Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
işte bende aynen bunu yapmak istiyorum. kötü davranmak ya da kötü olmak istemiyorum ama ister istemez suratım düşüyor malesef. bakalım bi deneyeyim takmamayı. gülüp geçmeyi. umarım başarabilirim.Bu sorunlar kadınlar arasında yaşanıyor yani anneniz de gelip kalsa böyle şeyler yaşayacaksınız. Kendi düzeniniz var ve onların da bir düzeni var ayni evin içinde böyle şeyler yaşanabiliyor maalsf. Ben kızımın eğitimiyle ilgili böyle davranmadığı sürece birşey demiyorum ki benimki "yerde saçların var"dan tut "bu yemek dediğim gibi pişse daha güzel olacaktı bak"lara kadar herşye birşeyler duyuyorum. Hepsine gülüp geçiyorum ama derse ki "kızıma şekerli yoğurt verelim" orda "hayır çok zararlı asla vermeyeceğiz" diyorum gibi..
tutucam artık kendimi birde böyle deneyeyim. hiç iplemiyormuş gibi umrumda değilmiş gibi bakalım o zaman ne olacak.salağa yatacaksın
bebek bunu gormeyınce de tepkı verdı dıyor ya mesela
sen de dıyeceksın ki, ay anne hakıkaten ya ben de hıc beklemıyordum bu tepkıyı dıyeceksın kadın öyyylle kalacak senı sınır edemedıgı için kendi sinir olacak
ne dese onaylayacaksın bu yolu bır dene
uymazsa ters yolu ızlersın yanı cevap verme yolunu
Tatlim bak esinde de hata var . Esinin annene cevap vermesi senin susman gerektigi anlamina gelmez . Gerekirse o cevabi sen ver esin karismasin . Zaten cevap ver dedigim de kufret hakaret et saygisizlik yap kapiya at degil kesinlukle . Mesela hosuna gitmeyen bisey soylediginde annecim bu tarz seylerden hoslanmiyorum rica ederim daha dikkatli ol diyebilirsin . Ya da anne belki farkinda degilsin ama bu lafin beni cok kirdi diye guzel bir usluple konusabilirsin . Korkma esinin kirilmasindan uzulmesinden bu kadar Bu sekilde kavga etmeden guzelce insanca konusursan ne esin uzulur ne kayinvaliden pislik cikarir sende cevap vermis sikayetini belirtmis olursun icin rahatlar . Icine ata ata bir gun daha beter patlarsin herkese birden benden demesi .aynen dediğin gibi yapıyordum bende ama eşim üzülüyor o zaman da o birşey dese de ben demeyecekmişim susacakmışım güler yüzlü olacakmışım. o zaten annesini uyarıyormuş. zaten eşim üzülmese hiç susmayacağım onun dilinden konuşacağım ama arada eşim var malesef.
bebeğim 10,5 aylık. bakıcı kesinlikle düşünmüyorum. kreşe vericem ama kreş de sadece 9 bebek alıyor ve şu an dolu şehirde 24 ay altı başka kreş yok. 3 ay sonra 22 yaşında kız kardeşim var okulu bitecek o gelecek 1 ay o bakacak. sonrasında kreşe vericem.bebeğiniz ne kadarlık ? sadece 3 ay mı kalacak ? sonrasında ne olacak?
hani 3 ay sonra bakıcı ya da kreş düşünüyorsanız ha 3 ay önce ha 3 ay sonra sıkıldığınıza değmez olmuyor işte bunlarla aynı evde yollayın gitsin bence
aynı benimki işte. gecen keke havuç rendelerken fazla rendelemişim. dedim havuç tarator yapayım. daha öncede hiç yapmamıştım. eşim havuç sevmez çünkü. eşim yedi aşkım çok güzel olmuş bu dedi. bende dedim sen iste ben her zaman yaparım. eşimin adı x olsun. kv kişisi x bende yapıyordum bundan dedi hemen. anlatıyor işte şöyle yapıodum böyle yapıodum hatırladın mı tarzında konuşuyor. eşimde napsın garibim hatırlamaya çalıştı ama çıkaramadı :)Bir gün kaynanama gittim nisanlima da sürpriz olsun diye kek yapmıştım.
Ben ne biliyim verdiği tepsi egriymis.
Kek de bir tarafa toplandı tabi. Neyse ertesi gün kaynanam da kek yapmış. Tadına baktım güzel olmuş anne dedim.
