Kayınvalidemin boş konuşmaları

masalteacher

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2024
35
31
25
Merhabalar,
Açtığım ilk konu böyle olsun istemezdim ama maalesef sizlerle paylaşmak istediğim durumlar var.
Öncelikle biz eşimle 1 senelik evliyiz.
Ben öğretmenim, 24 yaşındayım ama henüz atanamadım. 2022 temmuz gibi mezun oldum sonrasında evlilik hazırlıkları cart curt derken sınava hazırlanamadım.
Evlendikten sonra eşimle ortak kararla 1 sene boyunca sadece sınav odaklı gitmeme karar verdik. Yani bir işte çalışmıyorum, sınava hazırlanıyorum çok uzun bir süredir.
Ama kayınvalidem eşimle her konuştuğunda benim için;
Napıyor, ders çalışıyor mu , sınav ne zaman olacak, ne zaman atanacak, ne zaman çalışmaya başlayacak, özel derslere gidiyor mu diye sorup duruyor ve bu durum beni çok rahatsız ediyor. Geçenlerde sadece 2 dakika sesli telefonda görüştüler eşim pek müsait değildi o 2 dakikada bile benim için özel derse gidiyor mu diye sordu.
Ve eşime kaç defa bu durumdan rahatsızlık duyduğumu söyledim. Ben anneme dedim ama yinede soruyor napim sorsun sorar gibi saçma sapan yanıtlar veriyor.
Bu durumu masumane bir merak olarak geçiştiremeyiz. Sonuç olarak rahatsız olduğum bir durum var ve bir değil bin kez tekrarlandı bu durum. Bir insanı kasıtlı olarak böyle rahatsız etmekte kötülük değil midir? Ben bu zamana kadar kv'e karşı ne sesimi yükselttim ne kötü bir söz söyledim ama sabrımn sınırlarındayım. Lütfen sizde bir akıl verin. Sevgiler.

Zamane kaynanalarında çalışan gelin fetişi var. Memur/ öğretmen olsun, oğluma baksın, ev işi yapsın gelinlik etsin, oğlumun parasını yemesin, şunu etsin bunu etsin ay iğrenç 🙄 konu komşu akrabaya gelinle hava atacak tabii. Bazı yerlerde okula bekar öğretmen bakmaya giden kaynana namzetleri varmış delilik 🤦🏻 beraber bulunduğunuz ortamda üslubunca uyarabilirsiniz. Hoş kayınvalideniz benim anneannem gibiyse geçmiş olsun kimse susturamaz. Duymazlıktan geleceksiniz 😘

Sormasını amacı ne? Çalışmıyor eve katkısı olsun anlamında mı yoksa normal atanma durumun için mi?

Çalışmayıp oğlunun parasını yediğini mi düşünüyor yoksa sorsun dursun ne var. Bu kadar rahatsız oluyorsan da kendin uyar. Sürekli aynı şeyi sorman beni sınav stresine sokuyor falan dersin
Öyle düşünüyor ama böyle düşünmeye hakkı yok çünkü kocamın parasını yiyorum diye bir şey yok o benim kocam? ve sürekli aynı şeyleri sorarak eşiminde aklına sokuyor bunu. Haliyle aramız açılıyor.
Yani bu işe girilmeyen dönemlerde insana her şey fazla fazla batıyor. Kendiniz söyleyin strese giriyorum sorulmasından hoşlanmıyorum gibi genel bir ifade ile.
Bende söyledim ama faydasını görmedim. Oğlunun parasını yediğimi düşündüğü için hiçbir şekilde kendini frenlemiyor maalesef. Hiç bizim mutluluğumuzu düşünmüyor

Sormasını amacı ne? Çalışmıyor eve katkısı olsun anlamında mı yoksa normal atanma durumun için mi?
Normal atanma durumum için sorsa 1 kere sorar. Çünkü kendisi zaten her şeyi biliyor. Sürekli tekrar tekrar aynı şeyleri sormasinin sebebi eşime benim onun parasını yediğimi, çalışmadığımı hatırlatmak.

