Kayınvalidem ile ilk tanışmam berbat geçti

26yasindayim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
303
26
0
39
Ankara
dört aylık bir ilişkimiz var ama erkek arkadaşım ilişkimizi ciddeyete doğru götürmeye başladı. bugün beni ailesiyle tanıştırdı ama ailesine açıkcası pek ısınamadım çünkü beni annesi ve kız kardeşi pek sıcak karşılamadı ben öyle hissettim. hislerimde de pek yanılmam. sanki erkek arkadaşım annesini zorla ikna etmiş gibi geldi. gerçi ortada daha evlilik gibi bir durum yok ama şimdiden ben seninle ciddi düşünüyorum falan diyor sen ne düşünüyorsun falan dedi ama ben geçiştirdim pek bişey söylemedim. aslında erkek arkadaşımı seviyorum ama daha erken olduğunu düşünüyorum. bu durum canımı sıktı ev arkadaşıma anlattığımda oda şaşırdı. mesela tanışmaya gittiğimde evlerinde dev gibi bir kütüphane vardı kitap okumayı bende çok severim genelde ayda bir kitap okurum herneyse ben çok güzel kitaplarınız var dedim. birkaç kitap dikkatimi çekti bu kitapları duymuştum ama okudam falan dedim müstakbel kayınvalidem canım sana o kitaplar ağır gelir demez mi bende allaha şükür bu tarz kitapları okuyacak kapasiteye sahibim dedim çok şaşırdı ama haketti neyse erkek arkadaşımda baya bozuldu yemekten sonra eve bırakırken niye böyle yaptın dedi kimse benimle alay edemez dedim sen bilirsin bugünden sonra nasıl olmasını istiyorsan öyle olsun dedim hiçbirşey demedi. bu olaydan sonra şunu anladım beni oğluna layık görmüyor ben iki yıllık okudum laborantım hastanede çalışıyorum devlet memuruyum ama erkek arkadaşım askeriyede pilot sanırım bundan dolayı istemiyor aramızdaki farktan dolayı başka ne olabilir ki daha ilk kez tanışıyoruz.

insanları eğitimine,görünüşüne, ailesine vs gibi ön yargılarla değerlendiren insanlara çok sinir olurum,bence müstakbel kayınvalidenizde çok masum bişey söylememiş,sizinle tanışıp sohbet etme imkanı bulmuşmuydu acaba? yada nelerden hoşlandığınızı nasıl kitaplar okuduğunuzu biliyormuydu bu tepkiyi verdi ben olsam bende alınırdım ama sizin gibi cevap verebilirmiydim bilmiyorum:) sanırım kendi kendime kızmakla yetinirdim:) haa haketmemişmi ? etmiş, hemde fazlasıyla :))

dört aylık bir ilişkimiz var ama erkek arkadaşım ilişkimizi ciddeyete doğru götürmeye başladı. bugün beni ailesiyle tanıştırdı ama ailesine açıkcası pek ısınamadım çünkü beni annesi ve kız kardeşi pek sıcak karşılamadı ben öyle hissettim. hislerimde de pek yanılmam. sanki erkek arkadaşım annesini zorla ikna etmiş gibi geldi. gerçi ortada daha evlilik gibi bir durum yok ama şimdiden ben seninle ciddi düşünüyorum falan diyor sen ne düşünüyorsun falan dedi ama ben geçiştirdim pek bişey söylemedim. aslında erkek arkadaşımı seviyorum ama daha erken olduğunu düşünüyorum. bu durum canımı sıktı ev arkadaşıma anlattığımda oda şaşırdı. mesela tanışmaya gittiğimde evlerinde dev gibi bir kütüphane vardı kitap okumayı bende çok severim genelde ayda bir kitap okurum herneyse ben çok güzel kitaplarınız var dedim. birkaç kitap dikkatimi çekti bu kitapları duymuştum ama okudam falan dedim müstakbel kayınvalidem canım sana o kitaplar ağır gelir demez mi bende allaha şükür bu tarz kitapları okuyacak kapasiteye sahibim dedim çok şaşırdı ama haketti neyse erkek arkadaşımda baya bozuldu yemekten sonra eve bırakırken niye böyle yaptın dedi kimse benimle alay edemez dedim sen bilirsin bugünden sonra nasıl olmasını istiyorsan öyle olsun dedim hiçbirşey demedi. bu olaydan sonra şunu anladım beni oğluna layık görmüyor ben iki yıllık okudum laborantım hastanede çalışıyorum devlet memuruyum ama erkek arkadaşım askeriyede pilot sanırım bundan dolayı istemiyor aramızdaki farktan dolayı başka ne olabilir ki daha ilk kez tanışıyoruz.

