• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalideler kendinizden biktirmak zorundamisiniz

Sagolsun iyidir cok iyidir ama konusmami düsünmemi istemez o düsünüyo ya.
Bende dikkatinizo cekerim kaynana demiyorum kyonvalide diyorum bende diyebilirim cirkeflik yapmiyorum saygisizlik yapmiyorum düsünüyorum alisverisiymis resmi isleriymis ben ilgileniyorum bu kadin daha ne istiyor digebilirim Ama demiyorum. Iyisin hep iyi ol saglikli ol bisey olunca ben kosayim ama allah askina nefes alayim allah askina ben kendi kararlarimi kendim vereyim diyorum.
Bebek odasina gerek yokmus 1-2sene sonra yapacakmisiz o tatil gitsin gelsinmis bebeknalisverisini yaparmisiz. Sen almak istedigini al sagolasin(almasada sorun edecek biri degilim) ben odasida dolabida hazirlamak istiyorum henüz karnim daha fazla sismeden biseylere karar vermek istiyorum. Ilk cocugum son aylarda dükkan dükkan gezemem belki bilmiyorum. Ve bu konuyu ben acmadim!!! Bu konu yokken kendi dedi. Kendi cikardi alisveris isini.
Bende dedim anne biz agustosta herseyi hazirlamayi büyük mobilyalar vs almayi düsünüyoruz(kendisi agustosta tatilde) bu fikirde esimin fikri annesinin huyunu bildigi icin o yokken yapalim diye dedi bence ama aramizda konustugumuz bisey..
ee gerek yok bosuna yaparsiniz cocuk zaten kullanmaz ama siz bilirsiniz ve surat!
Ona sorsan onun torunlari (görümcemin cocuklari) hic bisey oynamaz arabaya binmez emzik emmez. Sen Cocuga almazsan sunmazsan oynamaz gezmez bilmez zaten ama ben özensiz bir insan degilim insallah özensiz bir annede olmam..

Ya tabiki seçim sizin ama, bir bizde var yenidoğan 50 cm’lik bebeğe odalar döşemek falan.
Kayınvalide belki tecrübelidir bu konuda? Bence böyle düşünün.
Kendi tecrübemi söyleyeyim. Kimse karışmadı.
Ama ben kalabalık ve birbirine yakın ilişkileri olan bir aileden geliyorum
Ve iyi bir gözlemciyimdir.
En azından ilk 5-6 ay çocuğunu çocuk odasına koyabilen kimse görmedim
O yüzden gittim, mobilya adına ahşap, sallanan bir park yatak aldım.
Bir kenarını monte etmedim, yapıştırdım kendi yatağıma, anne yanı beşik oldu aynı zamanda.
Bu sayede 3-4 gereç tek şeyde birleşti :)
İkide çekmece açtım çocuğa kendi sifonyerimde.
Kıyafet alışverişine de bir kere annemle bir kere kayınvalidemle gittim.
Ay kaç çocuk büyüttüm sanki, alsınlar ne lazımsa, diye düşündüm. Valla zevkle aldılar :)
Bebek 5 aylık oldu, odasını ayırdım. Yine gidip oda almadım. Modüler olduğu için Ikea dan bir dolap, bir oyuncak sepeti aldım vs..
şimdi odada masası sandalyesi, yatağı, kardeşi onun eski yatağını kullanıyor, Kardeşine dolap, her şey Ikea dan, ihtiyaç duydukça eklendi.
Ve oda mobilyası yapsaydım yüzde bir milyon çok pişman olacaktım.
Şimdi ben bunu 1 milyon kişiye de anlatsam, anlayacak olan azdır.
Çünkü insanların kafasında, yeni gelin odası gibi oda hazırlamak var.
50 cm bebek. :) neye ihtiyacı olacak sanki? Ama tabi ben kimseye karışmıyorum. Çünkü sizin gibi tepki almam olası.
Kayınvalide de kötülüğünüzden demiyordur. Siz yine istediklerinizi yapın. Ama tecrübeyi de yabana atmayın.

