Ayyy harika ya ahahhahahaBen 3 senelik evliyim, kayınvalidemi haftada bir aramıyorumevlenmeden önce hiç arayıp konuşmuşluğum yoktur. Mecburiyetten 1 gece kalmıştı evimizde başka da olmadı.
Yanlış anlaşılmaktan korkuyorum aslında. Eşim anlayışlı bir insan bir şeyden rahatsız olduğumu belirttiğim zaman hemen o şeyi yapmayı bırakır bir daha yapmaz mesela ama aile onun için önemli. Ben işten yorgun geliyorum her akşam annenin gelmesi rahatsız edebilir gibi bir cümle kursam belki annemi istemiyor mu acaba diye düşünmesinden korkuyorum. Ben sadece aramızda çok güzel bir mesafe var onu korumaya çalışıyorum aslında çünkü gerçekten fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Tatsız olaylar olmasın istiyorum bu durumdan sadece ama dediğiniz mantıklı örnek verip bunu anlatabilirim çok teşekkürlerYok kurruntunuz gayet yerinde. Yani kuruntu değil olası bir durumu önden görme.
Bu kaygıları eş adayı ile açıkça paylaşmak gerek. Cici gelin olacağım diye uğraşmaya gerek yok. Yok üslubum gereği direk söyleyemem derseniz bilmem kimin annesi böyle yapmış kız işe de çok yorgun geliyor yazık diye bahsedin.
Yanlış anlaşılmaktan korkuyorum aslında. Eşim anlayışlı bir insan bir şeyden rahatsız olduğumu belirttiğim zaman hemen o şeyi yapmayı bırakır bir daha yapmaz mesela ama aile onun için önemli. Ben işten yorgun geliyorum her akşam annenin gelmesi rahatsız edebilir gibi bir cümle kursam belki annemi istemiyor mu acaba diye düşünmesinden korkuyorum. Ben sadece aramızda çok güzel bir mesafe var onu korumaya çalışıyorum aslında çünkü gerçekten fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Tatsız olaylar olmasın istiyorum bu durumdan sadece ama dediğiniz mantıklı örnek verip bunu anlatabilirim çok teşekkürler
Evet tam doğru bir örnek olur çok sağ olunRica ederim. Tatlı muhabbetimiz olsun ama sık olunca insanların yorgunken, sinirliyken davranışları gözüne batabşliyor diye de örnekleyebilirsiniz.
Yanlış anlaşılmaktan korkup söylemediğin her cümle keşkeyle sonuçlanır. Tecrübe edinmiş biri olarak söylüyorum. Bu arada evet istemiyor sevmiyor diye düşünüp annesine dahada bağlanıp sizi anlayışsızlıkla suçlayacaktır. İşte tam bu noktada dik olmalısınız.Yanlış anlaşılmaktan korkuyorum aslında. Eşim anlayışlı bir insan bir şeyden rahatsız olduğumu belirttiğim zaman hemen o şeyi yapmayı bırakır bir daha yapmaz mesela ama aile onun için önemli. Ben işten yorgun geliyorum her akşam annenin gelmesi rahatsız edebilir gibi bir cümle kursam belki annemi istemiyor mu acaba diye düşünmesinden korkuyorum. Ben sadece aramızda çok güzel bir mesafe var onu korumaya çalışıyorum aslında çünkü gerçekten fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Tatsız olaylar olmasın istiyorum bu durumdan sadece ama dediğiniz mantıklı örnek verip bunu anlatabilirim çok teşekkürler
Valla bu ilişkiden pek umutlu olamadım, illaki sorun yaşarsınız, kadının hem eşi yok hem yapışkan hem de oğlu bağımlı, kaç kaç kaç...Merhaba kızlar ben 1 ay sonra evleniyorum fakat kayınvalidem gerçekten beni endişelendiriyor çok iyi çok tatlı bir kadın fakat sürekli olarak birilerinde kalıyor hem de 1-2 ay boyunca ben çalışan bir insanım oldukça yoğun bir iş hayatım var. Misafiri çok severim ama tabiki misafirliğin bir sınırı olmalı. Mesela ben annemin evinde bile 2-3 gün kalıp evime dönüyorum rahat edemiyorum çünkü fakat eşimin annesi sürekli kalacak bir yer arıyor kendine ve çook uzun kalıyor. Aynı şehirde ve yakın yerlerde oturursak her gün mutlaka kahve içmeye sabahtan akşama kadar oturabileceğini düşünüyorum bir de geç uyuyor zaten. Ben mesafemi koruyorum 2 haftada bir veya haftada bir halini hatrını soruyorum fakat böyle uzun kalma mevzuları canımı çok sıkıyor. Yani daha ortada bir şey olmadan böyle endişelenmem de yersiz aslında ama yine de çevresine böyle yaptığını görünce insan ister istemez çekiniyor. Eşimde babasını 4 sene önce kaybetti ondan sonra annesine biraz daha bağlı hale geldi. Tabiki annesi görüşecek fakat gerçekten işte çok yoruluyorum her akşam kahve içilmeye, çay içilmeye gelme muhabbetleri beni çok fazla yorar. Yapmamı tavsiye ettiğiniz herhangi bir şey var mı? Yoksa boşa mı kuruntu yapıyorum acabaBelki bana karşı mesafeli olur çünkü hep mesafemi korudum ona karşı. Şimdiden çok teşekkürler yorumlarınız için
Gerçekten söyledikleriniz çok doğru aslında çok anlayışlı eşim fakat işte aile konularında biraz hassas dediğiniz gibi anneni istemiyorum a getirebilir. Söylediğinizi mutlaka yapacağım çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuzYanlış anlaşılmaktan korkup söylemediğin her cümle keşkeyle sonuçlanır. Tecrübe edinmiş biri olarak söylüyorum. Bu arada evet istemiyor sevmiyor diye düşünüp annesine dahada bağlanıp sizi anlayışsızlıkla suçlayacaktır. İşte tam bu noktada dik olmalısınız.
