- 18 Kasım 2014
- 4.787
- 6.187
- 358
- Konu Sahibi Aysuubakrcl
-
Eşinizle konuşun, o net bir şekilde tamam çok naziksiniz haftada bir gelelim, diğer günler evimde eşimle olmak istiyorum desin. Başka yolu yok çünkü. Birde eşiniz gözünü açsın, sizin üzerinize ata ata kaynana-gelin çatışması mı arıyor anlamadım ben.Kızlar merhaba. Başlığından da anlaşıldığı üzere kayınvalidemden bahsetmek istiyorum. Kayınvalidem standartın üstünde çok çok iyi bi kayınvalide olmasına rağmen rahatsız olduğum bir konu var. Her akşam bizi yemeğe davet etmesi. Her akşam gitsek yok demez. Ve ben artık aradığında reddetmekten çok yoruldum. Neden diyeceksiniz daha 1.5 yıllım evliyim ve eşimle zaman geçirmek istiyorum. Evimde yemek pişsin istiyorum haliyle. Sürekli ailesinde olduğumuzda birbirimize de alışamıyoruz. 5 yıllık flört sonunda evlendik uzaktık birbirimize benim ailem şimdi uzakta onun ailesi bu şehirde. Ama artık çok yoruldum sürekli gelin denmesinden ve artık bahanem de kalmadı. Sınava hazırlanıyorum. Sürekli gidemem gitmek de istemiyorum açıkçası her gün her gün. Eşim de geçen şey dedi. Ben ramazanda kalabalık sofrada yemek yemeği seviyorum her akşam gitsek olmaz mı dedi. Ben de benim evimde yemek pişmeyecek mi o zaman dedim. Sen benim ailemin olduğu şehirde yaşasaydın her akşam gitmeyi kabul eder miydin peki dedim. Ramazanda ederdim ama diğer günler etmezdim dedi. Sonra neyse onlar da alışacaklar her gün gitmememize dedi. Ona da üzülüyorum. Ne yapmam lazım vicdan azabı da duyuyorum. Diğer bütün kayınlarım ve eşleri her gün oradalar çoluk çocuk.
Küçük bi çocuğum var gitmek de zor oluyor çocuğum durmuyor Eşim normalde her gün gidelim derdinde değil ama gitsem de hayır demez yani. Haftada 1-2 gidiyorum bazen gitmiyorum felan. Kayınvalidem de reddetmelerimden bileler anlıyor olacak ki daha arayıp sormuyor bile. Yemeğe gelme konusunda beni arar çünkü eşim, eşimi arayın o isterse geliriz diyormuş ona da kafayı takıyorum benim üzerime atıyormuş gibi hissediyorum. Sen planımız var felan desen diyorum yok diyor bana bi akıl verin hanımlar. Teşekkürler şimdiden
1,5 senelik evlilikte çocuğunun olmasına neden bu ne hız diyorsunuz ki belki onlar öyle istedi sizene ? Konu burada çocuk değil hatırlatayımBahaneniz hazir aslinda sinava calisiyorsunuz baska bahaneye gerek yok. Bir bucuk senelik evlisiniz cocugunuz var masAllah bu ne hiz. Kayinvalideniz aramamaya baslamis iste problem edilcek birseyde kalmamis bosverin mesafe iyidir.
Yemek yaptıysan yarın yersiniz diyor dolaba koy felan diyorAllayıp pullamaya gerek yok ki. Bahane uydurmaya da gerek yok. Aradığında ben yemek yaptım yemeğim hazır kusura bakma anne de.ya da sizin hiç mi misafiriniz yok? Bu akşam bana misafir gelecek/başka bir yere davetliyiz vs deyin. Sinir oluyorum şu kayınvalidelerin densizliğine. Sınırı eşiniz çizecek. Gitsin konuşsun annesiyle. Ama anladığım kadarıyla gitmek isteyen zaten eşiniz. Siz ilk önce eşinizi gitmemeye ikna edin.
