• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin planlarından kurtulamiyorum ?

Ya görüyorlar ama yoldan gelince ne el yıkıyorlar ne bişey direk çocuğa gidiyorlar oturduğum yerde kriz geçiriyorum bide görümcemin 2 oğlu da var onlar da bir o kadar pisler krize giriyorum her geldiklerinde
Allah sizinde yardimciniz olsun. Benim bebeğim premature bı de . Ben mutfakta çay demlerken kayinvaldem çocuğa mandalina emzirtiyor çocuk da çekince boğazında kaldı zor çıkardık . Hangi birisi için cildirayim

Eyleme geçmekten alıkoyan şeyi bulursanız sorun çözülecek.
Eşiniz ailesinden çekindiği kadar sizden çekinmedikten sonra bu böyle devam eder.
Çünkü sorun eşinizin ailesine karşı yetişkin gibi davranamaması.
Ben sizin yerinizde olsam, geldiklerinde hazırlanır çıkardım, eşim yanımda olsun ya da olmasın.
En azından ailesini çekmezsin tek bile olsan kendi planını gerçekleştirirsin.
Bırak eşini evde ailesiyle takılsın. Sen kendi hayatını yaşa, erteleme daha fazla.

Allah sizinde yardimciniz olsun. Benim bebeğim premature bı de . Ben mutfakta çay demlerken kayinvaldem çocuğa mandalina emzirtiyor çocuk da çekince boğazında kaldı zor çıkardık . Hangi birisi için cildirayim
Ayyy Allah korusun. Valla Allah bize sabır versin şu virüs zamanı başımıza iş açacaklar

Eyleme geçmekten alıkoyan şeyi bulursanız sorun çözülecek.
Eşiniz ailesinden çekindiği kadar sizden çekinmedikten sonra bu böyle devam eder.
Çünkü sorun eşinizin ailesine karşı yetişkin gibi davranamaması.
Ben sizin yerinizde olsam, geldiklerinde hazırlanır çıkardım, eşim yanımda olsun ya da olmasın.
En azından ailesini çekmezsin tek bile olsan kendi planını gerçekleştirirsin.
Bırak eşini evde ailesiyle takılsın. Sen kendi hayatını yaşa, erteleme daha fazla.
Esim bunun ayıp ve saygısızlık olduğunu söylüyor peki bana yapılan saygısızlık diyorum o onların problemi diyor . H

Esim bunun ayıp ve saygısızlık olduğunu söylüyor peki bana yapılan saygısızlık diyorum o onların problemi diyor . H

Onlarin problemi degil. Saygisliga karsi susmamak lazim. Insanin yasam alanina fazla müdahele edilirse o zaman her kisinin kendini savunma hakki dogar. Esinizde is yok belli. O zamam siz kendinizi koruyacaksiniz bunlardan. Cocuklari da kullanmalarina izin vermeyin. Haftasonlarinizin icine edeceklerse kizi da hic almasinlar

Senin kocan pek zeki.
Aileme hayır demeye korkuyorum ondan seni sindirip manipüle ediyorum demiyorda saygısızlık yapması onların problemi oluyormuş he.
Valla sen eşinin ailesini geç, eşine haddini bildirmen lazım.
Onların problemi olan saygısızlık senin özgürlüğünü kısıtlıyorsa sessiz kalmamak seni saygısız yapmaz. Önce sen kendin buna inan.
Sen inanmazsan, eşin seni daha çok sindirir.

madem kızı alacaklar biz saat 10 da bırakcaz size deyip niye önünü kesmediniz.

veya kahvaltıyı hazırlayın geliyoruz. sonra kızı sizde bırakıp dışarı gitcez deyin. bence eşinizin gönlü yok ortayı bulmaya.

Yarın sabah kızı bırakacaklarsa bence arayın gelmeyin bizim de planımız var, biz sabah sizden alırız deyin. Ailece planınızı yaparsınız sonra. Hep böyle böyle size gelmelerinin önünü kesin. Kızı mı istiyorlar? Tamam ben size bırakırım. Böylece size gelmelerinden kurtulmuş olursunuz.

