• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemi sevmiyorum yüzünü dahi görmek istemiyorum.

Henüz evli bile değilim. Olur da ilerde evlenirsem, oğlum olursa, dilerim Allah'a hayırlı bir insanla karşılaşsın ve evlensin. Bana ve aileme kinlenmeyecek, temiz kalpli, akıllı, anlayışlı biriyle...

Henüz evli bile değilim. Olur da ilerde evlenirsem, oğlum olursa, dilerim Allah'a hayırlı bir insanla karşılaşsın ve evlensin. Bana ve aileme kinlenmeyecek, temiz kalpli, akıllı, anlayışlı biriyle...

Insan durup dururken kinlenmiyor. Öncelikli olarak eşinizin ailesinden çekmeyin diye dua edin gerisi kolay. Zaten siz çektirmezseniz kimse durup dururken kinlenmez :)

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

bence de ilk önce siz evlenince eşinizin ailesinden çekmemek için dua edin derim.Hiçkimse huzuru durduk yere kaçsın istemez.aile içinde küslük olsun istemez ama bazen yapılanlar unutulmuyor,görüşmek istemediğin birisiyle sırf eşin kırılmasın üzülmesin diye görüşmek o kadar zor bir şey ki...

Mutlaka bi haklı bi haksız vardır heryerde ama konunun altındaki yorumlara da baktım, şok içindeyim! Bünyeniz bu kadar çok nefreti nerden üretiyo??? Bi insan herhangi bir insandan nasıl bu kadar nefret edebilir aklım almıyo! Zannetmeyin ki benim hayatım hep toz pembe, bana da ne ummadığım insanlar neler yapıp sırtımdan vurdular ama bırakın bi büyüğü (kayınvalide,peder vs...) herhangi bi insana karşı bile böyle bi kin nefret beslenemez! Böyle kara bi içle nasıl yaşamayı başarıyosunuz? En basiti, sudan bi sebeple bana küsmüş, bağıra çağıra söylemediğini bırakmamış ve muhtemelen psikolojisi bozuk olduğu için sadece benimle değil koca şirkette herkesle küs olan alelade bir kızın bana Günaydın dememesi bile beni rahatsız ediyor. Siz anne-baba dediğiniz insanlara karşı bu kadar acımasız oluyorsunuz. Ne yaşadınız bilmiyorum, Allah herkesi kötülerden ve kötülüklerden korusun ama aklım almıyor işte... Ben bu raddeye gelecek şey yapamam diyorum kendi kendime... Ve içinde böyle kin ve nefret barındıran insanlara da çok üzülüyorum. Allah içlerini aydınlatsın inşaallah...

güzelim inş içindeki insan sevgisi hiç yok olmasın diyelim.Etki-tepki yasası diye bişey varbu hayatta :) birisiyle ilk tanışmamızda o insana karşı nötr zdür dimi? daha sonra o insanlar davranışlarıyla ya hayatımıza girerler ya da hayatımızdan çıkarlar.Burada sorun su ki; o kişi eşinin annesi olunca hayatından atamıyorsun ve napcagını bilemez hale cırpınıyosun Allah yasatmasın kimseye..

o da aynısını benim aileme yapmaz mı ? yapmasa bile soğukluk girer saygıda kusur olur. ailem ki hiç hak etmiyor bunu.

Sizin eşinizin huyunu bilmem ama benim eşim yapmıyo hatta şuan benim dairemde oturuyoruz annemle altlı üstlüyüz.
Huzur varmış diyorum sadece
Huzur okadar önemliymiş ki
Onlarla görüşmeyi kesip buraya taşınınca anladım
Bu arada buraya geçme sebebimde evime gelemesinler diyeydi.
Dairem olması şansım yani ee diğer evimin kirasını alıyoruz şuan rahatım şükür.

Sizinde evladiniz var sizde yaslanacaksiniz ne yaptiki kadin bu kadar sevmiyosunuz sevmeyebilirsiniz de
esinize yazik saygi duyun ya

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu tarz söylemlerede ayrıca gıcık oluyorum..
seninde evladın var!
sen de kaynana olucaksın!
seninde gelinin olucak!

Olsun nolcak
olim nolcak
Bende aynısını yaparsam banada yapsınlar

Genelde kaynanasının yüzünü bayramdan bayrama görenler yada hiç görmeyenler söylüyo bir de ayrıca kıl oluyorum.

seninde evladın var!
seninde gelinin olucak!

