• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem 40 gündür bizde

Vallahi eşiniz ses çıkarmadığı sürece isterseniz gıcık olun hala gideyim demez. Yakın zamanda ben evde yokken gelip kaldı düzeni falan kendine göre yapmış keşke evi de temizleseydi... En son patladım tartıştık gitti bir daha da gelmez İnşaAllah ama en büyük hata eşimde ben kaç kez uyardım ortak karar vermeden iş yapma diye onu da boşayacaktım çok yalvardı ağladı falan kaldım

İstemediginizi söylemiyor ya da belli etmiyorsanız nereden bilsin kadın

Ben de dogum yaptinız ondan sizde sandım.Ne mana sizde 40 gün kalmasi ya misafirlik dedigin 3 gün olur 4 gün olur.Eşini anacıgıyla beraber memleketine gönder.Ayrıca ben kendi annemin bile o kadar kalmasını istemem esimin rahatsız olabileceğini düsünürüm sayin hemcinslerinden tiksinen hanimcım.
Doğumda birkaç yıllığına gelecek muhtemelen

O zman herkes kendı annesını dandınlesın.Otursun oglu yemegını yapsın,camasırını yıkasın.Adamlar keyfınde.Kadın aksam ısten gelmıs bıde kvde bakıyor.1 yıllık evlılıkde eger onceden bılmıyorsanız yemek duzenı bıle oturmamıstır.
Ben bılmyordm mesela evlenırken cesıt ceslt yemek yapmayı.
2 kısıye yerı gelır kahvaltı edersn,yeri gelir tost basarsın.Ama evde kvde varsa 2.gun tost bassan lafı yersın.
Yorumum size değil bu kadar kasmayın kendinizi ben sadece merak ettim nasıl bir cevap gelecek diye tabiki kimse kv ile yaşamak istemez bende istemem asla alt tarafı kendi annen gelse ne olur du diye sordum uzun uzun açıklamanıza gerek yoktu

Merhaba ,
1,5 yıllık evliyim.Kayinvalidem ayri şehirde yaşıyor.Kaynim askere gitti tasinma vs sürecimiz gectikten sonra kayinvalidem bize geldi.Bu arada kayinvalidemin annesi hayatta.Kayinpederim rahmetli olduğu için kayinvalidem annesiyle kaldi kaynim askere gittikten sonra.Kurban bayraminda bize geldi daha doğrusu biz gidip aldik.Bana asla süreç belirtilmedi ve ya gelip kalmak konusunda rizam alinmadi.Simdi de asla gitmek istemiyor kaynim donecek askerden aman o dönsün ben sonra giderim vs diyor.Git de diyemiyorum ama artik bunaldim isten geliyorum ayaklarimi uzatip oturamiyorum.Butun aksam yerinden kalkmıyor ne sofra kurmak ne de kaldırmak için suyunu bile almaya kalkmıyor.Evde haftasonu rahatça temizligimi yapamıyorum.Surekli iyiliğiniz için adı altında kendi ev yasam tarzini dikte etmesi de cabası.Asla susmuyor annemle telefonda konussam dinliyor.Esimle mutfakta bişi konussak dinliyor ve mudahele ediyor.Ya iyice tiksinti oluştu kendimi sürekli kötü hissediyorum.Esime de gıcık oluyorum istemsiz.Surec normal mi sizce?
Tabiki normal değil valla ben eli ayağı tutan kimseye uzun süre kalınca hizmet etmiyorum çünkü onlar misafir olmuyo. O yüzden rahatım istedikleri kadar gelip kaliyolar,ben de ne temizlik konusunda ne de yemek konusunda hiç zahmet etmiyorum ne kolayima geliyosa onu yapıyorum. Beğenmeyen gelmesin kafasindayim evime biri gelince gerileceksem hiç sokmam daha iyi .ben de gerilmemek için özel zahmete sokuyorum kendimi

Insan evde baska birivarken esiyle beraber bile olamaz. Banyo yapsa kayinvalide yanlis anlar mi diye bile dusunur. Ayni tuvaleti kullanmak, ayni banyoyu kyllanmak bile rahatsiz eder. Hele ki yemek seciyorsa daha da zor. 40 gun zaten cok uzun bir sure, ki daha da kalacakmis. Esler bu tip konuda annesine birsey soyleyemez. Karisina soyler ama annesine soyleyemez ya da iki arada bir derede kalir. Yapilacak tek sey ya biraz da annem gekecek dige onu gondermek ya da mumkun mertebe iletisimi kesmek, hizmet etmeyi azaltmak, baska odada vakit gecirmek. Hizmet super olursa hic gitmeyebilir ya da bundan sonra butun kışları sizde gecirebilir.

