kayınvalideme sinir oluyorum. bana akıl verin

valla kızlar ben kaınvalidemlere uzak oturmuyorum arabayla 15 dklık yol.ama bana evlendiğimden beri 2-3 kere geldiler 2,5 yıldır.hep biz gidiyoruz.haftada 1 gün, kendi annemlere haftada 3-4 gün gidiyoruz.eşim istiyor gitmeyi. ben gitmeyelim diyorum bakıyorum o ayarlamış ve ordayız. allahıma şükür babamla çok iyi anlaşıyorlar. kendi babasıyla kuramadığı iletişimi babamla kurdu. beraber maç izlemeler, gezmeye alışverişe gitmeler, müzeye sinemaya gitmeler,evde dvd izlemeler allah bozmasın :nazar: o yüzden kayınvalidem ilk başlarda telefonla bile karışmaya başlamıştı ama ben bikaçkez ters çıkıştım (öle kabaca değil kibarca) o da kesti tavırlarını.ama bebek doğunca eminimki sık sık gelip gidecekler. gelmemizi isteyecekler. o zamanda bu seviyeyi korursam sorun olmaz diye umuyorum.

valla ben baştan tavrımı koymuştum...bebeklerimi kendim diledigimce yetiştirmek istedigimi her fırsatta söyledim...ama tabi kabalaşmadan...deneyiminize saygı duyuyorum falan diyerek...şimdi hiç karışamıyor yorum bile yapamıyor....

günaydın herkese ya daha önce anlatmıştım olanları son gelişmelerden bahsedeyim çünkü gene çok doldum kaynanamla konuşmuorum şuan olanlardan sonra ve geldiimiz son nokta şu, hergün eşimi cebinden arıo ve kızı getir dio ya ben ne yapayım şimdi eşim hergün götürüo kızımı 1 saat aklım onda kalıo gelince ççok mahsun oluo kucağıma aldıımda bile gülmüo anlamıorum ne oluo ya bide eşimi dolduruo sanki eşim durup durup ailemi s.... ettin dio çok afedersiniz ama çok sinirliyim boğuo beni demedii laf kalmadı ağzımı açıp tek kelime etmedim ama sanki ben suçluymuşum gibi eşimi sevmesem valla boşanacam dayanılır gibi deil...

günaydın herkese ya daha önce anlatmıştım olanları son gelişmelerden bahsedeyim çünkü gene çok doldum kaynanamla konuşmuorum şuan olanlardan sonra ve geldiimiz son nokta şu, hergün eşimi cebinden arıo ve kızı getir dio ya ben ne yapayım şimdi eşim hergün götürüo kızımı 1 saat aklım onda kalıo gelince ççok mahsun oluo kucağıma aldıımda bile gülmüo anlamıorum ne oluo ya bide eşimi dolduruo sanki eşim durup durup ailemi s.... ettin dio çok afedersiniz ama çok sinirliyim boğuo beni demedii laf kalmadı ağzımı açıp tek kelime etmedim ama sanki ben suçluymuşum gibi eşimi sevmesem valla boşanacam dayanılır gibi deil...

cnm tam olarak nasıl bu hale geldiniz bilemiyoruz tabi ama bence kızını babasıyla yalnız göndermen hoş değil. onların ağzına laf veriyor gibi olabilirsin. ve her akşam biraz abartı bence. eşin de aranızda kalıyo anladığım kadarıyla. bence kızını bırakma eşinle konuş sen onun annesisin.benim annem zamanında babannemden çok çekmiş. annemi istememişler. kapılardan kovuyolarmış gelince,ayrılsınlar diye büyüler muskalar filan...beni alıyolarmış babam aracılığıyla. ve ben eve gelince hasta oluyomuşum kusma kusma. sonra babannem babama bi paket içinde iyecek bişiler veriyomuş her gelişinde.babam da açmadan eve getiriyomuş.annem açıyomuş bi bakıyomuş içinde ne varsa hep 1 tane. sonra annem dayanamamış babama sölemiş.babam ondan sonra eve getirmemiş paketi yolda atmış. babam olgunlukla "önce karım ve çocuğum,sonra siz" demiş.ve o gün bugundür huzula yaşıyolar.hemde babannem annemlerin alt katında oturuyor:)) şimdi anneme tapıyor. ama annem tabi seviyeli geçmiş yılların acısı var nede olsa.

