Benim eşim cevabını kendisi çok iyi verir, hatta kavga falan eder. Ama ben annesinin yüzüne bile değil o yokken bile onun hakkında bir şey söylesem acayip bozulur direk onu savunmaya geçer. Anne baba sonuçta insan kendisi kızsa da başkalarının kötü bir şey söylemesine dayanamıyor demek ki anlamak lazım.
Sen de çok söyleme ama önemli şeylerde, mesela çocuğunla ilgili bir şeyi dayatıyorsa falan hayır demeyi bil.
Bence onun istediği şeyleri direk yapmayı bırakırsan, daha az emek verirsen bu kadar takmazsın. O kek yap demiş mesela. Yapma. Boş ver şimdi anne bütün gün çalıştım yorgunum, haftasonu yaparım de. O keki yapmasan o sorunu yaşamayacaktınız. Sana emek verip yaptığın bir şey için değil de yapmadığın şeyler için laf soktuğunda o kadar dokunmayacak emin ol. O bu sefer, bir kek istedim yapmadı diyecekti belki eşine. Sen de çok üzülmüş yıkılmış gibi yapacak, bütün gün çalıştım geldim yemek yaptım, sırf keki bir iki gün sonra yapalım dedim diye böyle yapıyorsun ben daha ne yapayım diye ağlayacaktın eşin de sana hak verecekti. Çünkü kv sana direk saldırmış olacaktı. Şimdi hem sana iş yaptırıyor, sen yapıyorsun, hem laf sokuyor. Onun dediği basit bir şey gibi göründüğünden eşin sana çok hak veremiyor, hak verse de önemli bir şey değil kafaya niye takıyorsun diyor.
Yani daha az emek ver, daha az alınırsın.
o gün ilk geldikleri gündü neyse dedim kaldım odada saklaya saklaya emzirmeye çalıştım. ondan sonra hep odamda emziriyorum. ne zaman çocuğu emzirmeye kalksam burda emzir işte diyor bende dedim yatarak emmeye alıştı odada uzanarak emziricem. ki nezaman emzirmek için göğsümü açsam diker gözlerini bakar kv. annesini geçtim aynı odada kayınpeder de var. bişey olmaz emzir burda işte der kv hep.Abbooo memene de karisiyor yuh artikYavrum sen o kadar taviz vermissin ki simdi onune gecemiyorsun . Bir kere denesene ya . Burda emzir dediginde hayir odada emziricem de git odada emzir . Laf sokar ya da esine soylerse de mememi anana gostermek zorunda miyim de geç . Bu kadar da olmaz valla . Yemin ederim sinirden gülmem kaçtı
Tabi ki bir şey olmaz der kendisi yiyecekçok haklısın aslında. zaten bin pişman oldum o keki yaptığıma. dün arkadaşım geldi ya son anda haber verdi işte. normalde ilçede yaşıyor iş için 2 gün burada kalacakmış bi cay içmeye uğramış. bende dedim kek bitti dimi anne. keşke dün yapmış olsaydım ondan da verirdik. bu arada kekim çok güzel oldu. şimdi yap istersen bi daha dedi. dedim 1 saat kalacakmış. yetişmez. bişey olmaz dio. nitekim yapmadım. dediğin gibi az emek az beklenti.
herkesin tahammül sınırı farklı işte bende tahammüllü olamıyorum demekki artık. küçük şeyler birikiyor birikiyor sonra benimkiler tepeme çıkıyor. o yüzden konu açtım. nasıl tahammüllü olucam nasıl güler yüzümü eksik etmeyeceğim diyeaman aman bişey göremedim ben, bu kadar tahammülün yoksa ölüm kalım meselesi yoksa birlikte yaşamayacaksınız
Tövbeler olsun Allahimm . Kayinpeder ordayken olsun burda emzir demesini okuyunca , gozlerini dikip bakmasina lafimi daha sonra soyleyecegim . Ev senin cocuk senin meme senin kaynana bi yerden sonra dis kapinin dis mandali o yuzden ne bu kadar sessiz kal ne de isi cingenelige vur . Ve lutfen bu kadar taviz verme hic bir konuda artik .o gün ilk geldikleri gündü neyse dedim kaldım odada saklaya saklaya emzirmeye çalıştım. ondan sonra hep odamda emziriyorum. ne zaman çocuğu emzirmeye kalksam burda emzir işte diyor bende dedim yatarak emmeye alıştı odada uzanarak emziricem. ki nezaman emzirmek için göğsümü açsam diker gözlerini bakar kv. annesini geçtim aynı odada kayınpeder de var. bişey olmaz emzir burda işte der kv hep.
