- 24 Ocak 2018
- 32
- 24
- 3
- 31
- Konu Sahibi _Fatimatuzzehraliva_
-
Esimin isi vardi fabrikada calisiyordu. Amcasi belediyeye sokacagim dedi olmadi hadtaneye sokacagim dedi kac ay oyaladi issiz kaldi is bulamadi.Isi yok muydu evlendiginizde?
Isi olmadan neden çocuk yaptınız
Ayrıca kv kp size ev almak zorunda değil
Bu yasa getirmiş eşini artik bundan sonra ayaklarınızın üstünde duracaksınız
Evlen çocuk yap aileler size baksın böyle bi dünya yok yani
Kv kp basta soz vermisler ev alcaz diye ama simdi yardim etmiyolarmis.Isi yok muydu evlendiginizde?
Isi olmadan neden çocuk yaptınız
Ayrıca kv kp size ev almak zorunda değil
Bu yasa getirmiş eşini artik bundan sonra ayaklarınızın üstünde duracaksınız
Evlen çocuk yap aileler size baksın böyle bi dünya yok yani
Aynen dediginiz gibi.. o sebeple beraber oturmayi kabul ettik zaten yoksa kiraya cikacaktik. Ayrica esimin iside vardi fabrikada calisiyordu. Amcasi belediyeye hastaneye sokacagim diye cikardi tabiki ici bos cikti hepsi..Kv kp basta soz vermisler ev alcaz diye ama simdi yardim etmiyolarmis.
Eşin nediyor peki gitme işine eğer oda istiyorsa tabiki gidersiniz ama gitmeden önce işi ayarlayın garanti olsun yoksa kendin yazmışsın söz veren çok ama söz de kaldı diye aynı şeyleri oraya gidincede yaşamayın.Onlar bana bu sekilde hissettiriyor. Sanki vebale girecekmisim gibi. Cok bunaldim hassasim da o sebeple size sormak istedim cok tesekkur ederim. Haftaya gidecegiz insallah dua edin bize.
Esim de istiyor artik cunku oda cok bunaldi. Isi abim siz kafaniza takmayin dedi. Insalah da oyle olur. Biz biran once bu evden gidelim de is olur gozuyle bakiyoruz artik inaninEşin nediyor peki gitme işine eğer oda istiyorsa tabiki gidersiniz ama gitmeden önce işi ayarlayın garanti olsun yoksa kendin yazmışsın söz veren çok ama söz de kaldı diye aynı şeyleri oraya gidincede yaşamayın.
Onların laflari dinlenmez bu saatten sonra. İciniz rahat olsun. Vebal falan yok. Bu kista sizi usuterek hasta ederek , soz verip esinizi isinden edenler vebale girmis asıl. Zil takarak giderdim ben olsam.Aynen dediginiz gibi.. o sebeple beraber oturmayi kabul ettik zaten yoksa kiraya cikacaktik. Ayrica esimin iside vardi fabrikada calisiyordu. Amcasi belediyeye hastaneye sokacagim diye cikardi tabiki ici bos cikti hepsi..
O zaman gidin derim ama lafla olmaz önce işini ayarlasın abin bak kendi amcası bile belediye de çalışan adamı işten çıkarmış sonuç hüsran önce işi ayarlasın sonra hepsi olur inşallah.Esim de istiyor artik cunku oda cok bunaldi. Isi abim siz kafaniza takmayin dedi. Insalah da oyle olur. Biz biran once bu evden gidelim de is olur gozuyle bakiyoruz artik inanin
Cok tesekkur ederim Allah razi olsun. Icimi ferahlattiniz rabbim sizede hayirli haberler almayi nasip eylesin. Dediklerinizi bizzat bizde dusunuyoruz. Dua edin bize insallah. Hep cok imrendim ayri evim ayri duzenim olsun diye..Elinize cok iyi bir firsat gecmis sakin kacirmayin. Aileniz arkanizda ne guzel. Onlar gitmemeniz icin vicdan yaptiriyorlar size. Ne yaparlarsa yapsinlar gidin. Ev ev uzerine olmaz zaten. Size yardim.edecek olsalardi coktan ederlerdi. Bebek kismetiyle gelirmis ve oyle de olmus. Bu bebeginizin sansi bence. Kendi kapiniz kendi mutfaginiz olacak petege de kimse karismayacak
Bu firsat gercekten kacmaz. Orada birikim yapar evinizi alirsiniz. Onlar surat yapsinlar gormeyin duymayin. Siz 3 kisilik bir ailesiniz kabile halinde yasayip dusunmenize gerek yok...Allah yolunuzu acik etsin.
Allah razi olsun aynen oyle insallah Rabbim bir kapi acti insallah da sonu guzel olur. Haftaya gidecegiz insallah. Gidince yine helallik alacagim. Rabbim onlardan razi olsun. Dua eder dua beklerimHic dusunmeden gidin.Bebegin icin en azindan usumezsin hasta olmazsin.Peteklerin isisini kisan olmaz para cok gelir diye.Ailen ne kadar iyi insanlar mis hem kin tutmamislar hem yardim etmek istiyorlar.Kendinizi dahada uzmeyin B sehrinde A sehrine tasinin hemen.Sevgiler...
Selamun Aleykum kizlar. Ben A sehrinde yasiyordum 10 ay once esimle evlenip B sehrine geldim. Yanliz biz kacarak evlendik. Annemler gurbet oldugu icin vermemisti. Akrabayiz esimle. Ve cok mutluyum cok sukur. Cok anlayisli olgun bir esim var. Kendi ailemlede hemen baristik esimi cok sevip sayiyor Ailem hamdolsun.
