Az önce annesi ile konuşmuş . Ne yapmak istiyorsun bir öyle diyorsun bir boule diyorsun diye . Anlamamazliktan gelmiş . Akşam amcası erken gelirse kızın onunla birlikte yollayacakmis muhtemelen kendisi de gelecektir . Doğru söylüyorsunuz eşimde bitiyor herşey . FarkındayımBakın hepsi eşinizde bitiyor. Tek tek alıntıladım. Beyefendi olaylara müdahele etmek istemiyor gibi gözüküp aslında sizi mağdur edecek hareketler yapıyor.
Biraz dik durup sizi ezdirmemeli. Eşiniz çok uyanık. İşine geldiği gibi yorumluyor olayları.
Gerçekten sizinle baş başa zaman geçirmek istese, mutlaka ortam ve zaman yaratır. Ancak belli ki istemiyor veya uğraşmak istemiyor.
Siz eşinizin sizden olmayan evladıyla aynı evde yaşarken sessiz sakin bir şekilde, anne babasının size üvey annelik yapıyor demesine müsade eden birisi eşiniz.
Artık biraz kendine gelmeli.
Siz de ipleri elinize alın. Planınızı iptal etmeyin. Geri adım attıkça tepenize çıkacaklar çünkü
eşinizizn ikinci evliliğimi , ikinci evliliği ise ayrılmama sebebebi kayınvalide olabilimiKonularım o kadar çok ki bu konuda . Belki icinizden çoğu akıllanmadin mı sen hâlâ da diyen olacaktır ki bunları duyacagimi bile bile yazıyorum . Çok yorgunum . Eşimle güzel giden evliliğimiz var kayınvalidem dışında . Torunlarını görme bahaneleri ile hayatımıza sızdılar yine . Çok büyük tartışmalar oldu aramizdaki soğukluk devam etmesine rağmen hiç birşey yaşanmamış gibi gayet rahat bir şekilde hayatımızda. İlk olarak eşimin kızını almaya geldiler haftasonu o bahane ile çocuk gitmek istemedi önce öyle oturdular ,sonra yenidoğan bebeğimi görmeye gelen başka misafirlerim ile birlikte geldiler . Bunun gibi emrivaki ,catkapi bir sürü ... Bebeğim doğduğundan bu yana eşim ile bı yere hı çıkmadık . Anne babam ,erkek kardeşim ile fırsat oldukça kendimi motive etmek ve içime kapanmamak için hep çıkmaya çalıştım ama ben evliyim . Eşimle birşeyler yapmak istiyorum . Sahilde yarım saat yürümek , parkta yürümek ,yada hiç önemli değil sokak da dolaşmak gibi . Hafta sonları defalarca plan yaptık ya anne babası Cat kapı geldi öylece kaldık ... Eşimin kızı anneannesindeydi bı sure . Ondan sonra babaannesi aldı aralarında o şekilde anlaştılar beni bu konuya dahil etmiyorlar zaten . Bebeğimin de bazı sağlık problemlerinden dolayı uzunca süre kendimiz ile ilgili zaten bişey yapamadık. Aylardır plan yapıyoruz her haftasonu için bir kez uygulayamadik . Eşim mesafeyi koyamıyor ailem bu yapacak bişey yok diyor artık bikti . Kavga da ettik olmicak şeyler söylendi yapıldı yinede herşeyi olmamış sayıp kendilerini ilah gibi görmeye devam ediyorlar . Eşimle bu konuda problem yaşamaya basladik iliskimezi etkilemeye başladı . Sürekli planlarımızı elimizde patlaması , öylece kalakalmak beniahvetti sinirlerim bozuldu . Kendimize ait hayatımız kalmadı . Artık.tahammul edemiyorum . Eşimin kızını kullanıyor ne evimden ne hayatımdan çıkmıyor . Dahil olmasa onların hayatımda olmalarına alıştım zaten . İşine geldiği gibi çocuğu haftaici görmeye gelmiyorlar çalışmadığı halde mahsus haftasonu geliyor . Hadi siz evdesiniz biz gidelim planımız vardı desek eee biz şimdi kalkicaz diye diye o günü hiç ediyorlar .
