Kayınvalidemin gelin bohçama koyduğu bazı şeyleri geri versem ayıp olur mu?

Tamamen aynı fikirdeyiz
Bende annemin kayınvalidemin verdiği çeyizin çoğunu hediye ettim, birkaç hatıra ayırdım
Bunu eşiminde rızasını alarak yaptım, bazı şeyleri kendi ayırdı bunları saklayalım annem ben çocukken bunları örmüştü dedi
Vereyimde beğenmediğimi anlasın, bilmem kaç yıl önceki şeyler falan filan çok terbiyesizce
Kendi analarının verdiği çöp bile altın değerinde olur kayınvalideninkiler çer çöp, o anne de evladına yapmış yooook kendi anaları kıymetli sadece
Hala deprem bölgesinde çadırda konteynerde per perişan insanlar var yollasın onlara
Benim eşim de annesinin bikaç şeyini saklıyor çok begenmesem de annesinin olduğu için kıymetli, bazen şeytan dürtüyor işte böyle, eskiler için bu tarz şeyler çok kıymetli, çünkü yokluk vardı, simdi herşey bol olduğu için bize kıymetsiz geliyor malesef, güzel annem birsürü iğne oyaları ,danteller yapmış hala saklarım, eşim de saklamamı istedi annesinin bazı ceyizliklerini o da mutlu olsun diye birkaç hatıra da öyle sakladım, yani ne gerek var begenmediğimi bilsin diye geri iade etmeye , birilerine hediye etmek çok daha mantıklı, kv ye mesaj vermeye gerek yok durduk yere eşimle aşımla uğraşmıyorsa ...

Arkadaşlar merhaba size birşey danışacağım bohça zamanı kayınvalidem gelin bohçama koyduğu ve asla kullanmayacağım örtü patik yelek gibi kullanmayacağım şeyler bazılarını hediye bile vermek istemeyeceğim şeyler. Kullanmadıklarımı kayınvalideme verirsem ayıp olurmu acaba? 2 tane bekar oğlu var onun için kullanırsın diye versem olurmu ?
Saçmalamayın isterseniz ? Hediyenin iade edildiği nerde görülmüş. Kullan veya kullanma illa verilecek yer bulunur . Koyun ilerde çocuğunuza babaannenden hatıra diye verirsiniz ne var en kötü? Değişik değişik işler.. Ben annemden anneannemin elleri ile yaptığı iğne oyası yazmayı bile tutuyorum. Tutup kullanacağımdan değil ama hatırası var, görüyorum yad ediyorum. Çocuğuma da vericem olur büyür evlenirse.. Yani bakış açınıza tamamen saygı duyuyorum ben de gereksiz bulurum bu tarz şeyleri ama iki parça için insanı bozmaya gerek yok.. alınır kayınvalideniz alınmadım dese de..

E bunun altını da var şimdi, ona kalırsa sarı sarı altınlar da demode onu da istediniz mi? Eğer istemedi iseniz eyvallah haklısınız derim ama ben altın isterim ama iki patiği iade ederim olayı absürt? Ailenizde bu işlerden anlayan bir büyük yok mu kafanıza göre iş yapıp düğün arafesi kaos çıkarmayın 😅

Son düzenleme:
Benim eşim de annesinin bikaç şeyini saklıyor çok begenmesem de annesinin olduğu için kıymetli, bazen şeytan dürtüyor işte böyle, eskiler için bu tarz şeyler çok kıymetli, çünkü yokluk vardı, simdi herşey bol olduğu için bize kıymetsiz geliyor malesef, güzel annem birsürü iğne oyaları ,danteller yapmış hala saklarım, eşim de saklamamı istedi annesinin bazı ceyizliklerini o da mutlu olsun diye birkaç hatıra da öyle sakladım, yani ne gerek var begenmediğimi bilsin diye geri iade etmeye , birilerine hediye etmek çok daha mantıklı, kv ye mesaj vermeye gerek yok durduk yere eşimle aşımla uğraşmıyorsa ...
Huzursuzlukla laf sokmayla beslenen insanlar bunlar
Amaçları huzurlu olmak mutlu bir aile olmak filan değil egemenlik kurmak

Ne kadar kıymet bilmez kötü niyetlisiniz. Bi de gerçekten insanları düşünüyormuş gibi başlıyorsunuz söze.
Bizim orada sizin gibilere kuzu postu giymiş kurt derler. Gelenek göreneklerden yapılanlar zorunuza gidiyorsa takılan altınları da koyun bohçanın içine onları da kıymet bilecek gelinlerine takarlar

Ee tabi her iki kılıfada uydurmaya çalışıyorum hem beğenmediğimi hemde iyi masum gelin olarak diğer çocuklarınız için zahmet etmeyin bunları kullanırsınız diyerek kurtulmaya çalışıyorum fazlalıklardan.
Siz bir iğneyi bile hak etmiyorsunuz

Onbeş sene önce çocukları evlenince veririm diyr heveslenmiş hazırlamış kadıncağız. Ne kadar çirkin ne kadar ayıp düşündüğünüz şey. Hediyeyi iade etmek de görgüsüzlüktür. Kabalıktır.
İstediğiniz şeyi alacak paranız mı yok bohçadan gelen hediyelere muhtaç gibi davranıyorsunuz?