Kayinvalidemgil bizimle oturursan sana 1 sene sonra ev alicaz dedi. Bende tabiki inandim kabul ettim ve beraber oturuyoruz. Hersey bu kadar normal seyrinde giderken yanliz benim esim bir turlu is bulamadi cunku yasadigimiz sehir gercekten cok kucuk herkes bir yerden soz verdi lakin hep sozde kaldi giremedi. Kendi yasadigim sehir uc buyuk sehirden birisi is imkani cok fazla. Biz o kadar bunaldikki artik duzen kuramadigimiz icin birde yeni hamileyim esimle oturup agliyoruz dua ediyoruz bazen illaki birbirimize yansiyor tartisiyoruz.
Doluya koyuyoruz almiyor bosa koyuyoruz dolmuyor. Esim pazarda calisiyor sigortasi yok haftalikci. Dogum yapacagim yaza onami yanayim duzenim yok onami yanayim. Esimin isi yok onami yanayim. Esimin ailesinin bizim dugun taki paramiz haric ustune biriktirdikleri para var ev almaya kalksak ustune 70 bin borca girmemiz gerek.
Esim krediyede karsi elden nerden bulcaz hakli olarak kim verir. Verdi diyelim aldik diyelim evin icinede gecemezsiniz diyorlar borcu bitmeden biz odeyecekmisiz bende kizdim neden herkes evladina duzen olustururken siz bize duzen kurmak istemiyorsunuz diye. kv. basiniza duseni alirsiniz gerisi size ait diyor. Simdide arada derede.
Kv. Cok tutucu yasadigimiz sehir cok soguk bir yer ev buz petegi yakiyorum o kapiyor. Yada derecesini dusuruyor. Cok para gelirmis. Hamileyim ve yaklasik 2 haftadir gribim rahatsizim gecen hafta serum aldim. Herneyse asil soruma gelirsem kendi annemgilin durumu iyi gelin yanimiza diyorlar. Evinizde hazir kiraciyi cikaririm siz oturun kira falan istemem diyorlar . Abiminde iyi bir isi var cevresi cok isini bulurum. Arti olarak bana yardim eder parasiz birakmam diyor. Sadece evini icini dosemek kalacak geriye onuda yapariz diyor annemler. Bir bogaz derdimiz elektrik su olacak.
Esimde ise girdimi aldigi parayi birikim yapar evimizi aliriz A sehrinde zamanla insallah diye dusunuyoruz. O kadar bunaldim ki B sehrinde hic kimsem yok beni anlayanda yok hamileligim o kadar bunalimli geciyor ki korkuyorum birsey olacak diye. Esimin ailesine gelirsek esim annesine soylemis moral sifir gonlum yok ama siz bilirsiniz diyor. Is burdanda bulurdu zamanla diyor. Biz nasil oturduk zamaninda beraber diyor.bizde sizin icin cabaliyoruz diyor. Kayinpederim zaten hic evin muhabbetini dahi etmiyor herkes cok memnun bize duzen kurmaya kimsenin niyeti yok.
Kp isine gelirse benle konusuyor isine gelmezse hic yuzume bakmiyor. Kayinvalidemle bende konustum. Tatli dille konustum kendisi tek kelime etmedi. Anne hayir duasi edin bize dedim gonlum yok dedi. Anne eger bize engel olursaniz artik bizim ve karnimdaki bebegin vebaline girersiniz dedim. Suan ayni evin icinde limoniyiz. Biz burdan ev alirsak 4 5 sene borc odicez odedigimiz gibi evin icinde oturamicaz.
Buradan alacagi asgari ucretle evimi gecindircez cocugun ihtiyaclarinimi karsilicaz yoksa borcmu odicez. Ama A sehrine gidersek esimle hem duzenimiz olcak hem iyi bir isi olacak hemde benim buradaki yanlizligim bitecekkv ve kp. Aklimi karistiriyor ya gonulleri olmazsa isimiz gucumuz rast gitmezse diye dusunuyorum cok canım sıkkın kızlar. Hakkinizi helal edin cok uzun oldu.
Dediklerinizde cok haklisiniz insallah insallah.. sabirla zamanla hepsi olacak.O zaman gidin derim ama lafla olmaz önce işini ayarlasın abin bak kendi amcası bile belediye de çalışan adamı işten çıkarmış sonuç hüsran önce işi ayarlasın sonra hepsi olur inşallah.
Annemler kotu diye vermediler gurbet diye vermediler nasibimde o varmis ben onune gecemezdim ki. Ve ben esimden gercekten raziyim bir dedigimi iki etmiyor. Nasil kotu diyeyim. Kv. Kp. Bana o sekilde hissettirdigi icin ve birde hamile olup hassas oldugum icin size sorma geregi duydum. Annemlerin gonlunu almasam bana bunu teklif ederlermiydi. Cok sukur gidince yjne helallik alacagim icim rahat selametle..sen ananı babanı dinleme bırak yarı yolda elin adamına kaç
ha bir de belirtmiş çok mutluyum diye
sonra git kaynanana yapış
vay efendim günah mı
tövbe tövbee
Kaç aylık hamilesin doktora gitme imkanın oldu mu grip olmuşsun birde gebelikte daha zor olurdur.Dediklerinizde cok haklisiniz insallah insallah.. sabirla zamanla hepsi olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?