Ben de bazen kv me kiziyorum ama kendini cok yipratiyor diye kiziyorum kadin ugrasiyor didiniyor kimse kiymet bilmiyor, bilmedikleri gibi bir de cocuk gibi azarliyorlar misal; kadin birgun merdivenleri silmis tek basina aprtmanda 3 aileyiz kv, ben ve diger eltim, ben o gun evde yoktum eltimde hamile diye seslenmemis tek basina silmis merdivenleri burda siknti yok zaten cogu seyi kendi yapar ama eltim kapidan gormus sildigini ve kadina bagirmaya baslamis yok neymis efendim kafasina gore is yapiyormus, kimseye sormuyormus bir planiniz var mi diye bu sekilde bagirmis kadina iyi de sana birsey dememis beklentisj yok ne diye moral bozuyorsun hii bunu bana anlatti kv dedi ki cok kizdm ben cocuk muyum hep boyle yapiyor mesafeli durucam anlasin dedi ama sonra ne oldu kv yine hic birsey olmamis gibi eltimin pesinde gezmeler herseyi unutup onu pohpohlamalar ya kadin o kadar yapiyor hepimize cok yardimci ama diger eltim de bu eltim de kadina etmediklerini birakmiyorlar ben de sinir oluyorum

Ya tabiki seçim sizin ama, bir bizde var yenidoğan 50 cm’lik bebeğe odalar döşemek falan.
Kayınvalide belki tecrübelidir bu konuda? Bence böyle düşünün.
Kendi tecrübemi söyleyeyim. Kimse karışmadı.
Ama ben kalabalık ve birbirine yakın ilişkileri olan bir aileden geliyorum
Ve iyi bir gözlemciyimdir.
En azından ilk 5-6 ay çocuğunu çocuk odasına koyabilen kimse görmedim
O yüzden gittim, mobilya adına ahşap, sallanan bir park yatak aldım.
Bir kenarını monte etmedim, yapıştırdım kendi yatağıma, anne yanı beşik oldu aynı zamanda.
Bu sayede 3-4 gereç tek şeyde birleşti :)
İkide çekmece açtım çocuğa kendi sifonyerimde.
Kıyafet alışverişine de bir kere annemle bir kere kayınvalidemle gittim.
Ay kaç çocuk büyüttüm sanki, alsınlar ne lazımsa, diye düşündüm. Valla zevkle aldılar :)
Bebek 5 aylık oldu, odasını ayırdım. Yine gidip oda almadım. Modüler olduğu için Ikea dan bir dolap, bir oyuncak sepeti aldım vs..
şimdi odada masası sandalyesi, yatağı, kardeşi onun eski yatağını kullanıyor, Kardeşine dolap, her şey Ikea dan, ihtiyaç duydukça eklendi.
Ve oda mobilyası yapsaydım yüzde bir milyon çok pişman olacaktım.
Şimdi ben bunu 1 milyon kişiye de anlatsam, anlayacak olan azdır.
Çünkü insanların kafasında, yeni gelin odası gibi oda hazırlamak var.
50 cm bebek. :) neye ihtiyacı olacak sanki? Ama tabi ben kimseye karışmıyorum. Çünkü sizin gibi tepki almam olası.
Kayınvalide de kötülüğünüzden demiyordur. Siz yine istediklerinizi yapın. Ama tecrübeyi de yabana atmayın.
Canim bende ikeadan bir dolap bir komidin almayi düsüyorum yatagi görümcem verecek eski demedim kullanilmis demedim sorun degil benim icin döşeğini yenileyecegim. O ilk aylar icin annem yatagin yanina besik almak istiyor zaten.
Bu kadarcikda olsun artik dimi esim boya badana dedi ne gerek var tertemiz heryer dedim.. bende düsünüyorum ama mütevazi hazirligimida sindira sindira yapmak istiyorum..