.Arkadaşlar merhaba iyi akşamlar.Arçelik ocak kullanıyorum.2 gözünün çakmağı çakmıyor çakmakla ya da diğer gözle denediğimde çakıyor ancak ocağın düğmesinde çakmıyor.Kuruladım ama 3-4 hafta da evde yoktum onun öncesinde temizlerken mi acaba ıslandı da oldu yoksa yemek pişirirken taştı, döküldü görmedim de içine işledi🥲 Yani baktım i9nternetten gözü sökün kurutun vs diyor ama denemek istemiyorum daha da bozarım diyee bilenler yardımcı olursa çok makbule geçer.

Böyle oyunlara ne kadar yüz verseniz o kadar büyür. Trip atiyor diye her gün 3 defa aramaya baslasaniz haftaya 4 cü aramayi da beklemeye baslar. Normal arayin hal hatir sorun. Trip atsa "ay annecim" diye kendinizu savunmaya gecmeyin. Herkesin kendine göre hayati var. Esiniz annesini arayip sorsun ona karismayin. Bunu evinizde kavga haline getirmeyin.

Bendende aynı sıklıkta bekliyor.

Ondan sonra kv bana şunu dedi bunu dedi ühüü ühühü diye ağlar olursunuz buralarda.

Eskiden yokluk vardı hanımefendi. Annelerimiz kaç tane çocuk küçücük yaşlarda çeyizlerini yapmaya başlarlardı. Benim annemde 20 küsur sene önce bana çeyiz diye havlular, seccadeler, elleriyle kenarlarını ördüğü yazmaları, tencere takımları, tabak çanak, kaşık çatal hatta halı bile hepsinin geçmişi 20 küsür senelik ama beğenmemezlik yapmadım.

Kv bir sürü yorgan döşek yaptırdı. Onlarda duruyor. Hatta öyle bir yolluk yapmış ki (hani şu eskiden kumaş iplerden yolluk yaparlardı onu zamaninda yapmış eşime çeyiz diye) normal de kullanmayacaktim ama emek var diye aldım koridorada serdim. Geldikçe gördü 2 yıl kadar kullandım sonra sürekli kayıyor diyerek yeni aldım.

Benim çocuklarıma ve diğer bütün torunlarına yünden seccade ördü hiç hayır demedim aldım hepsinin ki koydum bazanın altına ileride babaaanezin size çeyiz hediyesi diye vericem.

Nasıl ki annem el emekleri benim için çok değerliyse eşimin annesinin yaptıkları da değerli.

Patik falan sevmiyor olabilirsiniz ama geri vermek kadar ayıp bişey olamaz. Yada diğer oğulları evleneceği zaman "anne bir kaç tanesini severek kullanıyorum bunları da diğerlerine koyalım ikimizin hediyesi olsun" diyebilirsiniz.
Ama götürüp de bunları kullanmam diye vermek kırıcı. Ve sizin şurada dalga geçerek yorum yapmalarınız da çok itici.
Hanımlar biraz abartmadınızmı sizce benmi çok kötü bir gelinim sizmi çok iyi gelinsiniz anlayamadım😄 Bakın bizde bohça yaptık ama hiçte 10 15 yıl önce yapılan şeylerden koymadık bohçaya ha annem yaptırmıştı çok önceden ben istedim az olsun temiz şeyler olsun dedim o günün modası trendi neyse en güzellerinden yaptırıp yaptık bohçamızı. Kusura bakmayın ama ben onun yaptığını değersizlik olarak görüyorum. Annemin yaptıklarından da beğenmediğim hiçbirşeyi almadım beğendim herşey bana göre çöp.

Arkadaşlar merhaba size birşey danışacağım bohça zamanı kayınvalidem gelin bohçama koyduğu ve asla kullanmayacağım örtü patik yelek gibi kullanmayacağım şeyler bazılarını hediye bile vermek istemeyeceğim şeyler. Kullanmadıklarımı kayınvalideme verirsem ayıp olurmu acaba? 2 tane bekar oğlu var onun için kullanırsın diye versem olurmu ?

