• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem 40 gündür bizde

2. Gelin öyle oluyor kendimden biliyorum el üstünde tutuluyor hele bide diğer oğlan daha çok seviliyorsa offf 😂😂😂 bizimkiler beni cidden çok sever eltimde kendisi kıskanıyor çekemiyor resmen kendi evimi temizlemeye yardımaa gelmedi aramadı sormadı lafa gelincede sen arasaydın diyor.
He bide be yokmuşum gibi işte eşimin adını söyleyip ona verelim sever o falan diyor sanki o evde ben yokum adam bensiz yicek
İnşallah eltim olunca benden çok severler amin. 🤣Beni sevmesinler, salsınlar yeter...

Buradaki yorumları okuyunca hemcinslerimden tiksiniyorum resmen.Kendi anneniz gelip kalsa da artık gitsin yeter diyecekmisiniz acaba?Kendi anneniz 'canım annemken' neden eşinizin annelerine böyle düşünceler besliyorsunuz anlamış değilim.Kayınvalide düşmanlığı neden anlamıyorum.Birgün sizler de kayınvalide olacaksınız,size yapılmasını,böyle düşünülmesini istermisiniz?
Size dunyada erkek kalmamis erkeksiz yasanmazmis gibi kaynana yalamada basarilar dilerim hanfendi. Ama bizim kendimize özsaygimiz var

Merhaba ,
1,5 yıllık evliyim.Kayinvalidem ayri şehirde yaşıyor.Kaynim askere gitti tasinma vs sürecimiz gectikten sonra kayinvalidem bize geldi.Bu arada kayinvalidemin annesi hayatta.Kayinpederim rahmetli olduğu için kayinvalidem annesiyle kaldi kaynim askere gittikten sonra.Kurban bayraminda bize geldi daha doğrusu biz gidip aldik.Bana asla süreç belirtilmedi ve ya gelip kalmak konusunda rizam alinmadi.Simdi de asla gitmek istemiyor kaynim donecek askerden aman o dönsün ben sonra giderim vs diyor.Git de diyemiyorum ama artik bunaldim isten geliyorum ayaklarimi uzatip oturamiyorum.Butun aksam yerinden kalkmıyor ne sofra kurmak ne de kaldırmak için suyunu bile almaya kalkmıyor.Evde haftasonu rahatça temizligimi yapamıyorum.Surekli iyiliğiniz için adı altında kendi ev yasam tarzini dikte etmesi de cabası.Asla susmuyor annemle telefonda konussam dinliyor.Esimle mutfakta bişi konussak dinliyor ve mudahele ediyor.Ya iyice tiksinti oluştu kendimi sürekli kötü hissediyorum.Esime de gıcık oluyorum istemsiz.Surec normal mi sizce?
Surec normalde esınıze bunu guzel bir dılde anlatmalısınız boyle olmas

Elbette 40 gün uzun bir süre ve konu kayınvalidenin yaptıkları(konuşmaları dinleme vs.) kabul edilebilir değil,üstelik çalışan bir kadından hizmet beklemek de ama bu sitede genel olarak kv lere karşı bir düşmanlık söz konusu,diğer konularda da gördüm ama yazmıyordum şimdi bu konuya yazdım düşüncelerimi.Unutmayın ki onlar da sizin gibi birer anne,istisnaları hariç tutarak söylüyorum kimse oğlunun ve ailesinin mutsuz,huzursuz olmasını istemez.Sadece empati yapın,onların düşman olduğunu düşünmeyin diyorum.Herkesin fikrine saygı duyuyorum ve ben de kendi fikrimi söyledim.
Kusura bakmayın size asla katılamıyorum.İyi niyetle attığım her adım kendimi değersiz hissetmemle bitti.Ne kadar iyi davranırsan terbiyeli kişiliğinden ötürü saygıszılık etmezsen hayatın elinden alınıyor,herşeyine daha doğrusu bu diye laf ediliyor.Kendi evinde başkasının evinde gibi hissetmek ne demek farkında mısınız acaba?

Aynen o tarz vallaha. Yani ciddi sekilde bir iliski yok zaten aramizda, o anliyor beni yani. Bir de hicbir duygumu saklayamayan bir insanim, neyden sikilmissam, istemiyorsam pat diye soylerim ben.
Ay valla helal olsun. Burda hayır diyemeyen üyelerin konularına cinnet geçirdikten sonra sizin yorumlarınız ilaç gibi geldi :D

Size dunyada erkek kalmamis erkeksiz yasanmazmis gibi kaynana yalamada basarilar dilerim hanfendi. Ama bizim kendimize özsaygimiz var
Konuşma tarzınızdan kendinize özsaygınız olduğu çok iyi anlaşılıyor hanımefendi,ben evli bile değilim ve kimseyi yalamaya ihtiyacım yok.Sizi de uslübunuzu düzeltmenizi öneririm,insanları tanımadan bu tarz konuşmalar yapmayın.Ben kendi fikrimi söyledim bir kadın olarak.