Eşim öyle bişe dese bile benim doldurduğumu düşünürler . Eşim topu kendi üstüne almak istemiyorEşinizle konuşun, o net bir şekilde tamam çok naziksiniz haftada bir gelelim, diğer günler evimde eşimle olmak istiyorum desin. Başka yolu yok çünkü. Birde eşiniz gözünü açsın, sizin üzerinize ata ata kaynana-gelin çatışması mı arıyor anlamadım ben.
Allahım ya. Allah sabır versin size ne diyeyim. Ben olsam şarterim atmıştı on kez.Yemek yaptıysan yarın yersiniz diyor dolaba koy felan diyor
Bende uzerinde durmadim ya da neden cocuk yaptiniz demedim size ne?1,5 senelik evlilikte çocuğunun olmasına neden bu ne hız diyorsunuz ki belki onlar öyle istedi sizene ? Konu burada çocuk değil hatırlatayım
En baştan beri böyleyim 1.5 yıldır ısrarla çağırıyorlarİyi niyet malesef sonunda bu sonuçları getiriyor. Haftada 1 bence görüşmek icin ideal yani. Ramazan dan dolayı tolere edilebilir. Ama sonrasında kendi düzeniniz kendi hayatınız olsun . Kırmadan dökmeden de anlatabilirsiniz. Yemege cagırırsa ben yemek yaptım diyin. Yada bugun şu planımız var diyin onlarda koyacağınız bu mesafeye alışacaklardır. En başta bu mesafeyi koymuş olsaydınız keske ve siz de bi ailesiniz bunu kendinize yük edip üzülmeyin aman eşim üzülecek aman gidelim demek ailenizden ödün vermek demek bence cok fazla detaylı düşünmeyin
Muhatap bile olmuyorum bileler diyor aynen deyip geçiyorum ama eşime üzülüyorumAllahım ya. Allah sabır versin size ne diyeyim. Ben olsam şarterim atmıştı on kez.
Eşine üzülmeyi bırak yoksa hiç olmak istemeyeceğin hallere düşersin, şimdiden mesafeni koy ki cocuk olursa size yapışık yaşamasınlar, yeni evliyken birçok kişi bunları yaşıyor, ben de yaşadım ve çözümü hayır demekte ve mesafeli olmakta buldum, çekinmeyin ve net olun yoksa işiniz çok zor olur , erkeklere kalsa aileleri ile bir arada yaşarlardı ömür boyu, biraz bencil olmak güzeldir, ayrıca eşin seni kalabalığa sokarken vicdan azabı duymazken sen neden kendini paralıyorsun, ilerde anlayacaksın ki değmez şuanda yenisin ve tecrübesizsin, 6 yıllık evliyim az çok herseyin farkındayım artık, mesafe mesafe ve mesafe diyorum asla pişman olmazsın...Kızlar merhaba. Başlığından da anlaşıldığı üzere kayınvalidemden bahsetmek istiyorum. Kayınvalidem standartın üstünde çok çok iyi bi kayınvalide olmasına rağmen rahatsız olduğum bir konu var. Her akşam bizi yemeğe davet etmesi. Her akşam gitsek yok demez. Ve ben artık aradığında reddetmekten çok yoruldum. Neden diyeceksiniz daha 1.5 yıllım evliyim ve eşimle zaman geçirmek istiyorum. Evimde yemek pişsin istiyorum haliyle. Sürekli ailesinde olduğumuzda birbirimize de alışamıyoruz. 5 yıllık flört sonunda evlendik uzaktık birbirimize benim ailem şimdi uzakta onun ailesi bu şehirde. Ama artık çok yoruldum sürekli gelin denmesinden ve artık bahanem de kalmadı. Sınava hazırlanıyorum. Sürekli gidemem gitmek de istemiyorum açıkçası her gün her gün. Eşim de geçen şey dedi. Ben ramazanda kalabalık sofrada yemek yemeği seviyorum her akşam gitsek olmaz mı dedi. Ben de benim evimde yemek pişmeyecek mi o zaman dedim. Sen benim ailemin olduğu şehirde yaşasaydın her akşam gitmeyi kabul eder miydin peki dedim. Ramazanda ederdim ama diğer günler etmezdim dedi. Sonra neyse onlar da alışacaklar her gün gitmememize dedi. Ona da üzülüyorum. Ne yapmam lazım vicdan azabı da duyuyorum. Diğer bütün kayınlarım ve eşleri her gün oradalar çoluk çocuk.