İlk eşi vefat etmiş.eşinizizn ikinci evliliğimi , ikinci evliliği ise ayrılmama sebebebi kayınvalide olabilimi
Açıkca kv ye haftasonlari gelmemelerini o günlerde müsait olmadığınızı söyleyin, eşinizle değil kv ile konuşmanız şart olmuş, geleceklerini duyunca bile arayıp anne biz çıkmaz şimdi haftaiçi gelin deyin, onlar utanmıyorsa siz de utanmayın, eşinizle tartışmadan kendiniz halletmeye bakın...Konularım o kadar çok ki bu konuda . Belki icinizden çoğu akıllanmadin mı sen hâlâ da diyen olacaktır ki bunları duyacagimi bile bile yazıyorum . Çok yorgunum . Eşimle güzel giden evliliğimiz var kayınvalidem dışında . Torunlarını görme bahaneleri ile hayatımıza sızdılar yine . Çok büyük tartışmalar oldu aramizdaki soğukluk devam etmesine rağmen hiç birşey yaşanmamış gibi gayet rahat bir şekilde hayatımızda. İlk olarak eşimin kızını almaya geldiler haftasonu o bahane ile çocuk gitmek istemedi önce öyle oturdular ,sonra yenidoğan bebeğimi görmeye gelen başka misafirlerim ile birlikte geldiler . Bunun gibi emrivaki ,catkapi bir sürü ... Bebeğim doğduğundan bu yana eşim ile bı yere hı çıkmadık . Anne babam ,erkek kardeşim ile fırsat oldukça kendimi motive etmek ve içime kapanmamak için hep çıkmaya çalıştım ama ben evliyim . Eşimle birşeyler yapmak istiyorum . Sahilde yarım saat yürümek , parkta yürümek ,yada hiç önemli değil sokak da dolaşmak gibi . Hafta sonları defalarca plan yaptık ya anne babası Cat kapı geldi öylece kaldık ... Eşimin kızı anneannesindeydi bı sure . Ondan sonra babaannesi aldı aralarında o şekilde anlaştılar beni bu konuya dahil etmiyorlar zaten . Bebeğimin de bazı sağlık problemlerinden dolayı uzunca süre kendimiz ile ilgili zaten bişey yapamadık. Aylardır plan yapıyoruz her haftasonu için bir kez uygulayamadik . Eşim mesafeyi koyamıyor ailem bu yapacak bişey yok diyor artık bikti . Kavga da ettik olmicak şeyler söylendi yapıldı yinede herşeyi olmamış sayıp kendilerini ilah gibi görmeye devam ediyorlar . Eşimle bu konuda problem yaşamaya basladik iliskimezi etkilemeye başladı . Sürekli planlarımızı elimizde patlaması , öylece kalakalmak beniahvetti sinirlerim bozuldu . Kendimize ait hayatımız kalmadı . Artık.tahammul edemiyorum . Eşimin kızını kullanıyor ne evimden ne hayatımdan çıkmıyor . Dahil olmasa onların hayatımda olmalarına alıştım zaten . İşine geldiği gibi çocuğu haftaici görmeye gelmiyorlar çalışmadığı halde mahsus haftasonu geliyor . Hadi siz evdesiniz biz gidelim planımız vardı desek eee biz şimdi kalkicaz diye diye o günü hiç ediyorlar .
Canim önceden haber verdigi icin mesaj at ben geçerken alirim ordan x'e uğrayacağım diye uydur biseler..Sonuçta amaç cocugun bırakılmasıysa onlarin getirmesi veya senin alman farketmemesi lazim.Zaten ordan asıl amaçlarını anlarsın.Hiç olmadi hafta sonlari bir kursa yazil mesguliyetlerini artir öyle öyle ayaklari kesilir.Veya bunlarin hicbiri olmuyorsa eşin zaten çözememis o yüzden eşini eledik,kayinvalideni karsina alip guzelce konusacaksin olmuyorsa daha sert bir üslupla.Mecbur anlamasi gerekiyor.Prematüre bebeğin varmis,esinin de kizina bakiyormussun elbette hafta sonlari esinle çocuklarla basbasa kalmak hakkin..Hatta belki o gün canin hiçbirşey yapmak istemeyedebilir senin tasarrufun sonuçta.Her hafta sonu kimseyi agirlamak zorunda degilsin.Sinir koymayla ilgili esine videolar izlet belki bunun saygisizlikla alakasi olmadığını,iliskileri daha saglikli yürütmek icin gerekli olduğunu anladiktan sonra catismazsiniz..Bir de geldiklerinde öyle ikramlar fln iyi agirlamaya kalkma alismasinlar.Bebegini bahane et.Bir kere caylarini koyduğunda birak devamını kendileri alsin..Eşim işte oluyor onların geldiğinde . Mesela kız onlarda , eşim de işte hop cumartesi kızı getiriyorlar diye gelmiş oluyorlar haftasonu burda bir akrabasinda kalıyor sabah yine bizde
