kayınvalidemin düşüncesizliğii

ilk yazdıklarınızı okurken kızdım size :)) çünkü olabilir yani çocuk bu süğrekli başında duramazsınız sizde duramazsınız ki kayınvalidenizdende bekleyemzsiniz sonuçta canının canı onunda emin olun elinden geldigince bakıyodur evldınıza ama bi kazadır olmuş işte buna kızmaya hakkınız yok onun dışında ev toplama muhabbetinde iyi sabretmişsin ben olsam saçını başını yolardım ::)))))

canım benım ben ona kızmadımkı nıye cocuguma bakmadın senın yuzunden oldu demedımkı dememde
hatta olur böle seyler onlar cocuk dedım kapattım konuyu
SÜREKLI BASINDA DURSUNDA DEMIYORUM HAKLISIN AMA KUCUK OGLUMA aşı yaptırıp gelcektık 5 dkkalık ıstı yanıı cok mu fazla 5 dakıka basında bekleseydı
ama yınede dıyorum olmuşla ölmüşe çare yok suclamıyorum ama umursamadıgı acıkça bellı sen önlemını al demı basında dur tevekkulu sonra allaha bırakk.....

kızgınlıgım ıcımden bana emanet edılen cocugu ben ıcerde bırakıpta bulasık yıkamaya gıtmem

ayrıca evıme geldıgı zaman evımı toplayamamamın sebebı cocuguma bakmam kucagımdan ınmıyordu yuruyemıyordu cunkuu vee o sekıldeyken bılee bır suru laf yedım

haketmedım yanıı

Son düzenleme:
:19:kaynanamin yaptiklarini ben anlatsam sen kendi kaynanani opup opup basina koyardin.var boyle insanlar iste sabredeceksin diyosun kendi kendine.duzelir diyosun ama her gecen gun daha cok somurmeye kalkiyolar.inan senden coook daha kotu seyler yasamis olanlar da var.ama tavrini koymazsan olmuyor.kesin ve net olacaksin.gerekirse tehdit et.(bilmiyorum senin esinin huyu nasildir ama sonra ters tepmesin:26: )
sen ezilen taraf oldukca ezen hep olacaktir.sakin gitme onun evine .bir kez gidersen yakani kurtaramazsin.evinin kadini ol.kocanla da once iyilikle,hoslukla:34:,sonra da gerekirse sert ve kesin konusarak bu isi halledebilirsin.hem belki ilk olarak eger oraya giderseniz kari koca olarak sizin de hic bisekilde rahat edemeyeceginizi soylersen belki de ise yarar:34:.kolay gelsin.sonucu da yazarsan sevinirim.

:19:kaynanamin yaptiklarini ben anlatsam sen kendi kaynanani opup opup basina koyardin.var boyle insanlar iste sabredeceksin diyosun kendi kendine.duzelir diyosun ama her gecen gun daha cok somurmeye kalkiyolar.inan senden coook daha kotu seyler yasamis olanlar da var.ama tavrini koymazsan olmuyor.kesin ve net olacaksin.gerekirse tehdit et.(bilmiyorum senin esinin huyu nasildir ama sonra ters tepmesin:26: )
sen ezilen taraf oldukca ezen hep olacaktir.sakin gitme onun evine .bir kez gidersen yakani kurtaramazsin.evinin kadini ol.kocanla da once iyilikle,hoslukla:34:,sonra da gerekirse sert ve kesin konusarak bu isi halledebilirsin.hem belki ilk olarak eger oraya giderseniz kari koca olarak sizin de hic bisekilde rahat edemeyeceginizi soylersen belki de ise yarar:34:.kolay gelsin.sonucu da yazarsan sevinirim.

