Kayınvalidemin ruhsal sıkıntıları var bence ve nişanı atmayı düşünüyorum?

ya aslında sorun erkek ailelerinde değil biliyor musun sorun bizde eşimin annesi sürekli ağlar falan eşim bana bu baskıyı yapardı annem seni kızları gibi çok seviyor şunların aynısını söylerdi bende ilk ayda dank etti Allahtan ben çok kötü bir insanım annen gibi melek değilim beğeniyorsan böyle beğenmiyorsan kapı orda dedim. Burdaki hanımlara da tavsiye edince bazıları diyor ki sen sanki yapabilirdin yaptım valla. .Yine olsa yaparım sorun erkek ailesinde veya erkekte değil ezilirsen eziyorlar hemde salak yerine koyarak
Şu kızı gibi seviyoru, tüm eşler söylüyor galiba. Benimkide sürekli bunu söylüyor. 25 30 sene sonra tanıdığın bi insanı, nasıl bi anda kızı gibi sevebilirsin. Başlarda insanın gözüne perde iniyor galiba. Benim gözüm ilk aylarda hiç açık degildi. 3 4aydan sonra dank etmeye başladı. Şunu bende anladım. Kadın evlilikte hem ekonomik hem psikolojik olarak güçlü olacak ve hayır demeyi bilecek. Yoksa çok ezilir. Bazı erkek aileleri ciddi şekilde problemli. Eşte destek degilse, o evlılık uzun ömürlü olmuyor.

Yaklaşık 2 hafta önce sözlendim . 2 aydır tanışıyoduk kuzenimin çok yakın arkadaşı adeta peri masalı gibiydi çok mutluydum . Annesiyle tanıştırdı beni gayet güzel geçti . Görüntü olarak biraz tuhaflar ama olsun iyi insan olsun dedim bide hafif zihinsel engeli olan bi ablası var ama kendi içini gücünü tutuyo .
Aileler tanıştıgında yani benim ailem onlara gittiğinde kayınvalidem çok tuhaf davrandı yani höt höt bi insan çocuklarına seslenişi bana bi eline sağlık dememesi asla geleceğimizle ilgili konuşmaması fln düşündürdü bide istemeye gelirken kimseyi getirmeyeceğini söyledi akrabalarıyla küsmüş. Ailem bunu sorun etti ama neyse dedik .
Geçen hafta amcam vefat etti cenazeye geldiler nişanlımda aileside çok destek oldu etrafımızda döndüler nişanlım dediki haftasonu annem bizede uğrayın dedi tamam dedim
Gider gitmez “siz düğünü ne zaman düşünüyosunuz ben marta yapcam hemen yapıp çıkmak istiyorum “ dedi bende bu kadar erken olmasına benim ailem müsade etmez dedim . Nişanlım cenaze günü bizde kalmıştı direk oraya geçmiştik annesigile . “ zaten dünde dükkandan 8 de çıkmışsın o dükkandan kafanı çıkarmıycan . Sende çalışmayacakmışsın zaten burda nerde iş bulcan işten çıkcakmışsın . geçiminiz benim oğlanın dükkandan olcak o yüzden tutumlu olun . Sen ne kadar maaş alıyon kızım. Aa hiç bişeymiş bizim akraba karı koca 6 bin alıyo “ dedi . Ağzım açık kaldı hiç bişey diyemedim . Nişanlımda anne 8 de çıkmadım 9 da çıktım diye açıklama yaptı. Ordan çıktık sinirden kustum . Nişanlımla tartıştım ben babamın parasını yemedim annen bana koca parası yiycek muamele yapıyo sen 30 yaşındasın sana saygıları yokki bana olsun gibi tartıştık . Nişanlım özürler diledi haklısın bilmem ne kıskanıyo annem seni fln .
Konuyu kapattık mesafemi koydum .
Dün de bize başsağlığına geldi Bide düğün konularını konuşmak için . Önce anneme imam nikahını yapalım demiş annem kabul etmedi . Sonra annem düğüne kimler gelir ona göre salon tutalım dedi oda “BİZ DÖRDÜMÜZ GELCEZ ben baştan söyledim kimseyi çağırmam ben küsüm akrabalarımla “ dedi sonra teyzemin renkli gözlerinden konu açıldı bana gelinim hep renkli gözlü olsun isterdim ben dedi . Nişanlım ev aldı bize hediye alın avize alın dedi şakasına kayınvalidemde parasını ver alıyım bende eski avize var onu veriyim kullanın dedi .
Sonra ben engelli görümceme hediye almıştım elbise beğendin mi abla düğünde bi düğünde fln giyersin dedim kayınvalidem yok ben iki elbise beğendim onları giydircem dedi . Kayınbabamda biz düğüne kimseyi çağırıp ağırlamayı düşünmüyoruz dedi . Nişanlımda yazık geçen haftadan sonra her lafında cevap verdi kadının ama nafile .
Bu insanlar ruh hastası mı bilmiyorum ama kayınvalidem gözümün önüne gelince nefes alamıyorum nefret ediyorum . Akıl hastası gibi geliyo ailem bu insanların ruhsal olarak sıkıntılı oldugunu söyledi . Büyük ihtimalle nişanı atmamı istiyecekler ne yapmalıyım ben ?

