• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin doğum siralarindaki davranışları

Nida1234

Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bir kac gün önce ilk doğumumu gerçekleştirdim , suni sancı vsyla doğum başlatıldı ve türlü türlü komplikasyonlar oldu malesef doğum 32 saat farkli çabalar sonrasi acil sezeryana alindim. Doğum sancılarim esnasinda saatlerce yüksek ateşimi indiremediler, ve o haplar fln beni sersem baygin yapti üstüne ağrılar, endeksiyon fln.

Dogumdan önce kv dogumda olmak istedigni söyledi bekde tek esimi istedim ki hastanede 1 kisiden fazla kimseyi almiyolarmis hastaliktam dolayi. Neymis kv disarda beklerlmis. Bizde elbet bu dogumun nasil olucagni bilemedigmoz icin bisey drmedik annelere. Daha sonra haber ettik.

Neyse dogum oldu etti bebegim bende cok zorlu bi sürecten sonta kavustuk, ölu gibiydim üstüne deliler gibi titredim saatler boyu vucudun ilac etkisinden.
Kv daha sonra ne mesaj atti tebrik etti ne aradi ki sorun degil. Ama daha sonra ziyaretcilerde almiyolar hasthanede tek 1 kisi kalabiliuor hastanin yaninda oda esimdi. Esim bi eve gitmesi gerekti o sirada kendi annem geldi kaldi bi kac saat. Zsten hareket edemiyorum, heryerim acik, emzirme fln derken sersem gibi dolaniyorum.

Daha sonra geldi kv ziyarete koridora esimde kenfi demis daha önce bebegi almayin öpmeyin hastalik var diye geldik yuzume bakmadi bide ney kucagina almak istiyomus vs ayni Esime benziyormus fln fln. Ben selam verdim öyle selam verdi daha sonra sanki zar zor konustu. Esim tum detaylaei anlatmamis dogumla ilgili zor gecti iste daha soktayim fln dedim hemen at o dusunceleri diye gecistirdi beni. Sonra neymis aricakmisim onu nezaman eve gelirsek bisey istersek fln. Evimizde buzlugmuza bakmis biseyler yapmak icin annen yapmis doldurmus baya diue bozulur gibi bi haldeydi. Cok tuhafti gercekten hic merhamet bisey yok halbuki dogumdan önce iki gune bi surekli bebek geldimi geldimi diye bunaltiyordu. Ha birde sezeryan oldum diye böyle cok tuhaf biseymis gibi hissettirdi brni hani Sanki eksikmisim gibi. Hassasim Evet ama biliyorum saniyorki dogum sirasinsa ben onu bile isteye istemedim ki kimse bu kadar uzun bi surede istemez. Dogum sonrasida her yerim acik, kan, oturup kalkamiyorum fln 2 gun komple yatalaktim. Elbette kendi annem ve esimden baskasindan yardim alamam.
Canimla ugrasiyorum hala kizima iyi bi anne olmaya calisiyorum ama Sanki babanne-annane savasi olucak sutekli mic miv bize gelicek diye bunaldim simdiden. Ustune uyumuyorym kac gundur, enfeksiyonumu atamadim.

Sizce normal mi davrsnislari? Nasil davranmaliyim sinirlerimi yipratmadan?
Birde durduk yerde ” 1 sene icinde kendi kilona dönersin” dedi sok oldum lohusa insana bumu denir????
Ksndisinden bi yardim talep etmiyorum cok sukur ihtiyacimda yok uinede geldiginde tatli dille enerjili karsilamaya calistim hastanede

Son düzenleme:
hayırlı olsun . kendı annenizden yardım almış olmanız gayrette anlaşılır ve doğal . Siz kendınıze yakışan şekilde davranmışsınız . Bundan sonrası için lohusalık sizi zorlucak zaten hiç uğraşmayın direk eşinize söyleyin annesine söylesin sürekli birilerini tepemizde istemıyoruz eşim çocuğuna kendı bakabilir die . Kayınvalide suçlamalarında ben kocalara kızıyorum analarına bi dur diyemiyorlar sonra yeni doğum yapmış daha kendıne gelememiş eşlerini böyle muhabbetlerın içinde bırakılıp üzülmelerine izin veriyorlar ….