Ben gelsin diye beklemiyorum zaten ama lafa gelince çok iyi oluyorlar ya birşeye ihtiyacın var mı yok mu diye araması lazımdı. Sonuçta benim hem çalışıp hemde düğün yapacağımı biliyorlar. İnsan nezaketen olsa arar sorardı. Ben evi işten çıkışta gidip temizledikten sonra eşyaları tek başıma yerleştirdikten sonra nasıl olmuş diye de görmeye gelmesin
bana mı çalışıyorsun derim böyle bişey dese eltim :D sizin kv denizden bir farkınız kalmamış ki kızı ezik görmüşsünüz gelen giden iş bekliyor hatundan. yazık kıza valla elinizde heba oluyor.

Kusura bakmayın size asla katılamıyorum.İyi niyetle attığım her adım kendimi değersiz hissetmemle bitti.Ne kadar iyi davranırsan terbiyeli kişiliğinden ötürü saygıszılık etmezsen hayatın elinden alınıyor,herşeyine daha doğrusu bu diye laf ediliyor.Kendi evinde başkasının evinde gibi hissetmek ne demek farkında mısınız acaba?
Sizin ki spesifik bir durum olabilir,haklı olabillirsiniz.Bunların hiçbirini yaşamadan kv sine düşmanlık besleyen kadınlar için konuşuyorum ben.Yani bu sitede kayınvalidesinden yada eşinin ailesinden şikayetçi olmayan bir tane kadın yok.Ne yani tüm kadınların anne babası mükemmel bir tek eşlerinin mi kötü?Bu sorum size değil genele.

Unutmayın ki onlar da sizin gibi birer anne,istisnaları hariç tutarak söylüyorum kimse oğlunun ve ailesinin mutsuz,huzursuz olmasını istemez.Sadece empati yapın,onların düşman olduğunu düşünmeyin diyorum.Herkesin fikrine saygı duyuyorum ve ben de kendi fikrimi söyledim.
Ahahahaha :D Bu minnoş kalplilikle üzerler sizi.
Bazı insanlar anne olmadan önce de kötü oluyorlar, anne olduktan sonra da kötü oluyorlar, kayınvalide olunca da master seviyeyi görüyorlar. Yani bile isteye birinin mutsuzluğunu isteyebiliyorlar. :KK51:
Hele hele geleneksel aile yapımızda eski tip kayınvalidelerin geneli gelin düşmanıydı zaten. Bir nesil öncesine gitmek yeterli görmek için. Yorumumu okuyan hanımlar, annenizin kayınvalidesi yani babaannenizi bir hatırlayın derim. Ben babaanneme bayılırdım, hala da severim. Ama kendisi annemi hiç sevmezdi, ölene kadar da sevmedi yani.
Demem o ki bazı anneler için, evladının mutluluk odağı gelini yani eşi olmayabiliyor. O gider başkası gelir ya da çok mu şart gelinin varlığı diye düşünüyorlar.

Eşim başımın taci. Cogu zaman allahim bu adami hak edecek ne sevap isledim diye gozlerim dolarak baktigim Oyle aşık oldugum bir adam. Ama anasi gelip 40 gun kalsa bosanma noktasina gelirim. Net
Hissetiklerim normal demek ki çünkü boğuldum bazen bu durumu çekeceğime bekar kalsam daha iyidi diyorum o kadar zor ki.Seneye ne olacak bilmiyorum 2 ay sonra tekrar gelmeyeceği mechul gideceği bile mechul.

