kayınvalideme sinir oluyorum. bana akıl verin

of of Allah hepimizin yardımcısı olsun... eltiler, görümce, kaynana benim oğlumun da herşeyine karışırlar... mesela dün oğlumun dişi çıktı... bizde ilk dişini gören çocuğa hediye alır.. bende çocuğa kaşıkla mama yedirirken çıt çıt diye kaşık dişine değdi... o zaman anladım dişinin çıktığını... çok sevindim.. herkese söledim.. dişi çıktı oğlumun diye... bugün eltim diyo ki, ayy niye önce ben gördüm diye söledin... şimdi sen hediye alacan.. hiç sölemeseydin, başkası görseydi, o gören kişi hediye alsaydı diyo... sonra da oğlum kucağımdaydı ona diyo ki, hiç akıl yok ki anan da, hiç akıl yok ki anan da diye oğlumla konuşuyo...gülerek sölüyo ama... şakasına gibisinden... şu laubaliliğe bakın ya... nerden buldu bu yüzü... siz olsanız bozulmaz mıydınız

bende sinir oluyorum kayınvalideme bide bende tek değil görümce var bilmiş benden 10 yaş büyük banada lohusalığımı doğumumu hamileliğimi yeni evliliğimi mahvettiler hayatımdaki her önemli günümü gölgelediler allaha havale ediyorum bakalım görümce hanım kendi evlenirse ne yapacaklar bebeğim 1 yaşına girdi ama ininın hala doğum da lohusalığımda yaşananları atamadım içimden

benim kaynanamda çok karışıyo bazen sabrımı zorluyo eşime söylerim bazen o öyle takma diyo bende he hı diyorum yine yapacağımı yapıyorum sizde öyle yapın tavisye ederim kötü olmaya değmez. 23 günlük bebeğim var bazen vır vır konuşuyo tınlamıyorum allahtan uzakda biraz bi gün geliyo bi gün gelmiyo yakın olsa düşünemiyorum.

benimkininde yaptıklarını bilen bilir..
şimdi görüşmüyorum onla.
torununuda görmüyor aylardır.
geçen görmek istemiş galiba..
eşim ona götürsün istemiş.
olmaz dedim.Tek başına eşim araba kullanacak. ufacık bebek arkada ne yapacak.
Elinden tutulup laf anlayıncaya kadar olmaz...
doğumdan 2 gün sonra hastaneden çıkarken filanca hanım ne zamana kadar burdasınız diye sormuşlardı.
Soranda gayet iyi niyetli doğumum acil olduğu için kayınvalidemde çalıştığı izin aldığı için soruyor.
kayınvalidem "anladım zaten istenmediğimi. size sorduruyorlar. ana kız bana neler etmediler. ben kızım doğumum yapınca kızımın çocuğunu seveceğim. bunu sevmeyeceğim" dedi.
evde vıdı vıdısı hiç bitmedi.
sütümü kesti..Boşanmamızı istedi..Dünyadaki tek öksüz çocuk bu olamaycak ya dedi..
şimdi de gelmiş torunmuş...
şimdi mi aklına geldi hanımefendi?
hiçmi vicdanın sızlamadı..
yaptıklarından sonra gece nasıl uyudun?

Son düzenleme:
benimkininde yaptıklarını bilen bilir..
şimdi görüşmüyorum onla.
torununuda görmüyor aylardır.
geçen görmek istemiş galiba..
eşim ona götürsün istemiş.
olmaz dedim.Tek başına eşim araba kullanacak. ufacık bebek arkada ne yapacak.
Elinden tutulup laf anlayıncaya kadar olmaz...
doğumdan 2 gün sonra hastaneden çıkarken filanca hanım ne zamana kadar burdasınız diye sormuşlardı.
Soranda gayet iyi niyetli doğumum acil olduğu için kayınvalidemde çalıştığı izin aldığı için soruyor.
kayınvalidem "anladım zaten istenmediğimi. size sorduruyorlar. ana kız bana neler etmediler. ben kızım doğumum yapınca kızımın çocuğunu seveceğim. bunu sevmeyeceğim" dedi.
evde vıdı vıdısı hiç bitmedi.
sütümü kesti..Boşanmamızı istedi..Dünyadaki tek öksüz çocuk bu olamaycak ya dedi..
şimdi de gelmiş torunmuş...
şimdi mi aklına geldi hanımefendi?
hiçmi vicdanın sızlamadı..
yaptıklarından sonra gece nasıl uyudun?