Senin kocan pek zeki.
Aileme hayır demeye korkuyorum ondan seni sindirip manipüle ediyorum demiyorda saygısızlık yapması onların problemi oluyormuş he.
Valla sen eşinin ailesini geç, eşine haddini bildirmen lazım.
Onların problemi olan saygısızlık senin özgürlüğünü kısıtlıyorsa sessiz kalmamak seni saygısız yapmaz. Önce sen kendin buna inan.
Sen inanmazsan, eşin seni daha çok sindirir.
Esimle evlendigimizden beri ilk.defa şiddetli şekilde tartıştık . Beni anladığını söylese de yaşadığım şeyler de bunun doğru olduğunu zannetmiyorum . Bir süre kendi halimde yaşamaya başladım kendim gezdim kendim guldum kendim ağladım . Bu defa ilgisini çekti özür diledi anladığını söyledi ama bazı şeylerin elinde olmadığını söyledi . Onların ailesi olduğunu bunu değiştirebilecek gücünün olmadigini bundan sonra olmayacağını ne demek istediğimi ne istediğimi anladığını söyledi . Ama hal şu ki bizim yarın ki planımızda iptal

Yarın sabah kızı bırakacaklarsa bence arayın gelmeyin bizim de planımız var, biz sabah sizden alırız deyin. Ailece planınızı yaparsınız sonra. Hep böyle böyle size gelmelerinin önünü kesin. Kızı mı istiyorlar? Tamam ben size bırakırım. Böylece size gelmelerinden kurtulmuş olursunuz.
Eşim işte oluyor onların geldiğinde . Mesela kız onlarda , eşim de işte hop cumartesi kızı getiriyorlar diye gelmiş oluyorlar haftasonu burda bir akrabasinda kalıyor sabah yine bizde

Bazen kirmak lazim cünkü bazilari bilerek anlamamazliktan geliyor
Şöyle düşündüm böyle bir rahatsızlık eşimde olsaydı yani annemden rahatsız olsaydı direkt kalbini kırmasından hoşlanmazdım. Mümkün mertebe saygı çerçevesinde konuşmadan yanayım, ama konuşmalara rağmen hâla bildiğini okuyorsa orada iyi niyet olduğunu düşünemem, ciddi mesafemi koyardım. Burada hiç konuşulmamış sanırım kv ile.

Kırmadan anlattım . Ben çocuklarla gidelim diyorum dedim . Bı günümüz olsun , bunaldım doğumdan beri gittiğim tek yer hastane . Kafamda dönen tek şey sağlık ,çocuk bakımı , yemek ,temizlik ... Kendimi iyi hissetmiyorum beni anla dedim. E evde birlikte vakit geçirmek benimle yan yana olmak sana yetmiyor mu diyo
Yok eşinizle değil kv ile konuşmanız lazım. Öncelikle eşiniz konuşsun. Yanaşmıyorsa siz kv ile konuşup durumu anlatın en azından çat kapı gelmesinin uygun olmadığını belirtin. Biriktirip patlamanız da olası neticede, bundan kaçınmak için konuşmalısınız.

Şöyle düşündüm böyle bir rahatsızlık eşimde olsaydı yani annemden rahatsız olsaydı direkt kalbini kırmasından hoşlanmazdım. Mümkün mertebe saygı çerçevesinde konuşmadan yanayım, ama konuşmalara rağmen hâla bildiğini okuyorsa orada iyi niyet olduğunu düşünemem, ciddi mesafemi koyardım. Burada hiç konuşulmamış sanırım kv ile.
Kayinvalide ile konuşuldu . Oğlu ve arasında gerilim oldu kıyametler koptu . Yaklaşık beş aydır telefon görüşmesi de dahil hiç bir şekilde iletişim yoktu . En son annemi arayıp ben oğlumu yanıma cekmesini bilirim diyerek anneme gözdagi verdi . Annem de sen biliosan bende bilirim kızım sokakda değildi sokakta kalsin diye