Küçük bi çocuğum var gitmek de zor oluyor çocuğum durmuyor Eşim normalde her gün gidelim derdinde değil ama gitsem de hayır demez yani. Haftada 1-2 gidiyorum bazen gitmiyorum felan. Kayınvalidem de reddetmelerimden bileler anlıyor olacak ki daha arayıp sormuyor bile. Yemeğe gelme konusunda beni arar çünkü eşim, eşimi arayın o isterse geliriz diyormuş ona da kafayı takıyorum benim üzerime atıyormuş gibi hissediyorum. Sen planımız var felan desen diyorum yok diyor bana bi akıl verin hanımlar. Teşekkürler şimdiden
Ay en güzel yazmışsınız. Ben de mesafe olması taraftarıyım ama şöyle. Haftada bir giderim gülerim sohbetimi eder evime gelirim yüz göz olmak istemiyorum kimseyle. Eltilerim kalıyorlar ediyorlar şok oluyorum ne kadar iyi biri olsa da benim yuvam evim ayrı.Bir defa eşini aradığında, seni aratması güzel birşey.
Benim kayınvalidem de her konuda eşimi arardı, eşim beni arar sorar, sonra cevap verirdi öbür tarafa.
Ben buna kızardım, çünkü evin kadını benim, beni arasın bana sorsun ne diye eşimi muhattap ediyor diye.
Bu konuda eşinizin tavrını beğendim.
Diğer yandan, eşin açıkça demiş, Ramazan ayında giderdim diğer zamanlar gitmezdim diye.
Demekki gerçekten eşiniz Ramazan ayında o eski sofraların özlemini yaşıyor.
Hazır kayınvalide kişisi de yemekleri yapıyor madem, siz de elinizden geldiğince katılın.
Ancaaakkk... Diğer zamanlar için oturup kayınvalideniz ile konuşun derim.
Ben olsam derdim direkt, benim de evimin bir düzeni olmalı, benim de evimde bir yemeğim kaynamalı.
Biz bir aileyiz, çocuğumuz da var artık, her daim size gelip yemek yiyemeyiz.
Benim çocuğumun da aile düzenine ihtiyacı var, çekirdek aile düzenine ihtiyacı var diye güzel dille anlatırdım.
Biz ilk evlendiğimiz senelerde haftada bir gün Kayınvalidemlere eltimler ile beraber yemeğe giderdik.
Salı akşamlarıydı sanırım, ilk 2 sene bunu sürdürdük, ama sonrasında bana kal geldi.
Dedim eşime zorunlu gibi hissediyorum kendimi, haftanın herhangi bir günü belki 2 haftada belki 3 haftada evine gitmeye müsait olacağım, illa her hafta gitmek nedir? Benim ve bizim bir hayatımız var, arkadaşlarımız çevremiz var, ben sürekli kendimi senin annenin istekleri doğrultusunda ayarlayamam ve ayrıca zorunlu olunca tadı kaçıyor herşeyin, gidesim varsa da gitmek istemiyorum dedim.
Bu problemi önce aramızda çözdük, sonrasında zaten kayınvalidemlere bir müsait değiliz, 2 müsait değiliz cevabı verince, rutin olmaktan çıktı birşeyler.
Siz de bu yöntemi deneyebilirsiniz.
Haklısınız düşüncenizde.
Birşeyler aralıklı yapıldığında tadında oluyor.
Sık sık görüşmeler gereksiz alınganlıklara, gereksiz sürtüşmelere zemin hazırlayabiliyor zamanla.