Bir dahakine 2 aydır tanıştığın insanla nişanlanma bence. Önce tanı, görüş sonra işleri ciddiye bindir.

Şu kızı gibi seviyoru, tüm eşler söylüyor galiba. Benimkide sürekli bunu söylüyor. 25 30 sene sonra tanıdığın bi insanı, nasıl bi anda kızı gibi sevebilirsin. Başlarda insanın gözüne perde iniyor galiba. Benim gözüm ilk aylarda hiç açık degildi. 3 4aydan sonra dank etmeye başladı. Şunu bende anladım. Kadın evlilikte hem ekonomik hem psikolojik olarak güçlü olacak ve hayır demeyi bilecek. Yoksa çok ezilir. Bazı erkek aileleri ciddi şekilde problemli. Eşte destek degilse, o evlılık uzun ömürlü olmuyor.
gerçekten öyle evliliğimin üç ayı kabus gibiydi her konuda fikirleri vardı ama her konuda.. eşim de resmen çocukmuş emzikten almışım gibi yıllardır ailesinden ayrı yaşıyan bir adamdı oysa ki . Şu an kimse yorum yapamaz kendi ailem bile bana yorum yapmazdı hayatım boyunca zaten onlara da öğrettim kaybetme korkusu olursa en baştan tüm ipleri alıyorlar

