:) aslında önceden bende senin gibiydim. ama sinirlenince kendini işe verenlerdenim. sonrasında da otomatiğe bağlıyorsun zaten. kv yeri gelince över hatta beni. hiç üşenmez şöyle yapar böyle yapar diye anlatır. ama övmesinde sövmesinde.Çok şey yapıyorsun çok. Nasıl enerjin var bilmiyorum. Keke de kafayı takmış kadın
Biz akşam eşimle oturup kahveyi (nescafe her zamanki) kim yapacak derdine düşüyoruz. O suyunu koyuyor, kettle kaynayınca ben gidip bardaklara iki kaşık kahveyle şeker koyup getiriyorum. Büyük işim bu evdeki
Hamarat hanımlardansın
çok detaya takılmışsınız, hangi kayınvalide, daha doğrusu hangi orta yaş teyze yapmıyor ki bunları, benim komşu teyzeler bile çaya geldiklerinde evdeki her şeye bi karışıyorlar
Seninle konuştukça akşama ne yemek yapsam diye düşünmeye başladım ben de:) aslında önceden bende senin gibiydim. ama sinirlenince kendini işe verenlerdenim. sonrasında da otomatiğe bağlıyorsun zaten. kv yeri gelince över hatta beni. hiç üşenmez şöyle yapar böyle yapar diye anlatır. ama övmesinde sövmesinde.
hahaaaaa dimi böyle biri anlatınca insan içindeki cevheri çıkarmak istiyor :) aynen dediğin gibi. pohpohlayayım da işim görülsün. hemde millet bak gelinini nasıl övüyor nasıl ii kv desin.Seninle konuştukça akşama ne yemek yapsam diye düşünmeye başladım ben deEşim fırında patates sevmez malesef yoksa onun tarifini isteyecektim Resmen iş yapmaya özendim nedense
Onun övmesini tahmin ediyorum ben. Benim bir hocam vardı (akademisyenim ben, araştırma görevlisi), beni çok överdi başka hocaların yanında sağolsun. Ne derdi biliyor musun, xxx çok iyi slayt yapar anlatacağım dersler için, çok iyi çeviri yapar. Sanki benim mesleğim bu. Hem kendi işini bana yaptırıyor hem de başka hocalara övüyor ki onlar da beni o angarya işler için kullansın. İlk başta farketmiyordum sonra bunu dediği bir hoca bana dönüp bizim bölümün slaytçısı sen olacaksın yani dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü ve anladım meseleyi.
kulaklık al tekini kulagıns tak. muzik dınle.asmıcam artık. çünkü asarsam hem ben yıpranıyorum hem eşim yıpranıyor. yani gerekirse iki yüzlü davranıcam. gerekirse salağa yatıcam. çünkü biliyorum eşim benim rahatsız olduğum konuları ona yalnız kaldıklarında söylüyor. ama kadın artık huy haline mi getirmiş bilmiyorum. eşim de dio huyu bu idare et. e bende bana laf söylenince suratım düşüyor içimden konuşmak gelmiyor benimde huyum bu onu napıcaz. işte o noktada tıkanıp kalıyoruz.
takmayayım demi. o desin dursun bende gülüp geçeyim. iyi oldu bu konuyu açtığım yaa. çoğu kişi takılmamam gerektiğini söyledi. sanırım ben artık şimdi ne söyleyecek diye diken üstünde olduğum için artık belki iyi bile söylese ne dion sen yaa moduna giriyorum.
Bunun şu modeli de var bak. Kv komşusuna anlatıyor "Ayy benim gelin bir hamarat bir hamarat ki sorma. Evi iki saatte dip köşe temizler. Sen de rahatsızsın bu aralar istersen gelip sana da yapıversin hemen iki saat"hahaaaaa dimi böyle biri anlatınca insan içindeki cevheri çıkarmak istiyor :) aynen dediğin gibi. pohpohlayayım da işim görülsün. hemde millet bak gelinini nasıl övüyor nasıl ii kv desin.