Benim kaynanam maddi olarak her imkani saglar, bir dedigimi iki etmez, evine gidince hizmet eder ama gel gelelim cok patavatsizdir ne soyledigini bilmez, yasina gore davranmaz, en ufak olayda sucum olmadigi halde beni suclar bunu esime karsi yapar sonra benimki savununca da karini tutuyorsun der. Hamileyim mesela evime gelip bir ise yardim etmez he arayip sorar nasilsin diye kendi evine cagirir eder ama bir yardimi dokunmaz. Besik alacak mesela verir parayi istedigini al der giydigime gezdigime hicbirseyime laf soylemez. Bunun yaninda beni heryere goturmek ister arkadasina mi gidiyor cagirir biri mi geldi cagirir gidip hizmet etmem ama oturup orada bulunmami ister. Iste en son cok yakin aile dostlarinin yaninda ona sordular gelin nasil yemek yapiyor diye eh biliyor iste dedi. Bu arada ovunmek gibi olmasin elimden her turlu mantidir sebze yemegi hamur isi ne biliyim turk mutfagi baska mutfaklar gelir. Ben cok kirildim artik ayni ortamda fazla bulunmuyorum.
Vallahi ben careyi buldum artik hic sikayet etmiyorum. Esimi alip gidiyorum cogu zaman o birsey diyince yerli yersiz benimki hemen veriyor cevabi bana birsey demek kalmiyor. Kotulemiyorum da kendisi farkediyor neyin ne oldugunu. Cok da gorusmuyorum bir sokak var aramizda sorsan 3 haftada bir bir iki saat anca gidiyorum o bile degil.
Fazla samimiyet bazi insanlara yaramiyor sorun getiriyor anca

vallahi kimse darılmasın, kırılmasın.ben geçinemeyen ,kayınvalidesini sevmeyen,gelinleri ,bizim kızlarımız da görüyorum.iki arkadaşımın,yabancı gelini var.bu kadar mı,anlayışlı,hoşgörülü olunur,eşlerinin ailelerine karşı.çocuklarını,kayınvalidelerinin ellerine bırakıyorlar biraraya gelince,ağlasa bile dönüp bakmıyorlar.

babannesi ,çocuğun kötülüğünü isteyecek değil ya diye düşünüyorlar.ego yarışları yok.eşlerini paylaşamama durumları yok.
benim kocamdan önce,onun oğluydu diyorlar.bir de güler yüzlüler ki sorma gitsin.hiç bir iş yapmasınlar,kimse onlardan birşey beklemiyor.kendi çaplarında ortada dolaşıyorlar.bir tanesinin büyük büyük babannesi,toruna kırmızı bir yelek örmüş.kız onu ,öyle güzel giydirdi ki oğluna, nineyi nasıl onure etti,nasıl sevindirdi.bizim kızlar kadına çemkirirlerdi.
o kadar haklısınız ki... Benimde büyük yengem japondu... Öyle saygılı öyle iyiydi ki anlatamam.. dediğiniz gibi yeğenim bizdeydi ne zaman istersek musaitse gelir bırakır,değilse arar "anne Selin uyuyacak,banyo yapacak v.s... şu kadar zaman sonra getiririm" derdi. Hiç ama benim çocuğum benim kocam triplerine girmedi... Saygı çerçevesinde sürdü ilişkimiz... Abimle malesef ayrıldılar yengem ülkesine döndü ama hala annemle görüşür,hala anne diye hitap eder ,dertlesirler...

Bunları yüzüne de söylerseniz sorun ortadan kalkar bence.

Valla insan gerizekalı olmazsa anlar ama bazıları arsızlığa vuruyor. Kvnin yetişemediği yerde onlardan bayrağı devralan görümceler var. Konuşarak anlaşabileceğn bir insan yoksa ne söylesen boş

nedir bu hep benim yanimda olun
Benim dedigim sekilde benim dedigim zaman yasayin emri vakileri???
Nedir bi israr böyle olmak zorundami kayinvalideler
Biz yetiskiniz evliyiz bizde aileyiz. Biz gelinlerde bireyiz, farklo düsünceler, farkli zevklerimizin olmasi cok mu abes???
Sizin zamaninizda öyleyse bizim zamanimizda degil...!!
Kendi halimizde biraksaniz mutlu yasasak.
Istedigimiz zamanda gelsek gönlünüzü etsek eslerimiz sizin biricik oglunuz ama onlarda büyüdü!
Anlasaniz ne olur?????
Yine bunaldim ben.......
Bian ben yazdım sandım :KK45:

