• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ve Temizlik

Ceydaerhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
751
0
46
İngiltere
Merhabalar kizlar,
Cok sIkkInim icimi dokmem gerek yoksa patliycam. Sorunum su, hamile kaldiktan sonra esim bana ev islerinde yardimi olsun diye annesini yanimiza getirtti. Tabi gelmeden once kayinvalidem hep diyordu evi temizlerim camasirini yikarim vs. bende dedim iyi ozaman. Neyse geldi nerdeyse 1 ay falan olacak. Ilk geldigi 1 hafta Allahim butun evi temizledi. Koltuklarin yikadi, yastiklarini soktu icindekileri havalandirdi. Yani butun hunerlerini gosterdi. Dedim super, inanamadim. Bi baktim zaman gectikce bu heryeri supuruyor bizim odayi supurmuyor. Buzdolabina bakiyorum kirli, banyoya bakiyorum kirli. Kac gundur camasirlikta camasirlar duruyor hicbirini kaldirmamis. Bekliyorum bakalim nezaman yapicak diye. Bugun artik tak etti yani. Sabah kalktim butun mutfagi banyoyu camasir suyuyla bastan asagi temizledim. Kac saattir temizliyorum yanima gelipte kizim be yapiyorsun bile demedi. Isimi bitirdim gectim oturma odasina. Dedi nerdesin ne yapiyorsun. Dedim temizledim heryeri cok kirlenmis. Niye yaptin dedi bende canim sIkILiyordu dedim. Ya kizlar bana akil verin ne yapmam gerek bundan sonra? Suanda sinirden suratina bile bakmak istemiyorum. Bu hamile halimle beni stresse soktu resmen.

niye yatak odanızı da temizlemesini bekliyorsunuz:26:
bu sitede tüm üyeler yatak odalarına girilmesinden rahatsız olur:34:

kusura bakma da bana bu tamamen şımarıklık gibi geldi.. koca kadın geldiği zaman onca işi yapmış sen ucundan tutmamışsın, şimdi kalkıp laf ediyor diyorsun.. iyi de çamaşırları sen toplasan eline mi yapışır... bu nasıl bir mantık anlamadım..!!!:20: sen onu kaynana değil hizmetçi olarak istiyorsun..!

kusura bakma da bana bu tamamen şımarıklık gibi geldi.. koca kadın geldiği zaman onca işi yapmış sen ucundan tutmamışsın, şimdi kalkıp laf ediyor diyorsun.. iyi de çamaşırları sen toplasan eline mi yapışır... bu nasıl bir mantık anlamadım..!!!:20: sen onu kaynana değil hizmetçi olarak istiyorsun..!

laf ediyor diyorsun değil laf ediyorsun olacak.......

Gebeliğin Riskli İse Bilemem. Ama Normal Bir Gebelik Yaşıyorsan Evini Temizlemende Ne Sakınca Varki? Neden Kayınvaliden'den Bekliyorsun Anlamış Değilim... Benim Kayınvalidem Doğumuma Son 1 Ay Kala Geldi Yemekleri O Yaptı Temizliğimi Kendim Yaptım Hemde 40.Haftama Kadar, Çok Şükür Hiçbişey Olmadı Zaten Ben Otururken Kayınvalidemin Yapmasına Vicdanım El Vermezdi :26:

Ben zaten o gelmeden kendi isimi goruyordum. Kayinvalidem gelmeden once herseyini yaparim merak etme sen dinlen dedi. Bana bisey yaptirmadi geldiginde. Simdi boyle davranmasina aklim ermedi sadece.

Anladığım kadarıyla 9 haftalık hamilesin. Yani bir yardımcı için çok erken değil mi? Tabi hamileliğin kötü geçiyorsa bir şey diyemem. Kaynanan şöyle düşünmüş olabilir; ilk hafta her yeri temizledim, e gelin hanım da daha ağırlaşmadı bir çamaşırı da makineye atabilir herhalde =) Bence sinirlenmekte haksızsın, sana her gün iş yapacak değil ya. Yani yardım için gelmiş yanına ilk hafta yapmış. Her şeyi ondan bekleyip kendini de bebeğini de üzme boşuna. Temizlik bir şekilde halledilir, küçük şeyleri düşünüp kendi huzurunu bozma. Kaynanaya kızıp da bol bol temizlik de yapma, bebişinin sağlığını düşün=) Şimdiden hayırlı doğumlar.

