Kayınvalidemin planlarından kurtulamiyorum ?

Az önce annesi ile konuşmuş . Ne yapmak istiyorsun bir öyle diyorsun bir boule diyorsun diye . Anlamamazliktan gelmiş . Akşam amcası erken gelirse kızın onunla birlikte yollayacakmis muhtemelen kendisi de gelecektir . Doğru söylüyorsunuz eşimde bitiyor herşey . Farkındayım

eşinizizn ikinci evliliğimi , ikinci evliliği ise ayrılmama sebebebi kayınvalide olabilimi

Açıkca kv ye haftasonlari gelmemelerini o günlerde müsait olmadığınızı söyleyin, eşinizle değil kv ile konuşmanız şart olmuş, geleceklerini duyunca bile arayıp anne biz çıkmaz şimdi haftaiçi gelin deyin, onlar utanmıyorsa siz de utanmayın, eşinizle tartışmadan kendiniz halletmeye bakın...

Eşim işte oluyor onların geldiğinde . Mesela kız onlarda , eşim de işte hop cumartesi kızı getiriyorlar diye gelmiş oluyorlar haftasonu burda bir akrabasinda kalıyor sabah yine bizde
Canim önceden haber verdigi icin mesaj at ben geçerken alirim ordan x'e uğrayacağım diye uydur biseler..Sonuçta amaç cocugun bırakılmasıysa onlarin getirmesi veya senin alman farketmemesi lazim.Zaten ordan asıl amaçlarını anlarsın.Hiç olmadi hafta sonlari bir kursa yazil mesguliyetlerini artir öyle öyle ayaklari kesilir.Veya bunlarin hicbiri olmuyorsa eşin zaten çözememis o yüzden eşini eledik,kayinvalideni karsina alip guzelce konusacaksin olmuyorsa daha sert bir üslupla.Mecbur anlamasi gerekiyor.Prematüre bebeğin varmis,esinin de kizina bakiyormussun elbette hafta sonlari esinle çocuklarla basbasa kalmak hakkin..Hatta belki o gün canin hiçbirşey yapmak istemeyedebilir senin tasarrufun sonuçta.Her hafta sonu kimseyi agirlamak zorunda degilsin.Sinir koymayla ilgili esine videolar izlet belki bunun saygisizlikla alakasi olmadığını,iliskileri daha saglikli yürütmek icin gerekli olduğunu anladiktan sonra catismazsiniz..Bir de geldiklerinde öyle ikramlar fln iyi agirlamaya kalkma alismasinlar.Bebegini bahane et.Bir kere caylarini koyduğunda birak devamını kendileri alsin..

Bu kayınvalidelerin gelinlerinin evine gitme aşkı ne ya biraz anlayışlı olsalar ne olcak acaba

Eşinle kavga ederek zaten bi yere varamazsın aklıma gelen ve az buçuk uyguladığım şey kayınvalidenle aranı iyi tut. Yalakalık yap demiyorum asla . Örneğin pazar günü için eşinle planmı yaptın cumartesi ara . Telefonda laf arasında pazar günü plan yaptık isterseniz bugün buyurun gelin görüşelim vs şeklinde hem onun gönlü olur hem senin .

Kızı getirme diyemezsiniz. Çözüm basit; Kızı almalarına izin vermeyin baştan. Cocugun da duzeni bozuluyor. Annesi vefat etmis bir cocuk babasiyla duzenli bir hayat yasamali. Neden piknik tüpü gibi geziyor bu cocuk?

Son düzenleme:
Kızı getirme diyemezsiniz. Çözüm basit; Kızı almalarına izin vermeyin baştan. Cocugun da duzeni bozuluyor. Annesi vefat etmis bir cocuk babasiyla duzenli bir hayat yasamali. Neden piknik tüpü gibi geziyor bu cocuk?
Bütün bu olaylarsan bağımsız olarak bende aynı şeyi düşündüm. O çocuk neden kapı kapı yuvasız gibi geziyor.
Sonuç olarak kocanızın kızı kendi evladınız gibi ailenin ferdi olarak yaşayabilir. Planlarınıza kendi çocuğunuz gibi dahil olabilir. Arada kimi ziyaret etmek istiyorsa etsin ama böylesi o çocuk içinde zor.

