• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve eltim beni deli ediyorlar haksız mıyım sizce?

Fruma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
281
108
103
Kızlar biz 9 ay önce eltim kayınvalidem ve ben birlik oturuyoduk ev dublex olduğu için o çatı kakında oturuyodu 9 ay önce ayrıldı. Neyse benim eşim yanımda değil askerde 3 ayı kaldı hayırlısıyla. Kayınvalidem çok iyi niyetli temiz kalpli biridir severimde sayarımda her konuda lakin eltim ayrıldığından bu yana nerdeyse hergün evlerine gider beni götürmez ve gelirkende yanında getirir çay koy yemek hazırla vs. Herseyi ben yaparım ve yetmezmiş gibi kayınvalidem eltine akşamda burda kalın oğlumda gelsin beraber yemek yiyelim vs der eğer eltimgil kabul etse yatılıya kaldırır benim hep onlara hizmet etmek ve iyi davranmaı iste o derece yani... ama bende sıkıldım bu durumdan yani yapmak istediğim işlerim kalıyo kaynım geldiği için rahatta edemiyorum .. bunu belli etmemeye çalışıyorum ama dayanamıyorum söylesem bunu kayınvalideme suçlu ben olucam söylemesem 2 türlü... Şurda 3 ay kaldı sabret diyorum kendime ama sabırda bi yere kadar.. off kızlar ne yapmamı önerirsiniz vallahi bunaldım...

Git kendi annende kal 3 ay.
Gitmiyorsan da kvnin evde olmadığı bir gün sargı al eczaneden elini bir güzel sar kv gelince de kaydım düştüm senide telaşlandırmak istemedim arayıp, bileğim incinmiş doktor hareket ettirme dedi de ve yayıl evde.

Kafa yapını bi değiştir önce. Kendini evin mecburi hizmrtçisi gibi görmekten vazgeç. Ve tabiki ayrıl. Evden yani, ayrı bi eve çıkın.

çözüm sizin kendi içinizde ne o öyle arap bedevileri gibi dipdibe rahatsızsan rahatsız oluyorum de

Kafa yapını bi değiştir önce. Kendini evin mecburi hizmrtçisi gibi görmekten vazgeç. Ve tabiki ayrıl. Evden yani, ayrı bi eve çıkın.
Bu ailede böyle bütün gelinler kaynanaya ve eve gelen misafirlere hizmet eder.. bende mecburiyetten işte yapmasam bişey desem tartışma çıkcak tatsızlık olcak o yuzden esim gelene kadar sabretmeye calisiyorum 3 aya kadar gelince ayrilcaz evden..

Bu ailede böyle bütün gelinler kaynanaya ve eve gelen misafirlere hizmet eder.. bende mecburiyetten işte yapmasam bişey desem tartışma çıkcak tatsızlık olcak o yuzden esim gelene kadar sabretmeye calisiyorum 3 aya kadar gelince ayrilcaz evden..

mecbriyetten yapma istediğim için yap.

tartışma çıkacaksa çıksın. korkma sinme.

keşke eşin askerden geldikten sonra evlenseydiniz.

O nasıl adetmiş ya nasıl bi mecburiyet bu? Eltiye de mi hizmet şartmış? Burdan sanki özellikle seni sessiz bulmuşlar gibi görünüyor..

yorgunum de geç odana. zorla mı kaldırrcaklar? tartışsınlar istediğin kadar cevap verme. kimseye hizmet etmek zorunda değilim de. ağzınız mı laf yapmıyor anlamıyorum ki kimsenin dıdısına hizmet edemem valla bu ne saçma şey.

Misafire hizmet bizim kültürümüzdür fakat bu devamlı olunca insan bunalıyor yani hergün gelen insan o evde misafir olmaz, bir de o da bir gelin sonucta. Hizmet edilecekse tam tersi onunda yardımcı olması gerekir, bir de sizin işiniz gücünüz olabilir, kendinize vakit ayıramıyor olabilirsiniz. İnsanların bu misafirlik olayını abarttığını düşünüyorum. Hastalık, ölüm, doğum, bayram veya çok uzun süre görüşmeme gibi sebepler yoksa insanların sürekli evlerine gidip gelmek çok da mantıklı gelmiyor. Çok yakın olanlar da zaten misafir sayılmaz bence kendi işini yapabilir hasta veya bebekli değilse.

Benim de evim dubleks ama yine de canlandiramadim gozumde... toplam kac aile ve kisi yasadiniz ayni evde ve ne kadar surdu bu?

Evet biliyorum hayatin bazi mecburiyetleri olabiliyor. Bu kacinilmaz. Ama bunu yapmayin kendinize. Esinizle bir an once kucuk de olsa kendi evinizde bir hayat kurun.

Orası o rahatsız olduğun kaynının evi yalnız.
İstediği gibi gider gelir kalır da.
Beğenmiyosanız annenizin evinde kalın.
Ya da eşiniz askerliği bitirmeden evlenmeseydiniz.

Elti evi ayırdıysa artık misafir konumundadır , ev kaynın evi değildir artık.

Rahat edememekte haklısın, rahatsizim de geç odana uyu.

bu ne ya.

dün akşam kv kahve içmeye geldi. uyuyor numarası yaptım.

birde eltiye hizmet mi etcem.

girerim odaya kilitlerim kapıyı. işime bakarım.

nabarlarsa yapsınlar.
İşte bende bazen senin gibi yapıyorum ama kayınvalidem rahatsız oluyor
mecbriyetten yapma istediğim için yap.

tartışma çıkacaksa çıksın. korkma sinme.

keşke eşin askerden geldikten sonra evlenseydiniz.[/QUOTE

Keşke ama işte böyle olacağını tahmin edemedim..

Git kendi annende kal 3 ay.
Gitmiyorsan da kvnin evde olmadığı bir gün sargı al eczaneden elini bir güzel sar kv gelince de kaydım düştüm senide telaşlandırmak istemedim arayıp, bileğim incinmiş doktor hareket ettirme dedi de ve yayıl evde.
Şapka çıkardım helal olsun :)

Eee ev ayrılmadan rahat ediyordun da şimdi mi kaynın rahatsız etti

Ev Kv nin evi istediğini çağırır

Arada laf vur sen bu evin düzenini bilirsin misafir sayılmazsın vs diye

git annende kal biraz da

3 aile aynı evde nasıl yaşadınız vallahi bravo. Elti beraber otururken hizmet ettirmiyor muydu?
Yaş 19 yazıyor. Koca askerde. Cümbür cemaat oturtuluyor. Bu ailede böyle diye gelene gidene gelin hizmet ediyor. Yazık.

Back