• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem bana fiziksel olarak saldırdı...

keremkerem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
164
0
26
Afyon
başlığa yazdığım olayı 2. mesajda yazdım. önce bu mesajı okumanızı rica ediyorum. forumda başka bir konuya yazdığım mesajdı bu.

bende hem eşimden hem ailesinden çekiyorum malesef ve artık o kadar doluyumki, kayınvalidemle geçen gün baya kavga ettik ve ona içimden geçen herşeyi söyledim -gerçi bunlar sadece bir kısmıydı- sinirlendim salak dedim.

eşimle sevgiliydik daha askere gitti ve sürekli ailesiyle görüşmemi istedi, ben yok dedikçe aileside sürekli çağırdı ve onların istediği oldu. ilk hatayı burada yaptığımı düşünüyorum. kesinlikle yüz göz olmayın. eşim askerden geldi düğün sırasında herşeyi yalandan yaptılar.

görümcemle kozmetik alışverişine gittik çeyiz için. 'rimelin varsa almayalım, bunlar bekleyince bozuluyor' dedi. tamam dedik.
ailemi hiç ka'le almadılar. şunu yapalım , bunu yaplım, şunları alalım, herşeyde beni aradılar.
daha bir sürü şey...son nokta şu oldu.kendileri evin mobilyalarını yenilemişlerdi. eskileride bahçe evleri var, oraya attılar. bir baktım, bunlar sormadan etmeden almış bunları getirmişler evime. o zaman nişanlıydık, eşime ezile büzüle istemediğimi söyledim. alamıycaz deseler, şimdi ucuzunu alabileceğim durumum yok deseler amenna. ama bunu kabul etmiyorum dedim. getirip koydukları televizyon 2. el. şofben almışlar 2. el. mobilyaları evimde istemedim ve kayınpeder benimde olduğum bi akşam bütün eşyaları topladı gitti söylene söylene.kılık kıyafet alışverişi yaptık. daha sonra bohça şeklinde getirdiler çeyizime asılsın diye. hepsinin fiyat etiketleri sütünde. eşime neden böyle yaptılar dedim.eşimde bir akşam ailesiyle kavga etti, bu sebepler yüzünden.sonraki gün kayınvalidem aradı, zehir zemberek bi telefon konuşması... hala kulağımda çınlıyor "sen gene iyi yere düştün, iyi yere düşmeseydin......" buyrun siz tamamlayın cümlenin sonunu...

evlendik 2. haftasında şehir dışına gezmeye gittiler. bizde hooop onların evine eşimin babaannesinin yanına. eşime gitmeyelim dedim, oda yeni evine alışamamıştı laf anlatamadım. tabi kayınvalidemin isteği babaanne evi bo..a çevirmsin :) bizde onlar geleden temizlik yaptık bir güzel. kayınvalidem geldi camların önünü silmemişsiniz dedi. gıcık kadın eline sağlık, ben senin yeni evliliğini yaşayacağın zamanları hiç ettim demiyorda.. ve bundan sonrada hep böyle izmir, ankara, karadeniz turu her defasındada onların evindeyiz her defasında eşimle birbirimize girdik.

ilk evim sobalıydı yapamadık, ev değiştirdik onların sitesine geçtik. evliliğimizin 9. ayında hamile kaldım. eşim ve aileside arsalarına iki katlı ev yaptırmaya karar verdiler. hem ben hamileyim dinlenmem iyi beslenmem lazım diye , hemde ev yaptırıyoruz birlikte para biriktirelim diye onların evine taşındık bu seferde.
hamileyim ev taşıyacağım , kayınvalidem ankaraya görümcemin kızına bakmaya gitti, neymiş ikiside haftasonu çalışacaklarmış. görümcemin istese çok çk rahat ben gelemem diyebileceği bir işi vardı. hafta sonları marketlerde stand tanıtımı yapıyordu.

evlerine taşındık ayrı sorunlar, işten çıkınca yarım saat çarşıda dolaşırdık. surat. dışarda yemek yerdik. surat.
kayınpeder mahvetti hayatımızı, gece olunca hadi biz yatıyoruz derdik. geçerdik odamıza, - saat 11:00- "e siz yatıcaz diye gidiyosunuz 1 saat ışığınız sönmüyor, napıyosunuz, bizimle oturmak istemiyosunuz" salak adam. sana neeeeee. ben hamileyim sabah kalkıp işe gidiyorum, akşam 7:30da eve geliyorum sofrayı hazırlıyorum, mutfağı toparlıyorum, çayının çorbanın servisini yapıyorum bide koltuğumun altında pışpışlayıp uyuttuktan sonramı geçeyim odama. ve kayınvalidem kalkıp bir çatal dahi götürmezdi çoğu zmaan. sabah çalışıyor yemeği o hazırlıyorya. ha bunlar yetmezdi, bunlar tvnin önünde çaylarınıniçerken ben elime bez alıp koltukların tozunu alacakmışım. çay servisi tam olmuyormuş, bunlar balkonda çay sigara keyfi yaparken ben sürekli kontrol edecekmişim çayları biterse diye, çağırsalar dilleri aşınırya. bu konularda hep eşime şikayet ettiler beni ama allahtan o çok taviz vermedi.