Bu kayınvalidelerin gelinlerinin evine gitme aşkı ne ya biraz anlayışlı olsalar ne olcak acabaKonularım o kadar çok ki bu konuda . Belki icinizden çoğu akıllanmadin mı sen hâlâ da diyen olacaktır ki bunları duyacagimi bile bile yazıyorum . Çok yorgunum . Eşimle güzel giden evliliğimiz var kayınvalidem dışında . Torunlarını görme bahaneleri ile hayatımıza sızdılar yine . Çok büyük tartışmalar oldu aramizdaki soğukluk devam etmesine rağmen hiç birşey yaşanmamış gibi gayet rahat bir şekilde hayatımızda. İlk olarak eşimin kızını almaya geldiler haftasonu o bahane ile çocuk gitmek istemedi önce öyle oturdular ,sonra yenidoğan bebeğimi görmeye gelen başka misafirlerim ile birlikte geldiler . Bunun gibi emrivaki ,catkapi bir sürü ... Bebeğim doğduğundan bu yana eşim ile bı yere hı çıkmadık . Anne babam ,erkek kardeşim ile fırsat oldukça kendimi motive etmek ve içime kapanmamak için hep çıkmaya çalıştım ama ben evliyim . Eşimle birşeyler yapmak istiyorum . Sahilde yarım saat yürümek , parkta yürümek ,yada hiç önemli değil sokak da dolaşmak gibi . Hafta sonları defalarca plan yaptık ya anne babası Cat kapı geldi öylece kaldık ... Eşimin kızı anneannesindeydi bı sure . Ondan sonra babaannesi aldı aralarında o şekilde anlaştılar beni bu konuya dahil etmiyorlar zaten . Bebeğimin de bazı sağlık problemlerinden dolayı uzunca süre kendimiz ile ilgili zaten bişey yapamadık. Aylardır plan yapıyoruz her haftasonu için bir kez uygulayamadik . Eşim mesafeyi koyamıyor ailem bu yapacak bişey yok diyor artık bikti . Kavga da ettik olmicak şeyler söylendi yapıldı yinede herşeyi olmamış sayıp kendilerini ilah gibi görmeye devam ediyorlar . Eşimle bu konuda problem yaşamaya basladik iliskimezi etkilemeye başladı . Sürekli planlarımızı elimizde patlaması , öylece kalakalmak beniahvetti sinirlerim bozuldu . Kendimize ait hayatımız kalmadı . Artık.tahammul edemiyorum . Eşimin kızını kullanıyor ne evimden ne hayatımdan çıkmıyor . Dahil olmasa onların hayatımda olmalarına alıştım zaten . İşine geldiği gibi çocuğu haftaici görmeye gelmiyorlar çalışmadığı halde mahsus haftasonu geliyor . Hadi siz evdesiniz biz gidelim planımız vardı desek eee biz şimdi kalkicaz diye diye o günü hiç ediyorlar .
Eşim bosanmadi eski eşi vefat etti . Her haftasonu bizde şaka gibi evet ama böyle . Ya kızı alıyorlar gelin alın diyorlar yada buraya gelip çocuğu görmeye geldik diyorlar. Biz hazirlanip çıkana kadar kahvaltıya yetisiyorlar yarın da burdalar kızı getirecekler . Eşime yarın tatil .
Bütün bu olaylarsan bağımsız olarak bende aynı şeyi düşündüm. O çocuk neden kapı kapı yuvasız gibi geziyor.Kızı getirme diyemezsiniz. Çözüm basit; Kızı almalarına izin vermeyin baştan. Cocugun da duzeni bozuluyor. Annesi vefat etmis bir cocuk babasiyla duzenli bir hayat yasamali. Neden piknik tüpü gibi geziyor bu cocuk?
Bunu bana soran yok ki söylemek istediğim bu . Söz dahibi olamıyorum rahmetlinin adını kullanarak da eşimin üzerine geliyorlar annesi olsaydı söyle olurdu boule olurdu diyeBütün bu olaylarsan bağımsız olarak bende aynı şeyi düşündüm. O çocuk neden kapı kapı yuvasız gibi geziyor.
Sonuç olarak kocanızın kızı kendi evladınız gibi ailenin ferdi olarak yaşayabilir. Planlarınıza kendi çocuğunuz gibi dahil olabilir. Arada kimi ziyaret etmek istiyorsa etsin ama böylesi o çocuk içinde zor.
Zaten benim planım var diye yapiyorEşinle kavga ederek zaten bi yere varamazsın aklıma gelen ve az buçuk uyguladığım şey kayınvalidenle aranı iyi tut. Yalakalık yap demiyorum asla . Örneğin pazar günü için eşinle planmı yaptın cumartesi ara . Telefonda laf arasında pazar günü plan yaptık isterseniz bugün buyurun gelin görüşelim vs şeklinde hem onun gönlü olur hem senin .
Bütün bu olaylarsan bağımsız olarak bende aynı şeyi düşündüm. O çocuk neden kapı kapı yuvasız gibi geziyor.
Sonuç olarak kocanızın kızı kendi evladınız gibi ailenin ferdi olarak yaşayabilir. Planlarınıza kendi çocuğunuz gibi dahil olabilir. Arada kimi ziyaret etmek istiyorsa etsin ama böylesi o çocuk içinde zor.