Olsun nolcak
olim nolcak

Genelde kaynanasının yüzünü bayramdan bayrama görenler yada hiç görmeyenler söylüyo bir de ayrıca kıl oluyorum.

arkadaşım hay ağzına sağlık:)
böyle iyi edebiyatı yapmıyorlar mı ölüyorummm

seninde evladın var!
seninde gelinin olucak!

Olsun nolcak
olim nolcak

Duygularima tercuman oldun.
Oyle kiziyorum bunu diyenlere.
Benim kv gibisini gorseler boyle konusabilirler mi acaba?
Seytan bile benim kv yi gorse besmele ceker oyle fenadir.
Yedi sulaleleri biliyor ne oldugunu sukur ki esimde biliyor nefret etmis garibim zaten.
Ben hala gorusuyorum mecburen ama buz gibi,kandilden kandile ararim,bayramda 10 dk ugrarim,baska da benden birsey goremez,oyle bir yakti ki canimizi affetmeyecegim.
Konu sahibi arkadasim,benim gibi yap buz gibi ol,sizli bizli konus gayet resmi ol anlayacagin,buyukte olsa saygiyi hakedecek ki gorecek bu nedir ya!!

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Nedir bu sizdeki kin kaynanalara? Ayıptır be Eşinizin nisanlinizin annesi o nedir bu saygısızlık. Siz kaynana olmicak misiniz?

Nedir bu sizdeki kin kaynanalara? Ayıptır be Eşinizin nisanlinizin annesi o nedir bu saygısızlık. Siz kaynana olmicak misiniz?

Benim bir oglum olursa,
Ben de benim kv gibi davranirsam eger,benim ona yaptigimin bin katini yapsin gelinim bana ki benim ona yaptigim uzak durmak baska birsey degil.
Benim yerimde bir baskasi olsa saclarini eline verirdi coktaaan.
Esim bile nefret etmis artik babasinin hatrina insan yerine koyuluyor kendisi.
Insanlarin neler yasadigini bilip bilmeden boyle yargilamaniz ilginc dogrusu,esimin annesi diye bana eziyet etme hakkina sahip degil,bana eziyet edip canimi yakan birisine de sirf esimin annesi diye ne severim ne saygi duyarim.
Kimse hor gorulmek icin hakarete ugramak icin eziyet gormek icin evlenmiyor!
O egolarini benim uzerimde tatmin edip benim gozyaslarimdan keyif alacak bende aman esimin annesidir diyecem oyle mi? Allah bildigi gibi yapsin onu!!!

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

ilk evlendigimizde 2 gunde bir gorusurduk kayinvalideyle telefonda. o zamanlar yakinda otururduk.
hep gider gelirdik o bana, ben ona..
3 gorumcenin bana yaptigi soguklugu o giderir gibiydi adeta.
ama unuttugu birsey vardi ki, onun yeri ayri, gorumcelerin yeri ayri.
kendi kizlarinin ayibini,eksigini kendi gideriyordu aklinca.
Fazla dayanamadi zaten yillar sonra aynen bunu yaptigini, bos bulundugu bir anda agziyla da itiraf etti..
Ben farkindaydim cirpinislarinin oysa ki.. Ama o benim anlamadigimi saniyordu.
oz annem gibi sanki dertlesip dururdum onunla. her problemimde arardim danisirdim.
Kendisi de bana hep hak verirdi, gurbet ellerinde ne kadar cile cektigimizi, yanliz kaldigimi soylerdi..bende inaniyordum saf gibi :)
Ta ki; bundan 3 yil once esim ve cocuklarimla sirf tatile gittik onlara ugramadik diye esi ve kizlari ile birlikte tatilimizi zehir edene kadar..
O zaman anladim ki, bu beni anladigini soyleyen,o kadar cile cektigimi soyleyen,tatil hakkinizdir diyen kadin meger bana ikili oynayan bencilin tekiymis.
o gunden beri tavrimi cektim. mesafemi koydum. Evlendigimizden beri 2 gunde bir hatta gun asiri arayan ben aramaz oldum evlerini.
Bayramdan bayrama, anneler gununde ve kandillerden baska aramiyorum. Aramam da..
Ama o beni hep arardi..Asla kin tutmuyorum asla. Ama eskisi gibi canim cicim de olmam artik.
son 3-4 yildir inanilmaz mesafeliyim, onlarda farkinda muhakkak. Ama birgunde demediler ki; "Biz bu gelini kizdiracak yada kiracak birsey mi yaptik?"
islerine gelmez tabi. kim der benim yogurdum eksi diye?
Gorumcelerden zaten hic bahsetmiyeyim buzdolabindan farksizlar!.. cocuklarima zerre kadar deger vermezler.
oysaki bende aile ve akraba baglarina cok onem veren biriyimdir. Bana bir adim gelene on adim giderim. Ama bakiyorum onlardan TIK yok bende kendimi cekmesini cok iyi bilirim.
Kim nasil istiyorsa oyle davransin buyursun. Ne ekersen onu bicersin diye bosuna dememisler.
oysaki, insan gelinine "kizim,evladim" gozuyle baksa, oglumuzun/abimizin/kardesimizin hayat arkadasi, hanimi gozuyle baksa bunlar olmayacak aslinda. Ama hep bir cekememezlik, hep bir fesatlik!
ben birgunden birgune esimi asla kiskanmadim ailesinden, anasindan,babasindan,ablalarindan. Tam tersi esim onlarla gorusunce ben cok mutlu olurdum.
Ama bazi insanlara boyle iyi olmak, iyi durmak yaramiyor. sizi enayi yerine koyabiliyorlar.

