Kayınvalidemin şiddet uygulatma teknikleri. Yeni evlenecekler dikkat edin. Siz de benim gibi kanmayın

Nafakada suan alamam o durumda değil. Onu da anlatmak isterdim belki baska konuda ileride yazarim

Evet ben de bi garip oldum özsaygima savas açtılar ve kazandilar galiba . 2 unv bitirdim gidip hayat kuramiyorum herseyden korkuyorum

Korkunun ecele faydası yok.
Öteledikçe daha çok zorlanırsın.
Bekledikçe eyvallah dedikçe daha fazla yapacaklar. İyice içinden çıkması zor dipsiz kuyuya düşersin.
Senin şuan problemin para.
Para problemini çözersen kendi ailene muhtaç olmazsan onlarda zamanla anlar.
Bence asıl korkman gereken ne biliyor musun?
Çocuğun hepsine maruz kalıyor. Az önce demiştim ya eşinde aslında kurban diye. Çocuğunuzu ellerinizle bu aileye kurban edeceksiniz. Çünkü hem siz hem eşiniz çocuğunuza bunun normal olduğunu öğretiyorsunuz.
Bu kadar küçük yaşta bunlara şahit olan çocuğun normal bir birey olmasını bekleyemezsiniz.
Kendiniz için güç bulamıyorsanız, azıcık seviyorsanız çocuğunuzun hayatına verdiğiniz değer için ondan güç bulup kurtulursunuz. İlk başta zorlanabilirsiniz ama ilerde bugünden daha berrak bir zihne sahip olduğunuzda geç kaldığınız her dakika için kendinize kızarsınız.
Bu arada evlilik terapisti değil kendinize terapist bulun. Zira önce kendi psikolojinizi düzeltin.

Ailem cok tepki gosteriyo. Aileme iyi davraniyor çünkü. Icki yok kumar yok aldatma yok diyorlar

Ben ailenizden değil sizden söz ediyorum
Sürekli bahaneleriniz var
Bir işe girip, biraz birikim yapıp hayatınızı kurmak elinizde, kimseye ihtiyacınız yok
Aileniz de bir süre sonra süreci kabul edecektir, içki, kumar,aldatma yok ama şiddet var bu da geçerli bir sebeptir

Anneniz gibi mutsuz ama evli kalmak mı istiyorsunuz yani?
Birilerine muhtaç 10 yaşında çocuk değilsiniz.
35 yaşındasınız.
Istemiyorum ama o gücü bulamiyorum. Bir de esim bu ofke nobetlerinin disinda iyi davraniyor. Ev islerine yardim ediyor, hafta sonlari cikip geziyoruz vs. Pişman oluyor o sirada benim icin biseyler yapiyor. Acaba diyorum duzelir mi ama haklisiniz galiba duzelmicek

Depresyona girmeniz,emeklerinize uzuluyor olmaniz cok normal.Yillarinizi vermissiniz dile kolay.Bunlarin yas hali zaten ayrilsam mi acaba sorusunun soruldugu anda basliyor ve caniniza tak edene kadar gidiyor.Eger ki bu tarz problemler yasamamis olsaydim mumkun degil empati yapamazdim.Ve 'duzelmez,ayril' kelimeleri bana ciddi ciddi aci veren kelimelerdir.Ayrilma karari sizin ne istedikleriniz ve ne istemediklerinizin muhasebe hesabiyla ortaya cikacak bir olgudur.
Evlilik danismani da her iliskide calismaz.Bizde hic ise yaramadi cunku esim psikiyatristi de zorluyordu.Napsin psikiyatrist boyle insanlara.

Oyleydi,boyleydi ,kv soyle dedi,ablasi da soyleymis vs vs tarzinda kafamizda cevirdigimiz her muhabbet aslinda bizi asagi ceken hayatin en bos mevzulari.Bataklik gibi mumkun degil cikmak.Karsidan yazdiklariniza istinaden esiniz ve ailesi birbirlerinden ayrisamamis asiri bagimli ve sagliksiz iliskileri var gibi gorunuyor.Tek cozumu esinizin bunun farkina varip sinirlarini cizebilmesi.Sinir cizmek coook zor bir kavramdir ,esiniz istemezse siz isterseniz gokdelenden atlayin mumkun degil anlamaz.Kendi terapi sonucumdan ornek : esimle ve benle ayri seanslar da yaptik psikiyatristle ve doktorun bana dedigi esiniz bu sinir kavramini anlayamayacak,belki anlar ama cok yillar gecicek buna hazir olun demisti.Yani ben sizin bu yasadiginiz ortam gibi ortamda mi yasamayi tercih edecektim yoksa kendi ozgur hayatimi mi?bunun tercihini yaptim.
Esim de ayni sizinki gibi dunyanin en kibar,sevgi sozcukleri dilinden dusmeyen,beni cok begenen,ozel gunlerde eli bos gelmeyen,kibar mi kibar bir adamdi.Disardan bakinca insanlar sen belani mi ariyorsun dedirten cinsten.Davranislari gercekti belki ama ailesiyle olan sagliksiz iliskilerini kendimi hasta etme pahasina cekmek istemedim.Burda da deliler gibi konular acmistim hani yarali hayvanlar cirpinir ya oyle cirpinirken.

