Kayınvalidem ne yapmaya çalışıyor

as25

papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
799
10
68
Kütahya
slm arkadaşlar kayınvalidem ne olsa benden biliyo benim oğlum birşey yapmaz etmez sen yapıyosundur diyo ben eşimle tartışıyorum üst katımızda oturuyorlar hemen diğer gün oğlumu hasta edeceksin ben onu ne zorluklarla büyüttüm diyo sen birşey yapmışsındır da o bağırmıştır diyo sürekli gelip oğlunun yanın da diyor ki kadınlar yine kendi kendine sorunlarını yenerde erkekler içine atar oğlumla bir daha tartışırsan aran bozulursa benim de seninle aram bozulur diyo biz bebeğimizi bir senedir kaybettik ben o zaman nasıl ağlıyorum gelmiş o an bana diyor ki ağlama oğlum bir de sana üzülecek şeker hastalığına yakalanacak hiç beni düşünmüyo herşey de oğlunu düşünüyo sizinkiler de öyle mi bir de ben kayınvalideme o kadar iş yaparım benim yaptıklarım göze gelmez evli kızı gelsin bi bulaşık yıkasın hemen bütün işi kızım yaptı der akşam babamın eşimin yanında birlikte olunca anlatır eşime diyorum bir daha ona iş yapmayacağım yaranamıyorum diyorum o da annesini tutuyo sonra da laf arasında annesine şaka yollu söylüyo kayınvalidem de hemen bana ters ters bakıyo onu mu kötüledim diye bunların elinde kaldım ya

valla çok zor işin resmen dış kapının mandalı gibi olmuşsun. kaynanan varya tam sopalık. sen insan evladı değilmisin yaaa çocuğunu kaybetmişsin ağlama oğlum üzülür diyor onu böyle iki çekip bir yırtamadınmı orda arkadaşım. desene merak etme ben kocamı senden daha iyi düşünürüm diye senin düşünmene gerek yok artık de. allahım sinirlerim zıpladı resmen. bu kaynanalar gelinlere insan muamelesi yapmazlar sonrada onları kendi annemiz gibi görmemizi isterler. oldu canım

bazı anneler gerçekten böyle eşlerinden sevgi ilgi bulamayınca çocuklarına yöneliyorlar buda genelde erkek evlat oluyor. daha yetiştirme döneminde çocukken yani eş bulunurda ana bulunmaz diyerek eğitiyorlar doğal olarak çocukta bu bilinçle büyüyor anne kutsal varlık ona lafta söylenmez suratta asılmaz. allah yardımcın olsun kardeşim işin zor ama sessiz kalma ben yapı gereği çok sessiz biriyim ve resmen eziliyorum ama sen ezdirme kendini şaka yollu ver cevapları o eşinin yanında bütün işi kızım yaptı diyorsa aşk olsun anne benim yaptıklarım göze gelmiyor mu falan de ama asla saygısızlık yapma o zaman sen hatalı olursun. allah yardımcın olsun

bütün hata sende başlıyor o kadar taviz verirsen başına bunlar gelir elbette...
benim tabirimce; erkekler annelerini her ne olursa olsun (ister haklı,ister haksız ol) laf söyletmeme ya da ne bilim
ört pas etme iç güdüsü ile yetişmişler.. o yüzden toz kondurmuyorlar.halbuki haklıyı haksızı bilseler...
birde evlendikten sonra anneleri kıymete biniyor hayatımda o kadar çok örnek aileler var ki...
sana tavsiyem;eşinin seni anlamasını bekleme arkadaşım
sen kayınvalidenle cöz sorununu onunla konuş bunu bunu istemiyorum de yani..
insanız hepimizin istekleri,doğruları var sonuçta
bu arada bebeğini karnındamı yoksa dogduktan sonramı kaybettin..

Canım sen eşinle hiç kötü olma, ona da fazla şey anlatma. K. validene yine hoş davran, ettiği lafları fazla dikkate alıp kendini üzme, en fazla diğer arkadaşların dediği gibi şaka yollu söyle söyleyeceğini.