herkesin tahammül sınırı farklı işte bende tahammüllü olamıyorum demekki artık. küçük şeyler birikiyor birikiyor sonra benimkiler tepeme çıkıyor. o yüzden konu açtım. nasıl tahammüllü olucam nasıl güler yüzümü eksik etmeyeceğim diye
aynen aynenn beni boş görünce huzuru kacıyor. ama artık o bana birşey dedimi bende eşime diorum şunu yapıver diye eşimin yapabileceği birşeyse eğer. hiç kıyamaz eşime. o zaman ben yaparım diyor kv.Tabi ki bir şey olmaz der kendisi yiyecekSen çalıştıkça mutlu oluyor herhalde kadın.
Ya benim eşim de kek falan istiyor. Arada diyor sen güzel kek yapardım diye. Ama yapmıyorum hiç bu aralar. Böyle sorunlar da yok. Keki yapınca yiyorumHep zarar.. O bir dilim yiyor, sonrası bana kalıyor. Bir daha derse hep kalori hep kalori anne boş ver bir topkek yiyelim de
annem olsa '' hee anne koymadım şekersiz kek yapıyorum bu nasıl bi soru böyle yaaa :) "diye ama kv desem heralde dünya başıma yıkılırdı.emziren bir taze anne de sen zor bulunacak şey tahammül sanırım, bilemiyorum nasıl olursun, karşında annen var gibi düşünebilirsin, farzet ki annen dedi şeker koydun mu diye gibi gibi
herkesin tahammül sınırı farklı işte bende tahammüllü olamıyorum demekki artık. küçük şeyler birikiyor birikiyor sonra benimkiler tepeme çıkıyor. o yüzden konu açtım. nasıl tahammüllü olucam nasıl güler yüzümü eksik etmeyeceğim diye
Çalışma sen de bırak kalsın. Benim kv bana yardıma geldi taşınırken. İlk evime gelişiydi, ilk ve tek 4,5 yılda, gerçekten de yardım etti sağolsun. Ama benim ocağım eski evde kaldı ev sahibinindi, yeni ev için sipariş ettiğimin gelmesi zaman aldı, geldi sonra kurulum için bekledik vs. O dönem hep ev yemeği de ev yemeği diye tutturdu. Kurulduktan sonra bile o olmasa ben hiç yemek yapmazdım. Zaten yemeği hobi olarak yaparım normalde de yoğun olduğum zaman hiç yapmam. Tutturdu niye yemek yapmıyorsun diye. Yaptım... Tabaklarının üçte biri bitmiyordu, bir surat, bir surat. Sonra biz onlara gittiğimizde de geldim bir yemek yapmadın bana dedi. Böyleler yapacak bir şey yok.aynen aynenn beni boş görünce huzuru kacıyor. ama artık o bana birşey dedimi bende eşime diorum şunu yapıver diye eşimin yapabileceği birşeyse eğer. hiç kıyamaz eşime. o zaman ben yaparım diyor kv.
annem olsa '' hee anne koymadım şekersiz kek yapıyorum bu nasıl bi soru böyle yaaa :) "diye ama kv desem heralde dünya başıma yıkılırdı.
al işte. ne dersin ki böyle bir insana. söylenecek laf mı bu. benimkide der akşama şunu mu yapsak acaba. olur derim. ama kalkıp yapmaz. bu onun şu yemeği yap deme tarzı.ya da hani konaklarda evin hanımı hizmetçisine der ya akşama şunu yap diye. bizimki de öyle der akşama şunu yap yanındada şunu yaparız. ama yaparız derken kendi yapmayacak onu da yap diyo yani :) yine sağolsun arada o da yapıyor hep ben yapmıyorum. ama neden yapıyor. çünkü kp bazı yemekleri etsiz asla yemez. nohut fasulye mesela bende etli yapamam beceremem yani. onlar doğuulu ben egeliyim otçulum yani. yapmak ta istemem etli yemek. bilir benim o yemeği etsiz yapacağımı o yüzden hemen girer mutfağa yapar o yemeği. ama sadece ana yemeği yapar yanına da pilav mı yapsak acaba der. ben kalkar yaparım. ama ben mutfaağa girdiğimde ana yemeğini pilavını cacığını salatasını yapar öyle çıkarım. gelip de bu kız saatlerdir burda ne yapıyor demez. demesin zaten de ama bana da evin hizmetçisi gibi şu yemeği yap demesinden hoşlanmıyorum.Çalışma sen de bırak kalsın. Benim kv bana yardıma geldi taşınırken. İlk evime gelişiydi, ilk ve tek 4,5 yılda, gerçekten de yardım etti sağolsun. Ama benim ocağım eski evde kaldı ev sahibinindi, yeni ev için sipariş ettiğimin gelmesi zaman aldı, geldi sonra kurulum için bekledik vs. O dönem hep ev yemeği de ev yemeği diye tutturdu. Kurulduktan sonra bile o olmasa ben hiç yemek yapmazdım. Zaten yemeği hobi olarak yaparım normalde de yoğun olduğum zaman hiç yapmam. Tutturdu niye yemek yapmıyorsun diye. Yaptım... Tabaklarının üçte biri bitmiyordu, bir surat, bir surat. Sonra biz onlara gittiğimizde de geldim bir yemek yapmadın bana dedi. Böyleler yapacak bir şey yok.