Bunu bana soran yok ki söylemek istediğim bu . Söz dahibi olamıyorum rahmetlinin adını kullanarak da eşimin üzerine geliyorlar annesi olsaydı söyle olurdu boule olurdu diye

Zaten benim planım var diye yapiyor

Ben şöyle hissettim;
Babaanne kızın evde ne muamele gördügünden emin olmadıgı icin sürekli evi kontrol altında tutmak istiyor.

Yani konu sahibi ve esi kız babaannedeyken arayip dese ki "yarin cocuklari lunaparka goturucez, saat 10da kizi alicaz" babaanne hayır illa biz size getiricez der mi? Bence demez.

Bunu bana soran yok ki söylemek istediğim bu . Söz dahibi olamıyorum rahmetlinin adını kullanarak da eşimin üzerine geliyorlar annesi olsaydı söyle olurdu boule olurdu diye
Kız kaç yaşında?
O istiyor mu böyle gezmek?
Sizle arası nasıl?
Siz boşanmış çocuklu adamla evlenirken sizin ilk evliliginiz miydi?

Söz sahibi olamiyorumdan kastiniz ne?
Esinize "askim bu cocugun tek ebeveyni sensin, bu cocugun duzene ihtiyaci var ve o düzen bu evde kurulmali" dediginizde "sen karışma, senin söz hakkın yok" falan mı diyor?

Bizim ikimizin de birer cocugu var. Benim esim vefat etti. Tek ebeveyni ben oldugum icin oglumun nerde yasayacagi konu bile olmadi.

Kız kaç yaşında?
O istiyor mu böyle gezmek?
Sizle arası nasıl?
Siz boşanmış çocuklu adamla evlenirken sizin ilk evliliginiz miydi?
Çocuk dört yasinda illaki çocuk nereye giderse mutlu oluyor bizimle kalmayı seviyor . Ben boşandım eşimden .

Aay valla bir güzel hazırlanır alır çocuğumu da çıkarım. Eşim kalmak istiyorsa kalsın onlarla. Hiiiç canımı sıkamam.

Eşinizin kizi gerçekten daha çok minikmis. Belki ondan dolayi onlarda nasil davranacaklarini mi kestiremiyorlar diyorum. Belki siz ajleyi toparlayici olup başlarda hep birlikte plan program yapsaniz disarida eşinin ailesi dahil. Yarin hep beraber disari caya kahveye çıkalım sahile gidelim gibi. Bir süre sonra onlara da nornal gelecek diye dusunuyorum. Kayinvalidene madem çocugun 1 ine bakiyor diger ufakligi da emanet edip 1 2 saat eşinle dolasma fikrini ortaya atabilirsin.

Çocuk dört yasinda illaki çocuk nereye giderse mutlu oluyor bizimle kalmayı seviyor . Ben boşandım eşimden .
Ben 8 yaşlarında falan diye düşünmüştüm çok küçükmüş. Yatılı vermeyin yahu, sizin çocuğunuzu ne sıklıkta ve nasıl görüyorsa onu da öyle görsün. Çocuk için de yazık e böyle nasıl kendini aileden hissedebilir ki, tamam allah rahmet eylesin annesi yok ama bir “ailesi” var. İlerde demez mi kardeşim neden gelmiyor ben tek gidiyorum? Anneanneyi anladım da baba tarafıyla bu iletişimi doğru bulmadım açıkçası. Ayda yılda bir kalıyorsa kalsın o da kardeşiyle gitsin kalsın aynı babanne ikisiyle de vakit geçirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…