Çok teşekkür ederim dikkate alacağımEşine üzülmeyi bırak yoksa hiç olmak istemeyeceğin hallere düşersin, şimdiden mesafeni koy ki cocuk olursa size yapışık yaşamasınlar, yeni evliyken birçok kişi bunları yaşıyor, ben de yaşadım ve çözümü hayır demekte ve mesafeli olmakta buldum, çekinmeyin ve net olun yoksa işiniz çok zor olur , erkeklere kalsalar aileleri ile bir arada yaşarlar ömür boyu, biraz bencil olmak güzeldir, ayrıca eşin seni kalabalığa sokarken vicdan azabı duymazken sen neden kendini parlıyorsun, ilerde anlayacaksın ki değmez şuanda yenisin ve tecrübesizsin, 6 yıllık evliyim az çok herseyin farkındayım artık, mesafe mesafe ve mesafe diyorum asla pişman olmazsın...
Şuan yaşadıklarınız gözümde canlandı. Neticede güzel bi şeye bağlanmış sevindim. Artık aramıyorlar zaten ama gittiğimde ne yapsalar ne ikram etseler şaşırıyorlar. Mesafe iyidir her zaman. Ben de gittiğimde gayet tatlı dilli sohbetli olmaya çalışıyorum ama az gidiyorum . Annelerimizden biliriz illaki bi şeyi çok yapanın kıymeti okmazSeni araması çok güzel. Eşinde sana atıyormuş kendisi hayır dese de zaten senin istemediğini bilicekler oğlunu tanımazmı. İlk evlendiğimde aynısını yapmıştı kaynanam. Çalışıyorum diye güya iyiliğinden her akşam yemek çay. Bi süre sonra fenalık geldi bana. Her gün gittiğim için kıymetimde olmadı. Gitmediğimde benden kötüsü olmadı. Sakın düzeninizi bozmayın. Şuan ne yaparsanız ona alışırlar. Ben çok zorlandım 2 yılımı aldı. Eşimle çok kavga ettim. Evde gözünün önünde tüm buzdolabındaki çürüyenleri çöpe atmıştım. Hepsinin günahı da suçu da sizin evimde yemek yiyemiyorum yeter artık diye. Yapmayın sakın. 1 2 yeter isterseniz 3 gidin 5 gidin ama istemiyorsanız sakın.
Yoo gayet de bu ne hız dediniz. Tekrar diyorum sizene konu çocuk değil bir şey değil karşıdaki insana bunu söylemeye hakkınız yokBende uzerinde durmadim ya da neden cocuk yaptiniz demedim size ne?
Eltim 11 yıldır evli her gün kayınvalidemlerde.. alışmıyorlar ahdjjsjsYeni evli olduğunuz için sürekli çağırıyordur beraber yemek yemek istiyorlar zamanla bu azalır merak etmeyin. Gitmek istemediğinizde kibarca reddedin. Eşinizi de suçlamayın sizi aramalarini söylüyormus daha ne yapsın bizimkiler direkt kocayi arar onla tüm planı yapar bizler genelde geride kalırız seninki tam tersiymis şükret. Benim Kv hiç cagirmaz ama ben isterdim yemeğe cagirmasini her gün çağırsa seve seve giderdim bence bu fırsatı değerlendir
Çocuk konusuna kadar yazdığınızı beğendim ama çocuk konusunda da canım istedi yaptım var mı ötesiBahaneniz hazir aslinda sinava calisiyorsunuz baska bahaneye gerek yok. Bir bucuk senelik evlisiniz cocugunuz var masAllah bu ne hiz. Kayinvalideniz aramamaya baslamis iste problem edilcek birseyde kalmamis bosverin mesafe iyidir.
Queen verdi cevabı diyorumYoo gayet de bu ne hız dediniz. Tekrar diyorum sizene konu çocuk değil bir şey değil karşıdaki insana bunu söylemeye hakkınız yok
Yanlış anlaşılma oldu herhalde kızlar sakiiiinKonu sahibi degilsiniz size ne istedigimi soylerim. Bu ne hiz demisim hakaret mi etmisim sonuna da masAllah eklemisim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?