Kayınvalidemgille evi ayirip farkli sehre tasininca vebalemi girmis oluyorum ?

anlamadım
kaçarken
anne babanı düşünmedin de
kv kp mi düşünüyorsunuz

anladığım kadarıla yatalak değiller
hemen hemen evli arkadaşların aileleri genelinde kaynana kayınpeder 2 kişi kalıyorlar
bunu niye abarttınız anlamadım
kimsenin vebaline girmezsiniz
kendi kendinize abartıyorsunuz dert çıkarıyorsunuz

Benim esim fabrikada calisiyordu issiz degildi amcasi cikartti belediyeye hastaneye sokacagim diye.. annemler esim kotu diye vermedi gurbet diye vermedi. Kotude degil cok olgun merhametli bi esim var cok sukurm isin icini bilmeden beni daha fazla uzmeyin rica ediyorum. Ben kendi annemlerin gonullerini almasaydim bana bunu teklif ederlermiydi bir dusunun onlar da o senin nasibinmis diyorlar. Kadere iman eden kullariz cok sukur.

Bana acitasyon ve duygu somurusu yaptiklari icin suan kendimi cok kotu hissettim ve arti olarak hamile ve hassasim o sebeple size sordum. Kadere iman ediyoruz cok sukur. Ben annemlerin gonullerini almasaydim bana bu sekilde teklif sunarlarmiydi. Gidince yine helallik alacagim. Biz esimle birbirimizi cok sevdik ayrilamadik belkide cahillik ettik ama inanin bu kadar severken ayrilamazdik.

• Elaleme kacarken anne baba hakkini dusunmemissin belki onlarin cani yandi diye Allahim boyle siniyordur sizi
  • Ayrica kv ve kp zerre umursamiyor onlarla omur boyu yasamak zorunda birakilacaksin ha bugun ha yarin derken birlik oturcaksiniz emin ol
  • Eger esin raziysa ne bekliyorsun ben olsam ertesi gun davul zurna ile gitmistim. Sizi oraya baglayan bir sey yok esin de istiyorsa daha ne dusunme bile. Hem ailene kavus hem ayri duzenin olur hem de esinin isi olur.

Kaç aylık hamilesin doktora gitme imkanın oldu mu grip olmuşsun birde gebelikte daha zor olurdur.
2 bucuk aylik hamileyim. Doktora gecen hafta gittim serum verdiler iki tane bunyemde hassas bir turlu atlatamadim bogazlarim cok kotuydu. Sukur o gunlerime baka atlattim biraz canim

yahu kaçan, kv ile yaşamayı kabul eden vs sensin. yani her şey senin tercihin. sonra kadere iman diyorsunuz. bu da kader değil ki sizin tercihiniz.

neyse tartışmaya gerek yok. imkan varsa evi ayır tabi.

Tum yazdiginiz maddeye katiliyorum ama ilk maddeye digerlerinden daha fazla hak veriyorum. Gercekten cahillikti ama esimle cok sevdik birbirimizi gercekten bu kadar severkende ayrilamadik. Allah annemlerden razi olsun ki affettiler beni. Diger maddelerde kesinlikle haklisiniz umursuyor gibi gorunup umursamiyorlar ( insallah haftaya gidecegiz dua edin bize

En kızdığım konulardan bir tanesi daha..
Kaçarak evlenmek..
Bak evladım sen ananın babanın vebalini düşünme,sonrada k.valide k.pederi düşün..
Yok öyle birşey...
Git ailenin yanına eşinde çalışsın kazansın parasını..
Hem neden hamile kaldın ki,ortada iş yok aş yok ev yok..
Adama sorarlar bunu..

İyi cesaret valla iş yok güç yok, evlilik bir de üstüne bebek... sitem etmişsiniz amaKimse size düzen kurmak zorunda değil.
Kaçarken ailenizin vebalini düşünmemişsiniz, ksyınvalideyi düşünüyorsunuz. Artık anne baba olacağınıza göre bebeğinizi düşünüp tabi ki işin olduğu, rahat edeceğiniz yere gitmelisiniz.