canım ben kaynanamlar hamileliğim boyunca görüşmedm bana yaptıgı hakaretlerden dolayı küsmüştük
şimdide mecbur cocuk var diye görüşüyoruz aman diyin ne olursa olsun arada mesafeyi tutun o senin çocugun
valla ben bu benim kızım herseyn dogrusunu ve iyisini sunuyorum cocuga 2 taraflı olursa bu iş olmaz yanlıs yetişir dedim şimdi agızını acıp tek laf edemiyor
eger bişi derse cocugu göremeyecegini biliyor
şimdi annesi daha ii bilir diyor
benden sana akıl evliliğini ve yvanı saglam tutmak istiyorsan mesafeni koru

ben anlayamıyorum tabiki bebeklerimiz bizim babaanneleriyle vakit geçirse ne olur kendilerince yorum yapslaar ne olur bizimde yengelerimiz abilerimizin eşleri çoçuklarını annemlere yollamak istemese ben çok kızarım ben görüşmesemde onlar torunlarını görmeli bir anne çoçuğunu nasıl yetiştiriyor kolaymı sonra torunu oluyor onuda yollamayalım bilmiyorumda bende gelinim kırıldığım şeyler çok oldu ama bebeğimi göstermemek bana çok şaçma geliyor onlar ALLAHIN biz kullarına hediyesi..

iyi de ben göstermiorum demiorumki işte eşimin annesi kızımın babannesi die susuorum saygısızlık etmiorum kızımı hergün gösteriorum daha ne yapabilirim ama bana dediklerini sineyemi çekeyim ondan hiç o annesi en iisini bilir die duymadımki aksine kendimi kızımın bakıcısı gibi hisediorum şimdide o günden beri ilk kez beni aradı cumartesi mevlüdü varmış onu haber verio yani gidecem kızımı bırakacam ve hizmet edecem bu mu doru olan:(

nedir bu kayınvalidelerden çektiğimiz yaa doğum yapalı 2ay oldu...bebeğim doğduğunda yanımıza geldiler,biz gurbetteyiz annemgilde vardı delirecektim kalabalıktan...bebek doğdu her ağızdan birşey çıktı,hele k.valide bebeği sanki o doğurmuş gibi yavrum oğlum oğlum diye diye odamdan ayrılmadı sürekli yanımda gazım geliyor,dinleneceğim yokgitmiyor,canım annem bile o kadar oturmadı yanımda...bebeği sarıp sarmalıyor,yıkarken telaş yapıyor beğimi korkutuyor,yavrum şimdi en ufak şeyde boşluğa düşer gibi sıçrıyo:sinifsinif:
yani diyeceğim şu;bi arkadaşda demiş,gerçekten mesafeni koru eşinlede güzelce konuş aileler yüzünden sen kötü olma,,,kızını al beraber git ha hergün değilde haftada bir yada 2haftada bir...dengeyi sağla yoksa insan huzursuz oluyor biliyorum...allah yardımcın olsun
haa birde 40ım çıkmadan herkesi gönderdim:roflol:duruyum falan dedi yok dedim..şimdide hergün arıyor mert nasıl hastamı diyee sinir oluyorum sanki ben oğluma bakamıyorum da amannnn,izine gidince napacaksak bilemiyorum :uhm:

cnm valla kendileri tecrübeli ya ondan biz bakamıcaz sanıyolar.benimki öle bişey yaparsa derim valla "anne sen nasıl öğrendin bırak bende öle öğreneyim diye". gerçi diyorumya ben bebek hemşiresiyim o konuda kendime laf ettirmem, hem zaten daha öncede bahsetmiştim benim kayınvalidem biraz rahat mizaçlı diye. mesela masada yemek mi yiyor bebek ağladı diyelim kalkıp bakmazmış,önce kendi karnı doyacak keyfi gelecek sonra bebeği besleyecek.. filan. şimdiki kadınlar şanslı internet denen şeyde her sorunun cvbı var.bisürü kitap dergi var. eski alışkanlıklara gerek yok gayet güncel sağlıklı bilgilerle pekala kendileri bakabilirler.

valla yalan syöleyemem.benim kaynanamda öyle biriydi hehehe.ama allahtan burda 10 gün boyunca evine gelen hemsie var o sana herseyi ögretiyor.yemesinden ,banyosuna,uyuma seklinden,göbek kordonuna.kayinvalidem bisey dedimi.hemen diyordum yok o öyle degilmis böyle diye.iyi siz bilirsiniz diyip cekilir köseye umrumdada degil.zaten ogullarini cekiyorum.onlarida cekemem.....

