• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin bebeğime hitap şekli

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️

İçiniz rahat olsun annemde dese babam da dese çocuğunuz sizi bilecek sizi sevecek hepimiz zamanında takıldık bu konulara ama hiç merak etmeyin bişi olmuyo çocuğunuzun güvenilir ve emin ellerde olduğunu düşünüp mutlu olun ne olursa olsun çocuklar en çok annesini sever birlikte okduğunuz zamanlarda bol bol varlığınızı hissettirin bebeğinize evin işi gücü bitmez

Çok teşekkür ederim paylaştığınız için 🙏🏻 Böyle yorumlar içimi rahatlatıyor 🥰

Babannesi bakacak mış bebeğinize. Çok da iyi olduğunu söylüyorsunuz. Ne önemi var hitap şeklinin. Sonuçta onun da oğlunun çocuğu. Çok seviyor ki, içinden böyle söylemek geliyormuş. Bebeğiniz anne dese ne olur. Eninde sonunda bebeğiniz annesinin siz olduğunu öğrenecek. Benim oğlum yakın hissettiği herkese anne diye hitap ediyordu. Bunu sorun etmek aklımın ucundan bile geçmediği gibi, komik bile geliyordu ve gülüyordum. Her ne kadar başkasına anne dese de oğlum bana çok düşkündü. Zamanla bıraktı zaten benden başkasına anne demeyi.

Ben ilk kızımda bakıcı sorunu çok yaşadım. Sonunda iyi birini buldum ama bulana kadar çocuğuma işyerinde bile bakmak zorunda kaldım. Bu nedenle, bebeğinizi çok seven, babaanne, anneanne avantajı ile gözünüz arkada kalmadan bırakabileceğiniz en yakınlarınıza bari yapmayın bunu. Daha doğrusu ben bu konuda çok zorlandığım için sizin düşünce tarzınız bana şımarıkça geldi.

Haklısınız hem saçma hem de şımarıklık zaten bu kafadan çıkıcam 👍🏻

Suan ikinci bebek buyuyor. Birine anne desede o lafın hayrına alıp baksalar bir süre bende dinlensem diye bakıyorum. Hayat nerdrn nereye.. Hele ikinci cocukta anladım ki bana baba dese bile olur yeterki bakan biri olsun bebeğe arada olsada. Sizde saglicakla büyütün.

Bu düşünceyi benimsemeye çalışacağım yani rahat olmaya çalışacağım teşekkürler 🙏🏻☺️

Gerçekten buna bile takıldıysanız lütfen baktırmayın kadına. Benim kızım bakıcısına anne diyor ve çok mutlu oluyorum. Gözüm arkada kalmıyor. Her çocuk annesini bilir yeterki işten gelince gerçekten birlikte zaman geçirin
Bakicisina Anne diyor ve cok mutlu mu oluyorsnz?? Ve gozunuz arkada kalmiyor Inanin sizin.durumunuz da bana garip geldi.

Merak etmeyin çocuklar kimin annesi oldugunu biliyorlar.
Benim annem de annem annem diye sever,seslenir kizim annem dedigi zaman sen anneannemsin diyor.
Ama annem diyince benimde bi zoruma gidiyo ya, onun annesi benim diyesim geliyo 😁

Değil mi işte içimdeki o isteği dizginlemem gerek ☺️🥰

Kayinvalidem bebegime annem diycek, ve bende konu sahibi gibi yapmayıp sineye çekecem 😂 valla zor biraz. 10 aylik bebegim. Kayınvalide hala daha bana sormadan eline ekmek vermez. Bence abartilacak bir konu. Cunku ordan basliyor her sey...sonra cidden kendilerini anneleri gibi görüyorlar. Ayar oluyorum. Benimkini tenzih ediyorum. Bastan beridir altını bile degistirtmedim. O yuzden karışmaz. Babannesinin gülü diye sever😍

Çalışmayıp siz bakıyorsunuz sanırım çocuğunuza ☺️ Çalışmamak ne güzel ama öyle bir imkanım yok işte maalesef 😔 hayırlısı bakalım ben daha rahat düşünmeye çalışmak zorundayım 🙏🏻

Madem böyle saçma birşeye takılıyorsun kv ne bırakma çocuğu o bakmasın. Gerçekten çok saçma ve komik bir düşüncen aynen babannesi ona annem diye sevdi diye çocuk onu annesi sanacak he he.

Etrafımda böyle bir örnek var o yüzden takılıyor kafama belki de 🤷🏼‍♀️ Siz de o annem diyor diye çocuk ona anne dese bile anne bilmez onu demek istediniz sanırım teşekkür ederim he he 🙏🏻

Öncelikle böyle düşünmeniz normal hem bebeği bırakacak olmanız hemde daha yeni anne olmuş olmanızdan kaynaklı afedersiniz ama konunuzu gülerek okudum çok tatlısınız o kadar boş bir endişe ki bu ilerde çok gereksiz bir düşünce içersine girdiğinizi anlayacaksınız 😚 enin olun hiç bir bebek babanneyi annesi yerine koymaz

Yorumlarınız sayesinde yersiz bir düşünce olduğunu idrak etmeye başladım çok teşekkürler 🙏🏻🥰

Back
X