canım benım düşüncelerin için öncelikle tesekkur edıyorum eleştirilenizinbenım ıcın cok önemlı
bende bılıyorum burda onlarca casını okuyorum benden nıce kotulerı var ben halıme bınlerce kez sukredıyorum
zaten kaynanamdan nefret edıyorum dıye bıse demıyorum onu cokta severım
ama bazı hal ve hareketlerı ıster ıstemez kendısınden sogutuyor
bende ısterım cok guzel olalım ıyı gecınelım ama benımde sabrım var
zaten sevmesem agzıma gelenı sayardım
ama ne saygımda kusur ederım nede öle bır terbıyesızlık yaparım
usulen guzelce kıbarca uyarmaya calısıyorum ama olmuyorr
bende hırsımı esımden alıyorum aramız cok bozk zaten ıyı degıl evlılıgımızın uzatmalırını oynuyoruz sankı koptuk kopacagız pamuk ıplıgıne baglıyız
bıde bu sorunlardan yıpranmak ıstemıyorum
esım ılla gıdelım dıyor bende dedım eger gıdersek benı unut dedım yanıma bıle yaklasamazsın ben kaynanamın evınde banyo yapmam dedım
yapmazsan yapma dedıı:43:

canım benım tesekkur ederım dusuncelerın ıcın ben sımdı kpss calısıyorum gıdersem 2 ayım boşa gıtcek zaten duysalar onada tepki verırıler ama esim gırbılırsın dedı sınava bende ayaklarımın ustunde durmak ıcın calısmaya başladım allahım hayırlısını versın ama ınsallah kazanırım oraya gıdersem ısten gucten calısmaam emınım hep gözlerıne batıcam anca o bılgısayarın basında oturuyo dıcekler ders yaptıgıma soru cözdugume ınanmıcaklar ne yapıyor bunca ssaat pc basında neler karıstırıyor dıye yanlıs dusuncekler..

Ama evımde uyutuyorum cocuklarımı baslıyorum soru cözmeye ders yapmayaa

gitmicemm kızlarr hepınızın dusuncelerı benım ıcın cok onemlıydı karaımı vermıstım ama suan tam anlamıyla kararlıyım ve gıtmıcem ısterse kussun esım umrumda degıl artık

canım durmak yok tam gaz devam....:34:

eşine makul sebeblerine sırala canım

mazallah iş inada binerse...:57::57::57:

:27::27:

dün akşam dedim ben orda rahat edmıyorum rahat yıyemıyorum herkes gozumun ıcıne bakıyormus gıbı oluyor dedım rahat gıyınemıyorum dedım babanne ve dede var saat 20:00 dedımı uyurlar tv ızletmezler benımde dızılerım asla kacıramam evde rahat rahat ızlıyorum dedım eşimde ben sana özel odaya tv koyarım rahat edersın dıyooo,

yok yok yokkkkkkkkkkk diyee ıyı bır bagırdım ne dersen bır caresını buluyo sırf gıdeyım dıyeeeee

gıtmıcem gıyee bagırdım en son tak ettı guzellıkle dıyorum beynıne gırmıyo
aaaaaa yeter yaaaa
gıtmıyorum ıstee doveceksede dovsun ısı ınada bındırdım bıkere

damarıma basıyor yaa zorlaaa

dün akşam dedim ben orda rahat edmıyorum rahat yıyemıyorum herkes gozumun ıcıne bakıyormus gıbı oluyor dedım rahat gıyınemıyorum dedım babanne ve dede var saat 20:00 dedımı uyurlar tv ızletmezler benımde dızılerım asla kacıramam evde rahat rahat ızlıyorum dedım eşimde ben sana özel odaya tv koyarım rahat edersın dıyooo,

yok yok yokkkkkkkkkkk diyee ıyı bır bagırdım ne dersen bır caresını buluyo sırf gıdeyım dıyeeeee

gıtmıcem gıyee bagırdım en son tak ettı guzellıkle dıyorum beynıne gırmıyo
aaaaaa yeter yaaaa
gıtmıyorum ıstee doveceksede dovsun ısı ınada bındırdım bıkere

damarıma basıyor yaa zorlaaa

:kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:

ben annemin yanında bile 2 küçük çocukla bir kış rahat edemem seni anlıyorum canım:31:kaynananın evinde 3 ay tabiki rahat edemezsin:50:erkek milletinin aklı farklı çalışıyor bazı şeyleri hiç anlamıyorlar:20:umarım eşini bu konuda ikna edebilirsin.

