Arkadaşlar ben 23 Şubat'ta nişanlandım. Nişanlanmadan önce nişanlımın annesiyle tanışmadık, ailemle tanışmaya geldiklerinde benimle de tanıştılar. Huylarını, suylarını yeni yeni öğreniyorum anlayacağınız. Nişan kararı aldıktan sonra kendi kendime hayaller kuruyodum, kayınvalidemle şunları yaparım bunları yaparım, falan fistan diye. Kuzenimin kayınvalidesi şekerden tatlı bir kadın hep ona imrenirdim acaba böyle olur mu, inşallah böyle olur falan diye. Çoğu kişinin kayınvalidesiyle ilişkisini inceledim, bi arkadaşım Almanya'da daha ortada söz nişan yok ama kayınvalidesi iki güne bir Almanya'yı arıyor kızın halini hatrını sormaya, kızı kendi kızları gibi benimsediler arkadaşımda onları ailesi gibi... İmrenerek bakıyodum, Kayınvalide-gelin tartışmalarından hiç hoşlanmazdım ama sevmediğim ot burnumun dibinde bitti! Size kayınvalideme kırıldığım noktaları sormak istiyorum, ilişkimiz batakta şu an...
-Annesi nişan takalı neredeyse 4 ay olmasına rağmen bir kere bile beni evine veya gezmeye, çaya çorbaya davet etmedi. Akşam yemeğe gittik nişanlım çağırdı, yurt dışından akrabaları geliyodu onların evinde kahvaltı yapıcaklardı nişanlım çağırdı, annesi güne gidecekti nişanlım x de senle gelsin dedi, bilmem ben gelmesini isterim ama sıkılır mı falan dedi, beraber gittik. Anlayacağınız bir kez bile davet almadım, gelin kızım gelsinde oturalım dediğini duymadım.
Bu iyice içime oturmaya başlayınca nişanlım vasıtasıyla beni neden hiç davet etmediğini sordum "davet mi gerekir, burası artık onun evi" cevabını aldım.
-Nişanlımla önceden bi anlaşma yapmışlar "beş yıl evlenme" anlaşması... Nişanlımda bes yıl beklememiş bi sene sonra ben evlencem diye gelmiş bunlara ama onlar anlaşma yaparken "beş yıl evlenme evlenirsen maddi olarak bizi arkanda göremezsin manevi olarak olurz" demişler nişanlım bi sene sonra evlenmeye kalktığı için muzdariplermiş. Bu lafı en azından 10 kere duymuşumdur hep yuttum hep sustum kendi kendime ağladım niye sürekli böyle diyolar istemiyolar mı beni diye. Dün bize ilk kez oturmaya geldiler (nişan takılalı 4 ay oldu ilk kez geliyolar ) annemde kayınvalideme söyledi böyle dedin diye inkar etti
şaştım kaldım.
-Ev bakmaya gitmiştik bende emlakçıya koltuğun birini şuraya birini buraya teklileri de şöyle koysam nasıl olur diye kayınvalidem öyle olmaz uzun karşıda olsun dedi(camın önü) bende karşıda camın önünde olmaz ki böyle rahat olur dedim nerdeyse beş dakika öyle değil böyle diye tartıştı kabul ettirmeye çalıştı bende neyse koltuklar bi gelsin ben bi yer bulurum dedim. Dün annemlere "x beni azarladı. küçükler işte bilmiyo koca koltuğu oraya koyacak x evi çoktan döşemiş bile" demiş öyle sinirlendim kırıldım ki anlatamam. Neden azatrlayım ki hem döşemeyeceksem döşenmiş halini hayal etmeyeceksem ne diye alıyorum o evi ben, benim evim orası tabi ben karar vericem.
-İki kere aradı beni nişan takıldığından beri. Sürekli nişanlıma o bizi aramıyo, deden rahatsızlandı o beni aramadı geçmiş olsuna demiş ben dedesigildeydim. Nişanlımda anne biz dedeme gittik niye arasın seni sana niye geçmiş olsun desin dedi.
-Biz her gün geziyomuşuz, bundan muzdariplermiş. Nişanlım benle gezdiği için para biriktiremiyormuş annemlere böyle demişler onlar nişanlıyken haftaa bi görüşürlermiş.
sizce bu kadına nasıl davranmalıyım... siz olsanız ne yaparsınız, uzun oldu ksura bakmayın.