• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideme güleryüzlü davranmam lazım!

Genel olarak itici bir kadınmış
"Aman annem yine yaptı yorumunu:D" diyebilirsin.
Tiye al onu yoksa sinirden patlarsın

3 maymunu oynamakdan başka çaren yok sanırım sen içinde onu ne kadar önemsizleştirirsen ona davranışlarında öyle geliyor

Bana çok abes geldi kek mevzusu ya. Kendimi yerinize koydum kv bana dese şeker koydun mu koydum anne der başka da altında bi şey aramak aklımın ucuna gelmez yani. Nedir bu böyle kadın canım dese canın çıksın diye anlama potansiyeli gördüm sizde.

_Birce_ _Birce_ canımm lütfen kafaya takıp enerjini düşürme. Şu emzirme olayına bende sinir oluyorum. 1 yaşında bebeğim, emerken hop oraya hop buraya rahat durmuyor. Bende sakin sakin doyursun karnını istiyorum. Zaten evde erkekler, kp kocam vs var. Odaya da gitsem rahat etmiyorum bir türlü. çağırıyor vs.. evdeki çocuklar dalıyor kapıyı açık bırakıyor vs. kalk kapıyı kapat, otur bi daha emzir........düşünebiliyor musunnn. :KK51:Kapı kilitlediğim günler oldu.

ayrıca mydilemma mydilemma dan alıntı .. 'Sana emek verip yaptığın bir şey için değil de yapmadığın şeyler için laf soktuğunda o kadar dokunmayacak emin ol.'' Emek verip uğraşınca bir iki güzel söz bekliyor insan. Duyamıyorsan yapmayacaksın herşeyi. 'Yapmam' diyemeyeceksen bile, o an başka bi uğraş bul kendine, ya da sonra yaparım de.. vs.
Mutlaka iyilikleri de vardır, ama olumsuz yönlerini akıntıya gönder gitsin. Güzel yanlarından faydalanmaya bak. Yoksa sen de bebeğinde mutsuz olursunuz canım.

ben kendim söylüyorum artık gülümseyerek, misal 'anne senin ki daha güzel oluyor, anne sen beğenmezsin. anne sen durmazsın.. anne sen yapar mısın ben beceremedim :KK48::KK48::KK48:

Kizma canim ama sen de lafini sokmussun. Esirgememissin lafini yani. Bu arada simdi kim kek yapicak bak canim cekti :D :D

o gün ilk geldikleri gündü neyse dedim kaldım odada saklaya saklaya emzirmeye çalıştım. ondan sonra hep odamda emziriyorum. ne zaman çocuğu emzirmeye kalksam burda emzir işte diyor bende dedim yatarak emmeye alıştı odada uzanarak emziricem. ki nezaman emzirmek için göğsümü açsam diker gözlerini bakar kv. annesini geçtim aynı odada kayınpeder de var. bişey olmaz emzir burda işte der kv hep.

şoktayım şu an :KK57:
az önce yazdıklarımı geri alasım geldi bi an _Birce_ _Birce_ :işsiz:
orda oturup açıp emzirsen, 'bak utanmaza hiç edep bilmiyor' derler. Genel olarak insanlara yaranamıyorsun.:kızgın:

Amann canim bunda ne var sizin icinize art niyet kacmis bence daha hamilelik piskolojisinden cikmamissiniz ne iyi kadin size uc ay evinin kapisini acmis ne iyi kadin belkide sandiginiz gibi degil takiliyordur sizinle kizi yerine koyuyordur valla böyle kaynananin elini opup alniniza koyun belki ne yapiyorsa ona kaynana gozuyle baktiginiz icindir laf sokar kaynana gelime kotu kaynana kusur arar kaynana bunlari beyninizden tamameen silin allah gönlünüze genişlik versin

Emzirmenizede karışıyomuş bunlar basit şeyler benimkide meraklıdır oramı buramı görmeye bırak emzirmeyi üstümü değiştirmeye gitsem arkamdan gelip yatağa oturup çıkartıyım diye beklemişliği var ben ozaman bile alıp kıyafetleri banyoya gidip kitledim kapıyı.

Emzirme konusu olursa yatak odasına gidip girer girmez kitlerim istediği kadar laf etsin memene bakılıp emzirilirse sütün mü artıcak hiç taviz verme

yani bende ister istemez o öyle bir şey söyleyince laf söylüyorum. ama hem çocuğuma baksın hem laf sokayım istediğimi söyleyeyim rahat davranayım diye bir düşüncem asla olmadı. aksine nasıl iyi davranabilirim diye sürekli kafamda kendimle konuşurum. tıkandığım noktada eşime sorarım. zaten konum kv bana şunu söylüyor bende ona nasıl laf sokarım değil nasıl güler yüzlü olurum diye. insanoğluyuz sonuçta benimde yetti be dediğim noktalar oluyor ama asla kötü birşey söylemem. o bana bişey söylediğinde bende cvp veriyorum bazen. her zaman değil. ama onu da yapmak istemiyorum gülüp geçmek istiyorum işte.
İnan artniyetli görmedim kv deyi.
Mizacı o gibi.
Onu öyle kabul et
Artniyetli kv konularını okuyoruz burda sizinki biraz iş yapmayı sevmeyen biri gibi ama oda normal.
Bide aklıma şu geldi belki yemeklerini seviyodurda hep senden bekliyodur benim eşime balık yaptırdığım gibi:)