Bunun bir benzeri k ye gittiğimizde olmuştu. Görümcem pek et işini sevmez. Ben de hiç iş yapmayan insan olarak kasap gibi bir tek et işini sever hemen girerim. Mevlüt vardı et pilav verilecek insanlara eti doğruyoruz görümcemle ikimiz. Kv ve onun eltisi, ikisi de yaşlı insanlar, başımıza geçtiler muhabbet ediyorlar güya. Sürekli ama sürekli, "o öyle olmaz, bak küçük doğradın, şimdi de büyük oldu, aaa yağları çıkarma tat verir" neler neler. Görümcem delirdi. Bana artık diyor ki "bir göster bana sen hangi boyutta kesiyorsun ne yapsam olmuyor". Çünkü boyutla ilgili ona taktılar. Ben de sinirleri çıkarıyorum, yağları çıkarıyorsun diye ona taktılr. Oysa yağlara dokunmuyorum. Sonra benim emek emek çıkardığım o sinirleri hep içine geri attılar, ben de yoruldum ben dedim kalktım. İki saat başımızda laf edip durdular. Kv çok yapar bunu. Geçer başımıza yorumlarda bulunmaya başlar bir şeye dokunmadan. Yaşlılıktan oluyor demek ki.yok cidden takmayın.
geçen gün tam yemek yapıyorum, komşu teyze geldi kahveye, ben içerim sen işine bak dedi, çocuk da gelecek geçtik mutfağa.
önce o fasulyeleri çok haşlamışşın evladım olmaz o öyle dedi.
sonra salçasını çok koydun tadı kaçar o yemeğin dedi
elektirikli çay makinesi kullanmama ve suyu onda ısıtmama laf etti,
yeni evli toy genç kız da değilim, 35 yaşındayım nerdeyse 20 yıldır yemek yapıyorum.
sonra yemek pişince bir tabak koydum önüne, çok güzel olmuş diye diye afiyetle yedi
belli bir yaştan sonra çeneye vuruyor galiba, dert etmememk lazım, kimbilir biz o yaşa gelince nasıl olacağız...
Esin arkandayız hiç sıkıntı yapma ve kıskançlık olduğunu bilallahtan benim eşim anasının söylediklerinin farkında da bide ona laf anlatmaya çalışmıyorum. gerçi arada çalışıyorum da o kadar da olur artık.
Senin kv tarzı kısasa kısas. Yani laf çarpma, yapılan davranışı ısıtıp ısıtıp önüne getirme bence yer lafı oturursun. Senin de çok rahat durduğun söylenemez gardını almış bi kere kadın :) Ben güler yüzün ilginin çözemeyeceği bir iletişim sorunu olduğunu düşünmüyorum. Onlar da düzenlerini bozup torun bakmaya gelmişler idare etmesi gereken, hoşluk yapması gereken sensin olmuyosa tutun bakıcı daha büyük sorun yaşayın. Anneler torun bakmak zorunda değil stresini sana sıçrayarak atıyodur belki. İdare etmelisin kısıtlı zaman zaten, hoş görebilirsin yaşlı neticede. Hiç tahammülün yoksa tam kızacakken eşin aklına gelsin ve frenle kendini. Önemli olan huzurun. Haklılık mı? Mutluluk mu? Seç birini.merhaba arkadaşlar.
3 ay kadar kayınvalidemlerle yaşamak zorundayız. bebeğime bakıyorlar. ve başka bir seçeneğim yok malesef. 2 haftadır bizdeler. daha önceleri de sorun yaşamıştık ama küçük çaplı sorunlardı. kv kişisi çok konuşur boş konuşur. çocuk gibi soru sorar bu ne şu niye böyle vs. laf sokar bana sürekli ama sonunda bi kahkaha patlatır. hani duyanda şaka yaptı der. ama işin özü öyle değil tabi bana laf sokmakta üstüne yok hanımın. bende ister istemez surat asıyorum. muhabbeti kesiyorum. ve sonra da yüzüne gülemiyorum içimden gelmiyor. ama bu durumda da eşimle bozuşuyoruz. biraz kredi ver diyor. bak sen iyi olunca o da iyi oluyor arada laf soktuğunda görmezden gel suratını düşürme diyor. size birkaç laf sokma örneği vereyim.
