empati kursaydın vicdanın bu sözleri yazdıramazdı sen tek taraflı bakmışsın evet eşime yazık oda çaresiz ama ya ben benim suçum ne? erkek yeri geldimi annesine söz geçirecek ucunda yuvası var
o böyle susarsa anneside tepemizde yuva yapar yani tepemize çıkarrrr canım kardeşim bu sözlerde sana kapak olsun emiii
Birgun eger bir gelininiz olur ise gelir o size bir kapak yapar ki siz ben ne yaptim yarabbim gecmiste kime ne kotuluk ettim diye dusunursunuz ?
Uslubunuza soyleyecek soz bulamiyorum ! Seviyeniz igrenc diyecegim (asagidaki 2 yorumunuzdan alinti daha yapmadim) bana yakismayacak ! Birsey demeyecegim icimde kalacak ! O sebeple ben uslubunuza yorum dahi yapmayayim !
............................................... kızlar ben ne yapacağım maddi manevi bu kadın bizi mahvettiiiiiiiiiii fikir verinn ÇARESİ ZİMMMMMM
Zaten sorun maddiyat oluyor bayanlarda..Eşlerinin aileye yardımını burunlarından getiriyorlar. Oysa en sıkışık anlarında ya da hiç sıkışık bile olmasalar gelinler kayınvalideleri eşlerine hatırlatmalılar.Aramayı ihmal etse aratmalı, maddi anlamda ihmal etse yine hatırlatmalı.Ne olursa olsun o bir anne.Ötesi yok.
Bir anne baba ayrıldığı zaman çocuklarıylada mı ayrılıyor hayır..O zaman bir kayınvalide gelin anlaşamıyorsa oğullarıylada mı ayrılmaları gerekiyor.
Erdemli büyütelim ki çocuklarımızı ne kızımız bir yuvayı altüst etsin ne de oğlumuz..Kim aile kavramını bilmiyorsa yine aile kavramını bilmeyen kişilere denk gelsin ki çark dönecekse öyle dönsün.
kusura bakmayin ama size malesef katilamiyorum....neden bu maddi destek cogu ailelerde hep kadinin ailesine degilde erkegine ailesine veriliyor....ve herkes böyle davranirsa sizce nasil yuva kurulur?esler nasil aile olmayi ögrenebilir?yiyecek ekmegi olmaz icecek suyu olmaz basini sokacak bi catisi olmaz o zaman her türlü destek verilir maddi acidan amenna ama ihtiyaci yok iken kaynana kayinbaba mal üstüne mal koysun diye kimse destek olmak zorunda degil...
Onun ayarını da siz yapacaksınız bi zahmet. Farklı farklı yollar mevcut... Keser gibi hep bana hep bana değil, testere gibi bi sana bi bana...
Dolabı ağzına kadar doludur, yağ bal icindedir, evi de vardır pat diye nakte sııkkışır destek olursun. Karşılıklı anlayış içinde olur bu tarz şeyler.
Yazınızda da belirttiğiniz gibi. Önce aile olmayı öğrenmek sonra da ailelere gücümüz yettiğince maddi/manevi (elimizden ne geliyorsa artık) destek olmak gerekir. Bugün onun kardeşine, yarın benim kardeşime....
kusura bakmayin ama size malesef katilamiyorum....neden bu maddi destek cogu ailelerde hep kadinin ailesine degilde erkegine ailesine veriliyor....ve herkes böyle davranirsa sizce nasil yuva kurulur?esler nasil aile olmayi ögrenebilir?yiyecek ekmegi olmaz icecek suyu olmaz basini sokacak bi catisi olmaz o zaman her türlü destek verilir maddi acidan amenna ama ihtiyaci yok iken kaynana kayinbaba mal üstüne mal koysun diye kimse destek olmak zorunda degil...
evet size katılıyorum neden kadının ailesi aile degilmi her iki tarafa maddi yardım yapılırsa bu çiftler ne yapacak sonuçta artık kaynananın artık çocugu kalmaz varsada artık bitmek üzeredir yani ama bu çiftin artık cocugu olcak onların gelecegini dusunmesi lazım mesela benim kaynanamgilin emekli aylıkları var ek gelirleride var evleri de var bekar cocukta yok evliligimide hiçbi yardımları olmadı ve sıkıştık dediler gönderdik biz gönderdik o kızına verdi kızı ev gecindiriyorda biz napıyoruz neden bidaha göndereyimki ben birikim yapıyorsam biraz kısıp biriktiriyorsam kaynana kızına versin diyemi herkeste öyle yani
öyle tabi ama ne kocalar var vericem dedimi (karsi tarafin ihtiyaci olmadigi halde)kadinin bu duruma engel olamadigi ve yuvalarin yikildigi...
