsa zaten birikim yapacak tutar kalmıyordur elinde diye düşünüyorum. Zor işler erkeklerin bazı şeyleri anlaması uzun zaman alıyor. Kimisi hiç değişmiyor. Umarım çözüm bulurlar.

Çoğu erkek ailesini hep haklı görüyor zaten. Konu sahibi de aslında birikim yapabilir dediğiniz gibi ama borç çoksa ve ödemelerine ancak yetirebiliyorlarsa zaten birikim yapacak tutar kalmıyordur elinde diye düşünüyorum. Zor işler erkeklerin bazı şeyleri anlaması uzun zaman alıyor. Kimisi hiç değişmiyor. Umarım çözüm bulurlar.
Evet haklısınız ama anne figürü bekarlıkta ki gibi güçlü kalırsa o zaman sıkıntılar devam ediyor umarım çözüme ulaşırlar yoksa bu şekilde bir evlilik sürekli yıpranmak durumunda kalır

Eşiniz uygun bir dille anne bana toplu para lazım kusura bakma desin 500-500 taksitle arsa alınır mı? Parası yoksa kredi çeksin de alsın o zaman.

O zaman benden size bir taktik benim kv de bazen ufak tefek istekleri oluyordu bende baktım söyleyerek olmuyor tamamı ile yatırım yapmaya başladım belli süre sonra hiç karışmadım vermesine etmesine belli bir zaman geçince eşimin gözünde ben tutumlu ve yatırımı en iyi yapan oldum ve eşimherşeyin yönetimini bana bıraktı doğal olarak ta birşey istenince ben den istenir oldu yani bu konuyu eşiniz ile kapatın her ay bir lira yada 20 gr bilezik alın eşinize bir yıl içinde şukadar birikim yapalım bak ilerisi için bize şöyle faydası olur vs diyin arsayı satmaktan da zaman ile vazgeçirin
teşekkür ederim bende tutumluyum ama birikim yapacak bir para olmuyorki anca evi döndürebiliyoruz ev borcumuz var ve paylaşılamayan satamadığımız arsamız var. borcumuz bitince sizin gibi yapabilirim
eşimi en azından memlekette bir daha yatırım yapmaması yönünde ikna ettim epey başımız ağrıdı bu konuda

teşekkür ederim bende tutumluyum ama birikim yapacak bir para olmuyorki anca evi döndürebiliyoruz ev borcumuz var ve paylaşılamayan satamadığımız arsamız var. borcumuz bitince sizin gibi yapabilirim
eşimi en azından memlekette bir daha yatırım yapmaması yönünde ikna ettim epey başımız ağrıdı bu konuda
umarım herşey hakkınızda hayırlı olur inanın çok üzüldüm çaresizliğinizi çok iyi anlıyorum ama işte eşinizin anlayacağı dili çözmüş olsaydık ama güzel düşünün bence herşey güzel olacak siz kendinizi üzmeyin lütfen çünkü sizin elinizden birşey gelmez tam tersi bile etki edebilir

Goz gore gore kazık yiyen adamlara hıc uzulmuyorum yesinler.
Yanlarında yaşlarda yanıyor onlara uzuluyorum.
Telefon mevzusunda kocan akıllanmaz demıstım sana, görüyorum ki gercekten akıllanmamıs.
Arsayı kaptırınca da akıllanmayacak, boyle geldı boyle de gider. Arsayı kaptıracak bu arada
arsanın parasına deli gibi ihtiyacı var o kadar salak olamayacağına inanmak istiyorum ben😢 ama bu arsayıda hiç edecek olursa hakkımı helal etmem eşime gitsin anasının dizinin dibinde otursun

500 tl ye arsa mı Her Ay 500 verecek umarım yanlış anlamadım . Kirada evi dükkanı suyu buyu var çok almak istiyorsa birini satsın size peşin parasını versin. Abisine yarısını satıyor ama geri isterim diye araya çıkıyor neredeyiz biz ya satılan alınan şeyin geri parasını nasıl isteyebilir kardeşi ya ister tabi bide eşinizde kiyamiyorsa eger yesinler parayı saçmalığa bak ... Yer yer bitirirler bunlar senin kocanı canım
valla yaptıkları çok saçma :işsiz:

Kayınvalıde de suç yok.Eşiniz hayır demeyı bılmıyor.Lutfen kemalim yapmaz modundan çıkalım.Bal gibide yapıyorlar.

X