ayy çok iyi demişsin aferin kız. Böyleleri de sanırlar ki kendi oğullarından başka kimse yok dünyada. şimdiden tavrını koyman güzel bence

nası bir kadın merak ettim doğrusu
kendisi onları okumuştamı sana ağır geliceni biliyor
keşke cevap vermeseydin daha en baştan soğuk rüzgarlar esmiş
neyse inş düşündüğün gibi bi insan çıkmaz
belkide ilk tanıştığın için öyle gelmiştir

ayrıca kadında kariyerden daha önemli ar,namus,karakter ve saygıdır. en azından evde oturmuyosun bi mesleğin var. ayy çok sinirlendim gece gece bana ne oluyosa..

iyi demişsin valla tebrik ederim.saçmalamış kadın ağır gelmezmiymiş nerden biliyonki :37:

ayıp etmiş kaynana adayı evine misafir gelmiş hem de oğlunun kız arkadaşı boyundan büyük laf etmiş erkek arkadaşınız daha önce yaptığınız işten bahsetmedimi ailesine ozaman ewine niye kabul etmiş laf sokmak için mi

benim kocamda subay canım ..........bilirim asker anneleri genelde kimseyi oğluna layık görmüyor istersen alim ol :) kendimden ve çevremdeki esker eşlerinden biliyorum ........takma hiçççççççç

sen gene de önyargıyla yaklaşma.. o da seni tanımaya çalişiyodur şuan.. Ben de müstahBel kayınvalidemle ilk taniştiğimda ısınamamiştim çook soğuk gelmişti uzak davranmişti Böyle Bir iki tane söz söylemişti Bozulmuştum aynı senin giBi.. ama şimdi elleriyle Besliyor Beni, her zaman koruyup kolluyor herkese gelinim diye tanıtıyor.. zamanla oturur Bazı şeyler önyargılı davranma derim..

bence de hemen ön yargılı olmayın
tamam yanlış bi hareket yapmış ilk izlenim de
ama siz yine de kötü düşünmeyin
nasıl başlarsa öyle gider çünkü...
ayrıca sizin işiniz devlet memurluğu insanlar devlete kapak atmak için çıldırıyorlar
hiç bir küçümsenecek yanınız yok çok şükür :)

verdiğin cevaptan dolayı seni tebrik ediyorum arkadaşım.. en azından bundan sonraki görüşmelerinizde kelimelerini seçecektir. ayrıca "çok da meraklı değilim" oğluna tavrını vermen iyi olmuş.

"o kitaplar sana ağır gelir" lafında hakaret amacı yoktu belki de....
neden öyle düşündünüz? diye sorsaydın??
hemen fevri çıkışlar yapmasaydın.
belki farklı bir cevap alacaktın.

dün gece erkek arkadaşım ayrılalım mesajından sonra konuşalım diye bana geldi. ilk söylediği şey hayatında başka biri mi var. o an başımdan aşağa kaynar sular döküldü bu sözü çok ağrıma gitti o an sinirle ittim bunu defol git seninle konuşacak bişeyim kalmadı dedim benim için bir hiçsin dedim. anlayacağınız ikimizde ağır konuştuk. ellerimi tuttu öyle demek istemedim falan dedi. sonra bir şeyler anlattı annem öyle demek istemedi falan filan ama ben hiç onu dinlemedim söylediği sözü bir türlü kafamdan çıkaramadım. bayramda gideriz elini öpersin unutulur dedi. kafam yerimde değildi ben bayramda burda yokum dedim. annen benden özür dilemeli ileri gittiğimin farkındayım ama dedim ya o an kafam yerinde değildi. saçmalama dedi karşılıklı özür dileyelim olsun bitsin dedim bir sürü şeyler anlattı yaşlıda bizden büyükte falan filan.
annen niye beni istemiyor dedim. yok öyle bişey dedi. inanmadığımı fark etti ama bişey demedi.

çok iyi demişsin... ben olsam aklıma gelmezdi ama şöyle derdim "siz hepsini okudunuz galiba???" :PPP

ya bi de seninkinin de egosu patlama yapmış biliyonmu, neden diceksin. ayrılalım demişsin, adam sanıyoki kendisi kusursuz, hiç yanlış giden bişi yok, demek ki bu kız ayrılmak istiyosa kesin başkası vardır :))) yoksa başka hiçbir sebebi olamaz ayrılmak istemenin :)) sağlam kızsın sakın çizginden kayma bacım helal :) böylesine senin gibi dobra kız lazım, sakın ezilip büzülme. sen de özür falan dileme derim, kadın senden 20 yıl fazla yaşadı diye ilk kez gördüğü sana ağzına geleni söyleme hakkına sahip değil. sen de onun oğlu gibi bir annenin kuzususun.