ahh canım ters cevap verince işte tamamen huzur kaçıyor. eşim diyor niye öyle dedin alttan al kv kişisinin surat sirke satıyor. benim istediğim bu kadın konuşacak istediğini söyleyecek ama ben gülüp geçicem susucam. aynı muhabbetime devam edicem. içten kızıcam ama ona gül gibi davranıcam. iki yüzlü olucam yani. nasıl yapıcam ama nasıl işte.işte bunu demezsen şişer şişer patlarsınnn
evet o sana deyince sen de ona de
hakaret küfür değil tabii ki de gerekirse ters cevap ver
kv cok kotu degil. laf soylemek için konuşan tiplerdenmerhaba arkadaşlar.
3 ay kadar kayınvalidemlerle yaşamak zorundayız. bebeğime bakıyorlar. ve başka bir seçeneğim yok malesef. 2 haftadır bizdeler. daha önceleri de sorun yaşamıştık ama küçük çaplı sorunlardı. kv kişisi çok konuşur boş konuşur. çocuk gibi soru sorar bu ne şu niye böyle vs. laf sokar bana sürekli ama sonunda bi kahkaha patlatır. hani duyanda şaka yaptı der. ama işin özü öyle değil tabi bana laf sokmakta üstüne yok hanımın. bende ister istemez surat asıyorum. muhabbeti kesiyorum. ve sonra da yüzüne gülemiyorum içimden gelmiyor. ama bu durumda da eşimle bozuşuyoruz. biraz kredi ver diyor. bak sen iyi olunca o da iyi oluyor arada laf soktuğunda görmezden gel suratını düşürme diyor. size birkaç laf sokma örneği vereyim.
geçen gün işten geldim yemek yaptım sonra havuçlu tarcınlı kek istemişti kv kişisi yeni kek kalıbı almış hem onu denersin demişti bende onu da yapayım bari dedim. keki yaptım bitmek üzereyken geldi mutfağa. şeker koydun demi dedi. bende gülerek koymadım anne şekersiz yapıyorum dedim. o da güldü. yahuu bi kekin en önemli püf noktası nedir yumurtayla şekeri köpürünceye kadar çırpmak değil mi. şeker koydun mu demek ne demek. neyse kek kalıbını yağladı ben çırpıyordum daha tamam hadi dök oldu dedi. o arada tarçın eklemeyi unuttum. fırına verdikten 10 dk sonra aklıma geldi. ama o kadar çok üzüldüm ki. zaten yorulmuşum kaç saattir yemektir salatadır kektir mutfakta uğraşıyorum. birde tarçını unutunca nerdeyse ağlayacaktım. o da gördü üzüldüğümü. yemeğe oturduk eşime dedim aşkım tarçın eklemeyi unutmuşum. neyse bişey olmaz senin keklerin güzel olur zaten dedi. bende annen geldi şeker koydun mu diye sordu keşke tarçını sorsaydı unutmazdım dedim. kv kişisi de yaaaa sen bana şeker için öyle dersen kekinde böyle olur. ben şok!!! hiç bi şey demedim. be kadın desene olsun kızım üzülme güzel olmuştur. zaten kaç saattir mutfaktasın olduğu kadar diye. 2.si
eşimle öğlenleri eve geliriz kızı emzireyim diye. bizi kapıda karşılarlar. kızım bizi görünce gülmeye başlar. akşamüstü de ben eşimden 1,5 saat önce evde olurum. süt izninden dolayı. asansörden indim kızım beni tek görünce ya da babasını görmeyince suratı düştü eğildi asansöre bakıo. babasını arıyor gözleri yani. ertesi gün dedi eşim aynısını ben yapsam bu defa da seni arar gözleri deneyelim dedi. öğlen ilk o çıktı asansörden ben bekliyorum. eşimin dediğii gibi suratı düşmüş asansöre eğilmiş bakmış. akşam bi arkadaşım geldi bize çaya. onu anlatıyor kv. ertesi gün deneme yaptık MALESEF onda da düştü suratı dior. yine sustum. örnekler daha çoğalabilir ama uzatmıcam.