Kendi ailenizin yanina gidin. Madem kv kp sizi umursamiyor gerek yok onların derdini cekmeye. Vebal degil bu. Hakkiniz. Onlarin yaptığı sizin günahınıza girmek asıl. İmkan varken sizi zorda birakanlar onlar.

Yanlis anlama canim kesinlikle kinamak icin demedim herkes cahillik yapiyor herkesin basina her sey geliyor bu hayatta. Ne guzelki senin ailen de affetmis icinde yara olarak kalmamis. Insallah hayirlisi ile gidin ve dusunme bile. Bak ben de evlendim kv guya bizi dusunuyor lafta oglum yavrum diyor ama bize etmedikleri kalmadi ve gercekten umrunda degiliz ama benim annemler nerdeyse agzimiza lokmamizi verecek ekmegimizi alacaklar biraksak. Allah razi olsun ailemden ama bu zamana kadar hep kiz ailelerinin daha cok dusundugunu gordum. Senin ailen daha cok dusunur. Aklin vicdanin karismasin en kisa surede toparlan tasinin bebeginiz kismetiyle gelir yeni bi baslangic olur sana dua edicem

Konuyu okumadım konu başlığına göre cevap veriyorum.
Hayır vebale filan girmiyor.
Ne alaka evlendiğinizde aynı evde olmak gibi bir kural mı var? Birlikte oturmayanın kellesini mı alıyorlar?

oğluyla sen evlisin anası değil senin gönlün olacak anasınınki değil sen evlisin o çocukla anası değil ev ev üstüne olmaz 5 yıl sonraya değil sana hemen ev lazım anasına değil ....

Siz neden çalışmıyorsunuz da kayınvalidenin kayınpederin size ev alıp yardım etmesini bekliyorsunuz
A şehrinde resmen annemlere yamanıp onları sömüreceğiz ekmek elden su gölden yaşayıp gideceğiz diyorsunuz
Hangisi daha hayırlı ise o olsun ama başkalarından medet umarak yaşamayın siz öyle yaşıyorsunuz çocuğunuzu alıştırmayın lütfen
Ayrıca kayınvalideler ellerinden geleni yapmışlar 70000 tl aylık ödeme yapamayacaksanız da eviniz olmayıversin

Siz benim icimi rahatlattiniz Rabbimde insallah size hayirli haberler almayi nasip eylesin. Estagfurullah deseniz de haklisiniz zaten cok uzuluyorum bende ama oldu bir kere. Esimin iyi olmasina sukrediyorum. Aynen oyle hepsi lafta kaliyor. Hic caba ve emek yok. Sizin adinizada ailenizin sizi desteklemesi cok guzel sizde sanslisiniz bi nevi.. cok tesekkur ederim bende Dua eder dua beklerim sizden insallah

Öncelikle lütfen büyüyün. İkinizde. Evleniyorsunuz, çocuk olacak. Onun bunun lafıyla işten çıkılıyor, milletin ağzına bakılıyor, kayınvalidenin kayınpederin gönlü olsun diye bekleniyor.

Ne vebali yahu? Ev ev üstüne olsun diye uğraşan vebale girer asıl. Önünüze taş koyan, köstek olan vebale girer. Aklınızı başınıza alın. Hayatınızın yönetimini ele alın. Adam gibi bi iş bulsun eşiniz. Gidin ailenizin evinde kirasını da verin evin içini de alın. Birilerine ne zamana kadar kambur olacaksınız? Hiçbir zaman yetişkin gibi görülmeyeceksiniz, çünkü bu şartlarda değilsiniz.

Gidin. Geriyede bakmayın.
Bebek olacak,siz hasta oldunuz el kadar bebek hasta olmayacak mı sanıyorsunuz? Peteği kapatan insan hasta ve hamile olduğunuzu bile bile bebeğinize mi acıyacak?
Ayrıca hayati bir karar bu. Sonuçta iş yok,para yok kaç sene daha böyle geçirebilirsiniz ki?
Gidin ailenizin yanına. Eşiniz işe girsin. Yapın birikiminizi,kira ödemeyeceksiniz,alırsınız evinizi de güzelce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…