• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem şizofren olabilir mi ?

hepsı aynı desem?
benım kayınvlıdem de anlattıklarının aynısı :KK70:
ben gorusmuyorum
esıme yalvarıyordum artık annenı babanı ara benden bılırler onlar senın aılen dıye
adam benım zorumla arıyordu :KK70:
ama herkese ben oglunu dolduruyormusum aratmıyormusum gondermıyormusum gıbı anlatıyor ve aynen kendı kafasından kurup ınanıyor

ben buna hastalık degıl kotuluk olarak bakıyorum
kalbı temız olsa bı sorunu varsa konusur buyuk olur basında buyuk gıbı davranır
ama bunların aksıne sorun cıkaran kendısı olunca bebek gıbı davranınca yasından basından utanmayan futursuz dengesız bı kadın goruyorum

eskıden aman ayıp o buyuktur der susar guleryuz gosterırdım bu daha cok tepeme cıkmasına neden oldu
ne zamankı tamamen gorusmeyı kestım kafam kulagım rahat

esın gıtmek ısterse gıder zaten ılla gıt dıye zorlama bosver hıııc duyma gorme kendısını asırı resmı ol :)

vallahi eşimi geçtim el kadar bebeği dolduruyor muşum çocuklarıma geldi sıra :)

Aynen öyle kendi abuk sabuk birşeyden kavga çıkarıyor bağıyor saydırıyor sonra da ben kavga çıkarmış oluyorum. Hep kötü görüyor ve her zaman her şeye olumsuz. Eşimi çocuklarımı ondan soğutmak istiyormuşum.

Biz aynı apartmandayız malesef tamamen yok sayma lüksüm yok. Eşim beni haklı görüyor ama bi çözüm bulmuyor o da.

Merhaba kızlar
Su an çok bunalmış durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum galiba depresyona giricem insanlar böyle böyle deliriyor galiba..

Kayınvalidem le aynı apartmandayız. Evlenirken bunda bir sorun görmedim. Büyüktür ne kötülüğü olabilir ben iyi olursam herkes iyi olur mantıgındaydım. Yapı olarakta sessiz sakin kimseyle bi sorunu olmayan bir insanım. Şimdi düşündüm de kimseyle hiç kavgam olmadı şimdiye dek.

Kayınvalidem için kötü diyemem. Nasıl anlatayım kısaca öküz altında buzağı arar derler oyle. Evlendiğim günden beri -şimdi parçaları oturtunca nişanlıykende öyleymiş anlamamışım- her sözüm de lafım da bakışım da bir Mana arıyor. Kafasında seneryo yazıp ona ölümüne inanıyor ve kafasında kurup kurup kavga çıkarıyor. Ve bunu iftira olsun kötülük olsun diye değil gerçekten öyle olduğunu düşündüğü için yapıyor.

Kendi çok alıngan ama dilinin hiç ayarı yok kırılırmış karşıdaki üzülür mü ş umrunda değil.ve bunun adı açıksözlülük kendince.

O kadar olay var ki anlatacak. Şu an kafam çok dolu. Böyle bir insanla nasıl başedilit ? Şu an konuşmuyoruz. Daha doğrusu kendi konuşmuyor ama herkese beni anlatıyor şöyle yaptı böyle dedi çok fesat oğlumu dolduruyor diye. Halbuki öyle birsey yok. Iki yaşında ki çocugu bile dolduruyormuşum ona karşı. Halbuki zorla gönderiyorum yanlarına babannnen özlemiştir diye ama yok inanmıyor. Ben göndermiyor muşum. Uzun oldu kusura bakmayın. .

Artık şizofren ya da başka bi hastalığı olduğunu düşünüyorum. Ve şunu da ekleyeyim herkesle küs nerdeyse herkes onu kıskanıyor herkes onun kuyusunu kazıyor.