yani bunlar küçük gelebilir ama benim gerçekten enerjimi emiyor. ve hiç içimden konuşup muhabbet etmek gülmek gelmiyor. ama yapmak zorundayım. hem eşim üzülmesin diye. hem de onu sevindirmemek için. hani takmıyormuş gibi davranmam lazım. sen istersen kendini parçala ama benim umrumda değil mesajı vermem lazım ona. ama nasıl ?
bişey söyleyinde
Ne diyorsa hmm olabilir de böyle sanki konuyu pek dinlemiyormuşsun gibi. SOnra gir canın ne istiyorsa, mümkünse en kolay şey, onu yap getir... Ay ben zaten salatası çorbası falan hiç yapmam. Bir ana yemek yanına kızartma ya da pilav anca çıkarabiliyorumal işte. ne dersin ki böyle bir insana. söylenecek laf mı bu. benimkide der akşama şunu mu yapsak acaba. olur derim. ama kalkıp yapmaz. bu onun şu yemeği yap deme tarzı.ya da hani konaklarda evin hanımı hizmetçisine der ya akşama şunu yap diye. bizimki de öyle der akşama şunu yap yanındada şunu yaparız. ama yaparız derken kendi yapmayacak onu da yap diyo yani :) yine sağolsun arada o da yapıyor hep ben yapmıyorum. ama neden yapıyor. çünkü kp bazı yemekleri etsiz asla yemez. nohut fasulye mesela bende etli yapamam beceremem yani. onlar doğuulu ben egeliyim otçulum yani. yapmak ta istemem etli yemek. bilir benim o yemeği etsiz yapacağımı o yüzden hemen girer mutfağa yapar o yemeği. ama sadece ana yemeği yapar yanına da pilav mı yapsak acaba der. ben kalkar yaparım. ama ben mutfaağa girdiğimde ana yemeğini pilavını cacığını salatasını yapar öyle çıkarım. gelip de bu kız saatlerdir burda ne yapıyor demez. demesin zaten de ama bana da evin hizmetçisi gibi şu yemeği yap demesinden hoşlanmıyorum.
ahh canım ters cevap verince işte tamamen huzur kaçıyor. eşim diyor niye öyle dedin alttan al kv kişisinin surat sirke satıyor. benim istediğim bu kadın konuşacak istediğini söyleyecek ama ben gülüp geçicem susucam. aynı muhabbetime devam edicem. içten kızıcam ama ona gül gibi davranıcam. iki yüzlü olucam yani. nasıl yapıcam ama nasıl işte.
hah aynen.. ama dicem ki bilmeden söylüyor saflığından öylede değil ama. cin gibidir. benim sinir olacağıımı bile bile söylüyor. ama şunu görüyorum. biz eşimle iyi olduğumuzda yani ikimizde çok mutlu olduğumuzda bi huzursuz. geçen dolmuşla işten gelirken kaza yapıoduk nerdeyse arabanın içinde ki insanlar şöfore kızdı baya bende çok korktum inince eşimi aradım beni rahatlatsın diye. neyse konuştuk eve geçtim kv ye hiçbirşey söylemedim. eşim geldi işten sarıldı bana anlat nasıl oldu çok korktun mu dedi. bende anlatıyorum işte. diyorki bak nasıl nazlanıyor. neyine nazlanacam tıklım tıklım dolmuş kaza yapıodu dolmuşun içinde kaos olmuş. kendimi dışarı zor atmışım. geçmiş olsun kızım demioda eşime nazlanıomuşum. halbuki sadece olayı anlattım ve çok korktum dedim. ama kv deyede cvp vermedim gülmedim de. demek ki gülmem gerekiyor ki o zaman görsün nazlanmayı.kv cok kotu degil. laf soylemek için konuşan tiplerdengulumseyebılırsın..
