Yaşlı degildi evlendigimde 54 yasinda sürekli gezen insanlar. Ben calismiyorsam gidip birilerine eziyet etmiyorum ne kadar varsa o kadar harciyorum. Onlarin evi var kira derdi yoktu. Karinlari toktu ektra lari icin bizi mahvettiler. Nicin kizi götürmüyor doktora. Torunlari özel okulda okuyordu gidip torunlarina bakip dönüşte bana diyordu özel hastanede dişlerimi yaptir diye. Burada mevzu para degil niyetleri bozukKonunuz çok uzun olduğu için okuyamadım sadece şuba takıldım siz de çalışmıyorsunuz yorucu diyorsunuz ama yaşlı insanlara iş bulsunlar diyorsunuz. Garip.
Surekli dert anlatiyorsunuz onlar soyle onlar boyle ,yapmis olabilirler.oyle yasayabilirler.Zehirlendiginizin farkinda misiniz?Ustelik kizlari hicbir yardim yapmıyordu. Gormedikleri yerleri ben gezdirdim, yinede özel doktora götürdüm kızı onuda yapmadı. Kv dem bu arada kv sinin evini almış uzerine esime ev yaptirmis ömür boyu kira derdi çekmemiş. Babaanneyide tek göz tuvaleti disarida bir yere yerlestirmis. O da gelip ilk evlendigim zaman beni ahiri boyayip oraya koydular diye aglamisti. Sebebiyse babaannemizin diger ogluna daha cok tarla bagislamasiymis
Benim oğlum unv de olsa 54 yaşında olsam sizce çalışıp ona bakmammi gerekir yoksa gece git nobet tut bir yerlerde sabah okula git bana para yolla dememmi gerekir. Şuanda oğlum küçükKonunuz çok uzun olduğu için okuyamadım sadece şuba takıldım siz de çalışmıyorsunuz yorucu diyorsunuz ama yaşlı insanlara iş bulsunlar diyorsunuz. Garip.
Zaten bir derdim var da dert anlatılır. Buradaki kadınların çoğu düzgün yorum yapıyor yazdıklarını okuyup degerlendiriyorum. Yazdigin sorunun cevabını ariyorum bende dusunuyorum. Belki benzer seyleri yasamis duzelmis insanlar vardir.Surekli dert anlatiyorsunuz onlar soyle onlar boyle ,yapmis olabilirler.oyle yasayabilirler.Zehirlendiginizin farkinda misiniz?
Siz ne istiyorsunuz bundan sonra?Ayrilmayin,ayrilin demiyorum,kendinizi nasil koruyacaksiniz?
Benim oğlum unv de olsa 54 yaşında olsam sizce çalışıp ona bakmammi gerekir yoksa gece git nobet tut bir yerlerde sabah okula git bana para yolla dememmi gerekir. Şuanda oğlum küçük
Teşekkür ederim fikir içinBen sizin çalışıp kendi ayaklarınız üstünde durarark eşinizden ayrılmanız gerektiği kanaatindeyim. Düzelecek bir ilişkiye benzemiyor pek. Karşınızda asalak bir aile var eşiniz desen size hiç değer vermiyor saygı duymuyor şiddet bile var. Ailenizin size yaptığı maddi destek bile onların gözüne geliyor, yalnız olsanız daha konforlu bir hayatınız olurdu belliki. Acilen alanınıza odaklanıp iş bulun ve kendi ayaklarınız üzerinde durup kendinizi daha fazla ezdirmeyin.
Keske gercek olmasaydim.Konuya sagdan baktim,soldan baktim,profilden baktim,çiks
Kemalettin Tugcu,dan intihal gibi duruyor.
Bunca sey olacak,es kisisi "AC KOPEK"diye bagiracak,bu lafi isiten de buraya gelip diyecekki,ne yapsam,mıy mıy,aslinda iyi,mıymıy,kv varya kv,mıymıy,isim var ama bilemedim mıymıy
Daha neredeyse dun ise baslayan vasifsiz okul hizmetlisi kadin"biz eslerimize muhtac degiliz,biz kendimize yeteriz,asla bana saygisizlik edemez,kapiyi carpar cikarim" derken,diyebilirken 2 uni mezunu kadin "bilmimki,sindirilmisim"diyor :geveze:
Iyi,kal sindigin yerde,hatta cukur kaz da daha derine sin
Yasadiklarindan ders alamayan,buradan feyz alacak,aklimizla dalga gecmeyin ya=/
Tabi gerceksen,bence degilsin...