geçen gün işten geldim yemek yaptım sonra havuçlu tarcınlı kek istemişti kv kişisi yeni kek kalıbı almış hem onu denersin demişti bende onu da yapayım bari dedim. keki yaptım bitmek üzereyken geldi mutfağa. şeker koydun demi dedi. bende gülerek koymadım anne şekersiz yapıyorum dedim. o da güldü. yahuu bi kekin en önemli püf noktası nedir yumurtayla şekeri köpürünceye kadar çırpmak değil mi. şeker koydun mu demek ne demek. neyse kek kalıbını yağladı ben çırpıyordum daha tamam hadi dök oldu dedi. o arada tarçın eklemeyi unuttum. fırına verdikten 10 dk sonra aklıma geldi. ama o kadar çok üzüldüm ki. zaten yorulmuşum kaç saattir yemektir salatadır kektir mutfakta uğraşıyorum. birde tarçını unutunca nerdeyse ağlayacaktım. o da gördü üzüldüğümü. yemeğe oturduk eşime dedim aşkım tarçın eklemeyi unutmuşum. neyse bişey olmaz senin keklerin güzel olur zaten dedi. bende annen geldi şeker koydun mu diye sordu keşke tarçını sorsaydı unutmazdım dedim. kv kişisi de yaaaa sen bana şeker için öyle dersen kekinde böyle olur. ben şok!!! hiç bi şey demedim. be kadın desene olsun kızım üzülme güzel olmuştur. zaten kaç saattir mutfaktasın olduğu kadar diye. 2.si
eşimle öğlenleri eve geliriz kızı emzireyim diye. bizi kapıda karşılarlar. kızım bizi görünce gülmeye başlar. akşamüstü de ben eşimden 1,5 saat önce evde olurum. süt izninden dolayı. asansörden indim kızım beni tek görünce ya da babasını görmeyince suratı düştü eğildi asansöre bakıo. babasını arıyor gözleri yani. ertesi gün dedi eşim aynısını ben yapsam bu defa da seni arar gözleri deneyelim dedi. öğlen ilk o çıktı asansörden ben bekliyorum. eşimin dediğii gibi suratı düşmüş asansöre eğilmiş bakmış. akşam bi arkadaşım geldi bize çaya. onu anlatıyor kv. ertesi gün deneme yaptık MALESEF onda da düştü suratı dior. yine sustum. örnekler daha çoğalabilir ama uzatmıcam.
yani bunlar küçük gelebilir ama benim gerçekten enerjimi emiyor. ve hiç içimden konuşup muhabbet etmek gülmek gelmiyor. ama yapmak zorundayım. hem eşim üzülmesin diye. hem de onu sevindirmemek için. hani takmıyormuş gibi davranmam lazım. sen istersen kendini parçala ama benim umrumda değil mesajı vermem lazım ona. ama nasıl ?
bişey söyleyinde
yani bende ister istemez o öyle bir şey söyleyince laf söylüyorum. ama hem çocuğuma baksın hem laf sokayım istediğimi söyleyeyim rahat davranayım diye bir düşüncem asla olmadı. aksine nasıl iyi davranabilirim diye sürekli kafamda kendimle konuşurum. tıkandığım noktada eşime sorarım. zaten konum kv bana şunu söylüyor bende ona nasıl laf sokarım değil nasıl güler yüzlü olurum diye. insanoğluyuz sonuçta benimde yetti be dediğim noktalar oluyor ama asla kötü birşey söylemem. o bana bişey söylediğinde bende cvp veriyorum bazen. her zaman değil. ama onu da yapmak istemiyorum gülüp geçmek istiyorum işte.Kek olayında kadın kızacak bişey dememiş en azından annemiz dese kızmayız.
Asıl siz laf sokmuşsunuz kadına.
Hem çocuğa baktırın hem evinizde laf sokun.
Diğer yorumlarınızıda okudum aksine kadını devamlı iğneleyen sizsiniz.
Öteki kv lerden olsa laf sokmanıza izin vermezdi zaten.
