Kayınvalidemin planlarından kurtulamiyorum ?

Eselsu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
778
550
103
34
Konularım o kadar çok ki bu konuda . Belki icinizden çoğu akıllanmadin mı sen hâlâ da diyen olacaktır ki bunları duyacagimi bile bile yazıyorum . Çok yorgunum . Eşimle güzel giden evliliğimiz var kayınvalidem dışında . Torunlarını görme bahaneleri ile hayatımıza sızdılar yine . Çok büyük tartışmalar oldu aramizdaki soğukluk devam etmesine rağmen hiç birşey yaşanmamış gibi gayet rahat bir şekilde hayatımızda. İlk olarak eşimin kızını almaya geldiler haftasonu o bahane ile çocuk gitmek istemedi önce öyle oturdular ,sonra yenidoğan bebeğimi görmeye gelen başka misafirlerim ile birlikte geldiler . Bunun gibi emrivaki ,catkapi bir sürü ... Bebeğim doğduğundan bu yana eşim ile bı yere hı çıkmadık . Anne babam ,erkek kardeşim ile fırsat oldukça kendimi motive etmek ve içime kapanmamak için hep çıkmaya çalıştım ama ben evliyim . Eşimle birşeyler yapmak istiyorum . Sahilde yarım saat yürümek , parkta yürümek ,yada hiç önemli değil sokak da dolaşmak gibi . Hafta sonları defalarca plan yaptık ya anne babası Cat kapı geldi öylece kaldık ... Eşimin kızı anneannesindeydi bı sure . Ondan sonra babaannesi aldı aralarında o şekilde anlaştılar beni bu konuya dahil etmiyorlar zaten . Bebeğimin de bazı sağlık problemlerinden dolayı uzunca süre kendimiz ile ilgili zaten bişey yapamadık. Aylardır plan yapıyoruz her haftasonu için bir kez uygulayamadik . Eşim mesafeyi koyamıyor ailem bu yapacak bişey yok diyor artık bikti . Kavga da ettik olmicak şeyler söylendi yapıldı yinede herşeyi olmamış sayıp kendilerini ilah gibi görmeye devam ediyorlar . Eşimle bu konuda problem yaşamaya basladik iliskimezi etkilemeye başladı . Sürekli planlarımızı elimizde patlaması , öylece kalakalmak beniahvetti sinirlerim bozuldu . Kendimize ait hayatımız kalmadı . Artık.tahammul edemiyorum . Eşimin kızını kullanıyor ne evimden ne hayatımdan çıkmıyor . Dahil olmasa onların hayatımda olmalarına alıştım zaten . İşine geldiği gibi çocuğu haftaici görmeye gelmiyorlar çalışmadığı halde mahsus haftasonu geliyor . Hadi siz evdesiniz biz gidelim planımız vardı desek eee biz şimdi kalkicaz diye diye o günü hiç ediyorlar .

Yani onlar gelmeden habersiz bi sekild egidin gideceğiniz yere nasil hicbir yere gidemiyorsunuz anlamadim her haftasonu iki gunde sizde olamazlar heralde. Esinde olay bitiyo adamin belkide ilk esinden bosanmasinin sebebi bu kv ve pasifligi
Eşim bosanmadi eski eşi vefat etti . Her haftasonu bizde şaka gibi evet ama böyle . Ya kızı alıyorlar gelin alın diyorlar yada buraya gelip çocuğu görmeye geldik diyorlar. Biz hazirlanip çıkana kadar kahvaltıya yetisiyorlar yarın da burdalar kızı getirecekler . Eşime yarın tatil .

Eşinizin kızı bir ananede bir babaannede imiş sanki öyle anladım. Onu kullanıp nasıl geliyor ki?
Bence çocuk babasıyla kalmalı. Anane ve babanne kendince karar alıp çocuğu bit oraya bir buraya suruklememeli.
Yok eşimin kızı bizde . Görmeye geliyor . Anneannede yazın kaldı bir ay kadar . Memlekette

Anladim ama yarin getirecekler tamam haberiniz varmis desenize bizim yarin isimiz var biz kizi sizden alırız. Bu cok zor degilki esin diyemiyorsa sen söyle onlerini kes boyle hayat gecmez. Yine olmuyorsa esinle ailesiyle kotu olmayida goze alip al karsilarina konus bizim alanimiza mudahale etmeyi bırakın de

O zaman üvey anne yaftasi yiyorum çocuğu hayatına sigdirmiyor oluyorum . Söz konusu çocuk olunca söyleyecek her lafımin anlamı kötü oluyor . Eşimle bu konuda çok tartıştık . Ne yapım kızı getirmemi diyeyim demeye beni yanlia anlamaya başladı anne ve babasının ithamlari yuUndenyüzünden

Eşinizle birlikte hareket etmezseniz çok zor.
Ya kötü olacaksınız veya eşiniz çözecek.