Benim size tavsiyem evlendiğinizde bunun önüne geçmek için “hayatım her ne kadar çalışsamda anneni ara ara çaya yemeğe çağırırız” diye girin konuya. Lakin “ara ara” . Siz belirleyin bunları. Evin yönetmini sizde gördükçe sizde daha az yıpranırsını. Mesela bir haftasonu çağırın ama sonraki haftasonu eşinizle plan yapın. Annesi gelmek isterse “ ay bitanem çok isterim ama plan yapmak şuraya gitmeye ihtiyacım var” diyin. Mevzu annenden rahatsız oluyoruma gelirse çıkamazsınız işin içinden.
Bağımlılık değil aslında sadece annesinin kaldığını düşünüyor onun tamamen yalnız kalmasını istemiyor haklı olarak. Ben karşılıklı olarak mesafemi koruyorum eşimde gayet bunun farkında o yüzden bir sıkıntı çıkartabileceğini düşünmüyorum bu konunun.Valla bu ilişkiden pek umutlu olamadım, illaki sorun yaşarsınız, kadının hem eşi yok hem yapışkan hem de oğlu bağımlı, kaç kaç kaç...
Siz de sağ olun. Elbette hassastır ne emeklerle büyütüyor ailelerimiz bizi fakat söylenen her cümle erkekler tarafından çarpıtılıyor. Şöyle örnek vereyim eşim bi ara aşırı derece yiğenine hediye ve babasının ihityaçlarını almaya başladı. 50 100 150 tl olarak düşünün. Sonra avm de hediye almak istediğinde birden patladım. Yok artık birikim yapıcaz alamayız dedim. Ne oldu peki ? “ babama hediye almışım küçük çocuğa hediye almışım ne var bunda yuh “ dedi bana. Oysaki borcumuz var ve ben gereksiz hiçbir harcamayı doğru bulmuyorum. Baktım lafla olmuyor bende şuan çatır çatır para harcıyorum hem kendime hem aileme. Gözüne soka soka hemde. Erkekler anlamıyorlar güzelim. Onlara istediğin kadar anlat söyle anlamıyorlar. He laf sokasın gelicek tutamicaksın belkide kendine sinir olucaksın ama frenle kendini hepsi tartışmayla sonuçlanıyor ve işe yaramıyor malesef.Gerçekten söyledikleriniz çok doğru aslında çok anlayışlı eşim fakat işte aile konularında biraz hassas dediğiniz gibi anneni istemiyorum a getirebilir. Söylediğinizi mutlaka yapacağım çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz
Nisanlınız tabiki de annesinin yanlız kaldığını düşünecek, ve bu yüzden de sizden taviz vermenizi fedakarlık yapmanızı ve sunmanızı isteyecek , erkekler duygusallığın arkasına sığınarak yaptırıyorlar herşeyi, eğer yapmazsanız vicdansız ve kötü olan siz olacaksınız, bu ilişkide sorun kaçınılmaz evlenince ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız, o sizi oturup saatlerce dinleyen , sürekli kaygılarınızı yatıştıran adam gidecek yerine annemi mutlu et annem yanlız hissediyor annem de annem diyen bir adam gelecek , benim eşimin babası olmasına rağmen yeni evliyken sorun yaşamıştık çünkü eşim annesi ile yakından ilgilenmemi bekliyordu tabi zamanla benim kararlı duruşumla herkes düzeldi, işiniz kolay olmayacak umarım siz de kendinizden ödün vermezsinizBağımlılık değil aslında sadece annesinin kaldığını düşünüyor onun tamamen yalnız kalmasını istemiyor haklı olarak. Ben karşılıklı olarak mesafemi koruyorum eşimde gayet bunun farkında o yüzden bir sıkıntı çıkartabileceğini düşünmüyorum bu konunun.
