• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALİDEM BİZİ AYIRMAYA ÇALIŞIYOR

Merhaba arkadaşlar ben 4 seneye yakındır imam nikahlı evliyim 8 yaşında bir kızım var ilk eşimden. Şuan evlendiğim eşim hiç evlenmemiş ve doğu kökenliler. Eşimin annesi ablaları bana yapmadıkları kalmadı onlardan olmayan çocuğuma ölmüş babama anneme ve şahsıma namusuma kadar o kadar ağır küfürler ettiler ki anlatamam hep yuttum sabrettim. Benim oğlum kör mü topal mı çocuklu kadın alacak diye. Bende o yüzden resmi nikaha yaklaşmadım. Eşimde son 6 aydır annesini görmüyor. Eşime de çok hakaret ettiler adamlığına kadar . Şimdi eşim tutturmuş anamı görcem özledim diye. Bugüne kadar o kadar yoksulluk çektik aç kaldığımız oldu yıllarca aramadı kadın ya ben çocuğum göZ yaşına hayatta dayanamam ya. Ben de eşime dedim gidersen beni ölmüş bil ben bu kadarını kaldıramam dedim bu kadar kişiliğimi yerle bir edemem dedim kızlar siz söyleyin ne yapmalıyım. Aç kaldık işssiz kaldı hiç birinin umrunda olmadı
Siz eşi değilsiniz kusura bakmayın (!)

Aç susuz kalsanizda erkek arkadaşınızın annesi (resmi nikah olmadan dini nikahı saymıyoruz o yüzden sevgiliniz)görüşecek tabiki siz grusmeyin

4 senedir imam nikahli biriylen berabersiniz ve nikah kiymaya yanasmiyorsunuz neden? Sizi öyle veya böyle iki evlilik yapmis gibi görürler, ama.en azindan yasal haklarinizi korurdunuz. Hani onu.bi kenara koyalim: Neden akillanmiyorsunuz? Bir kere zaten bosanmissiniz. Ondan sonra daha secici davranmaniz gerekirdi. Heleki.cocugunuz varken. Siz tüm bu islerin yasal tarafini hic düsünmemissiniz. Yarin beraber yasadiginiz kisi kaza gecirse yogun bakima sizi almazlar, bir karara dahil olamazsiniz cünkü yasal hakkiniz yok. Simdi uzun yazabiliriz, ama kisacasi: bu adam.eninde sonunda annesini sececek. Sizde yasadiklarinizla kalacaksiniz

Merhaba arkadaşlar ben 4 seneye yakındır imam nikahlı evliyim 8 yaşında bir kızım var ilk eşimden. Şuan evlendiğim eşim hiç evlenmemiş ve doğu kökenliler. Eşimin annesi ablaları bana yapmadıkları kalmadı onlardan olmayan çocuğuma ölmüş babama anneme ve şahsıma namusuma kadar o kadar ağır küfürler ettiler ki anlatamam hep yuttum sabrettim. Benim oğlum kör mü topal mı çocuklu kadın alacak diye. Bende o yüzden resmi nikaha yaklaşmadım. Eşimde son 6 aydır annesini görmüyor. Eşime de çok hakaret ettiler adamlığına kadar . Şimdi eşim tutturmuş anamı görcem özledim diye. Bugüne kadar o kadar yoksulluk çektik aç kaldığımız oldu yıllarca aramadı kadın ya ben çocuğum göZ yaşına hayatta dayanamam ya. Ben de eşime dedim gidersen beni ölmüş bil ben bu kadarını kaldıramam dedim bu kadar kişiliğimi yerle bir edemem dedim kızlar siz söyleyin ne yapmalıyım. Aç kaldık işssiz kaldı hiç birinin umrunda olmadı
Sen hatayı en başından resmi nikah kıymayarak yaptın canım, bu adam sana ne yapsa müstehak.. Bu adam bu aile seni avucunda tabi oynatır, bu devirde imam nikahlı kim yaşıyor ya, 🤦‍♂️ bu kadar saf oldugunu zannetmiyorum

İmam nikahlı evliyim diyorsunuz. Resmi nikah olmadan yapılan nikah geçersizdir. Tabiki siz bilirsiniz ama güvenecek birşeyiniz yok. Yarın öbür gün bırakıp gitse olan size olacak. Kendinizi bu kadar mı değersiz görüyorsunuz.bence problem kayınvalideniz değil öncelikle bu olmalı
Benim durumum yerinde varlıklıyım ben sadece annesi yüzünden sonumu göremediğim için nikah kıyamıyorum

Sizin kayınvalideniz ve eşiniz yok. Bu beraberlikle çocuğunuza da zarar veriyorsunuz.