senın kaynanan ayrı bı havadan zaten ne bıçım ınsankı bu yaa hıç duymadım bolesını acık acık boşanın dıyenını töbe töbee..

yaa şu takı mevzusunu dünyada yaşasa yaşasa bi ben yaşarım zannetmiştim biizmkilerde düğün alışverişinde bana set aldıkalrında kendine ve kızına da almışlardı şok olmuştum az daha ayrılacaktım yüzüğü falan atacaktım ...
senin kayınvalidede inatçı keçinin teki herhalde seninle bayağı bir zıtlaşıyoonun amacı zıtlaşmak ve inat çocuk sevmek bahane bence
kim iyi kim kötü niyetli anlaşılıyo kızlar yazılanlardan tamam babaannesi olabilir ama böyle aşırı sahiplenici olmak neden amaç ne çok saçma yaşlılar yaş ilerledikçe huysuzlaşıyorlar bir köşede oturayım oğlum gelinim mutlu olsun yok 100 on çıkar böyle düşünen
kayınvalidemden biliyorum lastik bir sepeti bile bende görse gidip aynısını tıpa tıp alır
eşimle ben evlenirke oda eşimden takı istemiş
yuh yani ilk kez evleniyorum sen kendini niye benimle bir tutuyosun
eşim evde benden birşey istese hemen okoşup yapardı sanki kumam anasını satıym
yeni gelinim okıskanır diye ne takı takabildim nede giyinebildim
çok sıkıntı çektim çok burada bazı arkadaşlar yazıyo yok büyüklermiş bilmem ne büyükse biraz olgun davransın yapıcı olsun
genç kız gibi rekabete girişmesin yaşamayan bilmez zaten bunları ne desen boş

konu sahibi arkadaşım sen hiç kafanı yorma eşininide tek gönderme daha çok dayak yersin öyle tek gönderirsen eşine çocuğuna sahip çık dik dur
kimsenin sana tedavi ol demeye hakkı yok herkez haddini bilsin
sen git kuranada biraz rahat olmaya çalış bir gün değilmi sonuçta
kayınvalidenle başa çıkman için güçlü olmalısın
sürekli eşine yakınma kocalar dırdırı sevmez/COLOR]

ay okudukça sinirlerim bozuluyo biizmkiler aynısı...sürekli moral bozma halinde sanki çocuk diil canavar doğurmuşum ...heralde gözünü korkutalım da çocuğu bize bıraksın diye uğraşıyolar

bi sinir olurum kı boyle kayınvalidelere.... ben de 8 aylık hamıleyım ..bana da sürekli şunları diyo: ''oturun bakalım oturun,,yarın bebek olunca da boyle oturursunuz...... yok efendım yarın öbür gün aglayınca görürüsünüz.... anne bu gece de sen bak da biz uyuyalım dıye getırırsınız cocugu....'' daha neler neler...... agzımı actıgım anda ''daha duuurrrrrr''....... neyse daha dur....daha bunlar en ı günlerimmiş...... valla oyle sinir oluyorum kı bu laflarına....bı kere daha agzını acsn valla susmıcam bu sefer.....
anne perişan olmamızı cok ıstıyosun heralde ama boşa bekleme dıcem..:oklava:...tamamen moral bozma cabası yaaaaa.... ama yarın obur gun bebek dogduğunda da gorucek aqsla ve asla ona bırakmıcam inşşşşşş.... yanı allah muhtac etmesin..... ben bakarım yavruma inşşşş.... gercı kayınvalıdeme de cook kızamnıyorum oyle gormus kendı kızından,,eltimden....atıp atıp gitmis cocuklarını onlar kayınvaldeme ,, ben de oyle olucam sanıyo.....
yanı senı ıyı anlıyorum.....ama sınırı koy.... benım evladım ve ben nasıl müdahele etmwm gerektiğini biliyorum de....kırılırsa kırılsın...evlat bu yaaaa...annedendaha ıyı kım bakar yaahuuu!!!

