Kayınvalidem 🤦🏻‍♀️

Beklentiyemi giriyorum hamile olsa bile istediği herşeyi yapıyor diyen kayınvalidem yazmıştım okumadınız sanırım. Ayrıcada hamilelik bir kadının ilgi göreceği en güzel evredir bence.
Verdiğiniz cevaplara
Beklentiyemi giriyorum hamile olsa bile istediği herşeyi yapıyor diyen kayınvalidem yazmıştım okumadınız sanırım. Ayrıcada hamilelik bir kadının ilgi göreceği en güzel evredir bence.
Tamam en güzel evre ama hamileyim diye de beni pohpohlayın diye kimseye diretemeyiz değilmi. Gönül işi bu. Ha insanların faydası olmuyorsa zararı da dokunmasın. Sizin derdiniz bu olsun. Bana niye çorba yapmıyor değil.

işte bu laftan sonra yapmazdım ,

Konuyu anlamak size göre gönlünü kırma kocanın anasıdır yapıver mi oluyor
Evinin direğinin anasına laf söylemeyesin ha..
Gel hırsını buralardan çıkar
Allahaşkına ne kadar yanlış anlamışsınız beni yahu. Şuraya adam akıllı bence ara şunu söyle yada şöyle kıvır denmesini istemiştim akıl verilerek. Eşimin Anasına isteyen istediğini söylesin umrumda değil. Çok yakın zamanda farklı bir konu açmıştım. 1 ay önce ailem trafik kazası geçirdi 2 kız kardeşimide öldüler diye yola çıktık, düşük tehlikesi vs geçirdim. o zamanlarda bile yanımda olmayan kadın kalkıp benden un helvası istedi bende hayır demeyi bilemedim şuan ne yapmalıyım diye akıl danışıyorum ama siz kavga edip konuyu farklı yerlere çekmeye ne meraklı çıktınız. Helal size

Bana da bir kere bile bir isteğin var mı diye sormadı kv. Ne 9 ay boyunca ne doğumdan sonra. Ve ancak o kadar kıymeti var işte. Siz de hak ettiği karşılığı verin lütfen.

Teşekkür ederim peki telefonu yaparım diye kapattıktan sonra bugün nasıl bir şekilde yapmadım yada yapamadım demeliyim onu düşünüyorum.

çok sancım oldu vaala ayakta durup o helvayı yapmadım , aradım ki siz yapın diye , dersin ,

sende onun gibi tlf açıp söyle ,

Teşekkür ederim peki telefonu yaparım diye kapattıktan sonra bugün nasıl bir şekilde yapmadım yada yapamadım demeliyim onu düşünüyorum.
Un kavuracakken yağ kokusu ağır geldi midem kalktı yapamadım hani ben hamileyim ya ondandır diyebilirsin

Hamilelik hastalık değildir.Hamilelere gün aşırı nasılsın iyi misin canın birşey istiyor mu diye sorulması gerekmiyor(bana mi hamile kaldın diyen çıkar)o pohpohlamayi eşinizden bekleyin.Durusunuz olsun yoksa yok hayirsa hayır der bitirirdiniz.Yapamam işim var başkası yapsın deyin.Birde konuyu aciyorsaniz her fikre küfür, hakaret icermedikten sonra tahammül gösterin.

Hamilelik hastalık değil elbette. ama bir kadının ilgi göreceği en güzel dönem. herkesin fikrine tahammülüm var elbette. Yanlış anlayıp yanlış yorumlanmasına karşı elbette bir cevabım olacak. Önerileriniz için Teşekkürler .

Hamilelik özel bir dönem haklısınız
Ama eşiniz ve sizin için özel
Diğer insanlar için hayatın normal akışı
O yüzden kayınvalideden ilgi beklemek gördüğünüz gibi sadece sizi yoruyor

Annenizin ilgisi tabi ki kayınvalidenin ilgisinden farklı olacak
Biri sizi büyüten öz anneniz diğeri eşinizin annesi
Sizin de kayınvalidenizi anneniz gibi düşünüp sakındığınızı düşünmüyorum şahsen
Bence kimse için mümkün değil anneyle kayınvalideye aynı hisler içinde olmak

Un helvasına gelince de
Rahatsız hissediyorum kendimi kusura bakmayın yapamayacağım deyin arayıp kayınvalidenize
Üstünüzden kalkmış olsun

Çok teşekkür ederim. Bende aynı şeyi düşünüyorum arayıp söyleyeceğim

Ya hamile olunca ne oluyo çok pardon? Tamam iki canlısın, tamam bir mucizeye ev sahipliği yapıyosun, tamam nazlanmak, önemsenmeyi istemek hakkın ama bu biraz abartı değil mi? Kayınvalidene canım şunu çekti deseydin ve yapmasaydı bunu eleştirebilirdim ama kadın senden belki senin daha güzel yapacağını düşünerek bir şey istemiş ne var bunda? Hani sarma falan değil. Yağı koy, unu koy kavur şekerli su tamam.

Ben olsam yapmak istemiyorsam, kızgınsam tarifini veriyim kızlar yapsın anne hamile halimle yapamayacağım derdim. Hamilelik hastalık değil derdim hamile kalana kadar, ancak mide bulantısı halsizlik, ağrılar vs... Normal bir süreç değil. Belki kolay geçiriyorsunuzdur bilemem ama yine de kendinizi yormaya gerek yok.
Bu da kibarca bundan sonra benden bir şey istemeyin demek zaten.
Ayrıca canınız bir şey istiyorsa da isteyin kayınvalidenizden.

Valla doğurana kadar bi tek siz ve kendi aileniz önemsiyor hamileliğinizi. Çoğu erkek doğana kadar baba olacağını bile anlamıyor.

Bir de herkes söylemiş zaten, fazla beklenti içindesiniz. Daha yol uzun, kendinizi çok strese sokarsınız bu şekilde. Ben tüp bebekle hamile kalıp, 4 ay kanama yaşadım. Evde süpürge bile tutmazken kayınvalideme gidince bulaşıkları önüme koyup “bunları da yıkayıver annemm” diyordu sevimsiz. El insanı böyle oluyor, acımasızlar.

Siz de muhtemelen işe gittiğiniz, evde işlerinizi hallettiğiniz için bir un helvası yapmanın zor olmadığını düşünmüştür kayınvalideniz. normal şartlarda ilişkiniz nasıldır bilemediğim için sizi kullanmaya mı çalışmış yoksa masum mu kararsız kaldım ama ben zorlanmayacaksam yapardım iki çift laf eder geçerdim. Bana dert olan biraz ona dert olsun diye.

hamilelikte illaki pışlanmak istiyoruz (ilk gebeliğimde bende öyleydim)
benim kv dünyalar iyisi bir kadındır ama ilk hamileliğimde hiç sormadı etmedi mesela aklına gelmedi
onlar öyle hamile nazı yapamadıkları için herkesi öyle düşünüyorlar
sizin de içinize dert olmuş aman pışlamıyor diye
o anneniz değil sonuç olarak bide annenize özellikle canım kısır istiyor demişsiniz

ayrıca;
hamilesiniz hasta değil
bence hastalık sırasında bir ihtiyaç var mı diye sormazsalar ayıp olur
helva da yapılabilir bence sonuçta işe de gidiyoruz evde yemek de yapıyoruz riskli olmayanlar

ama siz yapmayın o helvayı
çok dolusunuz bulun bir bahane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…