doğumum yaklaştı. 2 hafta var diye tahmin ediyoruz. kayınvalidem kalktı senelerdir olmadığı ameliyatı oldu. ben doğum iznine ayrıldım ilk gün koca göbeğimle onun misafirlerini ağırladım. iznimin 3 günü annemde kalıcam dedim yine surat yaptılar. ertesi gün eve geldim, nişanım gelmişti kayınpederim bildiği halde beni hastaneye götürmesi için eşime arabayı vermedi. biz minibüsle gittik, bir o kadarda yol yürüdük. yıl başı gecesiydi, doğum başlamış yatıracağız dediler. hiçbrisi gelmedi, ameliyatlıyım belim ağrıyor diye gelmeyen kayınvalidem yılbaşı kutlamaya gitti.

offf daha neler neler . doğum yaptım gelin bana isim yüzünden burun kıvırdı gelmesin nereye gidecekseniz gidin dedi kv.

son durum oğlum 6 aylık oldu. biz o 3.5 aylıkken bir çatıkatına taşındık.işe başladım oğluma onlar bakıyor. hala görüşüyorduk sözde iyidik geçen güne kadar. oğlum hasta oldu , ben anne evde sigara içmeyin dedim. dinlemedi . 2 gün sonra baktım yine mutfakta sigara içiyor. yine dedim anne neden içiyosun anlamıyomusunuz zararlı dedim. sinirlendim kül tablasını çarpıp salak dedim kavga daha büyüdü bütün düşüncelerimi söyledim kendisine. eşim bugüne kadar hep yanımda oldu onlara karşı. ama bu sefer oda kızdı bana, yüzüme bakmıyor.

ben kendime yakışan bi hareket yapmadığımın farkındayım, ama bu kadar sinirlenmeminsebebini meselenin oğlum ve sağlığı olmasına bağlıyorum. bir yandanda artık onlardan nefret ediyorum yüzlerini görmek istemiyorum, düşüncelerimi kvme söylediğim için içim rahat ama öğlen oğlumu emzirmek için yine onların yanına gitmek zorundayım.

ne yapacağımı bilmiyorum...

Son düzenleme:
Yukarıda yazdıklarımdan 2 gün sonraydı sanırım.
Yine mutfakta sigara içiyordu, “anne hala içiyor musun” dedim. Yüzüme dönüp evet sana inat içiyorum ve gurur duyuyorum gibi bir ifadeyle “evet mutfakta içiyorum” dedi. Bende şu çocuğa verdiğiniz zarar haram olsun size dedim. Resmen beni çileden çıkartıp kavga etmek ve saldırmak için özellikle inadına konuştu. Saçma sapan ve çirkin konuştu. Mutfakdaydık, eline bir tencere aldı ve saldırmaya başladı. Kendimi korumaya çalıştım bende. Çocuğumu emzirmeye gitmiştim öğle arasında, evde eşimin yaşlı babaannesinden başka kimse yoktu. Oda ayırmaya çalıştı , ve kayınvalidemin beni hedef alarak savurduğu tencereyi kafasına yiyerek nasibini de aldı. Kadın yere savruldu resmen. Sonra çocuğum ağlamaya başladı ve ben onun yanına koştum. Tesadüf eşim beni aradı , anladı yine kavga ettiğimizi, oradan geçiyormuş eve geldi hemen. Beni gördü annenin bana vurmaya hakkı yok dedim. Ama kadın eşimi görür görmez senin karın beni dövdü diye çığlık atmaya başladı, tabi yine elinde sigara. Eşimde “içme sende şu zıkkımı anlamıyomusun “ dedi.eşim ve bebeğimle hemen çıktık oradan. bebeğimi aldım oradan, anneme götürdüm ve o şekilde iş yerine gitmek zorunda kaldım. Herkes anladı patronlarımla oturup olanları konuştuk, eşimle aynı iş yerindeyiz. Onuda çağırdılar , bu kıza sahip çık dediler. Sağolsun her zaman benim yanımdaydı ailesine karşı, yine yanımda oldu.