Çok zorlu bi süreç atlatmışsınız. Siz kendinizi ve bebeğinizi düşünün boşverin kim neye alınırsa ne derde desin. Kulaklarınızı kapatın görmedim duymadım bilmiyorumu oynayın. Kim ne düşünürse düşünsün . Bu sadece kayınvalideniz için değil kendi anneniz ailenizde olabilir. Daha yolun başındasınız. Şuan kimse sizden ve bebeğinizden önemli değil. Milleti takarak boş yere stres olmayın.

Siz yatalak halde neredeyse baygın haldeyken neden kadınla sohbet etmek istiyorsunuz ki? Belki kadın sizi yormak istemedi orada sizinle kakara kikiriye gelmemiştir yani.Bebeği merak etmesi de gayet normal torunu sonuçta.

Siz bebeğinize odaklanın bir an önce toparlanmaya bakın, her şeye de sinirlenmeyin keskin sirke küpüne zarar.

Arkadaşlar bir kac gün önce ilk doğumumu gerçekleştirdim , suni sancı vsyla doğum başlatıldı ve türlü türlü komplikasyonlar oldu malesef doğum 32 saat farkli çabalar sonrasi acil sezeryana alindim. Doğum sancılarim esnasinda saatlerce yüksek ateşimi indiremediler, ve o haplar fln beni sersem baygin yapti üstüne ağrılar, endeksiyon fln.

Dogumdan önce kv dogumda olmak istedigni söyledi bekde tek esimi istedim ki hastanede 1 kisiden fazla kimseyi almiyolarmis hastaliktam dolayi. Neymis kv disarda beklerlmis. Bizde elbet bu dogumun nasil olucagni bilemedigmoz icin bisey drmedik annelere. Daha sonra haber ettik.

Neyse dogum oldu etti bebegim bende cok zorlu bi sürecten sonta kavustuk, ölu gibiydim üstüne deliler gibi titredim saatler boyu vucudun ilac etkisinden.
Kv daha sonra ne mesaj atti tebrik etti ne aradi ki sorun degil. Ama daha sonra ziyaretcilerde almiyolar hasthanede tek 1 kisi kalabiliuor hastanin yaninda oda esimdi. Esim bi eve gitmesi gerekti o sirada kendi annem geldi kaldi bi kac saat. Zsten hareket edemiyorum, heryerim acik, emzirme fln derken sersem gibi dolaniyorum.

Daha sonra geldi kv ziyarete koridora esimde kenfi demis daha önce bebegi almayin öpmeyin hastalik var diye geldik yuzume bakmadi bide ney kucagina almak istiyomus vs ayni Esime benziyormus fln fln. Ben selam verdim öyle selam verdi daha sonra sanki zar zor konustu. Esim tum detaylaei anlatmamis dogumla ilgili zor gecti iste daha soktayim fln dedim hemen at o dusunceleri diye gecistirdi beni. Sonra neymis aricakmisim onu nezaman eve gelirsek bisey istersek fln. Evimizde buzlugmuza bakmis biseyler yapmak icin annen yapmis doldurmus baya diue bozulur gibi bi haldeydi. Cok tuhafti gercekten hic merhamet bisey yok halbuki dogumdan önce iki gune bi surekli bebek geldimi geldimi diye bunaltiyordu. Ha birde sezeryan oldum diye böyle cok tuhaf biseymis gibi hissettirdi brni hani Sanki eksikmisim gibi. Hassasim Evet ama biliyorum saniyorki dogum sirasinsa ben onu bile isteye istemedim ki kimse bu kadar uzun bi surede istemez. Dogum sonrasida her yerim acik, kan, oturup kalkamiyorum fln 2 gun komple yatalaktim. Elbette kendi annem ve esimden baskasindan yardim alamam.
Canimla ugrasiyorum hala kizima iyi bi anne olmaya calisiyorum ama Sanki babanne-annane savasi olucak sutekli mic miv bize gelicek diye bunaldim simdiden. Ustune uyumuyorym kac gundur, enfeksiyonumu atamadim.