eşin dogru dıor alınma suratını asma. sen suratını asmasan bugun yarın dilini çeker.hah aynen.. ama dicem ki bilmeden söylüyor saflığından öylede değil ama. cin gibidir. benim sinir olacağıımı bile bile söylüyor. ama şunu görüyorum. biz eşimle iyi olduğumuzda yani ikimizde çok mutlu olduğumuzda bi huzursuz. geçen dolmuşla işten gelirken kaza yapıoduk nerdeyse arabanın içinde ki insanlar şöfore kızdı baya bende çok korktum inince eşimi aradım beni rahatlatsın diye. neyse konuştuk eve geçtim kv ye hiçbirşey söylemedim. eşim geldi işten sarıldı bana anlat nasıl oldu çok korktun mu dedi. bende anlatıyorum işte. diyorki bak nasıl nazlanıyor. neyine nazlanacam tıklım tıklım dolmuş kaza yapıodu dolmuşun içinde kaos olmuş. kendimi dışarı zor atmışım. geçmiş olsun kızım demioda eşime nazlanıomuşum. halbuki sadece olayı anlattım ve çok korktum dedim. ama kv deyede cvp vermedim gülmedim de. demek ki gülmem gerekiyor ki o zaman görsün nazlanmayı.
işte ben alıştırdım bunları onlarda artık hizmet bekliyorlar habire. ki ben yemekten kalkarız hemen mutfağı toplarım kv asla yaptırmam. sonra işim bitince gider türk kahvesi yaparım. ardından çayı koyarım. çayın yanına abur cubur kuru yemiş hazırlarım getiririm. eğer haftasonuysa saat 10 giibi derim nescafe falan içer misiniz yapayım mı diye. hizmette sınır yok. ama işte kıymet bilen de yok. aslında dediğin gibi iki günde bir fırın tavuk yapıcam eşim tavuk hastası zaten ohh yan gel yat :)Ne diyorsa hmm olabilir de böyle sanki konuyu pek dinlemiyormuşsun gibi. SOnra gir canın ne istiyorsa, mümkünse en kolay şey, onu yap getir... Ay ben zaten salatası çorbası falan hiç yapmam. Bir ana yemek yanına kızartma ya da pilav anca çıkarabiliyorumGenelde de fırında tavuk falan yaparım, bilirsin hazırlaması beş dakika pişmesi yarım saat, bitti gitti. O yüzden çok dokunmuyor. Çalışan insansın verme o kadar emek boş ver. Az yorulursan güler yüzlü olmaya daha çok enerjin kalır.
eşin dogru dıor alınma suratını asma. sen suratını asmasan bugun yarın dilini çeker.
İyi ki eşinin yanında konuşuyor. adam da bıliyor anasını.
Çok şey yapıyorsun çok. Nasıl enerjin var bilmiyorum. Keke de kafayı takmış kadınişte ben alıştırdım bunları onlarda artık hizmet bekliyorlar habire. ki ben yemekten kalkarız hemen mutfağı toplarım kv asla yaptırmam. sonra işim bitince gider türk kahvesi yaparım. ardından çayı koyarım. çayın yanına abur cubur kuru yemiş hazırlarım getiririm. eğer haftasonuysa saat 10 giibi derim nescafe falan içer misiniz yapayım mı diye. hizmette sınır yok. ama işte kıymet bilen de yok. aslında dediğin gibi iki günde bir fırın tavuk yapıcam eşim tavuk hastası zaten ohh yan gel yat :)
hafta sonu parka gittik kahvaltıdan sonra 3 gibi de gözleme yedik eve geldik. eşime söylüyorum işte yemek de yedik akşama yemek derdi yok. ama şaka yapıyorum. çünkü acıkır biliyorum. kv diyo birde yemek mi bekliyorsunuz. biz babanla 4,5 gibi yeriz hep akşam yemeğini birdaha da yemeyiz. bişey demedim. sonra odama geçtim uzanayım diye çok yorulmuştum parkta. 6 gibi eşim geldi akşam ne yicez aşkım dedi. çok açmısın dedim. yok dedi. o zaman kahvaltılık hazırlarım söğüş saalata yaparım yanına da fırın patates dedim. içeriye geçtik annesine diyor işte fırın patates yapacak. amaann fırını çalışştırmaya ne gerek var. eşimde olsun yapsın dedi. kek yapacaktı ya hani onu yapsın çayla yeriz çok aç değiliz dedi. kek fırında pişmiyor sanki. bende mutfağa gittim fırın patates yaptım. iki saat kekle uğraşamam diye. yorulmuşum zati. kp de evde yoktu bi geldi iki tane ekmek almış. kv kalsak yemek yemicez adam 2 ekmekle çıktı geldi. neyse hazırladım herşeyi. dedim anne baban acıkmaz dedin ama adam gitmiş 2 tane ekmek almış. yani kadın hem yapmıyor hemde benim güzel şeyler hazırlamamı istemiyor. ya da onun canı ne isterse onu yapmamı istiyor. nitekim herkes son lokmaya kadar masayı silip süpürdü. kv kalsak aç kalmıştık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?