Kayınvalidem Beni Delirtecek

sendemibrutus

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
2.108
1.900
333
İstanbul
Kızlar merhaba, Daha önceki konularımda da belirtmiştim eşimin sülalesi ile birlikte yaşıyoruz.Özel bir hayatımız maalesef yok.Kv ile altlı üstlü oturuyoruz.Haftasonu annem bizdeydi.. Kv de saat 11 gibi geldi. İçeri girdi napıyorsunuz kahvaltı yaptık dedi eşim de daha yeni mi yapıyorsunuz dedi manidarca.Pardon kaçta yapmalıyız? Sen sabahın 7'sinde kalkıyorsun diye biz çalışan insanlarda mı 7'de kalkmalıyız ? Mutfağa yöneldiler Eee yavrum şu masanın üstüne bir nuşamba kestiremediniz işte örtüleriniz kirleniyor. Oturdu hoşgeldi anne buyur dedim. Ben de mutfağı topluyordum.Fırının tutamağında kv bana evlenirken hediye ettiği örgülü havlu asılı idi.Vay efendim bakıyorum da sendemibrutus örgülü havlularını kullanıyorsun bende dedim anne kullanayım diye yapmadın mı ee ilerde doğumun olacak ne yani gelen dantele mi bakacak ? Bunun gibi yeri mi demeden bir ton saçma sapan hareketleri tavırları var.Diyelim perdem kirlensin sendemibrutus perden kirlenmiş. Burası niye böyle.Şurası niye böyle ??? Herşeye herşeye herşeye karışıyor En nefret ettiğim şey evime karışılması.Ben hep sabrediyorum susuyorum bir şey demiyorum ama bu ufak tefek şeyler birikiyor birikiyor birikiyor.Yani biz onlardan onaysız evimizi bile boyatamıyoruz neymiş doğalgaz yanıyormuş gerek yokmuş silersem temizlenirmiş. Eltim evlendikten 7 yıl sonra boya badana yaptırdı yani ev onların ya biz kiracıyız sanki. Arkadaşlar eşimle az yüksek tonda konuşamıyorum bile kapıya geliyor kavgamı ediyorsunuz diyor. Ben evlendim ilk dedim ki anne halı silkeleme günü hangi gün vay efendim biz halı silkelemiyoruz dedi üstümde ki hala hergün cam açık kapalı demiyor silkeliyor ya?? Ya çok sinirliyim şimdi doğum yapacağım yahu ben kv ile evde ne yapacağım, ben çıldırırım kafayı yerim. Herşeye karışıyor herşeye..

Haklısın sınır olmakta ama şuan için yapabileceğin tek şey cevabını vermek

Ben ve eşim Allah rızası için elimizden geleni yapıyoruz.Kendi annemden ayırmıyorum, evini temizliyorum, ne yaparsam yolluyorum yaranamıyorum da. Eşimi gece demez gündüz demez çağırır düğüne gidecekse her daim eşimi arar yine bir şey demem.Benim evimde işim olur ama niyeyse onun işi daha önemli daha acil olur. Yine bir şey demem.Yani çocuk yapacağımız zamana bile karıştı daha ötesi yok herşeye karışıyor. Ben mesafemi korumaya çalışıyorum eşimi kısıtlamıyorum gitsin annesidir babasdır ama diğer oğlundan gelininden bir şey istemez hiç. Hizmet eden biziz değer gören onlar.

O zaman sende elini ayağını çek.
Sen bu kadar verici olduğun için diğer geline sıra gelmiyordur.
Işın varsa vardır.
Kocanla vakit gecirceksen gecirceksindir
Kimseye uckurunuzun hesabını da vermek sorunda değilsiniz..

aynı benimki
evlilik yıldönümümüz bugün biz dün yemege çıkmak istedik daha dogrusu ben istedim. oğluma bakarmısın bır ıkı saat dedim. komşumun düğünü var bakamam dedi komşumun düğününü bırakamam dedi ok anneme bırakırız dedım. oglunun yanındada dediki siz gitsenize aksam düğüne ben bakarım cocugu .
şimdi ben agzımı acmak ıstemıyorum acarsam sustramıcaksınız benı dedım. eşimde sen sus artık anne dedi.
çıktık gittik. yemegede gitmedik. çocuğumun ateşi çıktı gitmedik biyere.
kafayı yedirtrcekler bana hepsini keseceğim diye korkuyorum.

Beni hizmetçi gibi kullanıyorlar.Bir misafir olsun eltime asla tek kelime etmez, eltim totosunu yapıştırıp oturur. Bana der sendemibrutus çay dök tabakları hazırlayalım kv eltim olmuş eltim kv olmuş durumda eltim de varken.

susmayacaksınız dinsizin hakkından imansız gelirmişsiniz
az dişinizi gösterin.. herşeye sabredilmez ya bu nedir..
en önemlisi eşinizin tavırları size karşı nasıldır mesela ? annesinin yaptıklarının farkındamı sizi korur kollar değer verirmi ?
ailesine karşı ezdir mi..
birde ne yazık ki altlı üstlü oturduğunuz sürece hep yaşanacak bunlar.. kökten çözüm ordan taşınmanız.

Bana abartıyorsunuz gibi geldi, dediği her lafa cevap vermişsiniz, her şeyi sıkıntı yapmayın, cevabını vern geçin bitsin. Olayı içinizde büyütmeyin, sonuçta altlı üstlü oturmanın dezavantajı bu.

yüz verdik aliye geldi sıçtı halıya diye bir laf var
nıye burakadar taviz veriyorsunuz , bir dur demeyi bilmelisin ,

Çok büyütülecek mevzular değil ki he de geç illa konuşur illa birşey söyler bir muşamda kestirin demiş bir de örgüleri kullanıyorsun demiş siliver demiş eşin neden ondan onay bekliyor kendi parası yok mu boyatsın evi. Ya ayrı eve çıkacaksınız ya da bunları duyacaksınız hem kira vermeyeyim ailesinin evinde oturayım hem hiç laf duymayayım olmuyor işte. Halı da silkelenmemeli bence de başkası ne yaparsa yapsın. Aynı apartmanda olunca bu sorunlar malesef oluyor

Eşim annesine tek kelime edemiyor. Onun yanında olan olaylar da bile sessiz kalıyor çok düşkün.

Eşim annesine tek kelime edemiyor. Onun yanında olan olaylar da bile sessiz kalıyor çok düşkün.
O zaman cok fazla yapacak birşey yok üzgünüm.. eşinizin tutumu böyle ise söyleyenecek pek birşey de yok
siz kendiniz bakacaksınız kendiniz halletmeye calışacaksınız
susmak ve sabretmekle biryere varamassınız

Var ya
Babaannemi anlatmışsınız
Ama işte o benim babaannem canım kanım
Ne dese amenna der susarım
Haklıdır belki derim
Dünyanın en saçma şeyini de söylese Gülümserim
Üzmem kırmam
Ve çok korkarım üzüp kırmaktan

Sanırım “ kayınvalide” olunca çekilmez oluyor
Çünkü ben gayet eğlenceli buluyorum babaannemi

Not: beni annem iki aylıkken terk etti babaannem büyüttü... yani sizin anneniz neyse benim babaannem de o benim için

eşin dur demediği sürece yapacak bişeyin yok. çünkü her kv tartıştığında eşin onun tarafını tutacak ve evliliğiniz ypranacak

o kadar iyi anlıyorum benim annem babam gelince kaynana olacak kişi çıldırıyor eşimi doldurmaya çalışıyorum kendi mutlu olmamış hiç bizimde mutlu olmamızı istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…