Ksndisinden bi yardim talep etmiyorum cok sukur ihtiyacimda yok uinede geldiginde tatli dille enerjili karsilamaya calistim hastanede
Öncelikle çok geçmiş olsun ve bebişiniz hayırlı olsun, gözünüz aydın 🥰🙏 sitede yeni doğum yapan geliniyle uğraşan kayınvalide konularını çok okudum. Ne yazıkki torun olunca bu kayınvalideler başka bir boyuta geçiyor. Sizin dinlenmeye ihtiyacınız var. Ayrıca sezeryan oldu diye kendinizi eksik ya da suçlu hissetmeyin lütfen. 32 saat beklemişsiniz bir de. Yeterince yorucu bir süreçken kayınvalidenizin sizi darlaması, alıngan davranması bir tuhaf. Elinizden geldiğince mesafeli olmaya çalışın.

Aynı şeyleri yaşamışız geçecek kendinize biraz zaman verin şu anda herkes sizin gözünüze batacak kendi aileniz bile ama geçecek🥰

Bosverin onu sezeryanla olunca noluyormus Zamanında bebeği ters geliyor diye kaç kadın ölmüş.İyiki tıp ilerledi benim kızımda ters di dönmedi.İstedigim gibide doğururum kime ne bizi iyi anne yapan şeyler doğum yada emzirme değil .Hayat boyu maddi manevi o sorumluluk .Eğitim mal mülk bırakma ne bileyim anlayış iyi insan yetiştirme.Yani bosverin oğlunu büyütmüş istiyorsa onu bı daha büyütsün ona çocuk muamelesi yapsın şimdi sizin siraniz o sizin çocuğunuz onun büyük anne vasfı var .Bunun dışında anne değil bu role soyunamaz herkes yerini bilecek bilmeyene hayat öğretiyor zaten.Bir çocuk için anne babadan sonra gelir herkes isterse dünyanın en iyi babanesi ananesi olsun.Sağlikla büyütün inşallah size ve eşinize hayırlı olsun.Herkese yerini hatırlatin.Fi tarihinde kalmış dogum hikayesini dinlemeyin şu an başrol sizin

Ayrıca ister sezaryen ister vajinal insan olarak bizim tercihimiz de olabilir bebek gelmek istemeyebilir de bunlar çok doğal bizler dünyaya Allahın izniyle canlı getirdik nasıl olduğunun bir önemi yok önemli olan annesi biziz ve iyi ki varız annelerimiz ve kayınvalidelerimiz de birer anne mutlaka Kötülüğüüzü düşünmüyorlardır ama şu an lohusa sendromdayız hepimiz onun için gözümüze batıyorlar geçecek Allahın izniyle🩷

Gözünüz aydın sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Tüm enerjinizi, tüm düşüncenizi bebeğinize yönlendirin. Bırakın kayinvalideniz nasıl davranırsa nasıl düşünürse düşünsün. Siz bilerek olumsuz bir şey yapmadınız olaylar böyle gelişmiş çok da zor bir süreç atlatmissiniz. Sizlik bir şey olmadığı için doğumdan önce nasılsa öyle davranın bence.
Kayınvalidem benim doğumunun sezeryan olacağını duyunca garipsemis, normal doğum ile ilgili beni rencide edici bir şey söylemişti. O kadar umursamamistim ki hiç hatırlamıyorum😁 sanki anneler güle oynaya sezeryana giriyor öyle bir psikolojik baskı...

Zor bir doğumdan sonra bile derdin kayınvalide olmasını ben cidden anlamıyorum. Yakın olup soru sorsa sorun, uzak dursa sorun. Arasa hemen aradı konuşacak halde değildim derdiniz, aramasa yine sorun. Kayınvalide öncesinde ne yaptı bilmiyorum ama zor süreçlerde bile bu kadar kayınvalide merkezli olmaya gerek yok. Kendinize, bebeğinize odaklanin, ne olsa memnun olmayacaksınız kayınvalideyle ilişkinizden zaten.