Siz çıkın istediğinizde, biz birazdan kalkacağız dediklerinde de biz de çok durmayacağız geliriz deyin, süreyi biraz tutun ama.
Onlar kafasına ettiğini yapıyorsa siz de yapın.

Çocukları bırakıp çıkın. Ya da cumadan arayın bizim planımız var çocukları size bırakacağız diye.
O zamanda hanfendinin planı oluyormus o şekilde bozuyor. Normalde yarın için çocuğu birakicaktik havalar soğuk diye yoksa yanımızda götürüyoruz zaten gidersek tabi. Bu defada ben evden dışarı çıkamadım uzun süredir gezicem dedi . Yarın sabah burda biter yarın tekrar yazarım

Eşimle bu konuda ortak nokta bulamadık . Bende bu ay sonunda kız kardeşimin yanına gitmeyi planladım şehir dışına biletimi de aldım . Şimdi çocuğu götürme dediler haliyle . Bakalım ne olacak . Yoksa eşimle aşılmaz sorunlara doğru gidiyoruz kendimi dinlemem ,dinlenmem gerekiyor . Çok yoruldum

Allahım sabır bu kaynanalar neden böyle bizimki de onca lafa gürültüye bebeği görme bahanesiyle geliyor bıktım. Bana sormak yok oğlu da duygu sömürüsü yaptırıyor bana. Sırf anası yüzünden boşanacağız az kaldı

Bu tür konularda partnerle didisince olay cozulmuyor. Kesin bir dille, kavga etmeden isteklerinizi sorununuz olan kisiye soylemeniz gerekiyor.

Hayatiniz hakkinda söz sahibi olmali, kimseye müdâna etmeden yasamayi basarmaniz lazim, aksi takdirde sizin bunlara tolerans göstermeyeceginizi ve gerekeni yapacaginizi bilen bir esiniz olmasi lazim. Ama cepte görüyorsa ilgilenmez tabi.

Dedigim gibi bu problem herkesle kavga ederek çözülecek bir sey değil.

Gelince bebeği görseler bari

Tam ne güzel işte sizde çocuklarla çıkarsınız yazacaktım ama dediniz ki yarın sabah gelir.

Bazı şeyleri konuşmadan karşımızdaki anlasın isteriz çünkü o konuşma durumu biraz sıkıntı yaratacak gibi kafamızda kurarız, ama açık açık söylemeniz lazım. Öncelikle eşinizin tabi ama yanaşmıyorsa sizin konuşmanız lazım. Bunda çekinecek bir şey yok ki, ben olsam durumu kırmadan anlatmaya çalışırım.

Gelince bebeği görseler bari
Ya görüyorlar ama yoldan gelince ne el yıkıyorlar ne bişey direk çocuğa gidiyorlar oturduğum yerde kriz geçiriyorum bide görümcemin 2 oğlu da var onlar da bir o kadar pisler krize giriyorum her geldiklerinde

Kavga ederek çözülemeyeceğini anladım . Kendime ait hayatım olduğunu ve bunu yaşarken birilerinin baltalamasina müsade etmeyeceğimi de . Ben ay sonunda şehir dışına kardeşime gideceğimi kızı da götürmek istediğimi eğer isterseniz diyerek söyledim . Kızı annesi goturmesin demiş . Ben de biletimi bile aldım . Yoksa eşimle problem farklı boyutlara gelecek . Uzaklasmam lazım

Kırmadan anlattım . Ben çocuklarla gidelim diyorum dedim . Bı günümüz olsun , bunaldım doğumdan beri gittiğim tek yer hastane . Kafamda dönen tek şey sağlık ,çocuk bakımı , yemek ,temizlik ... Kendimi iyi hissetmiyorum beni anla dedim. E evde birlikte vakit geçirmek benimle yan yana olmak sana yetmiyor mu diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…