Evlatta olsa elin evinde böylesine kalma isteğine anlam veremiyorum…Be kadın hiç mi evini düzenini özlemiyorsun? Tuvalete giderken falan hiç mi rahatsızlık hissetmiyorsun? Bir arkadaşınıza telefon açtırın komşusuymuş gibi, “çabuk gel senin evi su bastı” falan desin belki anca öyle gider 🙄

Merhaba ,
1,5 yıllık evliyim.Kayinvalidem ayri şehirde yaşıyor.Kaynim askere gitti tasinma vs sürecimiz gectikten sonra kayinvalidem bize geldi.Bu arada kayinvalidemin annesi hayatta.Kayinpederim rahmetli olduğu için kayinvalidem annesiyle kaldi kaynim askere gittikten sonra.Kurban bayraminda bize geldi daha doğrusu biz gidip aldik.Bana asla süreç belirtilmedi ve ya gelip kalmak konusunda rizam alinmadi.Simdi de asla gitmek istemiyor kaynim donecek askerden aman o dönsün ben sonra giderim vs diyor.Git de diyemiyorum ama artik bunaldim isten geliyorum ayaklarimi uzatip oturamiyorum.Butun aksam yerinden kalkmıyor ne sofra kurmak ne de kaldırmak için suyunu bile almaya kalkmıyor.Evde haftasonu rahatça temizligimi yapamıyorum.Surekli iyiliğiniz için adı altında kendi ev yasam tarzini dikte etmesi de cabası.Asla susmuyor annemle telefonda konussam dinliyor.Esimle mutfakta bişi konussak dinliyor ve mudahele ediyor.Ya iyice tiksinti oluştu kendimi sürekli kötü hissediyorum.Esime de gıcık oluyorum istemsiz.Surec normal mi sizce?
Rahatsiz hissetmeniz cok normal degil mi, kim ister ki o kadar uzun sure beraber yasamayi, bence burda onemli olan esinizin tavri esiniz nasil karsiliyo durumu aranizda konusmadiniz mi hic

Ben uzun süreli, döneceği tarihin belli olmadığı yatılı misafirlikleri sevmiyorum. Şimdi kv dem bana gelse geçiçi olarak değil tamamen kalıcı olarak bakarım ona göre düzenimi oturturum ancak ucu açık bir tarih için bana misafir olarak gelmiş olsa darlanırım çünkü oturma odasına her gün yatak yapmam gerekir nasıl olsa gidecek diye valizi ortalıkta gezer evin bireyi gibi göremem kendimi kısıtlanmış gibi hissederim.

Burada böyle bir konu açılmıştı sizin konunuza benzer, kadına kv desinin ayakkabısının içine bir miktar tuz dökmesini söylemişlerdi, kadında uygulamıştı bu yöntemi birkaç gün sonra gitmişti diye hatırlıyorum

Ablacım sen olayı çok yanlış anlamışsın ya.
Burdaki olay kayinvalideye beslenen kin değil arkadasim, burdaki olay genel anlamda insan dogasi geregi baskasiyla ayni evde yasamanin vermis oldugu rahatsizlik huzursuzluk, sahsen annem de gelse o kadar uzun kalsa esimin rahatsiz olacağını dusunurum ben

Ay şaka gibi ben olsam sorardım "anne bilet alacağım şu gün mü bu gün mü alayım "diye. Gitmiyorum derse ailemden arkadaşlarimızdan gelenler olacak kusura bakma haber vermedin program yaptım ben der sustururdum.
Bu nedir yani kafasına göre gelip günlerce kalıyor misafir gibi. İnsan bir mahçup olur,çalışan kadınsinız bir yardım eder,bir işin ucundan tutar. Yüzsüz yüzsüz oturmaz yani.
Alıştırmayın bence buna zira çok yüzsüz kayınvalideniz,arkası kesilmez bunun.

Merhaba ,
Ya seni çok iyi anlıyorum. Benim kayın validem çok iyidir. Ben çalışıyorum diye bizdeyken yemeği de yapar temizliği de ama en son geldiklerinde çok uzun kaldirlar (2 ay) ve ben çok bunaldım. Televizyon izleyemiyordum, sürekli yemek, çay uğraş dur çok sıkılmıştım. Artık eşime kızmaya başlamıştım neden bir çizgisi yok diye. Bir yandan da suçluluk hissettim bana hiç kötülüğü yok diye ama ev ev üstüne olmuyor işte. Çok bunaltıcı ne yazık ki ..
Bence eşinizle konuşun o ayarlasin siz kötü olmayın.

Benim kayınvalidem çok tatlıdır ben onunla yaşarım ama çok sevdiğim için birde kıyamıyorum çok tatlı...ama sevmiyorsan 1 hafta yaşamak insana batar Allah yardımcın olsun ne tavsiye versem bilemedim ...sadece eşinle arani bozma sonra düzelmez bence çünkü anneme, eşim git dese ona karşı sogurum haklı olsa bile🙄

Söylememek mümkün mü taş olsan çatlarsın yine dayanamazsın.Defalarca tartıstık sürekli surat asıyorum.Yani isteyerek değil ama çok mutsuzum herşeye yansıyor.Evlilik hayatımız zaten ciddi bir yara almış oldu.Daha birbirimize alışamadan başımıza çöktü resmen.Çok zoruma gidiyor bu düşüncesizlik ,önemsenmemek .
Sorun eşiniz de , annesine bu kadar misafirlik yeter, ben ve karım ayrı bir aileyiz demesi lazım. Ama eşinizin tercihi sizin sıkıntı çekmeniz, sizin üzülmeniz yönünde olmuş. Eşiniz tercihini çok açık bir şekilde belirtmiş bence , siz ne yapmayı düşünüyorsunuz önemli olan o?

Merhaba ,

Neden artık rahatsız olduğunuzu eşinize söylemiyorsunuz 🙄

Back