:43::43::43:

kızlar cok kotuyum cokkk moralım sıfırr yanıı
esim geldı eve donmus resmen daha hazır degılmısın dedı bende gıtmıyorum dedım
vicdanın hıcmı sızlamıyor bana yuruyerek geldım eve dedı
iş yerı ilçede buraya 4 km motorsikleti var ama yerler kaygan oldugu ıcın koye gelemıyormus yururyerek geldı aksam öle soyluyor cok uzuldum ama gıtmek hıc ıstemıyorum

ama malesef ölee degıl esım dedıkı eger kı umrunda degılsem donmamı ıstıyorsan eger tmm gıtme kal dedı

ama dedı sadece 1 ay kalcaz dedı sonraa havalar okadar sert olmaz dıyorr ne kadar dogru bılemem

kaynanamgılden ıs yerıne uzaklık aynı ama yollar motorsiklet sürmeye musayıt ama koyun yolunda cıkamıyor yokusuu

hadı ne yapayım ben sımdı bı akıl verın gıdecem gıtmesıne ama hıccc ıcımden gelmıyor sırf esım ıcın gıdıcem üşümesin diyee:43::43:

:43::43::43:

kızlar cok kotuyum cokkk moralım sıfırr yanıı
esim geldı eve donmus resmen daha hazır degılmısın dedı bende gıtmıyorum dedım
vicdanın hıcmı sızlamıyor bana yuruyerek geldım eve dedı
iş yerı ilçede buraya 4 km motorsikleti var ama yerler kaygan oldugu ıcın koye gelemıyormus yururyerek geldı aksam öle soyluyor cok uzuldum ama gıtmek hıc ıstemıyorum

ama malesef ölee degıl esım dedıkı eger kı umrunda degılsem donmamı ıstıyorsan eger tmm gıtme kal dedı

ama dedı sadece 1 ay kalcaz dedı sonraa havalar okadar sert olmaz dıyorr ne kadar dogru bılemem

kaynanamgılden ıs yerıne uzaklık aynı ama yollar motorsiklet sürmeye musayıt ama köyün yolunda cıkamıyor yokusuu

hadı ne yapayım ben sımdı bı akıl verın gıdecem gıtmesıne ama hıccc ıcımden gelmıyor sırf esım ıcın gıdıcem üşümesin diyee:43::43:

canım bence git. kocan yaptığın fedakarlığın farkında olacaktır herzaman. sözünü etmese bile.
gidince kendisi de orda rahat edemeyecek. kendi evini özleyecektir.
en azından evinde eşiyle çocuklarıyla yaşamanın ne güzel olduğunu anlamış olur.
senin orda mutsuz olduğunu gözüyle görmüş olur.
gittiğinde şikayet etme bırak o görsün.
vee en güzel tarafı kaynanaın evinde bütün düzeni alt üst et.
televizyonun yerini değiştir tabakların yarini falan hiçbişeyi beğenme.
bütün iyi niyetinle ona yardımcı olmak için yapıyor ol bunları.
saf saf sor beğenmediniz mi iyi olmamış mı falan diye. yatak odasına dal.
banyoyu kullan temizleme. eşyalarını dağınık bırak evin heryerinde.
mutfağı sürekli kullan olduğu gibi bırak. o toplarken ay ben yapacaktım çocuktan fırsat olmadı kusra bakmayın nolur falan de.
bir daha gelmemeniz için dua etsinler yani :)

aynı sorun bendede var maalesef...kayınvalidem çok iyidir hoştur karışmaz etmez ama o pat diye gelip yatak odama falan pat diye dalmaları falan yokmu hele hele toplanıp zart diye geliyolar kızı,bacıları falan...sinir oluyorum bazen ya senin oğlun gece çalışıyor yatak odası her akşam dağınık ne diye zart diye giriyosun odaya...geçen akşam yine kalabalık bi şekilde geldiler eşimin teyzesi bize ew hediyesi abajur almıştı eşimde o sıra kalktı hepsi birden abajura bakmaya daldı odaya peşlerinden koşup durun bi dakka yerde don olur bişey olur bi bakim dediysemd biz yabancımıyız donlarımı görecek kadarda dğil yani dimi ama...ew görmeye gelirlerdi ben misafire ewi gezdiririm herkes oturur o kalkar tekrar kendi gezdirir yatak odama ben mutfaktayken neden sokuyosun elalemi yaa...bazen kendime kızdım böle düşündüğüm için ama yok yaa biraz saygı..