Kız kaç yaşında?Bunu bana soran yok ki söylemek istediğim bu . Söz dahibi olamıyorum rahmetlinin adını kullanarak da eşimin üzerine geliyorlar annesi olsaydı söyle olurdu boule olurdu diye
Bunu bana soran yok ki söylemek istediğim bu . Söz dahibi olamıyorum rahmetlinin adını kullanarak da eşimin üzerine geliyorlar annesi olsaydı söyle olurdu boule olurdu diye
Çocuk dört yasinda illaki çocuk nereye giderse mutlu oluyor bizimle kalmayı seviyor . Ben boşandım eşimden .Kız kaç yaşında?
O istiyor mu böyle gezmek?
Sizle arası nasıl?
Siz boşanmış çocuklu adamla evlenirken sizin ilk evliliginiz miydi?
Küçükmüş çocuk.Çocuk dört yasinda illaki çocuk nereye giderse mutlu oluyor bizimle kalmayı seviyor . Ben boşandım eşimden .
Konularım o kadar çok ki bu konuda . Belki icinizden çoğu akıllanmadin mı sen hâlâ da diyen olacaktır ki bunları duyacagimi bile bile yazıyorum . Çok yorgunum . Eşimle güzel giden evliliğimiz var kayınvalidem dışında . Torunlarını görme bahaneleri ile hayatımıza sızdılar yine . Çok büyük tartışmalar oldu aramizdaki soğukluk devam etmesine rağmen hiç birşey yaşanmamış gibi gayet rahat bir şekilde hayatımızda. İlk olarak eşimin kızını almaya geldiler haftasonu o bahane ile çocuk gitmek istemedi önce öyle oturdular ,sonra yenidoğan bebeğimi görmeye gelen başka misafirlerim ile birlikte geldiler . Bunun gibi emrivaki ,catkapi bir sürü ... Bebeğim doğduğundan bu yana eşim ile bı yere hı çıkmadık . Anne babam ,erkek kardeşim ile fırsat oldukça kendimi motive etmek ve içime kapanmamak için hep çıkmaya çalıştım ama ben evliyim . Eşimle birşeyler yapmak istiyorum . Sahilde yarım saat yürümek , parkta yürümek ,yada hiç önemli değil sokak da dolaşmak gibi . Hafta sonları defalarca plan yaptık ya anne babası Cat kapı geldi öylece kaldık ... Eşimin kızı anneannesindeydi bı sure . Ondan sonra babaannesi aldı aralarında o şekilde anlaştılar beni bu konuya dahil etmiyorlar zaten . Bebeğimin de bazı sağlık problemlerinden dolayı uzunca süre kendimiz ile ilgili zaten bişey yapamadık. Aylardır plan yapıyoruz her haftasonu için bir kez uygulayamadik . Eşim mesafeyi koyamıyor ailem bu yapacak bişey yok diyor artık bikti . Kavga da ettik olmicak şeyler söylendi yapıldı yinede herşeyi olmamış sayıp kendilerini ilah gibi görmeye devam ediyorlar . Eşimle bu konuda problem yaşamaya basladik iliskimezi etkilemeye başladı . Sürekli planlarımızı elimizde patlaması , öylece kalakalmak beniahvetti sinirlerim bozuldu . Kendimize ait hayatımız kalmadı . Artık.tahammul edemiyorum . Eşimin kızını kullanıyor ne evimden ne hayatımdan çıkmıyor . Dahil olmasa onların hayatımda olmalarına alıştım zaten . İşine geldiği gibi çocuğu haftaici görmeye gelmiyorlar çalışmadığı halde mahsus haftasonu geliyor . Hadi siz evdesiniz biz gidelim planımız vardı desek eee biz şimdi kalkicaz diye diye o günü hiç ediyorlar .
Her türlü arada sıkışan ben oldumKüçükmüş çocuk.
Esin anasini dizginleyecek.
Bu kadın sizi baskasini takmaz.
Ben 8 yaşlarında falan diye düşünmüştüm çok küçükmüş. Yatılı vermeyin yahu, sizin çocuğunuzu ne sıklıkta ve nasıl görüyorsa onu da öyle görsün. Çocuk için de yazık e böyle nasıl kendini aileden hissedebilir ki, tamam allah rahmet eylesin annesi yok ama bir “ailesi” var. İlerde demez mi kardeşim neden gelmiyor ben tek gidiyorum? Anneanneyi anladım da baba tarafıyla bu iletişimi doğru bulmadım açıkçası. Ayda yılda bir kalıyorsa kalsın o da kardeşiyle gitsin kalsın aynı babanne ikisiyle de vakit geçirsin.Çocuk dört yasinda illaki çocuk nereye giderse mutlu oluyor bizimle kalmayı seviyor . Ben boşandım eşimden .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?