yapmak zorundamı?
geldiğinde detaylı temizlik yapmış işte,yorgundur canı istemiyodur, hanımefendi sizin kayınvalideniz hizmetçiniiz değil.
üstelik eşiniz size evinizin temizliği için annesini getiriceğine temizlikçi tutsaydı.
yardımcı olmak başka bişey mecbur olmak başka. üstelik hamile olunca elden ayaktan düşülmüyo,benim halam doğumuna 5 gün kala halılarını bile kendi yıkadı. siz rahatınıza çok düşkünsünüz sanırım.
ben kayınvalidenizin yerinde olsam gelip onları bile yapmazdım.gördüğü nankörlükte teşekkürünüz olmuş.

bence bu durumda can sıkacak bişey yok ev kirliyse bırak öyle kalsın ne olacak ki. daha 9 haftalık hamilesin. hafif hafif bişeyler yapabilirsin. sonuçta kadın da hizmetçi değil ki o da yorulmuştur. bence görevi olmamasına rağmen gelmiş o kadar temizlik yapmış. ben biri anneme öyle yapsa üzülürdüm.
bu forumda arasan 9 haftalık hamileyken evine gelip de full temizlik yapacak bi kaynanaya sahip gelin bulamazsın diyim yani

valla hayli ilginç bi konu kaynananız temizlik yapmıyo diye mi sinirlenip bakmıyorsunuz. temizlerken oh iyi süper biraz boşlayınca bölee ilginççççççç

kayınvalidenizin eşi veya başka çocuğu yokmu tüm hamilelikte sizdemi kalacak?
eğer iş yapmanız sakıncalı diye geldiyse size yardım etmesi çok güzel birşey ama sizde kalıyor diye illa her işinizi yapmasını beklemeniz de ilginç işleri ortaklaşa paylaşmanız en doğrusu sanırım
şükredinki siz ondan iş bekliyorsunuz ya benim gibi hamileyken kayınvalideniz sizde iş bekleseydi ve yapmıyorsunuz diye size eşinizin yanında bağırıp çağırsaydı

keşke getirtmeseymişsiniz yanınıza.bir kaç gün için belki ama sürekli zor iş..çünkü gerçektende iki tarafta ne kadar iyi olursa olsun aynı evde biraz zor..yanlış anlaşılmalar kaçınılmaz olur..

tehlikeli bir süreç mi geçiriyorsunuz ki?
hamilesiniz diye bütün evin işini o yapacak değil ya, cam silme, halı yıkama falan belki yapar ama bi zahmet evinizi de silip süpürün:S

Ben zaten o gelmeden kendi isimi goruyordum. Kayinvalidem gelmeden once herseyini yaparim merak etme sen dinlen dedi. Bana bisey yaptirmadi geldiginde. Simdi boyle davranmasina aklim ermedi sadece.

herşeyini yaparım dedi diye her zaman sana hizmet edecek değil ya.. zaten büyük temizliği yapmış.. ne yapsaydı yani haftada bir koltuk mu silseydi... bence çok bencilce düşünüyorsunuz.. annenize gelini böyle muamele yapsaydı yerden yere vururdunuz eminim..! benim annem yaşına rağmen hizmetçilik yapıyor diye.. yatak odası mahremdir.. girmemesi düşünceliliktir.. tabi ki öyle yapacak.. ben anlamıyorum bazı kadınlara neden yaranılmıyor. :44:

valla kusura bakma canım ama yazmadan geçemeyeceğim. ilk bebeğimi kalbi durdu kaybettim. şuanda kızım 2 yaşında.ikinci bebeğime hamileyim,düşük tehlikem var , kanamam oldu ilaç kullanıyorum çok şükür sağlığım yerinde ama bir işimi de kimseye yaptırmam. kayınvalidem yanımdaydı.kadıncağız herşeye koşar ama ben elletmem. hasta değilim ki ben.allaha şükür hamileyim ama her işi mi de yaparım yani. ve benim eşim de çoğu zaman yanımda değil, asker olduğundan görevde çoğu zaman.allah güç kuvvet versin yaparım. neden yapmıyorsun kendin? bu kadar kötü hamileliğin .emin ol benim ki kadar kötü değildir.hem de kocam yok hem de 2 yaşında bana muhtaç bir kızım var. hem de tehlikem var.

Back