canım bence git. kocan yaptığın fedakarlığın farkında olacaktır herzaman. sözünü etmese bile.
gidince kendisi de orda rahat edemeyecek. kendi evini özleyecektir.
en azından evinde eşiyle çocuklarıyla yaşamanın ne güzel olduğunu anlamış olur.
senin orda mutsuz olduğunu gözüyle görmüş olur.
gittiğinde şikayet etme bırak o görsün.
vee en güzel tarafı kaynanaın evinde bütün düzeni alt üst et.
televizyonun yerini değiştir tabakların yarini falan hiçbişeyi beğenme.
bütün iyi niyetinle ona yardımcı olmak için yapıyor ol bunları.
saf saf sor beğenmediniz mi iyi olmamış mı falan diye. yatak odasına dal.
banyoyu kullan temizleme. eşyalarını dağınık bırak evin heryerinde.
mutfağı sürekli kullan olduğu gibi bırak. o toplarken ay ben yapacaktım çocuktan fırsat olmadı kusra bakmayın nolur falan de.
bir daha gelmemeniz için dua etsinler yani :)
:52::52::52:

çok adice bir plan yaa bayıldımmm :52::52::52:ama bide uygulayan yürek olsaaa ama nerdeeeeeeeeee

valla 2 çocukla zaten zor sığarsın heleki yaşlılar hiç dayanamaz 15 güne seni ordan yollicak plan yapardım ama 2 çocuğun var gerek yok zaten:)ama arkadaşa katılıyorum saf edasıyla iyi niyetli canına oku:)iş zamanına bırak çocukların bakımını.yatak odasına gelince kaynanam daha girmiş değil odama ama ben en baştan koydum tavrımı.yatak odası görücüye çıkacak yer değil die.sadece yeni evlendiğimizde bir defa girdi oda perdeleri o yaptırmıştı uymuşmu die.ama ben hep derim yatak odama annemi bile sokmam die ki annemde girmedi zaten hiç.

kızlar yaaa 2 gundur burdayım ama varyaa diken ustunde gıbıyım hıc rahat degılım ama napayım esım ıcın katlanıyorum...çocukların bakımı zaten hıc bıtmıyorkıı bazen dıyor kayınvalıdem ben bakayım sen su işi yap dıyee sınır oluyorum ozaman ıstee

helekı yavrumun mamasın karısıyoryaaa cıldırıyorum yaa dıyorum o öle degıl boyleee

yok dıoy böle olursa daha ıyı olur dıyooo hey Allahım su bılmıslıgı yokmu öldürüyo benı

her ısıme karısııyo onu öle yapma böle yap dıyo bıldıgım ısı bana ögretıyo sınır oluyorum ama katlanacam ne yapayım ısın ucunda esım varr

onada bazen sınır oluyorum annesını babasını gorunce degısıyor huyu suyu ama vicdanım el vermıyor soguklarda yuruyerek gıdıp gelmesıne işe

yoksa umrumda olmaz ama Allahtan korkuyorum ben

tam hepsini okumadim ama huyuna gitmeyi deneseniz, ne derse he he deyin gitsin. kendinizi sinir strese sokmaya degmez valla. benim kayinvalidem de sizinkinin 2 katiydi. karsima aldim ciddi ciddi konustum anlamadi. ben de he he diyordum ama saf insanlar gibi degil de biraz alayci sekilde diyordum. artik eski huylarini birakti valla, davranislarim hosuna gitmedi. benimki evime gelir butun esyalarin yerini degistirirdi ben evde yokken, busdolabindan televizyona mutfak gereclerine kadar catala kasiga kadar bambaska bir ev haline getirirdi. hep tartistim basedemedim en sonunda. sonra ne yapsa alayci sekilde '' hee cok guzel olmus'' deyip hafiften kahkaha atiyordum. aksam yemegine kendi karar verirdi, '' tabi tabi super fikir'' deyip hafiften alayci konusurdum. sonra hosuna gitmemeye basladi bu davranislarim, simdi birakti artik yapmiyor hic. kendisini deli yerine koydugumu farketti :) ama esin yokken boyle davran.

aynı benım kayınvalıde hepsimi aynı bunların ama esım benden yana annesıyle kotuyuz dıye surat yapmaz o sızın ikinizin arasında ıster ıyı olun ıster kotu der cok sınır bu durum yasadım yasıyorum bılıyorum allah yaardımcın olsun bacım

Back