Yaklaşık 2 hafta önce sözlendim . 2 aydır tanışıyoduk kuzenimin çok yakın arkadaşı adeta peri masalı gibiydi çok mutluydum . Annesiyle tanıştırdı beni gayet güzel geçti . Görüntü olarak biraz tuhaflar ama olsun iyi insan olsun dedim bide hafif zihinsel engeli olan bi ablası var ama kendi içini gücünü tutuyo .
Aileler tanıştıgında yani benim ailem onlara gittiğinde kayınvalidem çok tuhaf davrandı yani höt höt bi insan çocuklarına seslenişi bana bi eline sağlık dememesi asla geleceğimizle ilgili konuşmaması fln düşündürdü bide istemeye gelirken kimseyi getirmeyeceğini söyledi akrabalarıyla küsmüş. Ailem bunu sorun etti ama neyse dedik .
Geçen hafta amcam vefat etti cenazeye geldiler nişanlımda aileside çok destek oldu etrafımızda döndüler nişanlım dediki haftasonu annem bizede uğrayın dedi tamam dedim
Gider gitmez “siz düğünü ne zaman düşünüyosunuz ben marta yapcam hemen yapıp çıkmak istiyorum “ dedi bende bu kadar erken olmasına benim ailem müsade etmez dedim . Nişanlım cenaze günü bizde kalmıştı direk oraya geçmiştik annesigile . “ zaten dünde dükkandan 8 de çıkmışsın o dükkandan kafanı çıkarmıycan . Sende çalışmayacakmışsın zaten burda nerde iş bulcan işten çıkcakmışsın . geçiminiz benim oğlanın dükkandan olcak o yüzden tutumlu olun . Sen ne kadar maaş alıyon kızım. Aa hiç bişeymiş bizim akraba karı koca 6 bin alıyo “ dedi . Ağzım açık kaldı hiç bişey diyemedim . Nişanlımda anne 8 de çıkmadım 9 da çıktım diye açıklama yaptı. Ordan çıktık sinirden kustum . Nişanlımla tartıştım ben babamın parasını yemedim annen bana koca parası yiycek muamele yapıyo sen 30 yaşındasın sana saygıları yokki bana olsun gibi tartıştık . Nişanlım özürler diledi haklısın bilmem ne kıskanıyo annem seni fln .
Dün de bize başsağlığına geldi Bide düğün konularını konuşmak için . Önce anneme imam nikahını yapalım demiş annem kabul etmedi . Sonra annem düğüne kimler gelir ona göre salon tutalım dedi oda “BİZ DÖRDÜMÜZ GELCEZ ben baştan söyledim kimseyi çağırmam ben küsüm akrabalarımla “ dedi sonra teyzemin renkli gözlerinden konu açıldı bana gelinim hep renkli gözlü olsun isterdim ben dedi . Nişanlım ev aldı bize hediye alın avize alın dedi şakasına kayınvalidemde parasını ver alıyım bende eski avize var onu veriyim kullanın dedi .
Sonra ben engelli görümceme hediye almıştım elbise beğendin mi abla düğünde bi düğünde fln giyersin dedim kayınvalidem yok ben iki elbise beğendim onları giydircem dedi . Kayınbabamda biz düğüne kimseyi çağırıp ağırlamayı düşünmüyoruz dedi . Nişanlımda yazık geçen haftadan sonra her lafında cevap verdi kadının ama nafile .
Bu insanlar ruh hastası mı bilmiyorum ama kayınvalidem gözümün önüne gelince nefes alamıyorum nefret ediyorum . Akıl hastası gibi geliyo ailem bu insanların ruhsal olarak sıkıntılı oldugunu söyledi . Büyük ihtimalle nişanı atmamı istiyecekler ne yapmalıyım ben ?
Hazır aklı başında olanlarla baş edemiyoz . Sonradan ah vah deme . Arkana bakmadan kaç . Ömür geçmiyo inan. Sadece kocanla da placak iş değil. :KK55:

gerçekten öyle evliliğimin üç ayı kabus gibiydi her konuda fikirleri vardı ama her konuda.. eşim de resmen çocukmuş emzikten almışım gibi yıllardır ailesinden ayrı yaşıyan bir adamdı oysa ki . Şu an kimse yorum yapamaz kendi ailem bile bana yorum yapmazdı hayatım boyunca zaten onlara da öğrettim kaybetme korkusu olursa en baştan tüm ipleri alıyorlar
Sorma aynı şeyleri bende yaşadım. Sanırım herkes yaşıyor. Zaten ogullarını bebek gıbı görüyorlar. Benım kv bana dıyorkı, o benım hala kuzum, anasının kuzusu o dıyor🤣😑Onu bunu bilmemde mesafe candır

Sorma aynı şeyleri bende yaşadım. Sanırım herkes yaşıyor. Zaten ogullarını bebek gıbı görüyorlar. Benım kv bana dıyorkı, o benım hala kuzum, anasının kuzusu o dıyor🤣😑Onu bunu bilmemde mesafe candır
Ayy evlenince nişanlanınca bir kıymete biniyorlar en güzeli kulağını tıkayıp uzak durmak geçinebilmek için bunu herkes kabul etmeli kabul etmiyorsa ayrılacaksın ömrünün sonuna kadar dır dır çekmek tuhaf geliyor mutlu değilsem niye sürdüreyim eşime de açık açık dedim gerekirse on çocuğum olsun mutsuzsam arkama bakmam herkese tavsiye ederim

+7 gorumceyle aranıza katılıyorum
🤭🤪

Bilemedim bu insanlar neden herkesle küsmüş öğrenin bence zira herkes kötü bir bunlar iyi olamaz.
Kızı için aldığınız elbise konusunda kizmadım kayınvalidenize ben bu arada,dügünde giydirmek istemeyebilir. Kendince kızım bunu giysin diyip beğendigi başka bir elbiseyi alacak olabilir. Birine hediye alıp,şurda giyersin,beğendin mi vs demekte hoş durmuyor zira.
Alacaksanız illaki,değişim fişi koydurur,beğenmezsen,olmazsa değiştirebilirsin diyebilirsiniz iyi niyetle,ötesi bence uygun olmaz.
Annesi ile anlaşamayacağınız belli,biraz despot dediğim dedik bir karaktere benziyor,sizde alınıp kırılıp kusuyorsunuz. Bence bu iş olmaz.