Ne dese begenirsin. Yaa kek dediğin böyle olur. !
Ben de senin tepsin egriymis benim ne suçum var dedim güldüm çıktım.
Sende böyle yap
Tamamen kıskançlık başka bişey değil.aynı benimki işte. gecen keke havuç rendelerken fazla rendelemişim. dedim havuç tarator yapayım. daha öncede hiç yapmamıştım. eşim havuç sevmez çünkü. eşim yedi aşkım çok güzel olmuş bu dedi. bende dedim sen iste ben her zaman yaparım. eşimin adı x olsun. kv kişisi x bende yapıyordum bundan dedi hemen. anlatıyor işte şöyle yapıodum böyle yapıodum hatırladın mı tarzında konuşuyor. eşimde napsın garibim hatırlamaya çalıştı ama çıkaramadı :)
allahtan benim eşim anasının söylediklerinin farkında da bide ona laf anlatmaya çalışmıyorum. gerçi arada çalışıyorum da o kadar da olur artık.Tamamen kıskançlık başka bişey değil.
Oğlum elimde kalsin ayakları...
ahh canım keşke böyle tatlı dilli olabilsem. ama ben ona annecim diyemem ki kendi anneme bile demiyorum. onlarında bana kızım demişliği yoktur zaten. hani kvye desem güzellikle şu lafın beni kırdı diye eminim bu defa da o bana surat asar. çünkü söylediği şeylerle yüzleşince direkt o moda giriyor. al o zaman yine bizim huzur kaçtı. yani sonuçta zehir gibi kafası var o da söylediğinin yanlış olduğunun farkında ama kadın kendini engelleyemiyor sanırım illa söyleyecek.Tatlim bak esinde de hata var . Esinin annene cevap vermesi senin susman gerektigi anlamina gelmez . Gerekirse o cevabi sen ver esin karismasin . Zaten cevap ver dedigim de kufret hakaret et saygisizlik yap kapiya at degil kesinlukle . Mesela hosuna gitmeyen bisey soylediginde annecim bu tarz seylerden hoslanmiyorum rica ederim daha dikkatli ol diyebilirsin . Ya da anne belki farkinda degilsin ama bu lafin beni cok kirdi diye guzel bir usluple konusabilirsin . Korkma esinin kirilmasindan uzulmesinden bu kadar Bu sekilde kavga etmeden guzelce insanca konusursan ne esin uzulur ne kayinvaliden pislik cikarir sende cevap vermis sikayetini belirtmis olursun icin rahatlar . Icine ata ata bir gun daha beter patlarsin herkese birden benden demesi .
o zaman 3 ay mecbur katlanacaksınızbebeğim 10,5 aylık. bakıcı kesinlikle düşünmüyorum. kreşe vericem ama kreş de sadece 9 bebek alıyor ve şu an dolu şehirde 24 ay altı başka kreş yok. 3 ay sonra 22 yaşında kız kardeşim var okulu bitecek o gelecek 1 ay o bakacak. sonrasında kreşe vericem.
Ay anacim neresinden tutarsan tut insanin elinde kaliyor senin kaynana da O zaman isten geleceksin mutfagina gireceksin acacaksin muzigini takacaksin kulakligini yemegini yapacaksin sonra da alip bebisini odasina gireceksin uyutacaksin , uyuyacaksin gunu bu sekilde bitireceksin. Cok fazla ayni odada durmamaya calis ki laf sokmaya firsat bulamasin . 3 maymunu oyna 3 ayligina . Unutma 3 ay sonrasi günesli günler Allah yardimcin olsun gúzelimahh canım keşke böyle tatlı dilli olabilsem. ama ben ona annecim diyemem ki kendi anneme bile demiyorum. onlarında bana kızım demişliği yoktur zaten. hani kvye desem güzellikle şu lafın beni kırdı diye eminim bu defa da o bana surat asar. çünkü söylediği şeylerle yüzleşince direkt o moda giriyor. al o zaman yine bizim huzur kaçtı. yani sonuçta zehir gibi kafası var o da söylediğinin yanlış olduğunun farkında ama kadın kendini engelleyemiyor sanırım illa söyleyecek.