senin kayınvalidede inatçı keçinin teki herhalde seninle bayağı bir zıtlaşıyoonun amacı zıtlaşmak ve inat çocuk sevmek bahane bence
kim iyi kim kötü niyetli anlaşılıyo kızlar yazılanlardan tamam babaannesi olabilir ama böyle aşırı sahiplenici olmak neden amaç ne çok saçma yaşlılar yaş ilerledikçe huysuzlaşıyorlar bir köşede oturayım oğlum gelinim mutlu olsun yok 100 on çıkar böyle düşünen
kayınvalidemden biliyorum lastik bir sepeti bile bende görse gidip aynısını tıpa tıp alır
eşimle ben evlenirke oda eşimden takı istemiş
yuh yani ilk kez evleniyorum sen kendini niye benimle bir tutuyosun
eşim evde benden birşey istese hemen okoşup yapardı sanki kumam anasını satıym
yeni gelinim okıskanır diye ne takı takabildim nede giyinebildim
çok sıkıntı çektim çok burada bazı arkadaşlar yazıyo yok büyüklermiş bilmem ne büyükse biraz olgun davransın yapıcı olsun
genç kız gibi rekabete girişmesin yaşamayan bilmez zaten bunları ne desen boş

konu sahibi arkadaşım sen hiç kafanı yorma eşininide tek gönderme daha çok dayak yersin öyle tek gönderirsen eşine çocuğuna sahip çık dik dur
kimsenin sana tedavi ol demeye hakkı yok herkez haddini bilsin
sen git kuranada biraz rahat olmaya çalış bir gün değilmi sonuçta
kayınvalidenle başa çıkman için güçlü olmalısın
sürekli eşine yakınma kocalar dırdırı sevmez/COLOR]

evet arkadasim dedigi dogru.cocuklar bazen annelerini evlendikten sonra umursamiyormus gibi gözükselerde.annelirinin hakkinda bisey söyle hemen parlatirlar gözlerini bu benim anem icide gecerli.esim sabah aksam bana benim annemi gercek oldugunu bilsemde bu gercekleri yüzüme carpip dursa sinirlenirim.bagiririm cagiririm.evlenene kadar kizlar bu erkekler.evlendikten sonra onlarin oldugumuzu hicbirzaman ayrilamayacagimizi düsündükleri icin yapiyorlar bunlari.ha bi de analari hakkindada senin annen bana bunu yapti sunu yapti diye konustukcada iyicene bizi bi kenara iyitip analarina kosuyorlar.ne diyimki.ayni dertler bendede var.ben hem ailesiyle ugrasiyorum hem de kendisiyle.ama simdi bi sinir cektim hergün gitmiyorum mesela artik.eskiden 2 gün gitme 2 ay gelmiyorsun diyorlardi.simdi umrumdada degil.bende kendi hayatimi yasiyim biraz.hep onlar mutlu ben aglamakli mi olmak zorundayim.eskiden salak gibi esimi beklerdim evde.gesinki bi seyler konusalim.bi film vs seyredelim diye.simdi o gelmiyormu aliyorum cocugumu vinnnnnnnnnnnnn disariya atiyorum o bekliyor bu sefer evde beni bide nerdesin diye beni hesaba cekiyor utanmadan.aman neyse gerildim iyicene hehehehe

kızlar demiştim daha önce mevlit var die kaynanam 2.5 hafta konuşmamaıza rağmen mevlütten birgün önce görümceme arattı beni mevlidü haber verdiler o gün giyindim kuşandım kızımıda süsledim hanım hanımcık gittik kendi annemde vardı ona verdim kızımı hizmetimide yaptım kimseyede yansıtmadım sorunumuz olduunu dün eşim ve kızım gene gitti kayınvalideme eşime bana teşekkür ettiğini sölemiş kötü bi gelin olsaydı kavgalıyız gelmezdi vs vs demiş geldi kimseye yansıtmadı güldü oynadı hizmet etti güzelce kızımı uyutçam diip herkesle vedalaşıp gitti falan filan demiş ne bekliorduki ya ben neim insanım ya vicdanımda var ama bu demek deilki bana yaptıklarını unuttum hala kalbim kırık hele o gün görümcem beni deli etti kızımı uyuttum kaynanamın yatağına koydum ama düşer korkusuyla 5 dk da bi gidip bakıorum bi gittim görümcem odadan çıkıo odaya giricem uyuo dedi ben kapıya yönelince uyuo dedimya dedi görümcem sen kimsin ya senin kızına bakmaya gelmedim kendi kızıma alla alla istersem dk başı gelir bakarım alla alla bu çocuu olamyıp bana akıl verenlerden nefrety ediorum biliorum onlarında bigün olacak ve o zaman anlayacklar beni... ama çok geç olacak... herneyse ben yapacağımı yaptım benden bu kadar...