Hiç yok demez öyle desem bile aylarca kalayım sesi çıkmazSana kalmaya gelirse sende 2.gün değişiklik olsun sana kalmaya gidelim de. Sık sık git. Çalıştığın için de yemek şu bu eline bakınca kayinvaliden tüyer.
Kolayci rahatına düşkünse cocuk yapınca ona baktiricağini söyle buhar olur
Gerçekten çok doğru söylüyorsunuz. Allah yardımcımız olsun vallahi ne diyeyim inşallah hiç böyle konular yaşamam da kafamda kurduğum düşünceyle kalırım.Siz de sağ olun. Elbette hassastır ne emeklerle büyütüyor ailelerimiz bizi fakat söylenen her cümle erkekler tarafından çarpıtılıyor. Şöyle örnek vereyim eşim bi ara aşırı derece yiğenine hediye ve babasının ihityaçlarını almaya başladı. 50 100 150 tl olarak düşünün. Sonra avm de hediye almak istediğinde birden patladım. Yok artık birikim yapıcaz alamayız dedim. Ne oldu peki ? “ babama hediye almışım küçük çocuğa hediye almışım ne var bunda yuh “ dedi bana. Oysaki borcumuz var ve ben gereksiz hiçbir harcamayı doğru bulmuyorum. Baktım lafla olmuyor bende şuan çatır çatır para harcıyorum hem kendime hem aileme. Gözüne soka soka hemde. Erkekler anlamıyorlar güzelim. Onlara istediğin kadar anlat söyle anlamıyorlar. He laf sokasın gelicek tutamicaksın belkide kendine sinir olucaksın ama frenle kendini hepsi tartışmayla sonuçlanıyor ve işe yaramıyor malesef.
Bu noktalara geleceğini düşünmüyorum açıkçası çünkü gerçekten nişanlım beni artık tamamen tanıyor en ufak hareketimden nasıl hissettiğimi biliyor. Tabiki büyük konuşmak istemiyorum inşallah böyle sıkıntılar yaşamayız. Baktım olmuyor mecburen yüzüne söylerim huzur kalmaz çünkü annesi de çok şükür halden anlayan birisi. Bakalım artık zamanı gelince görücez inşallah böyle olaylar yaşamam olumsuzluğa hiç tahammülüm yok gerçekten deNisanlınız tabiki de annesinin yanlız kaldığını düşünecek, ve bu yüzden de sizden taviz vermenizi fedakarlık yapmanızı ve sunmanızı isteyecek , erkekler duygusallığın arkasına sığınarak yaptırıyorlar herşeyi, eğer yapmazsanız vicdansız ve kötü olan siz olacaksınız, bu ilişkide sorun kaçınılmaz evlenince ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız, o sizi oturup saatlerce dinleyen , sürekli kaygılarınızı yatıştıran adam gidecek yerine annemi mutlu et annem yanlız hissediyor annem de annem diyen bir adam gelecek , benim eşimin babası olmasına rağmen yeni evliyken sorun yaşamıştık çünkü eşim annesi ile yakından ilgilenmemi bekliyordu tabi zamanla benim kararlı duruşumla herkes düzeldi, işiniz kolay olmayacak umarım siz de kendinizden ödün vermezsiniz
Böyle düşünmek ileride sizi büyük hayal kirikligina ugratabilir.Bu noktalara geleceğini düşünmüyorum açıkçası çünkü gerçekten nişanlım beni artık tamamen tanıyor en ufak hareketimden nasıl hissettiğimi biliyor. Tabiki büyük konuşmak istemiyorum inşallah böyle sıkıntılar yaşamayız. Baktım olmuyor mecburen yüzüne söylerim huzur kalmaz çünkü annesi de çok şükür halden anlayan birisi. Bakalım artık zamanı gelince görücez inşallah böyle olaylar yaşamam olumsuzluğa hiç tahammülüm yok gerçekten de
İnşallah uğramamBöyle düşünmek ileride sizi büyük hayal kirikligina ugratabilir.
Zira sevgiliyken nişanliyken birbirinizi tanidiginizi saniyorsunuz ama aslinda evlenince taniyorsunuz.
Özellikle erkekler evlenince annelerini terk etmiş, anneler de terk edilmis hissediyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?