- 18 Eylül 2014
- 1.103
- 1.566
- 158
- 35
çok haklısın aslında. zaten bin pişman oldum o keki yaptığıma. dün arkadaşım geldi ya son anda haber verdi işte. normalde ilçede yaşıyor iş için 2 gün burada kalacakmış bi cay içmeye uğramış. bende dedim kek bitti dimi anne. keşke dün yapmış olsaydım ondan da verirdik. bu arada kekim çok güzel oldu. şimdi yap istersen bi daha dedi. dedim 1 saat kalacakmış. yetişmez. bişey olmaz dio. nitekim yapmadım. dediğin gibi az emek az beklenti.
Benim eşim cevabını kendisi çok iyi verir, hatta kavga falan eder. Ama ben annesinin yüzüne bile değil o yokken bile onun hakkında bir şey söylesem acayip bozulur direk onu savunmaya geçer. Anne baba sonuçta insan kendisi kızsa da başkalarının kötü bir şey söylemesine dayanamıyor demek ki anlamak lazım.
Sen de çok söyleme ama önemli şeylerde, mesela çocuğunla ilgili bir şeyi dayatıyorsa falan hayır demeyi bil.
Bence onun istediği şeyleri direk yapmayı bırakırsan, daha az emek verirsen bu kadar takmazsın. O kek yap demiş mesela. Yapma. Boş ver şimdi anne bütün gün çalıştım yorgunum, haftasonu yaparım de. O keki yapmasan o sorunu yaşamayacaktınız. Sana emek verip yaptığın bir şey için değil de yapmadığın şeyler için laf soktuğunda o kadar dokunmayacak emin ol. O bu sefer, bir kek istedim yapmadı diyecekti belki eşine. Sen de çok üzülmüş yıkılmış gibi yapacak, bütün gün çalıştım geldim yemek yaptım, sırf keki bir iki gün sonra yapalım dedim diye böyle yapıyorsun ben daha ne yapayım diye ağlayacaktın eşin de sana hak verecekti. Çünkü kv sana direk saldırmış olacaktı. Şimdi hem sana iş yaptırıyor, sen yapıyorsun, hem laf sokuyor. Onun dediği basit bir şey gibi göründüğünden eşin sana çok hak veremiyor, hak verse de önemli bir şey değil kafaya niye takıyorsun diyor.
Yani daha az emek ver, daha az alınırsın.