Yok eşinizle değil kv ile konuşmanız lazım. Öncelikle eşiniz konuşsun. Yanaşmıyorsa siz kv ile konuşup durumu anlatın en azından çat kapı gelmesinin uygun olmadığını belirtin. Biriktirip patlamanız da olası neticede, bundan kaçınmak için konuşmalısınız.
Eşim konuştu o zaman kurban psikolojisine girip duygu sömürüyor . Yetim çocuğu dusunuyorlarmis yazıkmis annesi olsa böyle olmazmış gibi gibi

Esimle evlendigimizden beri ilk.defa şiddetli şekilde tartıştık . Beni anladığını söylese de yaşadığım şeyler de bunun doğru olduğunu zannetmiyorum . Bir süre kendi halimde yaşamaya başladım kendim gezdim kendim guldum kendim ağladım . Bu defa ilgisini çekti özür diledi anladığını söyledi ama bazı şeylerin elinde olmadığını söyledi . Onların ailesi olduğunu bunu değiştirebilecek gücünün olmadigini bundan sonra olmayacağını ne demek istediğimi ne istediğimi anladığını söyledi . Ama hal şu ki bizim yarın ki planımızda iptal
Ailesini değiştirmesini değil kendisini değiştirmesi gerektiğini söyle ona.
Aynısını yaşadım. Erkeklerin tipik bahanesi onlar ailem, yaşlılar, cahiller, uyma onlara, değişmezler.
Evet değişmezler ama onların bunları size yapmasına izin veren kişi eşin.
Eşinden ailesini değil kendisini değiştirmesini isteyeceksin. Yapamıyorsa aile terapisini denemeye ikna et. O da olmuyorsa, bu hayatı kabul edemem diyorsan boşanmaktan başka çaren yok.
Ben eşimle ailesi nedeniyle kavga etmeyi bıraktım. Eşime sorun ailen değil sensin dedim.
O noktadan sonra aman eşim arada kalmasın diye düşünmedim. Onun kendi sorumluluklarını sırtlanmaktan vazgeçtim.
Evliliği devam ettirmek istiyorsa artık kendisinin fedakarlık yapması gerektiğini anlattım.
Eğer bu adam size değer veriyorsa bir şeyler yapacaktır. Bu ailen mi ben mi demek değil. Ailesi ve sen arasında yokmuş gibi, sorumluluk almadan, denge kurmadan yürümez bu iş.

Ailesini değiştirmesini değil kendisini değiştirmesi gerektiğini söyle ona.
Aynısını yaşadım. Erkeklerin tipik bahanesi onlar ailem, yaşlılar, cahiller, uyma onlara, değişmezler.
Evet değişmezler ama onların bunları size yapmasına izin veren kişi eşin.
Eşinden ailesini değil kendisini değiştirmesini isteyeceksin. Yapamıyorsa aile terapisini denemeye ikna et. O da olmuyorsa, bu hayatı kabul edemem diyorsan boşanmaktan başka çaren yok.
Ben eşimle ailesi nedeniyle kavga etmeyi bıraktım. Eşime sorun ailen değil sensin dedim.
O noktadan sonra aman eşim arada kalmasın diye düşünmedim. Onun kendi sorumluluklarını sırtlanmaktan vazgeçtim.
Evliliği devam ettirmek istiyorsa artık kendisinin fedakarlık yapması gerektiğini anlattım.
Eğer bu adam size değer veriyorsa bir şeyler yapacaktır. Bu ailen mi ben mi demek değil. Ailesi ve sen arasında yokmuş gibi, sorumluluk almadan, denge kurmadan yürümez bu iş.
Cok haklısınız . Bu şekilde konuşmayı deneyeceğim