valla kıslar benim kaynanam melek gibidirrr..9 gün sonra evlencem şimdiden tutturmuşşş hemen bebek yapınnnn ben bakarım siz yine gezin tozun kafanıza göre takılın....çok gülüyorum yaaa madem başkası bakcak niye dogurayımmm yaaaaaa aptalmıyımm:)ben dedim bi kaç sene düşünmüyorumm olaki kaza ile oldu o başka ama onun haricinde bebek yapmam..yaparsamdaaa kimseye vermem bakması içinn sadece sevmeye veirirmmmmm oda yarım saat okdr:)valla kafama göre takılcam karıştırtmam işimede...siz siz olun kaynananızın her deidgini yapmayın

çocuk olmadan önce aynı senin gibi düşünüyodum ama çocuk olduktan sonra senin bu dediğin şeyler insana çok batıyo tatlım. kaldıki sen şimdiden diyosunki sevmeye veririm kiseye karıştırmam. şimdi tatlı geliyo ben bakarım demesi soonra gıcık kapıcaksın :)

aman benim kayınvalidem de her şeye karşırdı ben güler geçerdim hiç ciddiye almazdım.istediği kadar konuşsun sen doğru olanı yap.haklı olabileceği konuda evet doğru söylüyosun de yalnış bulduğunda da doktorumuza bir danışalım bakalım o diyecek de.böylece kalbi kırılmaz sen de onun dediği gibi yapmak zorunda kalmazsın doktor izin vermedi der çıkarsın işin içinden

Merhaba arkadaşlar doğum yapalı 1.5 ay olmasına rağmen bu geçen sürede beni iyice çıldırtmaya başladı kayınvalidem.bu arada alt katımda oturuyor.
kayınvalidemin bebeğimi benden daha çok sevdiğini ima eden sözlerine ve hareketlerine sinir oluyorum.mesela bebeklerin emme refleksleri bu aylarda çok olduğu için tok olsa bile sürekli meme arar vaziyette bebeğimi yeni emzirmiş olsam bile sürekli emzirsene demesi beni çileden çıkarıyor. sanki ben bebeğimin aç kalmasını istiyorum da. kızımın bezini değiştiriken göbeğini çok açıyormuşum üşürmüş,yok çok bastırarak siliyormuşum. benim çocuğa garezim var sankide hasta olsun diye uğraşıyorum töğbe töğbe...
yok bu çocukta bişey var. karnı çok gurulduyor,aman üşümesin,yatırırken kollarını sar çok hareket ettirirse yorulur. ya seni sarıp yatırsak uyuyabilecekmisin bir düşün demi yani.
uyurken kucağında tutma yerine yatıralım kucağa alışmasın diyorum. yok neymiş kucağamı alışırmış alışsa bile neolacakmış, sonra ben kucağımda tutmak istesemde o zaten kucağa gelmeyecekmiş.
daha neler neler ya resmen benle iddaalaşıyor,yarışıyor,dediğim her kelimenin üzerine kendi lafını koyuyor. birgün patlarım ama sabır artık ne zaman.
allahtan terzi çalışıyorda gündüzleri yok sadece akşamları bebeği sevmeye geliyor birde çalışmayıp evde dursa vayy benim halime.
birde ben 5senedir abimin iki çocuğunada bakıyordum.hem evlenmeden önce hemde evlenince bakmaya devam ettim(hamile kalınca bıraktım). bebekle ilgili her türlü bilgiye ve tecrübeye sahip sayılırım. karışmayın ben ne yapacağımı biliyorum bilemediğim konularda danışırım size diyorum ama yok illaki benimle yarışacak,
nasıl davranmam gerektiğini hiç bilmiyorum.kırgınlık küslük olsun istemiyorum ama onun bunun gönlünü yapmaktan sıkılıyorum artık.
zaten ilerisini düşündükçe şimdiden sinir basıyor kesin kızım iki yönlü şımarık laf dinlemeyen huysuz bişey olur onların yüzünden.zaten eşimi şımarta şımarta herdediğini yapcam derken huysuz birisi olmuş,şimdi onunlada ben uğraşıyorum.
eşimle paylaşmaya çalışıyorum kafamdakileri cevabı hazır zaten herşeyi ben abartıyormuşum büyütüyormuşum.
ne olur bana akıl verin............. ne dertleşecek kimsem var nede gidip kafa dinleyecek yerim.
şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim:enbuyukkk:

resmen benı anlattın sen yınede ıyımıssın alt katta oturuyomus sadce aksamları gelıormus ben aynı evde oturuyorum ve gece gunduz bırlıkteyız bunları yasıorum :(

Back