kızlar demiştim daha önce mevlit var die kaynanam 2.5 hafta konuşmamaıza rağmen mevlütten birgün önce görümceme arattı beni mevlidü haber verdiler o gün giyindim kuşandım kızımıda süsledim hanım hanımcık gittik kendi annemde vardı ona verdim kızımı hizmetimide yaptım kimseyede yansıtmadım sorunumuz olduunu dün eşim ve kızım gene gitti kayınvalideme eşime bana teşekkür ettiğini sölemiş kötü bi gelin olsaydı kavgalıyız gelmezdi vs vs demiş geldi kimseye yansıtmadı güldü oynadı hizmet etti güzelce kızımı uyutçam diip herkesle vedalaşıp gitti falan filan demiş ne bekliorduki ya ben neim insanım ya vicdanımda var ama bu demek deilki bana yaptıklarını unuttum hala kalbim kırık hele o gün görümcem beni deli etti kızımı uyuttum kaynanamın yatağına koydum ama düşer korkusuyla 5 dk da bi gidip bakıorum bi gittim görümcem odadan çıkıo odaya giricem uyuo dedi ben kapıya yönelince uyuo dedimya dedi görümcem sen kimsin ya senin kızına bakmaya gelmedim kendi kızıma alla alla istersem dk başı gelir bakarım alla alla bu çocuu olamyıp bana akıl verenlerden nefrety ediorum biliorum onlarında bigün olacak ve o zaman anlayacklar beni... ama çok geç olacak... herneyse ben yapacağımı yaptım benden bu kadar...

hahha onların çocugu oldugu zaman toz kondurmazlar merak etme:)))

valla canim sen yazdikca ben kuduruyorum burda nasil kizini gonderiyosun yaa..bende kavgaliyim kaynanamla yazmistim daha once esim bi kere gitti oda anneler gunuydu kizi niye getirmedin diye sormus esimde annesiz biyere gidemez demis artik lafi bile olmuyor hersey esinde bitiyor seni annesine karsi ezdirmemesi lazim bence o bisey soylemeyince kaynanan iyice yuz bulmus zaten belli cok taviz verme derim daha yeni evlisin onun annesi sensin senin yanindan ayrilamaz cok gormek istiyorsa gelir evince gorur gider bune ya sanki oglu dogurmus alsanaalsanasmile

ya arkadaşım aynı dert bende de var herşeye bi söz solemek akıl vermekte degil bunların yaptığı resmen bizi küçük görüp bişey bilmezler anlamazlar havaları var bende çok sıkıntılıyım bu durumdan ama yapabilecek bişey olmuyo işte.ama söylemem gerekenn cevabını vermem gereken durumda da söyluyorum.okadar da uzun boylu degıl yanı ama sınır oluyorum o kucagınaa aldıgı zaman almasını bıle ıstemıyorum baskaları alınca kucaklarına ole olmuyo ama neyse saygını yıtırme sen ama kendınıde ezdırme kocana guvenme zaten onlar hep aynı onunda yapabılecek bıseyı olmuyo sonucta annesi dimi...:umursamaz:

valla ne yapabilirim ki şimdi de 2 kertedir gidio annesine eşim kızımla diomuş dilek nie gelmedi die ya şaka mı bu nasıl onca lafı yutup gideceğim ayrıca kızımla yaptıkları şeyleri de görmek istemiorum çünkü onu yapma buna dikkat et demekten bıktım bi gün eeee yeter be demekten korkuorum o zaman çok daha kötü olacak karşılaşmak istemiorum ama dilseyi göndermezsem eşim de bana kızar arada kaldım yani ama kızımda kalıo aklım ay imdatttttttt kurtulmak istiyorum yeter ya ama...

Back