Haklisiniz tabii herkes dert anlatiyor burda.Yazdigim sert anlasilmis olduysa kusura bakmayin.Yalniz dert denilince sizin kendi derdiniz yok esiniz ve ailesinin gecmis dertleri size dert olmus ve zehirliyor bu sizi.Zaten bir derdim var da dert anlatılır. Buradaki kadınların çoğu düzgün yorum yapıyor yazdıklarını okuyup degerlendiriyorum. Yazdigin sorunun cevabını ariyorum bende dusunuyorum. Belki benzer seyleri yasamis duzelmis insanlar vardir.
Çok güzel bir tespit evet istismar ediliyor ve ben bunu söylediğimde kavga cikiyor. Görmedikçe ben de kendimi frenleyemiyorum sürekli söylüyorum böyle böyle kavga buyuyor. Bende frenleyemiyorum kendimi o anlamadikca daha cok soyluyorum o bagirdikca haksizliga uğradığımı dusunup daha cok konusuyorumYerinde olsam ilk olarak ayrılmayı seçerim. Ha bu da mümkün değil siyorsan biraz silkelen kendine gel! Kendine bu kadar laf ettirme. Hele kocanın sen araba kullanamıyorsun diye ahmak demesi? Nasıl susturamıyorsunuz bu adamları, anlamıyorum.
Al kocanı karşına, eğer bir kere daha tekrar ederse bu ahmağın kapıyı çarpıp çıkacağını, bir daha da ardına bakmayacağını iyice bellet. Her ortam gerildiğinde ve yine şiddete yöneleceğini hissettiğinde kavgayı sürdürmek yerine onu durdur ve sadece tehlikeli sulara girdiğini, onu bu konuda uyardığını hatırlat. Ben eşimle kavgalarımız çok büyük olmasa da en son bu çözümü buldum. Artık bir konuda kavga etmeye başlayacaksak, sesi yükselmeye başlıyorsa hemen “hooop, dikkat et sesin yükseliyor, kavga istemiyorum” diyorum, hemen düzeltiyor kendini. Aslında hepimiz sadece huzur istiyoruz.
Ve eşin kabul ederse bir uzmana danışın derim, annesi tarafından istismara uğradığını anlaması lazım, belki uzman yardımcı olur.
Bu hakaretleri ediyor. Sonrasinda sen bunlari dedin dediğim de ben öyle birsey demedim. O anlamda demedim. Sinirden ne dedigimi bilmiyorum. Kavgada yumruk sayılmaz. Ayagimi öpüyorKonuya sagdan baktim,soldan baktim,profilden baktim,çiks
Kemalettin Tugcu'dan intihal gibi duruyor.
Bunca sey olacak,es kisisi "AC KOPEK"diye bagiracak,bu lafi isiten de buraya gelip diyecekki,ne yapsam,mıy mıy,aslinda iyi,mıymıy,kv varya kv,mıymıy,isim var ama bilemedim mıymıy
Daha neredeyse dun ise baslayan vasifsiz okul hizmetlisi kadin"biz eslerimize muhtac degiliz,biz kendimize yeteriz,asla bana saygisizlik edemez,kapiyi carpar cikarim" derken,diyebilirken 2 uni mezunu kadin "bilmimki,sindirilmisim"diyor :geveze:
Ya konu sahibi yanlis anlamasin.Yorum seklinize bakis acinizdaki netlige bayildim :) Kac yillik evlisiniz?Konuya sagdan baktim,soldan baktim,profilden baktim,çiks
Ayrılamıyorum değil, ayrılmıyorum diyeceksiniz. Ayrılmak isteyen insan elinde bir lirası bile olmadan ayrılıp yeni hayat kuruyor. Siz istemedikten sonra olmaz o ayrılma işiEşimle tanıştığımda beni gördüğü an çok etkilenmişti. Hemen evlilik düşünmüş. Benim olduğum şehre defalarca geldi. Her isteğime tamam dedi. Annem çok hassas ,gariban biri sen evliliğe ikna olana kadar ona söylemeyeceğim çünkü üzülür dedi. Neyse herşeye tamam diyen, hic eleştirmeyen işi gücü yerinde geleceği parlak görünen adamı kim istemez. Sonrasında ailesi ile tanıştırdı. Kayınvalidem her isteğime eşya vs. nasil biliyorsaniz öyle yapın , ben sana aşık oldum diyordu.