Kızınız sizinle mi yaşıyor ? Kızınızın babası , çocuğuyla ilgilenmiyor mu ? Sizin aileniz hayatta mı ? Gelir temin ettiğiniz bir işiniz veya geliriniz var mı ?
Evet benimle yaşıyor. Babası dışarda astsubay boşandık çocuğuyla ilgileniyor . Ailem hayatta durumum yerinde benim meselem eşimin ailesi sürekli bu şekilde olacaklarsa ikimizde mutsuz olavağız

Benim durumum yerinde varlıklıyım ben sadece annesi yüzünden sonumu göremediğim için nikah kıyamıyorum
Konuda maddi sıkıntılar çektiğinizi iszi kaldığınızı ve kayinvalidenizin size yardım etmediğini yazmışsınız. Eğer annesi yüzünden eşinizden ayrılmak isteseniz resmi nikahlı olanlara boşanma izni veriyor devlet.

Resmi nikah yapmanız lazımdı şimdi çekip gitse ben gelmiyorum dese ne hak iddia edeceksiniz
Çocuklu olmak resmi nikahı hak etmemek değildir niye böyle şey düşündünüz anlamadim
Anlatamıyorum derdimi benim kendi evim var benim evimde yaşıyoruz 4. Seneye girdik eşimin ailesi elinden geleni yaptı ayırmak için eşim hepsine rest çekti ama artık dayanamıyorum annemi özlüyorum dedi ben de diyorum ki bu kadar mı gurursuz onca yaşanana rağmen gidecek ayağına

Nafakanız kesilmesin diye resmi nikah kıymadığınızı anlamadık sanki.
Nafakam kesilmez kesilse de farketmez varlıklıyım çok şükür babam herşeyini bırakıp gitti. Benim derdim eşimin bi anda değişmesi

Evet benimle yaşıyor. Babası dışarda astsubay boşandık çocuğuyla ilgileniyor . Ailem hayatta durumum yerinde benim meselem eşimin ailesi sürekli bu şekilde olacaklarsa ikimizde mutsuz olavağız

Ortada yasal bir beraberlik yok , dolayısıyla bir eşiniz de yok.

Sevgilinizin ailesi sizi onaylamıyormuş ; bununla ilgili sevgiliniz ne yapıyor , mesele bu.

Eşim dediginiz kisi gerçekten annesinin dediği gibi adam değilmiş adam olsaydı 4 yılda kimseyi takmaz kıyardı resmi nikâhı

Ortada yasal bir beraberlik yok , dolayısıyla bir eşiniz de yok.

Sevgilinizin ailesi sizi onaylamıyormuş ; bununla ilgili sevgiliniz ne yapıyor , mesele bu.
3.5 sene annesine babasına rest çektş siz sevdşğim kadını istemeseniz de bana saygı duyacaksınız dedi. 3.5 sene boyunca belki 4 kere gitti evlerine o da ikna etmek için. Son 6 aydır yüzlerini de görmüyor ama bir haftadır tutturmuş anamı çok özledim et tırnaktan ayrılmıyor diyor. SIKINTIM ŞU RESMİ NİKAHI KIYDIM DİYELİM ŞİMDİ BUNLARI DEMEYE BAŞLADI BENİ EZDİRİR Mİ

Konu nerelere geldi ben güvenemiyorum korkuyorum eşimin ailesinden
Korkularınız haklı çıkıyor adam başlamış anam da anam demeye. Çıkarsa o kapıdan bir daha gelme diyebilirsiniz rahatlıkla, siz daha ne istiyorsunuz?

Söylediğiniz mantıksız bana göre. Sonunuzu göremediğiniz için resmi nikah kıymıyorsunuz ama aynı evde yaşıyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Back