Ben yine en azından konuşmak istiyorum kendi kurmacalari dışı nda elle tutulur bir sorun yok yapım gereği kin Tutamıyorum ama yok sanki babasını öldürmüşüm gibi şu an..
bi tanidik vardi eskifen uzak cevresi hakkinda kotu seyler yspiyorlar derdi bizde tanimadigimiz icin inanirdik.sinra sonra bu iyice yakin cevreye geldi kardesleri annesi onlsr hskkinda inanilmaz kurgulu seyler soyluyor.mesela tv de gordugu toplumsal olaylarda kardeslerini sucluyor. sizofren oldugunu dusunuyoruz paranoid sizofren .sen alinma kv ne. ama uzakda dur .

kendi küstü doğru ama ben küsür konuşmuyorum diye kenara çekilmiyor ki. Sürekli beni anlatıyor. Evlerin duvarları kalın değil çok rahat bir şekilde duyuyorum ben bile diyorum vay be neler yapmışım.. asıl üzüldüğüm şey kayınpederimi çok severdim ama o bile soğuk davranıyor bana. Gerçi doğru soyluyorsun uz kaç sene olmuş hala böyle sadece kendimi sinir ediyorum takmamak en iyisi
bide bu tarz kisiler cik inandirici oluyor cevredeki insanlarin aklini karistiriyor

Merhaba kızlar
Su an çok bunalmış durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum galiba depresyona giricem insanlar böyle böyle deliriyor galiba..

Kayınvalidem le aynı apartmandayız. Evlenirken bunda bir sorun görmedim. Büyüktür ne kötülüğü olabilir ben iyi olursam herkes iyi olur mantıgındaydım. Yapı olarakta sessiz sakin kimseyle bi sorunu olmayan bir insanım. Şimdi düşündüm de kimseyle hiç kavgam olmadı şimdiye dek.

Kayınvalidem için kötü diyemem. Nasıl anlatayım kısaca öküz altında buzağı arar derler oyle. Evlendiğim günden beri -şimdi parçaları oturtunca nişanlıykende öyleymiş anlamamışım- her sözüm de lafım da bakışım da bir Mana arıyor. Kafasında seneryo yazıp ona ölümüne inanıyor ve kafasında kurup kurup kavga çıkarıyor. Ve bunu iftira olsun kötülük olsun diye değil gerçekten öyle olduğunu düşündüğü için yapıyor.

Kendi çok alıngan ama dilinin hiç ayarı yok kırılırmış karşıdaki üzülür mü ş umrunda değil.ve bunun adı açıksözlülük kendince.

O kadar olay var ki anlatacak. Şu an kafam çok dolu. Böyle bir insanla nasıl başedilit ? Şu an konuşmuyoruz. Daha doğrusu kendi konuşmuyor ama herkese beni anlatıyor şöyle yaptı böyle dedi çok fesat oğlumu dolduruyor diye. Halbuki öyle birsey yok. Iki yaşında ki çocugu bile dolduruyormuşum ona karşı. Halbuki zorla gönderiyorum yanlarına babannnen özlemiştir diye ama yok inanmıyor. Ben göndermiyor muşum. Uzun oldu kusura bakmayın. .

Artık şizofren ya da başka bi hastalığı olduğunu düşünüyorum. Ve şunu da ekleyeyim herkesle küs nerdeyse herkes onu kıskanıyor herkes onun kuyusunu kazıyor.

Ben yine en azından konuşmak istiyorum kendi kurmacalari dışı nda elle tutulur bir sorun yok yapım gereği kin Tutamıyorum ama yok sanki babasını öldürmüşüm gibi şu an..
şizofrenlik başka birşey.Burdan da teşhis koyamayız tabiki.Huy onun ki.Bir de senn taviz vermen.
Sessiz kalma.Kavga et demiyorum ama tavır koy
YAHU TAVIR KOYUN İNSANLARA TAVIR KOYUN.

Benimkine benziyor. :) arada bi konu açıldığında sen böyle demiştin sen şöyle demiştin. Bunlar da hep eşimin yanında konuştuğumuz şeyler. Her şeyi öyle yanlış anlıyor ki, içine atıp atıp şişiyor. Sonra konusu açıldı mı patlıyor. Şakasına söylediğim her şeyi ciddiye alıyor. Birileri birinin Hakkı'nda konuşuyor mesela, kendisinden bahsediliyor sanıyor. Biri birşeye gülüyor, kendisine gülündüğünü sanıyor. Bu yüzünü gördükten sonra şaka yapmayı falan bıraktım. Ne desem ciddiye alıyor. Psikolojik sorunları da vardı bi dönem. Muhtemelen seninkinde de var. Ya tedavi deneyin, ya böyle yaşamaya alış. Hasta olsa bile kendi karakteri üzerine biniyor bu hastalık. Yani iyileşse bile tamamen normal bi insana dönmeyecek. Şuanki halinin bastırılmış hali gibi olacak. Dediğim gibi, normal bir insan gibi tepki verme, sıkıntıları olduğunu düşünerek yaklaş. Normalmiş gibi konuşursan iletişim daha zorlaşır. Kızma yani boşu boşuna.