:97:şuannn size bunları yazarken inanınki içim alevv alevv yanıyor acıyor ya anlatamam öyle bişeyki sadece yaşanır anlatılamaz bir duygu kısa kesicem yoksa sabahlara kadar yazsam bitiremem içimdeki öfkeyide acıyıda kızlar benim eşim çok efendi ve saf biri onu çokkkkk seviyorum birde kızımız oldu ama kaynanam aramızda hep kara kediydi kızım olduktan sonra kadın dahada azıttı ve yüzsüzlüğü ele aldı bana her lafı söylüyor beni aileme bile kötülüyor beni evine bile istemiyor v.s ama kendi benim evime geliyor yetmezmiş gibi yüzüme bakıp bakıp arkamdan gene konuşuyor resmen kendimi ezik gibi hissettiriyor bana benki özgüveni tam biriyim ben ki kendini beğenen çokk güzel bir bayanım ama bu kadın hayatımı mahvetti eskişehirde oturuyor ben ist gelme diyorum huzurumuzu bozuyorsun oğlunla diyorum ama ısrar la geliyor dün kayınbabamada dedim annem gelmesin ama oda beni şaşıttı gelicez sende bize surat yapmayacaksın diyor bı ne gurursuzluk ya inanamıyorumm işte asıl canımı acıtan konu eşim bu olaylara çok pasif ben ayrılmak istedim dün ama o halen ailesine beni saydırmıyor sen görüş beni yan yana getirme diyorum eşim illa barışacak iyi olacaksınız diyor yıllardır denedik olmadı diyorum anlamıyor kızlar ben ne yapacağım maddi manevi bu kadın bizi mahvettiiiiiiiiiii fikir verinn çaresi zimmmmmm
:97:ŞUANNN size bunları yazarken inanınki içim alevv alevv yanıyor acıyor ya anlatamam öyle bişeyki sadece yaşanır anlatılamaz bir duygu kısa kesicem yoksa sabahlara kadar yazsam bitiremem İÇİMDEKİ ÖFKEYİDE ACIYIDA kızlar benim eşim çok efendi ve saf biri onu çokkkkk seviyorum birde kızımız oldu ama kaynanam aramızda hep kara kediydi kızım olduktan sonra kadın dahada azıttı ve yüzsüzlüğü ele aldı bana her lafı söylüyor beni aileme bile kötülüyor beni evine bile istemiyor v.s ama kendi benim evime geliyor yetmezmiş gibi yüzüme bakıp bakıp arkamdan gene konuşuyor resmen kendimi ezik gibi hissettiriyor bana benki özgüveni tam biriyİm ben ki kendini beğenen çokk güzel bir bayanım ama bu kadın hayatımı mahvetti eskişehirde oturuyor ben ist gelme diyorum huzurumuzu bozuyorsun oğlunla diyorum ama ısrar la geliyor dün kayınbabamada dedim annem gelmesin ama oda beni şaşıttı gelicez sende bize surat yapmayacaksın diyor bı ne gurursuzluk ya inanamıyorumm işte asıl canımı acıtan konu eşim bu olaylara çok pasif ben ayrılmak istedim dün ama o halen ailesine beni saydırmıyor sen görüş beni yan yana getirme diyorum eşim illa barışacak iyi olacaksınız diyor yıllardır denedik olmadı diyorum anlamıyor kızlar ben ne yapacağım maddi manevi bu kadın bizi mahvettiiiiiiiiiii fikir verinn ÇARESİ ZİMMMMMM
HANi derler ya bir söyledim bin işittim diye amannn aman dertleştiğime dertleşeceğime pişman ettiniz davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş herkes kendince yorumlamış kimse empati yapmamış o yüzden cevap bile yazmıyorum buda son bir ben bilirim ne yaşadığımı bennn ASLA kendimden ÖDÜN VERMEDİM bugüne kadar vermemde bu saatten sonra eşime gelince umarım oda geç olmadan gerçeği görür tek diyebileceğim bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?