Eeee beni enayi yerine koyanlarida ordugum duvarlarin ardinda birakmayi da iyi bilirim!..O duvarlarin ardinda da kalsinlar Allahin izniyle.
Bana uzak Allaha yakin olsunlar. Maskeli insanlari sevmiyorum.. Dusmanim bile olsa Delikanli olsun isterim. yuzume gulup arkamdan dedikodumu yapan,fesat insanlar benden ve ailemden uzak olsun dilerim. Herkeze bu duam...

Son düzenleme:
Aynı benim kayınbabam asla aramıyorum o yokmuş gibi davranıyorum ve sevgili eşime hiiiç yansıtmıyorum en doğrusu bu yapıcak birşey yok ve gerçekten bende hamileliğimde lohısalığımda iyice nefret ettim o zaman yaşananlar unutulmuyor ve benim lohusa depresyonum bu adam yüzünden 1sene sürdü eşinle ne kadar sağlam bir ilişkini olursa size o kadar az zarar verirler

Olasılıklar&şanslar

ilk evlendigimizde 2 gunde bir gorusurduk kayinvalideyle telefonda. o zamanlar yakinda otururduk.
Fazla dayanamadi zaten yillar sonra aynen bunu yaptigini, bos bulundugu bir anda agziyla da itiraf etti..
oz annem gibi sanki dertlesip dururdum onunla. her problemimde arardim danisirdim.
Kendisi de bana hep hak verirdi, gurbet ellerinde ne kadar cile cektigimizi, yanliz kaldigimi soylerdi..bende inaniyordum saf gibi :)
Ta ki; bundan 3 yil once esim ve cocuklarimla sirf tatile gittik onlara ugramadik diye esi ve kizlari ile birlikte tatilimizi zehir edene kadar..
O zaman anladim ki, bu beni anladigini soyleyen,o kadar cile cektigimi soyleyen,tatil hakkinizdir diyen kadin meger bana ikili oynayan bencilin tekiymis.
o gunden beri tavrimi cektim. mesafemi koydum. Evlendigimizden beri 2 gunde bir hatta gun asiri arayan ben aramaz oldum evlerini.
Bayramdan bayrama, anneler gununde ve kandillerden baska aramiyorum. Aramam da..
Ama o beni hep arardi..Asla kin tutmuyorum asla. Ama eskisi gibi canim cicim de olmam artik.
son 3-4 yildir inanilmaz mesafeliyim, onlarda farkinda muhakkak. Ama birgunde demediler ki; "Biz bu gelini kizdiracak yada kiracak birsey mi yaptik?"
Gorumcelerden zaten hic bahsetmiyeyim buzdolabindan farksizlar!.. cocuklarima zerre kadar deger vermezler.
oysaki bende aile ve akraba baglarina cok onem veren biriyimdir. Bana bir adim gelene on adim giderim. Ama bakiyorum onlardan TIK yok bende kendimi cekmesini cok iyi bilirim.
Kim nasil istiyorsa oyle davransin buyursun. Ne ekersen onu bicersin diye bosuna dememisler.
oysaki, insan gelinine "kizim,evladim" gozuyle baksa, oglumuzun/abimizin/kardesimizin hayat arkadasi, hanimi gozuyle baksa bunlar olmayacak aslinda. Ama hep bir cekememezlik, hep bir fesatlik!
ben birgunden birgune esimi asla kiskanmadim ailesinden, anasindan,babasindan,ablalarindan. Tam tersi esim onlarla gorusunce ben cok mutlu olurdum.
Ama bazi insanlara boyle iyi olmak, iyi durmak yaramiyor. sizi enayi yerine koyabiliyorlar.