evet aynı aynı. Mesela ben kendi arabalara filan hiç anlatmam kV ile ilgili birşey. Iyidir der geçerim. Ama bize geldiklerinde akrabalarım hep kayınvalideme laf soktuklarını düşünür. Çünkü ben kayınvalidemi kötülüyormuşum.onlarda laf sokuyor Muş. Hâlbuki alakası yok onlar kendi aralarında muhabbet ediyorlar ve senede bir defa ancak geliyorlar. Ve bunun için akşam eşim geldiğinde şöyle dediler böyle dediler diye kavga çıkarıyor.

Ya da mesela bekar kaynım var. Haftasonu arkadaşlarıyla gezer dışarda yemek yer eve gelir. Baktım bikeresinde mutfakta tabak hazırlıyor; oo siz evde de yemek mi yerdiniz arkadaşlarınla gitmediniz mi biyere gibi birşey söylemiştim sakasına. Akşam yine kavga çıktı ben çocugun evde yediği yemeği çok görüyormuşum evde yemek yemesini istemiyormuşum.

Zaten şu an konuşmuyoruz artık nasıl davransamda önemi yok:) uzak olsak arada hafta sonları filan görüşsek böyle olmazdı ama ipler koptu artık.

Haklısınız. Öyle bir duruma geldim ki en son ben öyle demedim diye sinir krizi grçirdim. Depresyona girdim sanki hiç bir sey yapasım gelmedi. ÇÇocuklarımla bile ilginwcek güç bulamadım kendimde. Yirmi yıl yaşlandırdı beni.

Zararin neresinden dönülse kardir. simdiden sonra kendinize yönelin. Bakin ben de kayinvalidemi cok kafaya takmaktan hastalandim. Fazla iyi niyetli olmanin da bedeli oluyor malesef.
Bir bakmisiz biz depresyona girmisiz.
Simdi ben de toparlanma sürecindeyim. Cocuklarima ve kendime bunu yapamam. Kim olursa olsun bana bunu yapmaya hakki yok. Benim fazla iyi niyetim yüzünden bu hale geldiysem bir sorun var demektir.
siz de bakis acinizi degistirin ve mutlulugunuza odaklanin.
Bazi insanlar mutsuz olmayi kendi secerler.
Sükürsüzdürler sadece kötü seyleri görürler.
Onlarin bu tercihi yüzünden bizim gibi saflar da yipranip. Saflar diyorum kusura bakmayin ben de kendimi saf buluyorum ama iyi niyetinde bir siniri olmali.
Hak edene verilmeli.

Ben şizofreni çok gördüm, böyle çirkef olmuyorlar, zararları en çok kendilerine.

Kandırma kendini kadın alenen fesat, çirkef ve bunlara inandığı yok, amacı inanmış gibi yapıp seni kötülemek. Neden sadece sana karşı hiç düşündün mü? Şizofren olsa eşine, kocasına, diğer çocuklarına, akrabasına komşusuna da yapar. Her daim paranoyak davranır. Bir de gerçekten inanıyor, düşünüp kurguluyor, fesatlık yok diyorsun, iyi niyetli birisin anlaşılan. Düşmanını doğru tanı, teşhisi doğru koy canım. :KK14:

sorun şu ki sadecw bana karşı değil. Her dönem kendine bir düşman belirliyor şu an bu düşman benim. Kocasının ailesinden kimseye görüşmüyor kendi anne babasına beddua ettiğini duydum kardeşleriyle arası iyi değil cocuklarıyla arası iyi değil hepsine herşeye kızgın.

Ne çektiysem iyi niyetimden çektim haklısınız o konuda :)

şizofrenlik başka birşey.Burdan da teşhis koyamayız tabiki.Huy onun ki.Bir de senn taviz vermen.
Sessiz kalma.Kavga et demiyorum ama tavır koy
YAHU TAVIR KOYUN İNSANLARA TAVIR KOYUN.