İnsan kendi evinde laf sokarmı yaaa
aynen bende senin gibi düşünüyorum güleryüzlü olayım ki o bana söyledikçe bu kız böyle güler yüzlü bende dediklerime dikkat edeyim desin. ve böylelikle sorunlarımızda en azına indirgenir. ne ben üzülürüm ne eşim ne de kv. çok doğru söylüyorsun aslında haklılık mı mutluluk mu derken. tabi ki de mutluluğu tercih ediyorum. ama haklıyken laf duymak da insanı içindeki ateşi fitilliyor. inşallah ben bundan sonra kulak asmamaya çalışıcam. çünkü gerçekten istediğim bu değil.Senin kv tarzı kısasa kısas. Yani laf çarpma, yapılan davranışı ısıtıp ısıtıp önüne getirme bence yer lafı oturursun. Senin de çok rahat durduğun söylenemez gardını almış bi kere kadın :) Ben güler yüzün ilginin çözemeyeceği bir iletişim sorunu olduğunu düşünmüyorum. Onlar da düzenlerini bozup torun bakmaya gelmişler idare etmesi gereken, hoşluk yapması gereken sensin olmuyosa tutun bakıcı daha büyük sorun yaşayın. Anneler torun bakmak zorunda değil stresini sana sıçrayarak atıyodur belki. İdare etmelisin kısıtlı zaman zaten, hoş görebilirsin yaşlı neticede. Hiç tahammülün yoksa tam kızacakken eşin aklına gelsin ve frenle kendini. Önemli olan huzurun. Haklılık mı? Mutluluk mu? Seç birini.
aynen bende senin gibi düşünüyorum güleryüzlü olayım ki o bana söyledikçe bu kız böyle güler yüzlü bende dediklerime dikkat edeyim desin. ve böylelikle sorunlarımızda en azına indirgenir. ne ben üzülürüm ne eşim ne de kv. çok doğru söylüyorsun aslında haklılık mı mutluluk mu derken. tabi ki de mutluluğu tercih ediyorum. ama haklıyken laf duymak da insanı içindeki ateşi fitilliyor. inşallah ben bundan sonra kulak asmamaya çalışıcam. çünkü gerçekten istediğim bu değil.Senin kv tarzı kısasa kısas. Yani laf çarpma, yapılan davranışı ısıtıp ısıtıp önüne getirme bence yer lafı oturursun. Senin de çok rahat durduğun söylenemez gardını almış bi kere kadın :) Ben güler yüzün ilginin çözemeyeceği bir iletişim sorunu olduğunu düşünmüyorum. Onlar da düzenlerini bozup torun bakmaya gelmişler idare etmesi gereken, hoşluk yapması gereken sensin olmuyosa tutun bakıcı daha büyük sorun yaşayın. Anneler torun bakmak zorunda değil stresini sana sıçrayarak atıyodur belki. İdare etmelisin kısıtlı zaman zaten, hoş görebilirsin yaşlı neticede. Hiç tahammülün yoksa tam kızacakken eşin aklına gelsin ve frenle kendini. Önemli olan huzurun. Haklılık mı? Mutluluk mu? Seç birini.
güzel yazmışsınız bu arkadaşa çok şey yazmak isterdim ama nasıl toparlasam bilemiyorum mutlu olmak bizim elimizde he deyin gitsin ve beklentiyi azaltmak en iyisi ay niye şöyle demedi ay niye böyle yapmadı bizim istedigimiz gibi yapmak zorundalar sankiSenin kv tarzı kısasa kısas. Yani laf çarpma, yapılan davranışı ısıtıp ısıtıp önüne getirme bence yer lafı oturursun. Senin de çok rahat durduğun söylenemez gardını almış bi kere kadın :) Ben güler yüzün ilginin çözemeyeceği bir iletişim sorunu olduğunu düşünmüyorum. Onlar da düzenlerini bozup torun bakmaya gelmişler idare etmesi gereken, hoşluk yapması gereken sensin olmuyosa tutun bakıcı daha büyük sorun yaşayın. Anneler torun bakmak zorunda değil stresini sana sıçrayarak atıyodur belki. İdare etmelisin kısıtlı zaman zaten, hoş görebilirsin yaşlı neticede. Hiç tahammülün yoksa tam kızacakken eşin aklına gelsin ve frenle kendini. Önemli olan huzurun. Haklılık mı? Mutluluk mu? Seç birini.