Cocuk bakmak kolay degil siz isten yorgun gelip birde yemekle falan zaten yoruluyorum demissiniz ama kayinvalideniz sizden daha cok yoruluyordur

S
merhaba arkadaşlar.
3 ay kadar kayınvalidemlerle yaşamak zorundayız. bebeğime bakıyorlar. ve başka bir seçeneğim yok malesef. 2 haftadır bizdeler. daha önceleri de sorun yaşamıştık ama küçük çaplı sorunlardı. kv kişisi çok konuşur boş konuşur. çocuk gibi soru sorar bu ne şu niye böyle vs. laf sokar bana sürekli ama sonunda bi kahkaha patlatır. hani duyanda şaka yaptı der. ama işin özü öyle değil tabi bana laf sokmakta üstüne yok hanımın. bende ister istemez surat asıyorum. muhabbeti kesiyorum. ve sonra da yüzüne gülemiyorum içimden gelmiyor. ama bu durumda da eşimle bozuşuyoruz. biraz kredi ver diyor. bak sen iyi olunca o da iyi oluyor arada laf soktuğunda görmezden gel suratını düşürme diyor. size birkaç laf sokma örneği vereyim.
geçen gün işten geldim yemek yaptım sonra havuçlu tarcınlı kek istemişti kv kişisi yeni kek kalıbı almış hem onu denersin demişti bende onu da yapayım bari dedim. keki yaptım bitmek üzereyken geldi mutfağa. şeker koydun demi dedi. bende gülerek koymadım anne şekersiz yapıyorum dedim. o da güldü. yahuu bi kekin en önemli püf noktası nedir yumurtayla şekeri köpürünceye kadar çırpmak değil mi. şeker koydun mu demek ne demek. neyse kek kalıbını yağladı ben çırpıyordum daha tamam hadi dök oldu dedi. o arada tarçın eklemeyi unuttum. fırına verdikten 10 dk sonra aklıma geldi. ama o kadar çok üzüldüm ki. zaten yorulmuşum kaç saattir yemektir salatadır kektir mutfakta uğraşıyorum. birde tarçını unutunca nerdeyse ağlayacaktım. o da gördü üzüldüğümü. yemeğe oturduk eşime dedim aşkım tarçın eklemeyi unutmuşum. neyse bişey olmaz senin keklerin güzel olur zaten dedi. bende annen geldi şeker koydun mu diye sordu keşke tarçını sorsaydı unutmazdım dedim. kv kişisi de yaaaa sen bana şeker için öyle dersen kekinde böyle olur. ben şok!!! hiç bi şey demedim. be kadın desene olsun kızım üzülme güzel olmuştur. zaten kaç saattir mutfaktasın olduğu kadar diye. 2.si
eşimle öğlenleri eve geliriz kızı emzireyim diye. bizi kapıda karşılarlar. kızım bizi görünce gülmeye başlar. akşamüstü de ben eşimden 1,5 saat önce evde olurum. süt izninden dolayı. asansörden indim kızım beni tek görünce ya da babasını görmeyince suratı düştü eğildi asansöre bakıo. babasını arıyor gözleri yani. ertesi gün dedi eşim aynısını ben yapsam bu defa da seni arar gözleri deneyelim dedi. öğlen ilk o çıktı asansörden ben bekliyorum. eşimin dediğii gibi suratı düşmüş asansöre eğilmiş bakmış. akşam bi arkadaşım geldi bize çaya. onu anlatıyor kv. ertesi gün deneme yaptık MALESEF onda da düştü suratı dior. yine sustum. örnekler daha çoğalabilir ama uzatmıcam.
yani bunlar küçük gelebilir ama benim gerçekten enerjimi emiyor. ve hiç içimden konuşup muhabbet etmek gülmek gelmiyor. ama yapmak zorundayım. hem eşim üzülmesin diye. hem de onu sevindirmemek için. hani takmıyormuş gibi davranmam lazım. sen istersen kendini parçala ama benim umrumda değil mesajı vermem lazım ona. ama nasıl ?
bişey söyleyinde

Eşin zaten keke kötü bir yorum yapmamış ama "Oşkoooooom onnen şokor yerine torçını sorsaydo onotmozduuuum :D " sende az değilsin bence kaynanandan aşağı kalır yanın yok :D seni gidi seni

Back