ilk evlendigimizde 2 gunde bir gorusurduk kayinvalideyle telefonda. o zamanlar yakinda otururduk.
hep gider gelirdik o bana, ben ona..
3 gorumcenin bana yaptigi soguklugu o giderir gibiydi adeta.
ama unuttugu birsey vardi ki, onun yeri ayri, gorumcelerin yeri ayri.
kendi kizlarinin ayibini,eksigini kendi gideriyordu aklinca.
Fazla dayanamadi zaten yillar sonra aynen bunu yaptigini, bos bulundugu bir anda agziyla da itiraf etti..
Ben farkindaydim cirpinislarinin oysa ki.. Ama o benim anlamadigimi saniyordu.
oz annem gibi sanki dertlesip dururdum onunla. her problemimde arardim danisirdim.
Kendisi de bana hep hak verirdi, gurbet ellerinde ne kadar cile cektigimizi, yanliz kaldigimi soylerdi..bende inaniyordum saf gibi :)
Ta ki; bundan 3 yil once esim ve cocuklarimla sirf tatile gittik onlara ugramadik diye esi ve kizlari ile birlikte tatilimizi zehir edene kadar..
O zaman anladim ki, bu beni anladigini soyleyen,o kadar cile cektigimi soyleyen,tatil hakkinizdir diyen kadin meger bana ikili oynayan bencilin tekiymis.
o gunden beri tavrimi cektim. mesafemi koydum. Evlendigimizden beri 2 gunde bir hatta gun asiri arayan ben aramaz oldum evlerini.
Bayramdan bayrama, anneler gununde ve kandillerden baska aramiyorum. Aramam da..
Ama o beni hep arardi..Asla kin tutmuyorum asla. Ama eskisi gibi canim cicim de olmam artik.
son 3-4 yildir inanilmaz mesafeliyim, onlarda farkinda muhakkak. Ama birgunde demediler ki; "Biz bu gelini kizdiracak yada kiracak birsey mi yaptik?"
islerine gelmez tabi. kim der benim yogurdum eksi diye?
Gorumcelerden zaten hic bahsetmiyeyim buzdolabindan farksizlar!.. cocuklarima zerre kadar deger vermezler.
oysaki bende aile ve akraba baglarina cok onem veren biriyimdir. Bana bir adim gelene on adim giderim. Ama bakiyorum onlardan TIK yok bende kendimi cekmesini cok iyi bilirim.
Kim nasil istiyorsa oyle davransin buyursun. Ne ekersen onu bicersin diye bosuna dememisler.
oysaki, insan gelinine "kizim,evladim" gozuyle baksa, oglumuzun/abimizin/kardesimizin hayat arkadasi, hanimi gozuyle baksa bunlar olmayacak aslinda. Ama hep bir cekememezlik, hep bir fesatlik!
ben birgunden birgune esimi asla kiskanmadim ailesinden, anasindan,babasindan,ablalarindan. Tam tersi esim onlarla gorusunce ben cok mutlu olurdum.
Ama bazi insanlara boyle iyi olmak, iyi durmak yaramiyor. sizi enayi yerine koyabiliyorlar.
Eeee beni enayi yerine koyanlarida ordugum duvarlarin ardinda birakmayi da iyi bilirim!..O duvarlarin ardinda da kalsinlar Allahin izniyle.
Bana uzak Allaha yakin olsunlar. Maskeli insanlari sevmiyorum.. Dusmanim bile olsa Delikanli olsun isterim. yuzume gulup arkamdan dedikodumu yapan,fesat insanlar benden ve ailemden uzak olsun dilerim. Herkeze bu duam...