Haklısınız. Ama büyüktür kötü niyeti yok saygısız lık yapmayayım diye düşündüm hep. Baştan mesafe koyup net bi tavır koysaydım şu an bu şekilde olmazdı. Bu kadar yüzgöz olmazdı benimle.

Haklısınız. Ama büyüktür kötü niyeti yok saygısız lık yapmayayım diye düşündüm hep. Baştan mesafe koyup net bi tavır koysaydım şu an bu şekilde olmazdı. Bu kadar yüzgöz olmazdı benimle.
Mesele niyetinin ne olduğu değil,mesele senin mutsuz olman,huzursuz olman.Kavga etmen gerekmiyor.Rahatsızlığını net belirt tavrını koy.

bide bu tarz kisiler cik inandirici oluyor cevredeki insanlarin aklini karistiriyor

o kadar inandırıcı ki ben bile inanacagım artık. Hep akrabalarını anlatırdı şöyle yaptı lar böyle kötüler diye. Bi tanıdım hepsi melek gibi

En korkunç şey;

Anlatmak istediğinizi anlatamamamız.

Mevlana'nın sözü; ne kadar anlatırsan anlat, karşındakinin anladığı kadarsın.

Ne kadar doğru.
O konuşmuyorsa yapacak bir şey yok. Şimdi gidip konuşsanız "derdin ne? Ne istiyorsun?" diye,yine kendini haklı görece vs vs vs.

Ohoo. Gerek yok.

Bir de bu tip insanları kimse sevmez.

Ama konuşmaya devam ederler. Acaba neden?

taşının oradan komple uzaklaşın görüşmeyin.

evet aynı aynı. Mesela ben kendi arabalara filan hiç anlatmam kV ile ilgili birşey. Iyidir der geçerim. Ama bize geldiklerinde akrabalarım hep kayınvalideme laf soktuklarını düşünür. Çünkü ben kayınvalidemi kötülüyormuşum.onlarda laf sokuyor Muş. Hâlbuki alakası yok onlar kendi aralarında muhabbet ediyorlar ve senede bir defa ancak geliyorlar. Ve bunun için akşam eşim geldiğinde şöyle dediler böyle dediler diye kavga çıkarıyor.

Ya da mesela bekar kaynım var. Haftasonu arkadaşlarıyla gezer dışarda yemek yer eve gelir. Baktım bikeresinde mutfakta tabak hazırlıyor; oo siz evde de yemek mi yerdiniz arkadaşlarınla gitmediniz mi biyere gibi birşey söylemiştim sakasına. Akşam yine kavga çıktı ben çocugun evde yediği yemeği çok görüyormuşum evde yemek yemesini istemiyormuşum.

Zaten şu an konuşmuyoruz artık nasıl davransamda önemi yok:) uzak olsak arada hafta sonları filan görüşsek böyle olmazdı ama ipler koptu artık.
yazdınız mı bilmiyorum da kocanız ne diyor asıl bu işe.

ay canım benimkide öyle oğluşunu kıskanıyor benle hiç muhatap olmuyor bende onunla olmuyorum ben yokmuşum gibi davranıyor bende aynen öyle yapıyorum bakalım nereye kadar gidecek böyle kocamla aram bozulmasın diye de susuyorum yoksa çok pis kavga edesim var

Bu saydiginiz seylere gore kaynanalarin hepsi sizofren :KK70:

Yok vallahi ben benimki gibisini görmedim:) yani ne bileyim en fazla oğlunu kıskanıp geşinlerden iş bekliyor tanıdığım kayınvalideler:) ya da bebeğine karışıyor bu başka:)

yazdınız mı bilmiyorum da kocanız ne diyor asıl bu işe.

Başta o da annesine inanıyor du. Bana diyordu hareketlerine dikkat et.evlilik sabır işi. Sonra sonra şahit oldukça kafaya dank etti. Annesine beni savunuyor artık ama şimdide ben oğlunu dolduruyorum oldu. Anne gözümle gördüm öyle bir sey demedi dese ben delimiyim diyor. Görüşme diyor şimdi annem ne yapabilirim ki diyor.

Back