Eeee beni enayi yerine koyanlarida ordugum duvarlarin ardinda birakmayi da iyi bilirim!..O duvarlarin ardinda da kalsinlar Allahin izniyle.
Bana uzak Allaha yakin olsunlar. Maskeli insanlari sevmiyorum.. Dusmanim bile olsa Delikanli olsun isterim. yuzume gulup arkamdan dedikodumu yapan,fesat insanlar benden ve ailemden uzak olsun dilerim. Herkeze bu duam...

Yazdıklarını okurken hayretler içinde kaldım aynı şeyleri ben de yaşadım ben babacım diye sarılır öperdim görümcemi arayıp dururdum ondan sonra tavırları davranışları o kadar kötüydü ki ben onları sevmeye mecburmuşum gibi görümcemi zaten hep bencil ve soğuk bir kadındır kayınbabamda anlamsız kapris ve istekleriyle beni aptal yerine koymaya çalıştı ben onları o kadar seçerken neden bunu kullandılar anlamadım ben birisi bana çok iyi davranıyorsa onu. Sevgisini kaybetmemeye çalışırım uzak oturuyoruz Allah'tan , hep 2-3aya bir gidelim derdim artık 6aya bir, onlarda konuşuyordur eminim biz bu kıza naptın diye ama beni arayıpta biz sana ne yaptıkta öyle candan seven gelinimiz biDen soğudu demediler ....

Olasılıklar&şanslar

daha önceleri açtığım konularda bahsetmiştim okuyanlar bilir.
doğumuma 3 ay kala gelmişti ve berbat bir hamilelik ve lohusalık geçirdim vs...
en sonunda bir konuda tartışmıştık ve ben artık mesafeliyim hatta hiç arayıp sormuyorumda. sürekli ona rağmen arıyor aradığında nasılsın bile demiyorum o derece düşünün. hiç bişi olmamış gibi arıyor canım yavrum felan diyor aslında biliyorum o da abeni sevmiyor ama nasıl beceriyor anlamıyorum hiç mi yüz yok ya. hala evimden de çıkmıyor ne de yapsam kurtulamıyorum.

tahammülüm yok arkadaşlar nasıl bir nefret girdi içime bilmiyorum ama katlanamıyorum yüzünü dahi görmek istemiyorum benden uzak dursun ya ne de yapsam uzaklaşmıyor hiçbişi olmamış gibi cnım cicim diyor daha da delleniyorum ne yapmalıyım ? eşime de yansıtıp aramız bozulsun istemiyorum ama kafam cok karışık

sevsen de sevmesen de eşinin annesi sonuçta sürekli görüşmek zorundasınız o sana nasıl davranıyorsa sende ona öyle davran bence ama saygını eksik etme eşinle de bu yüzden aranız açılmasın k.valideniz biraz dengesiz davranışlara sahip sanırım sizde dengesiz olun ona karşı başka yapacak bişey yok malesef :50:

Mutlaka bi haklı bi haksız vardır heryerde ama konunun altındaki yorumlara da baktım, şok içindeyim! Bünyeniz bu kadar çok nefreti nerden üretiyo??? Bi insan herhangi bir insandan nasıl bu kadar nefret edebilir aklım almıyo! Zannetmeyin ki benim hayatım hep toz pembe, bana da ne ummadığım insanlar neler yapıp sırtımdan vurdular ama bırakın bi büyüğü (kayınvalide,peder vs...) herhangi bi insana karşı bile böyle bi kin nefret beslenemez! Böyle kara bi içle nasıl yaşamayı başarıyosunuz? En basiti, sudan bi sebeple bana küsmüş, bağıra çağıra söylemediğini bırakmamış ve muhtemelen psikolojisi bozuk olduğu için sadece benimle değil koca şirkette herkesle küs olan alelade bir kızın bana Günaydın dememesi bile beni rahatsız ediyor. Siz anne-baba dediğiniz insanlara karşı bu kadar acımasız oluyorsunuz. Ne yaşadınız bilmiyorum, Allah herkesi kötülerden ve kötülüklerden korusun ama aklım almıyor işte... Ben bu raddeye gelecek şey yapamam diyorum kendi kendime... Ve içinde böyle kin ve nefret barındıran insanlara da çok üzülüyorum. Allah içlerini aydınlatsın inşaallah...

