kayınvalideme güleryüzlü davranmam lazım!

:) aslında önceden bende senin gibiydim. ama sinirlenince kendini işe verenlerdenim. sonrasında da otomatiğe bağlıyorsun zaten. kv yeri gelince över hatta beni. hiç üşenmez şöyle yapar böyle yapar diye anlatır. ama övmesinde sövmesinde.

takmayayım demi. o desin dursun bende gülüp geçeyim. iyi oldu bu konuyu açtığım yaa. çoğu kişi takılmamam gerektiğini söyledi. sanırım ben artık şimdi ne söyleyecek diye diken üstünde olduğum için artık belki iyi bile söylese ne dion sen yaa moduna giriyorum.
çok detaya takılmışsınız, hangi kayınvalide, daha doğrusu hangi orta yaş teyze yapmıyor ki bunları, benim komşu teyzeler bile çaya geldiklerinde evdeki her şeye bi karışıyorlar

Seninle konuştukça akşama ne yemek yapsam diye düşünmeye başladım ben de Eşim fırında patates sevmez malesef yoksa onun tarifini isteyecektim Resmen iş yapmaya özendim nedense
Onun övmesini tahmin ediyorum ben. Benim bir hocam vardı (akademisyenim ben, araştırma görevlisi), beni çok överdi başka hocaların yanında sağolsun. Ne derdi biliyor musun, xxx çok iyi slayt yapar anlatacağım dersler için, çok iyi çeviri yapar. Sanki benim mesleğim bu. Hem kendi işini bana yaptırıyor hem de başka hocalara övüyor ki onlar da beni o angarya işler için kullansın. İlk başta farketmiyordum sonra bunu dediği bir hoca bana dönüp bizim bölümün slaytçısı sen olacaksın yani dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü ve anladım meseleyi.

Kek olayında kadın kızacak bişey dememiş en azından annemiz dese kızmayız.
Asıl siz laf sokmuşsunuz kadına.
Hem çocuğa baktırın hem evinizde laf sokun.
Diğer yorumlarınızıda okudum aksine kadını devamlı iğneleyen sizsiniz.
Öteki kv lerden olsa laf sokmanıza izin vermezdi zaten.
İnsan kendi evinde laf sokarmı yaaa

hahaaaaa dimi böyle biri anlatınca insan içindeki cevheri çıkarmak istiyor :) aynen dediğin gibi. pohpohlayayım da işim görülsün. hemde millet bak gelinini nasıl övüyor nasıl ii kv desin.

kulaklık al tekini kulagıns tak. muzik dınle.
kv ni dinleme :)

yok cidden takmayın.
geçen gün tam yemek yapıyorum, komşu teyze geldi kahveye, ben içerim sen işine bak dedi, çocuk da gelecek geçtik mutfağa.
önce o fasulyeleri çok haşlamışşın evladım olmaz o öyle dedi.
sonra salçasını çok koydun tadı kaçar o yemeğin dedi
elektirikli çay makinesi kullanmama ve suyu onda ısıtmama laf etti,
yeni evli toy genç kız da değilim, 35 yaşındayım nerdeyse 20 yıldır yemek yapıyorum.
sonra yemek pişince bir tabak koydum önüne, çok güzel olmuş diye diye afiyetle yedi
belli bir yaştan sonra çeneye vuruyor galiba, dert etmememk lazım, kimbilir biz o yaşa gelince nasıl olacağız...

hahaaaaa dimi böyle biri anlatınca insan içindeki cevheri çıkarmak istiyor :) aynen dediğin gibi. pohpohlayayım da işim görülsün. hemde millet bak gelinini nasıl övüyor nasıl ii kv desin.
Bunun şu modeli de var bak. Kv komşusuna anlatıyor "Ayy benim gelin bir hamarat bir hamarat ki sorma. Evi iki saatte dip köşe temizler. Sen de rahatsızsın bu aralar istersen gelip sana da yapıversin hemen iki saat"

Bunun bir benzeri k ye gittiğimizde olmuştu. Görümcem pek et işini sevmez. Ben de hiç iş yapmayan insan olarak kasap gibi bir tek et işini sever hemen girerim. Mevlüt vardı et pilav verilecek insanlara eti doğruyoruz görümcemle ikimiz. Kv ve onun eltisi, ikisi de yaşlı insanlar, başımıza geçtiler muhabbet ediyorlar güya. Sürekli ama sürekli, "o öyle olmaz, bak küçük doğradın, şimdi de büyük oldu, aaa yağları çıkarma tat verir" neler neler. Görümcem delirdi. Bana artık diyor ki "bir göster bana sen hangi boyutta kesiyorsun ne yapsam olmuyor". Çünkü boyutla ilgili ona taktılar. Ben de sinirleri çıkarıyorum, yağları çıkarıyorsun diye ona taktılr. Oysa yağlara dokunmuyorum. Sonra benim emek emek çıkardığım o sinirleri hep içine geri attılar, ben de yoruldum ben dedim kalktım. İki saat başımızda laf edip durdular. Kv çok yapar bunu. Geçer başımıza yorumlarda bulunmaya başlar bir şeye dokunmadan. Yaşlılıktan oluyor demek ki.