Bu ne cesaret Ya Rabbi... Seni tanîmak istiyorum yiğidim . Beni mutlaka araEvet kucuk ama sizi rahatsiz ediyorsa bence duymamazliktan gelmeyin ne rahatsiz ediyorsa soyleyin. 8 yillik evlilik hayatimda kv den tut kp hala babanne herkes karisti susa susa. Simdi susmuyorum herseyi soyluyorum. Herkesin gozunde suan sivriyim ama beni boyle onlar yaptilar. Herkes yerini bilsin. Bu hayati biz yasiyoruz. Tamam cocuguna bakiyor olabilir ama o ayni zananda oglunun da cocugu. Kendisi de cenesini tutabilir. Kaynana kelimesinin ardina saklanarak kaynanayim ben diye car car konusmasina taviz vermiyorum artik.
Bu ne cesaret Ya Rabbi... Seni tanîmak istiyorum yiğidim . Beni mutlaka ara
Yürü kiz kim tutar seni
Benim eşim cevabını kendisi çok iyi verir, hatta kavga falan eder. Ama ben annesinin yüzüne bile değil o yokken bile onun hakkında bir şey söylesem acayip bozulur direk onu savunmaya geçer. Anne baba sonuçta insan kendisi kızsa da başkalarının kötü bir şey söylemesine dayanamıyor demek ki anlamak lazım.aynen dediğin gibi yapıyordum bende ama eşim üzülüyor o zaman da o birşey dese de ben demeyecekmişim susacakmışım güler yüzlü olacakmışım. o zaten annesini uyarıyormuş. zaten eşim üzülmese hiç susmayacağım onun dilinden konuşacağım ama arada eşim var malesef.
Buna izin vermeyin işte. Emrivaki.. Eşine söyle, bunaldım ben bu izni istiyorum de. Bir hafta sonrasına değiştirebilirler bileti.birde o var. bunlar referandum için yaşadıkları yere gidecekler. benim 35 gün eşimin 23 gün izni var. 10ar gün yaz tatilinde birlikte kullanacağız. geri kalanları da 5 er 5 er kullanacağız. hani evimizde başbaşa kalalım ben kızımla vakit geçireyim diye. referanduma gidince izin alıcaz dedim 1 er hafta. dün kp gitmiş biletleri almış. geri dönüşü de hemen pazar gününe almış. sonra kullanırmışız izinleri. yaa bırakın kullanalım bi nefes alalım. sizde gitmişken evinizde vakit geçirin işte demi. ne zaman izin kullanacağıma bile karar veremiyorum.
evet gerçekten çok takmamam gerekiyor ama artık kadın bunu olağan hale getirince ve bende susup karşılık veremeyince soluğu burda aldım işte. hani karşılığında birşey söylesem rahatlayacağım ama sustukça sinir oluyorum.
kp yaşıyor şükür. çöreklenmezler sanırım yaa. bize gelmeye çok meraklılar ama sırf gezip tozmak için. birde evi kontrol etmek için. bunlar ilk geldiler. misafir odasının kapısı kapalı olur benim hep. odaya girdi şöyle bir baktı. bu odayı da özlemişim diyor derdi gezsin tozsun evi karıştırsın. şimdi çocukla dışarıya çıkamıyorda evde kalınca da bana sarıyor işte. sabredicem ve hanım kız çizgimden çıkmamaya çalışıcam inşallah.o zaman 3 ay mecbur katlanacaksınız
ama dua edın senelerce bu sekilde yaşamak zorunda olanlar var
3 ay sonra gideceği de kesin olarak kararlaştırıldı ise ( çöreklenme gibi bir durum olmasında kayınpeder yaşıyor mu bu arada ? dul kaynana çok tehlikeli ) 3 ay sayılı gün çabuk geçer insallah
çok çaresiz görmedim ben sizi sabredin
işte söyleyince de ters tepiyor ben ne yaptım demiyorda surat asıyor. ve yine söyleyeceğini söylüyor. yine ben sinir oluyorum.Evet kucuk ama sizi rahatsiz ediyorsa bence duymamazliktan gelmeyin ne rahatsiz ediyorsa soyleyin. 8 yillik evlilik hayatimda kv den tut kp hala babanne herkes karisti susa susa. Simdi susmuyorum herseyi soyluyorum. Herkesin gozunde suan sivriyim ama beni boyle onlar yaptilar. Herkes yerini bilsin. Bu hayati biz yasiyoruz. Tamam cocuguna bakiyor olabilir ama o ayni zananda oglunun da cocugu. Kendisi de cenesini tutabilir. Kaynana kelimesinin ardina saklanarak kaynanayim ben diye car car konusmasina taviz vermiyorum artik.