Bunun nedenide hicbir sağlık sorunu olmayan eşinin ve kendinin doğru düzgün çalışmayıp oğullarını lise , üniversite ve sonrasında da çalıştırıp hem oku hem bize ev yap demeleri oğullarininda yapması. Ozamanlar annesidir tabiki verecek diye düşünmüştüm.Sonuçta herkesin durumunun kötü olduğu zamanlar olmuştur bu belki benim icin iyi bile olur. Ev yaptı ,kendi düğününü kendi yaptı hic zorluk yaşatmadı deyip en cok bizi sever diye düşündüm.
Onlarda yılın 6 ayı çalışıp gerisindede gezen insanlar. Köylerinin dısında gelin yanimizda çalışın diyen tanıdıklarını geri çevirmişler. Mesele is bulamamak değil yani. Anneme eşimin babasi biz kendi kendimizi idare ederiz deyince evlendim.
Ama tabi düşündüğüm gibi olmadı istekleri beklentileri hic bitmedi. Sürekli eşimden para istemeye devam. Ben artık yeter düğün borcu, eşya borcu, esimin baska borçları var gidin diger cocugunuzdan isteyin deyince onun huzuru kaçmasın kocasi kızıyor dedi. O da hic birseyleriyle ilgilenmeyip kendine birikim yaptı. Ben bizi rahat bırakıp iş bulun dedikce esimin babasina hasta rolü yapiyordu. Canı isteyince düzeliyordu. Onlari evime davet ediyordum yedirip icirip gezdiriyordum. Annemleri götürdüğüm heryeri onlarinda hakkidir diyordum. Evlerine giderken yiyecegim herseyi marketten alip gittim poset poset indirdim
Hic memnun olmadilar. Ogullarinin evlenirken aldığı araba borcu, bedelli askerlik borcu da eklenince. Düğünde esimin taktigi bilezikler tek tek satıldı. Zaten kendi cevrelerine zorlanipta altin takmayinca getirende olmadi. Bizim çevre baya altin, para taktı annemler de öylece bana verdiler bana yemekli büyük düğün gibi kına yapmislardi. Bunlara ek olarakta eşimin alamadigi eşyalari onlar tamamladı. Tabi ceyizdir yatak odasidir onlarda var. Siz cok bunaldiniz deyip tatil parasida veriyorlardi.
Kayinvalidemler durumu bildikleri halde bizi özel doktora götürün, bize araba lazim araba almaya yardim edin gibi istekleri oluyordu. Ben hayır dedikce benimle uğraşmaya hakarete basladilar. Köydeki çevrelerine gelin kötü verdirmiyor para ben gizli aliyorum diye dedikodumu yapiyormus babası. Köydeki insanlarda ogullarini evet calistiriyorlar ama sonrasinda ya tarla satip veriyorlar ya ev almalarina yardim ediyorlar. Bunlar hepsini kendilerine istiyor. Eşimi etkilemeye basladilar. Mesela köyde kadin ogluna tarla satip ev almis bunu tam tersi anlatmislar o da annesine ev aldi diye .yillar sonra biryerde karsilasinca kadın söyledi. Herseyi kendi istedikleri gibi anlatip oğullarını dolduruyorlardi.
Ben is pek bulunamicak bölüm bitirmistim. Para alamayinca ogullarinin güzel meslegine yakismadigimi onun kendi gibi biriyle evlenmesi lazimdi dediler. Eşim tepki ya koymuyor ya da cok sinmiş bir sekilde var ama yok bir tepki veriyordu. Ondan guc aliyorlardi. Koylerindeki doktor anneleri, bankaci oglu olan teyzeler gelip kizim biz senin gibi gelin istiyoruz kardesin var mı dedikçe eşimin ailesi daha bilendi. Kıskanıp surekli beni asagilamaya döndü. Onlar bunu yaptikca bende çalışmadığınızin acisini benden cikariyosunuz diyordum.
En son ellerinden kurtulayim diye gidip atanilacak bir bölüm kazandim. Cocuguma bile baktirmadilar içime sinerek. Yillarim ders çalışarak gecti. Iyice psikolojim bozuldu mahvettiler. Hem ev hem okul ağır geldi. Eşimle aram iyice açıldı. Hakaret , siddet başladı.
Kayınvalidem iki yüzlü, yalanci bi insan. Köydeki diğer gelinlerden biri onu iyi zannedip gelmiş. Eşi k.v min yeğeni olur. Beni dövdü , gönderdi aramizi duzelt demiş ona istedigini yapmis arkasindan gülüp anlatiyordu. Diğer gelinlerinde yedigi dayaklari eşimin yaninda örnek veriyordu. Onlardan birisi ana bulunmaz, karı bulunur demiş. Sürekli oğluna onu anlatiyordu. En sonunda hic mi eşini gelinini seven yok dedim. Ben görüyorum esimin amcasının kızı cok mutlu k.v si arkasinda dedim. Yok diyor ben onun k.v si ile konusuyorum hic sevmez diyor yani kimse karisini sevmiyor ona göre.