TERCIH SIZIN.BUNU LUTFEN IYI DUSUNUN.TERCIHINIZ BU EVLILIKTE KALMA SEKLINDE DE OLABILIR AMA CIDDI ANLAMDA MUTSUZSUNUZ.

Siddet bu ulkede cogu ailede en azindan cevremde herkes yasar belli bir zaman normal denilen birsey. Belki cok güçlüsünüz brlki aileniz cok arkanizda. Bende zaten farkindayim ama onu evden kovuyorum gitmiyor. Cikip cocugumu alıp nereye gidicem peki?

Bu cumleyi okurken ne farkettim biliyo musunuz?Evlenirken zerre kadar dusunmemisim evlilik beklentisini .Bu yazdiklariniz anormal seyler degil normal olan seyler.Biz ekstra olarak algiliyoruz.

Eşinizin iyi yanları fazla olsaydı siz mutsuz olmazdınız.
Karısını döven adam iyi biri olamaz.
Siz çocuğunuzu dövüyor musunuz?
Dövüyorsanız kötü bir annesiniz. İstediğiniz kadar yedirin içirin bu sizin kötü olduğunuz gerçeğini değiştirmez, öyle değil mi?
Yapacağınız şey gayet açık, ya özel ya kamuda işe girip birikim yapmak ve kendi ayaklarınız üzerinde durmak.

Iste dovmek ona gore mesela tokat atmak, tekme yumruk atmak o bunlari yapmadigi icin kabul etmiyor dayak degilmis.tesekkurler tavsiye icin

Öncelikle ailem yok benim birilerine güvenerek yaşamadım hiç bir zaman, sizin gibi üniversite mezunu da değilim, lise mezunuyum :))

Herkes size diyor ki işe girin, birikim yapın ve ayrılın; kendinize bir düzen kurun siz bu adımı atınca aileniz de anlayacak neyin ne olduğunu, bu sitede çalışan bir sürü çocuklu kadın var, kreş, bakıcı vs... bir çözüm mutlaka bulunur

En önemlisi de şiddetin hiç bir türü normal değildir, bir fiske bile kabul edilemez, sizin düşünce yapınızdaki kadınlar besliyor aile içi şiddeti, buna sessiz kaldıkça dozunu arttıracaksınız bilesiniz. Şimdi ben ne anlatsam boş size ; yakınıyorsunuz ama bu evliliği sürdürmek için aslında çabanız, canınıza tak ettiğinde anlayacaksınız umarım çok geç olmaz...

Suan 64 yeni evlendigimde 54 tü. Gidip is aramadi. Köyde calistigida yetmedi. Cok az calisti yani. Simdi tarlalari verimli oldu emeklisi var. O zamanlar cok cektirdi para diye. Simdide baska turlu devam ediyor
Kaç yıllık evlisiniz , eşiniz ailesinin gerçek yüzünü görmek istemiyor galiba

Insallah kurtulabilirim

Bundan 36 yıl önce boşanan kadınlara çevreden DUL KADIN KOCASIZ KADIN ORO...PU denildigi, ailelerin boşanan kızlarina çevre baskısi nedeniyle sahip çıkamadigi, bir dönemde benim annem beni kucagina alıp ayakları cıplak koca evini terketmis. dedikodulara kulaklarini kapayip girmis bir işe çalismis banada kendinede bakmis. Hemde izamanlarda çalışan kadina bile iyi bakmiyorlarmis. Şimdi böyle bir annem olduğu icin gurur duyuyorum. Sizi üzmek istemiyorum ama size ne eşiniz ne ailesi zarar veriyor. Asıl zararı siz kendinize zarar veriyorsunuz. Anlamiyorum okurken ićim tükendi siz kendinizide çocugunuzuda ziyan ediyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…