Yani konu sahibi herhalde zihinsel engelli kızı olduğu için, annenin de biraz öyle olduğunu düşünüyor ama ben de öyle düşündüm. Tabi ki her zihinsel engelli insanın ailesi öyle değil ama burda anlatılanlara, annenin davranışlarına bakarsak sanki annede de bir sıkıntı var gibi, hiç normal durmuyor.

pardon bunu görmemişim.
öyle düşündüğünü bende düşündüm.
ama açık açık yazmak yerine elbise meselesinin arkasına saklanmasına sinirlendim.
yoksa kv normal değil belli.

Ekim Ayı'nda askerdeki sevgilin için konu açmışsın zaten. 2 ayda sözlenecek noktaya gelmen zaten sağlıklı değil. Bu sürede bırakta herşey peri masalı gibi olsun.
Gerçi önceki sevgilinden sonra normal birşey olağanüstü görme potansiyeli de yüksek sende.
Kayınvalide normal durmuyor ama sende ilişkiler konusunda çok aklı selim değilsin.

Nisanliniz, annesine sekizde değil dokuzda çıktığını söylemiş ya, ben orada anladım anlayacagimi. Ben olsam, Anne işine bak derdim kadın halimle. Annesinin oğlu işte. Yarın öbür gün evlenirseniz, öyle bir hata yaparsaniz, bu kadın size neler yapar düşünün ve çıkarın bu dört kişilik asosyal aileyi hayatınızdan. İnsan bütün akrabalarıyla kus olur mu?

Bütün akrabalariyla küsecek kadar ne oldu aralarında acaba? Ayrica akrabaları bunlara küsmüş olmasın?

Daha iki ay icinde sözlenmek niye? Bütün sülale ile küs olanda (buna inanmiyorum, sanki masraftan kaciyor gibi, ama gercek olsa oha yani) normal olabilir mi sizce. Tamam cogunlukla küs ol, ama aileden hickimse gelmez demek baska birsey. Bence bu nisanlin dengeyi kuramaz, cünkü ailesi ondan cekinmiyor. Bence siz hemen öyle her streste kusan bir insansaniz böyle bir ailey3 kesinlikle gelin olmayin. Ailenize de yazik.muhatap ettiginiz insanlara bakin
Bizim de düğünde eşimin hiç bi akrabası gelmedi!!!Güya bütün akrabalara küstüler gelmediler diye ... düğünü de onlar gelsin diye erteledik kayınvalidenin dünyası sadece çocukları bir de sürekli azarladığıı kocası ...Bende hala tanımamam akrabalarını herkes kötü bunlar iyi sanki ...Kaç kurtul bu tiplerden

İki ayda nişan olması başta sağlıklı değil ki zaten. Hiç korkmuyor musunuz bu kadar süre nişanlanmazlar evlenmeler. Canınıza değer verin ve hemen oradan uzaklaşın. Bir daha böyle acele işler yapmayın derim. Benim sırf nişanlılık sürem bile iki yıl sürdü . Ağırdan aldım. Şimdi üç buçuk yıllık evliyim sevgililik dönemi gibi ilişkimiz var devam ediyor.

2 ay içinde soz nisan vs olmus, her iki tarafinda ailesi icin soyluyorum hicmi kimse bir birini sormadi etrafa vs.
Akraba olsaniz taniyorlar birbirlerini diyecegim oda yok.
Benim kizim 2 ayda biriyle nisanlanacagim dese höst derdim.
2 ay icinde hersey tabiki peri masali gibi olurdu, valla bir tuhaflik var ama çözemedim.
Keske ailelerle vs biraz daha tanisip kaynasip sonra nisanlansaymissiniz.

Son düzenleme:
2 aydır tanıdığın bir adamla nişanlanmak için afedersin ama kafayı yemiş olmak gerekir. Nasıl güveniyorsunuz ki aile belli etmiş kendini. Evlenince çok kavga çıkar o evde. Nişanlın da seni korumayacak bir tip gibi geldi bana.
"Anne 8 de çıkmadım 9 da çıktım"

X