haa birde o var artık kız bebeklikteki gibi öyle memeye gömülüp emmiyor sürekli hareket halinde emerken. göğsüm çok açılıyor. odaya gidiyorum emzirmek için o zaman da gitme burda emzir bişey olmaz diyor. anne açılıyor diyorum. olsun emzir diyor. odaya da göndermek istemiyor yani beni. yoksa nasıl laf söylesin ben olmayınca dimi ama.Ay anacim neresinden tutarsan tut insanin elinde kaliyor senin kaynana da O zaman isten geleceksin mutfagina gireceksin acacaksin muzigini takacaksin kulakligini yemegini yapacaksin sonra da alip bebisini odasina gireceksin uyutacaksin , uyuyacaksin gunu bu sekilde bitireceksin. Cok fazla ayni odada durmamaya calis ki laf sokmaya firsat bulamasin . 3 maymunu oyna 3 ayligina . Unutma 3 ay sonrasi günesli günler Allah yardimcin olsun gúzelim
hiç güleceğim yoktu yaaaaBu ne cesaret Ya Rabbi... Seni tanîmak istiyorum yiğidim . Beni mutlaka ara
Yürü kiz kim tutar seni
kp yaşıyor şükür. çöreklenmezler sanırım yaa. bize gelmeye çok meraklılar ama sırf gezip tozmak için. birde evi kontrol etmek için. bunlar ilk geldiler. misafir odasının kapısı kapalı olur benim hep. odaya girdi şöyle bir baktı. bu odayı da özlemişim diyor derdi gezsin tozsun evi karıştırsın. şimdi çocukla dışarıya çıkamıyorda evde kalınca da bana sarıyor işte. sabredicem ve hanım kız çizgimden çıkmamaya çalışıcam inşallah.o zaman 3 ay mecbur katlanacaksınız
ama dua edın senelerce bu sekilde yaşamak zorunda olanlar var
3 ay sonra gideceği de kesin olarak kararlaştırıldı ise ( çöreklenme gibi bir durum olmasında kayınpeder yaşıyor mu bu arada ? dul kaynana çok tehlikeli ) 3 ay sayılı gün çabuk geçer insallah
çok çaresiz görmedim ben sizi sabredin
işte söyleyince de ters tepiyor ben ne yaptım demiyorda surat asıyor. ve yine söyleyeceğini söylüyor. yine ben sinir oluyorum.Evet kucuk ama sizi rahatsiz ediyorsa bence duymamazliktan gelmeyin ne rahatsiz ediyorsa soyleyin. 8 yillik evlilik hayatimda kv den tut kp hala babanne herkes karisti susa susa. Simdi susmuyorum herseyi soyluyorum. Herkesin gozunde suan sivriyim ama beni boyle onlar yaptilar. Herkes yerini bilsin. Bu hayati biz yasiyoruz. Tamam cocuguna bakiyor olabilir ama o ayni zananda oglunun da cocugu. Kendisi de cenesini tutabilir. Kaynana kelimesinin ardina saklanarak kaynanayim ben diye car car konusmasina taviz vermiyorum artik.
haa birde o var artık kız bebeklikteki gibi öyle memeye gömülüp emmiyor sürekli hareket halinde emerken. göğsüm çok açılıyor. odaya gidiyorum emzirmek için o zaman da gitme burda emzir bişey olmaz diyor. anne açılıyor diyorum. olsun emzir diyor. odaya da göndermek istemiyor yani beni. yoksa nasıl laf söylesin ben olmayınca dimi ama.Ay anacim neresinden tutarsan tut insanin elinde kaliyor senin kaynana da O zaman isten geleceksin mutfagina gireceksin acacaksin muzigini takacaksin kulakligini yemegini yapacaksin sonra da alip bebisini odasina gireceksin uyutacaksin , uyuyacaksin gunu bu sekilde bitireceksin. Cok fazla ayni odada durmamaya calis ki laf sokmaya firsat bulamasin . 3 maymunu oyna 3 ayligina . Unutma 3 ay sonrasi günesli günler Allah yardimcin olsun gúzelim
hiç güleceğim yoktu yaaaaBu ne cesaret Ya Rabbi... Seni tanîmak istiyorum yiğidim . Beni mutlaka ara
Yürü kiz kim tutar seni