Bence çok tezcanlı davranmışsınız. Daha sakin bir şekilde ama bir o kadar da dediği lafın altında kalmayacağınızı belli eden bir cevap vermeliydiniz. Ya da yukardaki arkadaşın dediği gibi 'neden öyle düşündünüz' diye sorabilirdiniz ki bu çok daha akıllıca olurdu.

dün gece erkek arkadaşım ayrılalım mesajından sonra konuşalım diye bana geldi. ilk söylediği şey hayatında başka biri mi var. o an başımdan aşağa kaynar sular döküldü bu sözü çok ağrıma gitti o an sinirle ittim bunu defol git seninle konuşacak bişeyim kalmadı dedim benim için bir hiçsin dedim. anlayacağınız ikimizde ağır konuştuk. ellerimi tuttu öyle demek istemedim falan dedi. sonra bir şeyler anlattı annem öyle demek istemedi falan filan ama ben hiç onu dinlemedim söylediği sözü bir türlü kafamdan çıkaramadım. bayramda gideriz elini öpersin unutulur dedi. kafam yerimde değildi ben bayramda burda yokum dedim. annen benden özür dilemeli ileri gittiğimin farkındayım ama dedim ya o an kafam yerinde değildi. saçmalama dedi karşılıklı özür dileyelim olsun bitsin dedim bir sürü şeyler anlattı yaşlıda bizden büyükte falan filan.
annen niye beni istemiyor dedim. yok öyle bişey dedi. inanmadığımı fark etti ama bişey demedi.

Erkekler onlardan ayrılmak istediğimizde bunu sorarlar ilk olarak. Daha önce ben de yaşadım. Akla ilk o soryu getirmeleri normal bence. Tepkileriniz çok aşırı geldi bana. Böyle yaparak hiçbir şey elde edemezsiniz. Ama sanırım her şeyden önemlisi siz bu insanı onun sizi sevdiği kadar sevmiyorsunuz. :19:

Erkekler onlardan ayrılmak istediğimizde bunu sorarlar ilk olarak. Daha önce ben de yaşadım. Akla ilk o soryu getirmeleri normal bence. Tepkileriniz çok aşırı geldi bana. Böyle yaparak hiçbir şey elde edemezsiniz. Ama sanırım her şeyden önemlisi siz bu insanı onun sizi sevdiği kadar sevmiyorsunuz. :19:

evet canım gerçekten onu deli gibi seviyorum ama şu yaptıklarıma bakınca sevmediğim anlaşılıyor. sadece erkeklere güvenemiyorum üstelik ilk erkek arkadaşım olmasına rağmen.

:(( emin ol erkek arkadaşın hiiiç anlama vrememiştir tavırlarına...daha önce de yazmıştım biraz abartmışsın canım...rahatsızlığını bu şekilde dile getirmen bence yanlış...kendimi ezdirmeyeceğim diye "huysuz" ve ukala görünmek bilmem ne kadar doğru...ve sana bir abla tavsiyesi ilk izlenimin "sakin, ılımlı, uyumlu" olması her zaman ie yarar...bence biraz durup anlamalıya çalışmalıydın gerçekten seni aşağılamak için mi söyledi yoksa gerçekten anlamayacığını düşündüğün için mi?? bilsen bile önce düşün sonra ne yapacaksan yap....ve lütfen kendini kimseden aşağı görme...karşındaki aile ne olursa olsun senin dünyada çok özel bir yerin var...meslek kariyer para vsvs hepsi fasa fiso...insan düşünceleriyle vardır ve olgunluk bir insanın edinebileceği en güzel kariyerdir....

erkek arkadşınını hayatında bi başkasının olduğunu düşünmesi çok normal çünkü bu ayrılık sebebi olabilecek ciddi bir durum değil...ve bu gibi durumlarda erkeklarin aklına gelen ilk şey bir başkasının varlığıdır....daha fazla hırçınlaşmak yerine rahatsızlığını dile getir...geçekten alındığını çünkü çok daha başka beklentilerle, keyifle, heyecanla gittiğini anlat...ve gelecek için de "aman olmaz böyle" diye karar verme...tek bir olayla olmaz yaşa değerlendir sorun varsa başa çıkabilirmisin ölç biç tart...kendini olgunluğunla kanıtla sen kendinden emin ol kim ne düşünürse düşünsün...sen sadece kendi hayatına kendi mutluluğuna bak....

ve yine söylüyorum "tabiii ben laborantım o pilot" gibi garip bir düşünceyi önce SEN kendi kafandan at....bak senin aklına gelen ilk şey bu olmuş "beni oğullarına yakıştırmıyorlar" belki sen de öyle hissediyorsun...erkek arkadaşının senden üstün olduğunu....işi ne olursa olsun insan insandan aklıyla üstündür, davranışlarıyla düşünceleriıyle aklıyla üstündür....

herşey gönlünce istediğin gibi ve senin için en iyi şekilde olsun.....ama önce sakinleş ve dışarıdan bakmaya çalışarak yeniden SAKİNCE düşün....:71:

Son düzenleme:
Back