Vallahi eşiniz ses çıkarmadığı sürece isterseniz gıcık olun hala gideyim demez. Yakın zamanda ben evde yokken gelip kaldı düzeni falan kendine göre yapmış keşke evi de temizleseydi... En son patladım tartıştık gitti bir daha da gelmez İnşaAllah ama en büyük hata eşimde ben kaç kez uyardım ortak karar vermeden iş yapma diye onu da boşayacaktım çok yalvardı ağladı falan kaldım

Suyunu bile önüne getiren olduktan sonra niye gitsin ki
İstemediğinizi belli edeceksiniz başka çaresi yok
Daha da olmadı söyleceksiniz açıkça

Konuyu okuyunca yıllar önce yaşadıklarım gözümde canlandı. Kayınpederim vefat edince eşim annesinin bir süre bizimle yaşayacağını söylemişti. Benim de kaynım var. O yıllarda bekardı. O zaman da bebeğim 2 aylık falandı. Öyleyse ben direkt boşanalım sen annenle birlikte yaşayabilirsin demiştim. Baştan resti çektim. Gayet de ciddiydim. Öylesine söylenmiş bir cümle değildi. Arada gelip gitti ama eşimle 2 hafta kalır şeklinde konuşuyorduk. Eşime biletlerini geliş gidiş şeklinde aldırıyordum. Bir süre sonra kaynım evlendi. Ben iletişimimi kopardım. Görüşmüyorum hiçbiriyle. Kayınvalide, kayınpederin vefatının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala belirli aralıklarla 1,5-2 ay gidip kalıyormuş kaynımlarla:KK9:İstediğini elde etti. Eltim de çalışmıyor. Bütün gün birliktelerdir herhalde. Keyifleri nasıl bilemem ama ben gayet iyiyim. Bu hayatta fırsat verdikçe insanlar tepene tepene çıkıyor.

Buradaki yorumları okuyunca hemcinslerimden tiksiniyorum resmen.Kendi anneniz gelip kalsa da artık gitsin yeter diyecekmisiniz acaba?Kendi anneniz 'canım annemken' neden eşinizin annelerine böyle düşünceler besliyorsunuz anlamış değilim.Kayınvalide düşmanlığı neden anlamıyorum.Birgün sizler de kayınvalide olacaksınız,size yapılmasını,böyle düşünülmesini istermisiniz?
Benim doğum yaklaştı. Eşim geceleri işe gidince ablanı çağıralım gelsşn tek kalma dedi kabul etmedim. Ben düzenimi bozamam diye.

Bu kayınvalidelerin gelinle yaşama merakı nedir anlamış değilim. Benimki de 10 dk mesafede oturmamıza rağmen her geldiğinde yatıya kalırdı. İlk zamanlar durumu fark etmedim, kv özellikle son otobüs saati vs geçtikten sonra ben gideyim diyordu tabi biz de bu saatte nasıl gideceksin kal diyince ee kalayım madem diyordu. Sonra baktım kadın geldiğinde özellikle saati geçirmeyi bekliyor, artık kal dememize bile gerek kalmadan ‘ee geç oldu kalayım bari’ diyerek kalmaya başladı. En son çantasıyla planlı gelip kalma durumunu yaşayınca ben de tüm kayışlar koptu, eşimle açıkça konuşup bu işe çözüm bulmasını istedim. Bu arada ben evden çalışıyorum 1,5 yıldır gelip gitmeler nasılsa evden çalışıyor diyerek arttı. Evden çalışmayı kimse çalışma olarak saymıyor nedense.

Siz 40 gün iyi sabretmişsiniz. Ben 3 gün zor katlandım, sinir stresten mide ağrısı yaşadım. Ki büyük kavga çıkarmasam ve eşime ben çekemem ne seni ne aileni, protokolü hazırlıyorum imzala bu iş bitti demesem 1,5 aydan fazla başıma kalacaktı. Neyse ki benim delirmemle eş olacak kişi alternatif çözüm üretti de 3 gün kalıp gitti kv . O 3 gün bile bana eziyet oldu, 40 günü düşünemiyorum. Allah sabır versin size. Ama tavrınızı hem eşinize hem de kv açıkça belli edin. Her işi siz yapmayın, işten geliyorsunuz niye kendinizi paralayasınız. Eşiniz paralasın onun annesi sonuçta, bırakın birçok işi eşiniz yapsın.

Aynı şekilde kendi annen kalsaydı tepkin ne olur du 🤔
O zman herkes kendı annesını dandınlesın.Otursun oglu yemegını yapsın,camasırını yıkasın.Adamlar keyfınde.Kadın aksam ısten gelmıs bıde kvde bakıyor.1 yıllık evlılıkde eger onceden bılmıyorsanız yemek duzenı bıle oturmamıstır.
Ben bılmyordm mesela evlenırken cesıt ceslt yemek yapmayı.
2 kısıye yerı gelır kahvaltı edersn,yeri gelir tost basarsın.Ama evde kvde varsa 2.gun tost bassan lafı yersın.

Back