Seker muhabbetinde laf sokma bulamadim. Daha cok boş konusmus. Bu kadar takilmayin kv kişisinin soyledigine.merhaba arkadaşlar.
3 ay kadar kayınvalidemlerle yaşamak zorundayız. bebeğime bakıyorlar. ve başka bir seçeneğim yok malesef. 2 haftadır bizdeler. daha önceleri de sorun yaşamıştık ama küçük çaplı sorunlardı. kv kişisi çok konuşur boş konuşur. çocuk gibi soru sorar bu ne şu niye böyle vs. laf sokar bana sürekli ama sonunda bi kahkaha patlatır. hani duyanda şaka yaptı der. ama işin özü öyle değil tabi bana laf sokmakta üstüne yok hanımın. bende ister istemez surat asıyorum. muhabbeti kesiyorum. ve sonra da yüzüne gülemiyorum içimden gelmiyor. ama bu durumda da eşimle bozuşuyoruz. biraz kredi ver diyor. bak sen iyi olunca o da iyi oluyor arada laf soktuğunda görmezden gel suratını düşürme diyor. size birkaç laf sokma örneği vereyim.
geçen gün işten geldim yemek yaptım sonra havuçlu tarcınlı kek istemişti kv kişisi yeni kek kalıbı almış hem onu denersin demişti bende onu da yapayım bari dedim. keki yaptım bitmek üzereyken geldi mutfağa. şeker koydun demi dedi. bende gülerek koymadım anne şekersiz yapıyorum dedim. o da güldü. yahuu bi kekin en önemli püf noktası nedir yumurtayla şekeri köpürünceye kadar çırpmak değil mi. şeker koydun mu demek ne demek. neyse kek kalıbını yağladı ben çırpıyordum daha tamam hadi dök oldu dedi. o arada tarçın eklemeyi unuttum. fırına verdikten 10 dk sonra aklıma geldi. ama o kadar çok üzüldüm ki. zaten yorulmuşum kaç saattir yemektir salatadır kektir mutfakta uğraşıyorum. birde tarçını unutunca nerdeyse ağlayacaktım. o da gördü üzüldüğümü. yemeğe oturduk eşime dedim aşkım tarçın eklemeyi unutmuşum. neyse bişey olmaz senin keklerin güzel olur zaten dedi. bende annen geldi şeker koydun mu diye sordu keşke tarçını sorsaydı unutmazdım dedim. kv kişisi de yaaaa sen bana şeker için öyle dersen kekinde böyle olur. ben şok!!! hiç bi şey demedim. be kadın desene olsun kızım üzülme güzel olmuştur. zaten kaç saattir mutfaktasın olduğu kadar diye. 2.si
eşimle öğlenleri eve geliriz kızı emzireyim diye. bizi kapıda karşılarlar. kızım bizi görünce gülmeye başlar. akşamüstü de ben eşimden 1,5 saat önce evde olurum. süt izninden dolayı. asansörden indim kızım beni tek görünce ya da babasını görmeyince suratı düştü eğildi asansöre bakıo. babasını arıyor gözleri yani. ertesi gün dedi eşim aynısını ben yapsam bu defa da seni arar gözleri deneyelim dedi. öğlen ilk o çıktı asansörden ben bekliyorum. eşimin dediğii gibi suratı düşmüş asansöre eğilmiş bakmış. akşam bi arkadaşım geldi bize çaya. onu anlatıyor kv. ertesi gün deneme yaptık MALESEF onda da düştü suratı dior. yine sustum. örnekler daha çoğalabilir ama uzatmıcam.
yani bunlar küçük gelebilir ama benim gerçekten enerjimi emiyor. ve hiç içimden konuşup muhabbet etmek gülmek gelmiyor. ama yapmak zorundayım. hem eşim üzülmesin diye. hem de onu sevindirmemek için. hani takmıyormuş gibi davranmam lazım. sen istersen kendini parçala ama benim umrumda değil mesajı vermem lazım ona. ama nasıl ?
bişey söyleyinde
Offf sen daha kaynana gormemissinmerhaba arkadaşlar.
bişey söyleyinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?