Konularım o kadar çok ki bu konuda . Belki icinizden çoğu akıllanmadin mı sen hâlâ da diyen olacaktır ki bunları duyacagimi bile bile yazıyorum . Çok yorgunum . Eşimle güzel giden evliliğimiz var kayınvalidem dışında . Torunlarını görme bahaneleri ile hayatımıza sızdılar yine . Çok büyük tartışmalar oldu aramizdaki soğukluk devam etmesine rağmen hiç birşey yaşanmamış gibi gayet rahat bir şekilde hayatımızda. İlk olarak eşimin kızını almaya geldiler haftasonu o bahane ile çocuk gitmek istemedi önce öyle oturdular ,sonra yenidoğan bebeğimi görmeye gelen başka misafirlerim ile birlikte geldiler . Bunun gibi emrivaki ,catkapi bir sürü ... Bebeğim doğduğundan bu yana eşim ile bı yere hı çıkmadık . Anne babam ,erkek kardeşim ile fırsat oldukça kendimi motive etmek ve içime kapanmamak için hep çıkmaya çalıştım ama ben evliyim . Eşimle birşeyler yapmak istiyorum . Sahilde yarım saat yürümek , parkta yürümek ,yada hiç önemli değil sokak da dolaşmak gibi . Hafta sonları defalarca plan yaptık ya anne babası Cat kapı geldi öylece kaldık ... Eşimin kızı anneannesindeydi bı sure . Ondan sonra babaannesi aldı aralarında o şekilde anlaştılar beni bu konuya dahil etmiyorlar zaten . Bebeğimin de bazı sağlık problemlerinden dolayı uzunca süre kendimiz ile ilgili zaten bişey yapamadık. Aylardır plan yapıyoruz her haftasonu için bir kez uygulayamadik . Eşim mesafeyi koyamıyor ailem bu yapacak bişey yok diyor artık bikti . Kavga da ettik olmicak şeyler söylendi yapıldı yinede herşeyi olmamış sayıp kendilerini ilah gibi görmeye devam ediyorlar . Eşimle bu konuda problem yaşamaya basladik iliskimezi etkilemeye başladı . Sürekli planlarımızı elimizde patlaması , öylece kalakalmak beniahvetti sinirlerim bozuldu . Kendimize ait hayatımız kalmadı . Artık.tahammul edemiyorum . Eşimin kızını kullanıyor ne evimden ne hayatımdan çıkmıyor . Dahil olmasa onların hayatımda olmalarına alıştım zaten . İşine geldiği gibi çocuğu haftaici görmeye gelmiyorlar çalışmadığı halde mahsus haftasonu geliyor . Hadi siz evdesiniz biz gidelim planımız vardı desek eee biz şimdi kalkicaz diye diye o günü hiç ediyorlar .
O zaman üvey anne yaftasi yiyorum çocuğu hayatına sigdirmiyor oluyorum . Söz konusu çocuk olunca söyleyecek her lafımin anlamı kötü oluyor . Eşimle bu konuda çok tartıştık . Ne yapım kızı getirmemi diyeyim demeye beni yanlia anlamaya başladı anne ve babasının ithamlari yuUndenyüzünden
Bakın hepsi eşinizde bitiyor. Tek tek alıntıladım. Beyefendi olaylara müdahele etmek istemiyor gibi gözüküp aslında sizi mağdur edecek hareketler yapıyor.

Biraz dik durup sizi ezdirmemeli. Eşiniz çok uyanık. İşine geldiği gibi yorumluyor olayları.

Gerçekten sizinle baş başa zaman geçirmek istese, mutlaka ortam ve zaman yaratır. Ancak belli ki istemiyor veya uğraşmak istemiyor.

Siz eşinizin sizden olmayan evladıyla aynı evde yaşarken sessiz sakin bir şekilde, anne babasının size üvey annelik yapıyor demesine müsade eden birisi eşiniz.

Artık biraz kendine gelmeli.

Siz de ipleri elinize alın. Planınızı iptal etmeyin. Geri adım attıkça tepenize çıkacaklar çünkü 😕

Back