allahtan benim eşim anasının söylediklerinin farkında da bide ona laf anlatmaya çalışmıyorum. gerçi arada çalışıyorum da o kadar da olur artık.
Esin arkandayız hiç sıkıntı yapma ve kıskançlık olduğunu bil

Senin kv tarzı kısasa kısas. Yani laf çarpma, yapılan davranışı ısıtıp ısıtıp önüne getirme bence yer lafı oturursun. Senin de çok rahat durduğun söylenemez gardını almış bi kere kadın :) Ben güler yüzün ilginin çözemeyeceği bir iletişim sorunu olduğunu düşünmüyorum. Onlar da düzenlerini bozup torun bakmaya gelmişler idare etmesi gereken, hoşluk yapması gereken sensin olmuyosa tutun bakıcı daha büyük sorun yaşayın. Anneler torun bakmak zorunda değil stresini sana sıçrayarak atıyodur belki. İdare etmelisin kısıtlı zaman zaten, hoş görebilirsin yaşlı neticede. Hiç tahammülün yoksa tam kızacakken eşin aklına gelsin ve frenle kendini. Önemli olan huzurun. Haklılık mı? Mutluluk mu? Seç birini.

yani bende ister istemez o öyle bir şey söyleyince laf söylüyorum. ama hem çocuğuma baksın hem laf sokayım istediğimi söyleyeyim rahat davranayım diye bir düşüncem asla olmadı. aksine nasıl iyi davranabilirim diye sürekli kafamda kendimle konuşurum. tıkandığım noktada eşime sorarım. zaten konum kv bana şunu söylüyor bende ona nasıl laf sokarım değil nasıl güler yüzlü olurum diye. insanoğluyuz sonuçta benimde yetti be dediğim noktalar oluyor ama asla kötü birşey söylemem. o bana bişey söylediğinde bende cvp veriyorum bazen. her zaman değil. ama onu da yapmak istemiyorum gülüp geçmek istiyorum işte.

aynen bende senin gibi düşünüyorum güleryüzlü olayım ki o bana söyledikçe bu kız böyle güler yüzlü bende dediklerime dikkat edeyim desin. ve böylelikle sorunlarımızda en azına indirgenir. ne ben üzülürüm ne eşim ne de kv. çok doğru söylüyorsun aslında haklılık mı mutluluk mu derken. tabi ki de mutluluğu tercih ediyorum. ama haklıyken laf duymak da insanı içindeki ateşi fitilliyor. inşallah ben bundan sonra kulak asmamaya çalışıcam. çünkü gerçekten istediğim bu değil.

aynen bende senin gibi düşünüyorum güleryüzlü olayım ki o bana söyledikçe bu kız böyle güler yüzlü bende dediklerime dikkat edeyim desin. ve böylelikle sorunlarımızda en azına indirgenir. ne ben üzülürüm ne eşim ne de kv. çok doğru söylüyorsun aslında haklılık mı mutluluk mu derken. tabi ki de mutluluğu tercih ediyorum. ama haklıyken laf duymak da insanı içindeki ateşi fitilliyor. inşallah ben bundan sonra kulak asmamaya çalışıcam. çünkü gerçekten istediğim bu değil.

güzel yazmışsınız bu arkadaşa çok şey yazmak isterdim ama nasıl toparlasam bilemiyorum mutlu olmak bizim elimizde he deyin gitsin ve beklentiyi azaltmak en iyisi ay niye şöyle demedi ay niye böyle yapmadı bizim istedigimiz gibi yapmak zorundalar sanki
sanırım yeni evli konu sahibi ben 13 senelik evliyim ve kendimi ne boş şeylere yıpratmışım diyorum şimdi
mutlu olmak istiyorsanız pozitif olun eminim karşılıgını görürsünüz eşiniz haklı

Seker muhabbetinde laf sokma bulamadim. Daha cok boş konusmus. Bu kadar takilmayin kv kişisinin soyledigine.

Hayatinizin merkezine koymussunuz kadini resmen

Annen geldi şekeri sordu , tarçını ondan unuttum diye kvyi eşine resmen şikayet eder gibi yapmışsın.hiç hoş olmamış.çocuk gibi.annemle muhabbete daldık unutmuşum diyebilirdin...

Offf sen daha kaynana gormemissin
Sana tavsiyem ne soylerse soylesin cevap vermeyin cunku susutugunuz zaman patliyorlar o zaman onu takmadiginizi anlar

Evde işlerinizi kulaklık eşliğinde yapın.
Açın telden müzik takın kulağınıza kulaklığı o istediği kadar konuşsun :)

bakıcı bulun en rahatı.böylelikle kv kişisini çekmemiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…