Kadın bununla yetinmemiş tabi. O aceleyle telefonumu orada unutmuştum, annemi aramış, benim hakkımda zehir zemberek konuşmuş. Yazık annem benim hiç onun dilinden konuşabilecek bir insan değil, senin seviyene düşemem demiş kapatmış.
Akşam eşim telefonumu almak için annesinin yanına gitmiş, duygu sömürüsü yapmış resmen , benim hakkımda olur olmaz konuşmuş.boşan diye yalvarmış, hakkımı helal etmem demiş, eşimde ben eşimi seviyorum boşanmam, senin yüzünden boşarsam onun hakkını kim ödeyecek demiş.

Şimdi çocuğuma annem bakıyor, evlerimiz annemle uzak, onun için 1 haftadır eşimle annemde kalıyoruz hatta. Ama unutamıyorum bu yaşadığımı kolumdaki morlukları daha geçmedi. Annemden saklamak için uzun kollu giyiyorum. Evet eşim benim yanımdaydı ama 2 gün sonra yarım ağızda olsa gidelim nereye kadar sürdüreceksin dedi. Bende çok kızdım, yüzlerini görmek istemediğimi unutulup gidecek bi olay yaşamadığı söyledim. Oda hak verdi, bir daha söylemedi. Ama 2 gün sonra yine aynı şeyi söylemesini istemiyorum. Eşimin hatırını sayıp gidip karakola şikayet etmediğime şükretmiyorlar da hala gitmemi bekliyorlar.

ne diyeyim bacım ALLAH sabır versin sanaki o kaynanayla başa cıkasın
aynısı bende var edepsizin önde gideni:1:
sana tek tavsiyem kendini ezdirme..kocanda illa ANNEM derse boşa çık kenara
ben 7 yıldır ne çektim..senin yazdıkların az bile önce benim yanımdaydı ama sonraları bende suçlu oldum
eeee ya ağzının payını verecen yada susup dert çekecen...ağzının payını verdim bende ozamanda ben kötü oldum
yani bacım iki uçu b..klu sopa
kendini ezdirme aslada olayı unutma vede unutturma

derhal uzaklasin ordan canim baska biyere cook uzaklara tasinin, asla bulamasinlar sizi...bu ne yaaa :47::47::47:

Son düzenleme:
Öncelikle,onlara karşı kullandığınız kelimeler hiç hoş değil.Kayınvalidenize taşınarak kendi rahatınızı kendiniz bozmuşsunuz.Kayınvalidenizde sizin ona yada evine muhtaç olduğunu düşünerek sizi zora sokmaya çalışmış.Bundan sonra araya mesafe koyarsanız ve evinizi ayırırsanız sorun kalmaz gibi.

daha bir de o kayıvalideye çocuk mı baktırmayı planlıyorsunuz allah aşkına, ya kendin bak ya bakıcı tut çocuğuna ya da kendi annene rica et sizde gelsin kalsın haftaiçi idare edin bi şekilde.

bu kadar olaydan sonra ben olsam geri adım atmam değil çocuk baktırmak onların evinden adımımı bile atmam.

ne manyak ruh hastası insanlar var ya okudukça ağzım açık kalıyor. zaten çok matah bi kadın değilmiş bir de üstüne sigara içiyor çocuğun yanında b.k içsin dicem yani artık o kadar sinirlendim. sigara içenlerden rahatsız oluyorum ben bile küçücük çocuğun yanında içiyorlar bi de. daha bir de o kadından boşan hakkımı helal etmiyorum demesi pes artık pes!

elinizi eteğinizi çekin o kadından hiç bir şey de istemeyin sakın çocuğunuzu falan da bırakmayın.

kaynanana soyledigin sozler agir olmus eger cok calismak zorunda degilsen isten cik bebegin krese gidecek kadar buyuyene kadar ve elinden geldigi kadar uzak biyere tasin allahdan tencereyle saldirmis ya bicak felan olsaydi elinde dusunemiyorum bile allah korumus sizi bu tip insanlar tehlikeli olabilirler allah yardimcin olsun

Tabiki kullandigi kelimeler hos degil ama konu sahibi anliyorum o an resmen cinnet gecirmis demek agizindan kacivermis, kendisi de biliyor dogru olmadigini ama cikmis artik bikere :50:
Yinede kullandigi o kelimeler kayinvalidenin yaptiklarinin yaninda hic kaliyor. Ne olursa olsun ne derse desin bunu haketmedi konu sahibi!