Son düzenleme:
Siz daha doğum falan olmadan aman kayınvalide gelecek aman şöyle diye kaç konu açtınız şimdi de hiçbir şey olmadığı halde kadına bilenmişsiniz. Zaten başka türlüsünü beklemiyordum sanki doğumu kayınvalideyi gözetlemek için yaptınız o kadar ki kafaya takmıştınız bunu
Azcık bi salın bebekle ilgilenin yahu, bu ne

"Sonra neymis aricakmisim onu nezaman eve gelirsek bisey istersek fln."

Şu cümle nasıl nefret dolu olduğunuzu gösteriyor kadın ne demiş de tepki veriyorsunuz iyi misiniz siz ya?

Kendi anneniz eşiniz gidince yanınızda birkaç saat duruyor, eşinizin annesinin kapıda beklemesinden bile rahatsız oluyorsunuz.
Bunu açtığınız kaç konuda söylediniz.
Bakın şimdi sizin de çocuğunuz oldu Allahtan korkun biraz ilerde sizin gelininiz damadınız sizin torununuzu görmenizi istemezse öylece kalırsınız

Kendi anneniz eşiniz gidince yanınızda birkaç saat duruyor, eşinizin annesinin kapıda beklemesinden bile rahatsız oluyorsunuz.
Bunu açtığınız kaç konuda söylediniz.
Bakın şimdi sizin de çocuğunuz oldu Allahtan korkun biraz ilerde sizin gelininiz damadınız sizin torununuzu görmenizi istemezse öylece kalırsınız
Sacmalamissiniz. Hastanede yeni kurallar olmus ve kimseyi 1 kisi haric hic bi yere almiyolarmis. Kendi annem gelip beklemedi, esim eve gitmek zorubdaydi bi kac saatligne o sirada tek basima kalamazdlm hem bebek hem oturup kalkamiyorum. Annemi bi o sira aldilar bi kac saatligne sonra gitti, heryerim kan göt bas acik agliyorum affedersiniz, kayinvalidemmi olucakti ysnimda?
Görusmeyede Sadece koridorda izin Verdi hasthane benimle ilgili bisey degil ama hep ben suclaniyorum bu konularda

Sacmalamissiniz. Hastanede yeni kurallar olmus ve kimseyi 1 kisi haric hic bi yere almiyolarmis. Kendi annem gelip beklemedi, esim eve gitmek zorubdaydi bi kac saatligne o sirada tek basima kalamazdlm hem bebek hem oturup kalkamiyorum. Annemi bi o sira aldilar bi kac saatligne sonra gitti, heryerim kan göt bas acik agliyorum affedersiniz, kayinvalidemmi olucakti ysnimda?
Görusmeyede Sadece koridorda izin Verdi hasthane benimle ilgili bisey degil ama hep ben suclaniyorum bu konularda
Yahu dediğim o değil, kadının hastane sınırlarına girmesinden bile rahatsızsınız siz. Burda açtığınız kaç konuda bunu gördük. Keşke siz doğum yapıyorsunuz diye kadın şehir değiştirseydi de rahatlasaydınız.

O halde bile kayınvalide öyle davrandı, böyle davrandı derdine düşebiliyorsunuz ya tebrik ederim sizi. Bu kendi basina bir başarı çünkü. Ben de sezeyran doğum yaptım ki öncesinde bir zorluk, ekstra bir durum yaşamadım ama ona rağmen kim ne yapmış farkında degildim, umrunda da olmazdı.
Siz maşallah kayınvalide mesaj atmadi, aramadı, odaya geldi onu dedi,bunu dedi moduna girmişsiniz hemen. Zihniniz bu kadar kayınvalide ile dolu olursa her şeyden nem kaparsınız, konuda da anlaşılacağı gibi.

Ön yargılarınızdan sıyrılmalısınız, Şurda bile kurduğunuz cümleler çok kalp kırıcı..

Evlenen neden hemen kayınvalideye bilenir anlamam sanki kendileri hep genç kalacak sanki kendileri hiç anne - kayıncmvalide olmayacak sanki kendi anneleri sadece değerli, sanki kocaları ağaç kovuğundan çıkmış

Neyse, artık sizinde bir evladınız oldu. Başınız da göğe erdi.. Yaşınız da 20 lerde kalmayacak elbet sizin de eksikleriniz olacak!

Back
X