Devamlı eşine şikayette bulunursan kaybeden sen olursun. Şu anda sana hak vermediğini söylese de annesine yine şaka yollu bahsediyormuş bak eşin. Sen de onu örnek al, söyleyeceğini şaka yollu söyle, kavga gürültü çıkmasın. Neticede eşinin de annesi, o ikiniz idare etmeye çalışmaktan bunalabilir ve korkarım ki gözden çıkaracağı sen olabilirsin, ya da durmadan kavga eder bir hale gelebilirsiniz.

K. validende sana karşı bir antipati oluşmuş, kendini ezdirme ama, hep terbiye dairesinde kal. K. validenin seni kendi çocuklarını sevdiği kadar sevmesini, kollamasını hiç bekleme. Sen de onu annen kadar sevemezsin herhalde.

kayınvalidem gerçekten çok dikbaşlı hiç kendimi ezdirmiyorum şaka yollu söylüyorum zaten ama o her defasında kendi bildiğini okuyor anne diyorum ben de annemin biricik evladıyım annem de benim üzülmemi istemez ama ben anneme anlatmıyorum diyorum ben yalan mı söylüyorum diyorum sonra küsüyo eşim de bizi küs görünce annemle pek aran yok herhalde diyo ben de bu sefer olayları haklıyım diye anlatıyorum bu yüzden. ya korkuyorum böyle beni oğlunun yanında istemiyo gibi davranıyo bu sefer eşimde çok anneci olduğu için beni istemeyecek yuvamız yıkılacak diye çok korkuyorum bu arada bebeğimi bir yaşın da kaybettim bir gece baktım ölmüş ayrıca kayınvalidem kızlım yaptı diye
anlatınca anne diyorum o sadece bulaşık yıkadı bütün işleri ben yaptım diyorum hıı öyle mi ne bileyim işte diyo geçiştiriyo gerçekten kayınvalidem eşinden çok ilgi görmüyo eşinin peşinde koşturuyo benim de öyle olmamı istiyo ama ben onun gibi eşime davrandıkça eşim tepeme çıkıyo yapmayınca da annem gibi ol diyo ben de o zaman onun gibi birisiyle evlenseydin diyorum sonra birşey olunca da kayınvalidem ve eşim biz bilseydik seninle evlenmesini istemezdik diye üstüme geliyorlar ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım ilgi göstersem bi dert göstermesem ayrı dert anlayacağınız

Benim bi akrabam var o da seninkine benzer bi kayınvalideye sahip. Kız o kadar sessiz sakin ve iyi ki, ama kadın tam bi cadaloz. Bi süpürgesi eksik. Alıcan eline sopayı, yer misin yemez misin.

Şaka bi yana Allah sabır versin arkadaşım. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu. Üstünüzde oturması da kötü olmuş. Belki daha uzak bi yere taşınsanız problem kalmazdı. Bahsettiğim akrabam en son çalışmaya başlamıştı, çocuğu da kayınvalidesine bırakıyordu. Akşam gelip alıyor, hemen eve gidip yemek temizlik vs yapıyor. Böylece onunla daha az muhattab olmaya başladı. Eşin de anlayışsızca davranıyor sanırım aranızdaki bu sürtüşme konusunda. Erkekler böyle ince şeyleri hesap edip, yerini almakta zorluk çekiyor zaten. Ya hiç karışmıyor ya da pot üstüne pot kırıyorlar. Bence elinden geldiğince kayınvalidenden uzakta olmaya çalış. Evlendiniz diye içli dışlı olmak zorunda değilsiniz. Bırak seni kötü bilsin. Sen elinden geleni yapmışsın. Yardım isterse yine terslemezsin belki ama böyle durumlarda en iyi şey araya mesafe koymak. Allah gönlüne göre versin, umarım geçer bu sıkıntıların.

amin sağolun yalnız ev eşimin üstüne hayatta öyle ayrı bir yerde kayınvalidem de oğluna da bana da kızar eşimde çok anneci ayrı bir yere kesinlikle gitmez annesi ne derse o olur keşke öyle bir şansımız olsaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…