- 29 Eylül 2014
- 9.017
- 17.023
- 498
En guzeli bu ya, rol yapmaya ne gerek var. Gitmesi gereken gitmeli, dusuncesizse ben neden kendimi uzeyim. Yok o kirilir, yok bu buzulur, su ezilir.. ben de kendimi cevreme tanittim, beni biliyorlar ve uzmuyorlar. Uzeni uzerim cunku.Aynen o tarz vallaha. Yani ciddi sekilde bir iliski yok zaten aramizda, o anliyor beni yani. Bir de hicbir duygumu saklayamayan bir insanim, neyden sikilmissam, istemiyorsam pat diye soylerim ben.
İnsan olan başkasının evinde 40 gün kalmaz. Anneyse kaynanalık yapmayacak. Empati yapacak. Kendine hizmet ettirmekten zevk alıyor kaynanalar. Ben evlenmeden önce ön yargım yoktu. Dışarıdan melek gibi görünür kaynanam. Ama oglunu çok kıskanıyor.Elbette 40 gün uzun bir süre ve konu kayınvalidenin yaptıkları(konuşmaları dinleme vs.) kabul edilebilir değil,üstelik çalışan bir kadından hizmet beklemek de ama bu sitede genel olarak kv lere karşı bir düşmanlık söz konusu,diğer konularda da gördüm ama yazmıyordum şimdi bu konuya yazdım düşüncelerimi.Unutmayın ki onlar da sizin gibi birer anne,istisnaları hariç tutarak söylüyorum kimse oğlunun ve ailesinin mutsuz,huzursuz olmasını istemez.Sadece empati yapın,onların düşman olduğunu düşünmeyin diyorum.Herkesin fikrine saygı duyuyorum ve ben de kendi fikrimi söyledim.
Elbette 40 gün uzun bir süre ve konu kayınvalidenin yaptıkları(konuşmaları dinleme vs.) kabul edilebilir değil,üstelik çalışan bir kadından hizmet beklemek de ama bu sitede genel olarak kv lere karşı bir düşmanlık söz konusu,diğer konularda da gördüm ama yazmıyordum şimdi bu konuya yazdım düşüncelerimi.Unutmayın ki onlar da sizin gibi birer anne,istisnaları hariç tutarak söylüyorum kimse oğlunun ve ailesinin mutsuz,huzursuz olmasını istemez.Sadece empati yapın,onların düşman olduğunu düşünmeyin diyorum.Herkesin fikrine saygı duyuyorum ve ben de kendi fikrimi söyledim.
Peki, kayınvalideniz elden ayaktan düşdüğünde ne yapacaksıniz? Mutlaka birinizde kalacak. Bu arada kaç yaşında kayınvalideniz?Birşey diyemiyor sanırım yani elalem ne der olayi var bı de gelmeden herkese Diğer oglan gelene kadar kalacam demiş şimdi erken götürmüyor o yüzden.
Benim anneannem 90 yaşında alzheimer hastası. Bakımı gerçekten çok zor. Başta kendileri ilgilenmeye çalıştılar ancak çok zorlandılar ve bakıcı tuttular. Bu da bir seçenek bence. Çünkü Anneannemin bütün her şeyiyle bakıcısı ilgileniyor ve güzel bakılıyor. Artan zamanlarında değil de tam zamanlı ilgileniyor. Açıkçası ben yaşlansam çocuklarım bana baksın istemem kimseye yük olmak istemem. İnsan yükü gerçekten çok ağırPeki, kayınvalideniz elden ayaktan düşdüğünde ne yapacaksıniz? Mutlaka birinizde kalacak. Bu arada kaç yaşında kayınvalideniz?
Sen de hiç diş gostermediginin farkında mısın acaba ? Bişey deyince hayır ben öyle uygun bulmuyorum diyeceksin. Ben uygun bulduklarima bile tam tersini yapıyorum ki onlar yaptırdı olmasın diye.Kusura bakmayın size asla katılamıyorum.İyi niyetle attığım her adım kendimi değersiz hissetmemle bitti.Ne kadar iyi davranırsan terbiyeli kişiliğinden ötürü saygıszılık etmezsen hayatın elinden alınıyor,herşeyine daha doğrusu bu diye laf ediliyor.Kendi evinde başkasının evinde gibi hissetmek ne demek farkında mısınız acaba?
Çok iyi yapmışsınız.Peki anneanneniz nerde yaşıyor kendi evinde mi? İnsan yükü çok ağır haklısınız. Mecbur kalınca ne yapılacak? Herkes tam zamanlı bakıcı tutamaz buna da bütçe lazım.Benim anneannem 90 yaşında alzheimer hastası. Bakımı gerçekten çok zor. Başta kendileri ilgilenmeye çalıştılar ancak çok zorlandılar ve bakıcı tuttular. Bu da bir seçenek bence. Çünkü Anneannemin bütün her şeyiyle bakıcısı ilgileniyor ve güzel bakılıyor. Artan zamanlarında değil de tam zamanlı ilgileniyor. Açıkçası ben yaşlansam çocuklarım bana baksın istemem kimseye yük olmak istemem. İnsan yükü gerçekten çok ağır
Kime yakalalık yaptığımı gördünüz de böyle konuşuyorsunuz?Kendinize haksızlık etmeyin bu konuda çok iyisiniz
Görümceler de konu açıyor. Forumun yaş aralığı çoğunlukla 20-50 arasıdır. Kayınvalideler facebookta.Yanlış anlamayın ama nedense buraya hep kaynana ve görümceyle ilgili konular açılıyor neden kaynanalar ve gorumcelerde konu açmıyor birde onları dinlesekdik konu sahibi yanlış anlamayın genelleme yapıyorumhamileyim bebek harekleriyle ilgili konular ararken hep kaynana görümce konularına denk geliyorum
En az 6 ay demek bu da.Kaynınız askerden gelince kayınvalidenizi alın gidin. Hem kaynı görün hem kv bırakın.
Kendi annenizide çağırın en güzeli annenizede anlatın durumu.Söylememek mümkün mü taş olsan çatlarsın yine dayanamazsın.Defalarca tartıstık sürekli surat asıyorum.Yani isteyerek değil ama çok mutsuzum herşeye yansıyor.Evlilik hayatımız zaten ciddi bir yara almış oldu.Daha birbirimize alışamadan başımıza çöktü resmen.Çok zoruma gidiyor bu düşüncesizlik ,önemsenmemek .
Ablacım sen olayı çok yanlış anlamışsın ya.Buradaki yorumları okuyunca hemcinslerimden tiksiniyorum resmen.Kendi anneniz gelip kalsa da artık gitsin yeter diyecekmisiniz acaba?Kendi anneniz 'canım annemken' neden eşinizin annelerine böyle düşünceler besliyorsunuz anlamış değilim.Kayınvalide düşmanlığı neden anlamıyorum.Birgün sizler de kayınvalide olacaksınız,size yapılmasını,böyle düşünülmesini istermisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?