Merhabalar,
Açtığım ilk konu böyle olsun istemezdim ama maalesef sizlerle paylaşmak istediğim durumlar var.
Öncelikle biz eşimle 1 senelik evliyiz.
Ben öğretmenim, 24 yaşındayım ama henüz atanamadım. 2022 temmuz gibi mezun oldum sonrasında evlilik hazırlıkları cart curt derken sınava hazırlanamadım.
Evlendikten sonra eşimle ortak kararla 1 sene boyunca sadece sınav odaklı gitmeme karar verdik. Yani bir işte çalışmıyorum, sınava hazırlanıyorum çok uzun bir süredir.
Ama kayınvalidem eşimle her konuştuğunda benim için;
Napıyor, ders çalışıyor mu , sınav ne zaman olacak, ne zaman atanacak, ne zaman çalışmaya başlayacak, özel derslere gidiyor mu diye sorup duruyor ve bu durum beni çok rahatsız ediyor. Geçenlerde sadece 2 dakika sesli telefonda görüştüler eşim pek müsait değildi o 2 dakikada bile benim için özel derse gidiyor mu diye sordu.
Ve eşime kaç defa bu durumdan rahatsızlık duyduğumu söyledim. Ben anneme dedim ama yinede soruyor napim sorsun sorar gibi saçma sapan yanıtlar veriyor.
Bu durumu masumane bir merak olarak geçiştiremeyiz. Sonuç olarak rahatsız olduğum bir durum var ve bir değil bin kez tekrarlandı bu durum. Bir insanı kasıtlı olarak böyle rahatsız etmekte kötülük değil midir? Ben bu zamana kadar kv'e karşı ne sesimi yükselttim ne kötü bir söz söyledim ama sabrımn sınırlarındayım. Lütfen sizde bir akıl verin. Sevgiler.
Bunların hepsi aynı 🤦🏻

Ben ilk evlendiğimde benim kv hergun eşimi arayıp ne yediniz ne yemek var bugün karnin doydu mu diye soruyordu bende sonunda canıma tak etti bir gün telefonda konuşurken yine duydum ve esimden aldım telefonu merak etme anne oğlunun karnı çok iyi doydu dedim eşime geri verdim o gün bugündür sormuyor. Muhtemelen senin duymadığını saniyordur yaşlılar bazen ne dediğini nereye vardığını hicccc anlamıyor

Valla en doğrusu telefonu alıp herkes hayatından memnun sana ne girip çıkıyor demek ama işte kocanın annesi :ruh:
Öyle yapınca herkes sizi kötü biliyor ama o aşamaya gelene kadar neler yaşadığınızı bilen yok tabii :KK43: gerçekten çok sıkıldım.
Ben ilk evlendiğimde benim kv hergun eşimi arayıp ne yediniz ne yemek var bugün karnin doydu mu diye soruyordu bende sonunda canıma tak etti bir gün telefonda konuşurken yine duydum ve esimden aldım telefonu merak etme anne oğlunun karnı çok iyi doydu dedim eşime geri verdim o gün bugündür sormuyor. Muhtemelen senin duymadığını saniyordur yaşlılar bazen ne dediğini nereye vardığını hicccc anlamıyor
Çok iyi yapmışsınız bende uyardım ama benimki hiç oralı olmuyor bişey olsa hemen ağlama bayılma numaraları yapıyor

Çok iyi yapmışsınız bende uyardım ama benimki hiç oralı olmuyor bişey olsa hemen ağlama bayılma numaraları yapıyor
[/QUOTE]

Kizzz benimkininde tansiyonu oynuyor hep mi aynılar yaaaa cildiricam ahhahahaha

Sizi anlıyorum bu dönem aşırı stresli bir de etrafın sorup durması insanı iyice gıcık ediyor. Kv sormasa da eş dost soruyor. Duymayın kulak ardı edin.

O zaman konuşun kendisiyle. Rahatsız olduğunuzu belirtin.
Hiçbir işe yaramiyor maalesef bir kere sormaz sonra tekrar tekrar sorar özellikle eşime.

Kizzz benimkininde tansiyonu oynuyor hep mi aynılar yaaaa cildiricam ahhahahaha
[/QUOTE]
Hayır birde nasıl Bir insan bu kadar kolay ağlayabilir. Sırf manipüle edip kendi istediğini yaptırmak için her şeyi yapıyorlar 🤣

Sizi anlıyorum bu dönem aşırı stresli bir de etrafın sorup durması insanı iyice gıcık ediyor. Kv sormasa da eş dost soruyor. Duymayın kulak ardı edin.
Ben soran herkese kibarca rahatsız olduğumu söylüyorum tek bu konuda değil ne konuda rahatsız olursam söylerim. Eşim dostumda daha sormaz ama kv öyle değil. Anlamıyor, bende uyardım. Sürekli eşime aynı seyleri sormaya devam ediyor para vs. Gibi hassas konularda herkes çenesini kapatmalı bence aile büyükleri de olsa. Çocuğunun mutluluğunu düşünen herkes yapar bunu.

X