Hanımlar biraz abartmadınızmı sizce benmi çok kötü bir gelinim sizmi çok iyi gelinsiniz anlayamadım😄 Bakın bizde bohça yaptık ama hiçte 10 15 yıl önce yapılan şeylerden koymadık bohçaya ha annem yaptırmıştı çok önceden ben istedim az olsun temiz şeyler olsun dedim o günün modası trendi neyse en güzellerinden yaptırıp yaptık bohçamızı. Kusura bakmayın ama ben onun yaptığını değersizlik olarak görüyorum. Annemin yaptıklarından da beğenmediğim hiçbirşeyi almadım beğendim herşey bana göre çöp.
Bohçayı kabul edip sonra kullanmayacaklarınızı çöpe atabilirsiniz ama bunları geri al demek (sebep her ne olursa olsun) sadece karşı tarafla arayı bozmak olur. Aslında Siz onları diğer oğullarında kullan derken iyi niyet gözetmiyorsunuz. Alttan alta beğenmediğinizi ve daha kaliteli şeyler beklediğinizi belli etme çabası bu

O zaman at çöpe.
İade etmek nedir ?
Nasıl bir terbiyesizliktir.
Çöpün yeri çöp kovasıdır ayrıca.

O zaman hali vardır, sağlıklıdır, gözleri iyi görüyordur yaşlanmadan oturup yapmıştır. Yaşlanınca insanlar yakını göremiyor bilin diye yazdım, sizin de benim de burdaki herkesin de başına gelecek yaşlanmak umarım sizin gelin de size bu şekidle davranmaz. Alın bir kenara koyun veya verin isteyen birine sizin derdiniz başka.

Bohçayı kabul edip sonra kullanmayacaklarınızı çöpe atabilirsiniz ama bunları geri al demek (sebep her ne olursa olsun) sadece karşı tarafla arayı bozmak olur. Aslında Siz onları diğer oğullarında kullan derken iyi niyet gözetmiyorsunuz. Alttan alta beğenmediğinizi ve daha kaliteli şeyler beklediğinizi belli etme çabası bu
Kesinlikle tek derdim bu şuan.

İyi gelin/kötü gelin değil de iyi insan/ köyü insan konusu bu. Siz iyi bir niyetle kullanmayacağınız el emeğine yazık olmasın kullanan biri alsın diye konuya girip sonra da fesat duygularınızı çıkartıyorsunuz. Bunu yaparken de iyi insan kisvesi altımda yapıyorsunuz. Yalnız sizin maskeniz yakında düşer buna eminim

Beğenmemiş olabilirsiniz ama 10 yıllık şey koyulmaz diye hakir görmeniz kibirdir. O nesil evladının cevizin daha kundaktaki hazırlamaya başlıyor. Tam tersi özenip yıllarca bozulmayacak şekilde muhafaza ediyor. Siz kullanmayı tercih etmiyor olabilirsiniz. Ben 4 yıllık gelirken esimin erkek kardeşi evlenecekti. KV ye bohça için hiç kullanmadığım ve onun verdiği pike takımı ve lif patikleri önerdim, o da kabul etti. Çünkü ben onları 4 yıl yine aynı özenle sakladim(öyle aman aman yer de kaplamiyorlar) ve hiç de kötü bir niyet olmadan teklif ettim.
Siz evde bile tutmak istemiyorsanız SMA hastası bebeklerin kermesi oluyor. Onlara bagislayabilirsiniz. Ya da komşulara sorun belki evladının ceyizine almak isteyen olur. Ama kendi iyiliğiniz için bunu kayinvalidenize duyurmayin.

Beğenmemiş olabilirsiniz ama 10 yıllık şey koyulmaz diye hakir görmeniz kibirdir. O nesil evladının cevizin daha kundaktaki hazırlamaya başlıyor. Tam tersi özenip yıllarca bozulmayacak şekilde muhafaza ediyor. Siz kullanmayı tercih etmiyor olabilirsiniz. Ben 4 yıllık gelirken esimin erkek kardeşi evlenecekti. KV ye bohça için hiç kullanmadığım ve onun verdiği pike takımı ve lif patikleri önerdim, o da kabul etti. Çünkü ben onları 4 yıl yine aynı özenle sakladim(öyle aman aman yer de kaplamiyorlar) ve hiç de kötü bir niyet olmadan teklif ettim.
Siz evde bile tutmak istemiyorsanız SMA hastası bebeklerin kermesi oluyor. Onlara bagislayabilirsiniz. Ya da komşulara sorun belki evladının ceyizine almak isteyen olur. Ama kendi iyiliğiniz için bunu kayinvalidenize duyurmayin.
Derdi kimseye faydası olması değil ki derdi kadına beğenmediğini göstermek

Siz bir iğneyi bile hak

İyi gelin/kötü gelin değil de iyi insan/ köyü insan konusu bu. Siz iyi bir niyetle kullanmayacağınız el emeğine yazık olmasın kullanan biri alsın diye konuya girip sonra da fesat duygularınızı çıkartıyorsunuz. Bunu yaparken de iyi insan kisvesi altımda yapıyorsunuz. Yalnız sizin maskeniz yakında düşer buna eminim
O zaman size nacizane bir tavsiyem var siz çocuğunuzun çeyizlerini şimdiden yapmayın sonra Allah korusun benim gibi kötü insanlara denk gelebilirsiniz.

X