Esimde onlara tapiyor. Seni eşek yapmış bunlar, oglunu seven böyle yapar mi diyorum. Bi ara anlar gibi oluyor. O taraftan dolduruyorlar. Komşulara rezil ediyor, bağırıyor. Ittirmeler , kolumu sıkma seklinde siddet uyguluyor. En son annem tepki koydu bir tane kızım var sen eziyet et diye vermedim alırım dedi. Annemde babamdan yedi dayak diyor. Ittirmek siddet degilmis.Sürekli aileme bana hakaret. Bu sadece ailesiyle ilgili kısım.
Onun disinda onlar olmasa aslinda iyi anlasiyorduk hafta sonlari piknik, cocugumuzla ilgilenme. Ev işlerine yardim eder. Özel gunlerimde hediye alır. Annemde farkinda ailesi bozuyor diyor. Sürekli sen zeki değilsin kardesim zeki diyor. Ayni okulu bitirdik diyorum yok onun puani daha yüksek. Babam cok zeki annem cok zeki. Sen değilsin. Böyle garip garip seyler diyor. Mesela akrabalarim para yollar bana. Mesela dayım teyzem. 10 bin yollamislardir. Evime esya aliyorum onunla diye psikolojik siddet uyguluyor. Ailemin verdigi yatirimlik yerler var. Satsam para edecek.Para yardimi azda
olsa var yani . Sen calismadigin için böyle olduk diyor. Oysa ben ona dedim ben yalnizliktan cok cektim. Annem yanimda degildi calisiyordu. Evlenmeden dedim cocugumu yalniz birakmam diye. Tamam o zaman neden esya secerken en iyisini aldin diyor mesela beyaz esya. Ya da neden koltuklari pahali sectin diyor. Böyle değildi. Hep cahil insan lafları. Ayrılamıyoruz da. Aglamaya başlıyor, özür diliyor. Defol git deyip önüme geçiyor. Evden kovdum madem sen git begenmiyorsan diye gitmiyorda. Sürekli bagirarak millete rezil ediyor.
Bu arada bi akrabasinada annesiyle arasi bozuk diye ayni bana yaptigi gibi uzerine yürüdü. Bagirdi cagirdi. Arkadan kizdim annesine siddet bu dedim gülüyorlar iyi yapti, onardı diyorlar. Ailecek cok sevindiler buna da. Ayrilamams nedenim babam bir de. Klasik gittiysen çek mantığı var. Oglum babasindan nefret etmeye başladı.
Ahahahaha harika yorum. Bu yorumu eve çerçeve yap konu sahibi. Sabah akşam yüzünüze tokat gibi insin. Belki akıllanırsınız.Konuya sagdan baktim,soldan baktim,profilden baktim,çiks
Zaten beni bagladilar demiyorum anlasildigi üzere kurtulabilir mi bu evlilik diyorum duzelir mi duzelen oldu mu diyorum. Demekki yasadiklarim agir geldi ki actim konuyu. Sizse sanki ben utanmazim, midem geniş . Cok hosuma gidiyor bu yasananlar gibi.mi anladiniz. Ayrılamıyorum diyoruma getiriyosunuzAyrılamıyorum değil, ayrılmıyorum diyeceksiniz. Ayrılmak isteyen insan elinde bir lirası bile olmadan ayrılıp yeni hayat kuruyor. Siz istemedikten sonra olmaz o ayrılma işi
.Köylülerde ne buluyorsunuz ya? En şehirli türk erkeği bile barzo iken gidip köylüyle evlenmek....
Boşan
Oyle dengesizi o operken sen tepeceksinBu hakaretleri ediyor. Sonrasinda sen bunlari dedin dediğim de ben öyle birsey demedim. O anlamda demedim. Sinirden ne dedigimi bilmiyorum. Kavgada yumruk sayılmaz. Ayagimi öpüyor
Sayginin evliligin temeli oldugunu,beş kuruş parayla evlilik surdurulebilirken beş karis suratla surdurulemeyecegini anlayacak kadar suredir evliyim:)Ya konu sahibi yanlis anlamasin.Yorum seklinize bakis acinizdaki netlige bayildim :) Kac yillik evlisiniz?