• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalıdelerıne hala anne dıyemeyenler biz ne yapacağizzz

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Kızlar bendemı sorun var herkez annecım babacım der ben anne dıyemıyom ustelık bakınzı takvıme vaktı azaldı vee zaten ben 7 yıldır tanıyorum halada dıyemıyom yaaaaa
napcazz kaydirigubbakcemile

Anne,baba demek şart değil ki.:jeyyar:Bunu kolaylaştırmak için mesela Ayşe Anne,Ahmet Baba ....vs diyebilirsiniz.:delphin:Sadece anne ya da baba demek tuhaf geliyor bana,böylesi daha kolay.:jeyyar:

bende anne baba direk diyemiyorum. isminden sonra anne baba kelimelerini ekliyorum

Bence ilk tanıdığında teyze-abla veya amca-abi denildiyse zor olur sonradan anne-baba demek.Ben istemeye gelmeden 1 ay önce tanıdım onları ilk gittiğimde hiçbir hitap şekli kullanmadım ama 2-3 kez gördükten sonra anne baba demeye başladım hiç sorun yaşamadım bu konuda. Ama nişanlım bavamla daha önce tanışıp ona amca diye hitap etmişti o yüzden o biraz zorlandı bu konuda

Son düzenleme:
Evet aynen ya ben teyze derdım deyzeden anneye gecemıyorum kii

üzülme canım
inan zamanla diyorsun
zamanla öyle bir anne diyorsun ki sen bile şaşırısın
sırf laf olsun diye diyoruz işte
anneliğini gördüğümüzden değil yani.

ayyy allah nazardan saklasın benim kayınvalidem annem gibi gerçakten ve anne derken hiç zorlanmadım.şimdi bile canı gönülden annem diyebiliyorum.umarım evlendikten sonra değişmez

kayınvalidem halam hep hala dedim anne diyemiyorum bu saatten sonra da zor.9 sene oldu:((

Ay canim benim, seninle yaklasik ayni zamanda evleniyoruz...ayni dert bendede var ve suan icin icimdende gelmiyor "anne" ve "baba" demek...kim uydurduysa bu gelenegi...kafamçokkarıştı

Yaaaaaa, benim annem belli, babam belli....elin adaminin annesine neden ben anne demek zorundayim ki ???...püffff yaaaa...yasakkelime

Hmmmm, alisacagiz herhalde ama coooooook zor gelecek....gerekmedicede demem herhalde...:1closedeyes:

Amaaaaaan, dügünden sonra agzimi alistirmaya calisirim artik...:delphin:

hadi HAYIRLISI...:Saruboceq:

bende önce isim sonra anne ve babayi eklicem herhalde...
kendimi cok zorluyorum ama olmuyor... misal kayinvaldemle telefonla konusuyorum babam nasil ne yapiyor soramiyorum cünki baba demeye dilim dönmüyor, kaynatamla da ayni sekil konusuyoruz annem nasil soramiyorum. Gercekten problem. En son herkese selam söyle diyorum kapatiyorum :-)

3yıl oldu.. isterse 33 yıl olsun demem demıcem..

siz diyorum konusurken..

yaklasik bir yil oldu evleneli yine diyemiyorum. Diyemicemde herhalde. Birsey soyluyeceksem yanina gidiyorum oyle diyorum diyecegimi ve hemen soze daliyorum. Telefondada ilk o alo deyince bende Seyy ile basliyorum bise icin aramistim filan. Oyle devam ediyoruz bakalim sonumuz ne olacak. Hic sikayetci olmadi suana kadar.

aynı şey bendede var.diyemiyorum.baba diyorum da anne demek zoruma gidiyo.sebebini bende bilmiyorum.umarım alışırım.2 yıl oldu evleneli gerçi ama...:utangac:

arkadaslar ohhhh cekiyorum demek tek problem yasayan ben degilmisim cidden cok zor oluyor

yaklasik bir yil oldu evleneli yine diyemiyorum. Diyemicemde herhalde. Birsey soyluyeceksem yanina gidiyorum oyle diyorum diyecegimi ve hemen soze daliyorum. Telefondada ilk o alo deyince bende Seyy ile basliyorum bise icin aramistim filan. Oyle devam ediyoruz bakalim sonumuz ne olacak. Hic sikayetci olmadi suana kadar.

Seni okadar cok cok cok cok iyi anliyabiliyorum ki -tatlicadiarzu-

ay ayy aynı sorun bendede var üstelik ben eskiden diyebiliyodum.
sonra birgün bi komşusu dedikoduya geldi. dediki bilmem kimin gelini kayınvalidesine anne demiyomuş hep ortadan konuşuyomuş dedi..
ve o günden sonra bende diyemedim inanılmaz ama gerçek söyleyemiyorum.
telefonda söylüyorum. yüzyüze diyemiyorum.
bide nişanlım çok zorluyo beni arada kayınvalidede laf sokuyo ve artık hiç söyliyesim gelmiyoo senağlama

zamanla olur bu telaşlanma yada ne biliyim evlendikten sonra mecburiyettende anne baba diyebilirsin
benim eşim o kadar candan annem babam diye sesleniyor ki
herkesin çok dikkatini çeker içinden geldiği için öyle candan söylerki
bende kayınvalideme kayınpederime anne baba derim yüzlerine karşı ama konuşma arasında isimleriyle söylerim eşimde aynı şekilde söyler karışmasın diye ayşe anne fatma anne deriz mesela kaydirigubbakcemile2

Bende nişanlıyken,yeni evliyken derdim,anne baba....Eşimde.....
Sonra ikimizde söylemez yada söylemeyemez oldukkafamçokkarıştı...
Şimdide hep siz diyorum,eşimden yada ailesinden hiç tepki almadım,bu saatden sonrada almam heralde:delphin:
7 yıl oldusositosositocokacimcoook
Bazan bende düşünmüyor değilim acaba bendemi bir arıza var diye:roflol::roflol:sırnaşık şey
Neyseki benim gibi arkadaşlar varmışgamyoncuiremsu
Yaaa belkide içten gelen bişey ne bilim işteşakkıdı:kahve::kahve:

Son düzenleyen: Moderatör:
anlayış meselesi aslında arkadaşlar...sorun çıkarmasalar kayınvalideler ve çevredeki kişiler böyle bir baskı olmayacak..bende anne baba diyorum ama aslında hiç demek istemiyorum..bence en güzeli isimli olarak hitap etmek yani hem ismi hem anne demek...insanın annesi ve babası özel oluyor başkasına diyesi gelmiyor...

Back