seni doguraan büyüten anne babandan allah razı olsun nekadar güzel yüreklisin inşllah hep böyle kalırsın güzel kızım inan herkes ettiğini bulur ben yorum yapmak istemiyorum kimseye:41:

bu insanı kafanda hallet ciddiye alma sende politik ol.Kendin ve sinirlerin için.O canım cicim mi yapıyor sende yap.şirretlik mi yapıyor gücünü kes nasıl mı yaptıklarını becerebiliyorsan görmemezlikten gelerek.Böyle insanlar seni yordukça üzdükçe bundan beslenir.Ona bunu verme.seni alt edemedikçe gücü kesilir.

Eşinin annesidir vesairesidir diye de düşünme çok ciddiyim.Saygıda kusur etme yeterli.Seninde bir canın var ve dünyaya bir kere geliyorsun kimse kimsenin helede bilinçli yapılan kötülüğünü çirkinliğini çekmek zorunda değil.Oldu o zaman karşısı kayın valide adı altında dilediğini düşünmeden yapsın bizde aman büyüktür vs diye çekelim.Hayır efendim.saygısızlık etmeden kalp kırmadan mesafe koyarsın gerekirse güzelce uyarırsın olur biter.Kimse dünyaya kayın valide görümce çekmeye gelmiyor can çok kıymetli.

o da aynısını benim aileme yapmaz mı ? yapmasa bile soğukluk girer saygıda kusur olur. ailem ki hiç hak etmiyor bunu.

Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Benim ailem hak etmediği halde eşim soğuk davranıyor bazen.
İnsanlat nasıl sinsi ya? Tek bulduğu zaman bi laf sokma istediğini yaptırmaya çalışma milletin içinde canım kızım ayağıma terlikler getirmeler falan. İkiyüzlü nasıl olunuyor ya hiç mi saygısı yok insanların kendine. Hiç arayıp sormam aramasınlar da beni. Mecburen gidiyorum gittiğimde de suratım beş karış ona karşı. Onlar zaten gelmezler hep arar ayaklarına çağırırlar.
Bir de benim eşimin halası. Zorla almışlar annesinden eşimi. Şimdi ona kv gibi davranayım köpeği olayım istiyo. Yanında yaşıyayım hizmetçilik yapayım.. Ama ne mesleğim ne yanlız yaşadığım yıllar ne tecrübelerim hiç hükmünde. İnsanlar nasıl bu kadar cahil ve sinsi oluyorlar anlamıyorum.
Bi de beni çekip kenara eşimin abisi erit şu buzları artık diyo. Ne kıymetli halaymış.. Herkesi harcıyorlar onun uğruna.. En üzüldüğüm şey de
eşimle aramız açılıyor o kadın
yüzünden... Halbuki eşimin annesini çok seviyorum. Bazen arada şu kadın olmasaydı ne güzel olurdu diye isyan bile geliyo dilimin ucuna..
Benim ailem hak etmediği şeyleri görmesin istiyorum ama onlara da katlanamayacağım artık ne yapayım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bencede mutlaka hakli yerleriniz vardir hic kimse dort dortluk degildir ama kin tutacak kadar nefret edecek kadar hatta bazilariniz ölse bile gitmem demissiniz. ne yapmis olabilirler mesela. Ben asla kin tutamam kimseye hep icime atarim Allaha havale ederim

Nekadar güüzel konuşmuşsun arkadaşım, resmen hislerime tercüman oldun. Tabi niye desinler bu gelin bizden uzaklaşıyo diye niye sorsunlar Herkes yaptığını biliyor. Aynen benim kv de öyle, aylarca konuşmadık gitmedik görüşmedik, demediler ki sizin derdiniz ney ne yapmaya çalışıyosunuz diye. Aslında sorsalardı ya ne güzel olurdu herkes eteğindeki taşları dökerdi, tabi onlarda biliyo doğru yanlış ortaya çıkıcak. Aynen sevmiyorum kardeşim insanlar net olacak mert olacak. Gerekirse benim hatalı olduğum yerde beni arayıp benimle konuşacak, bende ona büyüğüm diyeceğim. Benimkide kayınbabamı aratır başkalarına söyler sırf adı kötü olmasın diye. Yahu arasana sen beni madem ben hatalıyım niye kayınbabaya farklı anlatıp dolduruyosun. kayınbabayla gelini yüzgöz ediyosun. amaaaann ömür törpüsü....:19:

Back