Şiddete, kavgaya çok karşı bir insanımdır ama sizi haksız bulmadım.
Çünkü anlattığınız kadarıyla kadın çok art niyetli.
Bir de söz konusu evladı olunca insanın gözü döner, tahmin ederim.
Uzak ve mesafeli olmanızda fayda var.
Eşinize sakin bir dille isterse kendinin gidebileceğini ama sizin istemediğinizi belirtin.
Bunlar hiç unutulacak şeyler değil...

ne diyeyim bacım ALLAH sabır versin sanaki o kaynanayla başa cıkasın
aynısı bende var edepsizin önde gideni:1:
sana tek tavsiyem kendini ezdirme..kocanda illa ANNEM derse boşa çık kenara
ben 7 yıldır ne çektim..senin yazdıkların az bile önce benim yanımdaydı ama sonraları bende suçlu oldum
eeee ya ağzının payını verecen yada susup dert çekecen...ağzının payını verdim bende ozamanda ben kötü oldum
yani bacım iki uçu b..klu sopa
kendini ezdirme aslada olayı unutma vede unutturma

2 senedir hep sustum, salaklığımdan yada ezikliğimden değil, yüz yüze bakacağız hadi sorun olmasın ben kötü olmayayım diye ama gerçekten yetmişti bu kadarı.

bu insanlara ne oluyor ya....
buna benzer bir dertte bizim evde var...
ne işin içinden çıkabiliyorsun ne susup sindirebiliyorsun evde huzursuzluğa sebep olması ayrı dert...
eşler ilk başta hak veriyor ama bana da zamanla değişecek gibi geliyor ne bileyim bende hep düşünmekteyim işin doğrusu...
Allah sabrını verir inşallah hayırlısı olsun diye hergün dua ediyorum...seni de çok iyi anlıyorum...

Allah sabır versin, anlattıkların bu sıcakta kanımı dondurdu :53:

Sen ona salak diyorsun o sana tavayla saldırıyor ve bu gerilimli ortamda çocuğun büyüyor.

Son düzenleme:
evet şu halimi ben bile tanıyamıyorum. ben hakkım yenmedikçe insanları kırmayan üzmeyen biriyim, onlara çoğu zaman haketmedikleri kadar toleranslı davrandım. hep sustum gereken cevabı vermeyi eşime bıraktım. ama olmadı, eşimin benim tarafımda olmasını, eşimi yönlendiriyorum, eziyorum dediğimi yaptırıyorum gibi gördüler ve hep bilendiler bana karşı. karnımda çocuğumu taşırken kadın bana beddua ediyordu. kimse kızmasın bana ama resmen çirkef bir kadın.

çocuğuma o günden beri annem bakıyor. eşim kendi annesinin bakmasını isteyemez. istersede işten çıkacağım, hatta istemese bile işten çıkıp çocuğuma bakma fikri şu anda çok yakın bana.
yanlarına taşınma konusunda en baştada karşıydım, eşime olabilecek sorunları oturup güzel güzel anlattım ama tabi insan kendi annesinden babasından böyle şeyler beklemiyor. beraber ev yaptırmak ve ben hamileliğimde rahat edeyim iyi besleneyim diye taşınmıştık sözde. yani ebnim istemedğim birşeydi ama ben bile bu kadarını beklemiyordum onlardan.
evet söylediğim sözler kötü. karşımdaki insanın bir suçu yokken ben asla böyle sözler kullanmam zaten. o kadından duyduğum sözlerin jhareketlerin hepsini buraya yazabilsem hak verirdiniz eminim.ama karşımdaki kadın ben 2 günlük anneyken benim annemin babamın karşısına geçip sizin kızınız kendini bize yamadı diyebilen bir insan olduğu için malesef başka dilden anlamıyor. ki annemin benim ondan duyduğumuz sözler içerisinde bu en terbiyeli olanı.
Allah'ım büyük konuşturmasın, bir dahada yüzünü göstermek nasip etmesin. Allah'ından bulsun diyorum sadece.

Allah sabır versin, anlattıkların bu sıcakta kanımı dondurdu :53:

Sen ona salak diyorsun o sana tavayla saldırıyor ve bu gerilimli ortamda çocuğun büyüyor.

çok haklısın neyseki artık onun yanında değil. ve içim şu anda o kadar rahat ki. torununu düşünen bir kadın değildikizaten. sigara içiyorsun şu çocuğun hakkını nasıl ödeyeceksin diyorum, ne hakkı varmış o çocuğun bende , varsa bile öderim diyor.

bu arada evet ağır konuştum ama onun yaptığını hafifletirmi arkadaşlar, ben çocuğumun sağlığını düşündüm sadece ... ilginç

amaaaannnn ne fena kadınmış ya aslında her şeyi hak ediyor ama eşiniz allah tan sürekli yanında eşinize olan saygınızdan onun hatrına ağır konusmamaya aynı zamanda muhattap olmamaya da çalısın bence .....

kayınvaliden haksız olabilir sigara içmesi de doğru değil ama sen bunu sebep göstererek neden kavga başlatıyosunki kül tablasını falan fırlatmışsın , madem çocuğuna zarar veriyor çocuğunu alır çıkarsın ona da baktırmazsın bu kadar ,tencere tava havada uçuşacağına hergün huzursuz olacağına çalışma bisüre

Back