Icimi satırlara dökmüşsün bacm :KK14:
Ben bide cok yakin mesafede oturuyorum kendilerine :KK14:
Beklentileri düşün :KK14:

Son düzenleme:
ben bazı konularda pekala da kayınvalideleri haklı buluyorum ağızlarıyla kuş tutsalar yaranamıyorlar bazıları
Kesinlikle kayinvalidesi hik dese bir kaşık suda boğacak yeni nesil gelinleri
Bayram kahvaltısında iki saat esimin ailesine gitmek istemiyorum ya konusunuda okuduktan sonra düşüncem iyice pekisti

Son düzenleme:
Kesinlikle kayinvalidesi hik dese bir kaşık suda boğacak yeni nesil gelinleri
Bayram kahvaltısında iki saat esimin ailesine gitmek istemiyorum ya konusunuda okuduktan sonra düşüncem iyice pekisti
iş hayatında müdürü patronu idare edıyorlar bir sürü gereks,z arkadaşı idare edıyorlar yaptıklarını yuzlerıne vuramayıp arkadaşlığa devam edıyorlar ama sene de bir kaç kere kayınvalideye gitmeyi ya da onu ağırlamayı yaptıklarını görmemezlikten gelmeyi duymamazlıktan gelmeyi empati yapmayı kabul etmıyorlar sanki kendi anneleriyle ilişkıleri çok mükemmel herkesin bu ikiyüzlülük bana göre adının kayınvalide olması yetıyor sevılmemesi için

Al benden de o kadar :KK50: peşimizden ve de yakamızdan düşün, hayatımızdan çıkın bi eyy kv'ler En Büyük KK

Bu kayınvalideler hiç.mi.düşüncelerini söylemeyecek hiç.mi.fikir beyan etmeyecek anlamadım ki.ben alt tarafı oda döşeyeceksiniz daha bebek anlamayacak sonra yapın demiş ama illa öyle olsun dememiş ki ayrıca çoğu kişi öyle yapıyor çünkü çocuk belli bir yaşa gelince başka şeyler istiyor ha yapmak istiyorsanız da söylersiniz ama surat yaptı diye yorumluyorsunuz. kendi annemiz dese sorun yapmazsınız benim annemde bana fikir veriyor şunu şöyle yapsan iyi.olur falan dedi evliliğim boyunca o diyor diye yapmıyorsunuz ki sonuçta neden kaynana olunca büyütülüyor ayrı ailesiniz yine istiyorsunuz ki kimse bize bişey demesin

Vay arkadaş ya, erkeklerden sonra şimdi de erkek anneleri mi başladı Türk kızını gömmeye. Nerelere gidelim biz ne yapalım, üstümüze benzin döküp de yakın bari. :KK53: Bu arada ben evli değilim ama ailemde annem de dahil kayınvalidesiyle sorun yaşayan kadın yok. Ama bu burdaki konuları abartı veya yalan bulmama sebep olmuyor. Ben inanıyorum bu kadınlara, herkesin kültürü sosyolojik durumu eğitim durumu bir değil ve korkunç kayınvalideler de var bu bir gerçek. O öve öve bitiremediğiniz yabancı gelinler ataerlik düşünce sisteminin ayaklı temsilcisi bir kaynanaya denk gelselerdi ne yaparladı acaba. Hoş en başta onun yetiştirdiği adamla evlenmezlerdi zaten. Biz o kadar bıktık ki ülkedeki ataerkil düzenden ve zihniyetten, belki de artık her şey batıyordur bilemiyorum.

ben de türk kızıyım.geneli böyle demiyorum ama vallahi de billahi de böyle bazılarımız.kayınvalideler de masum demedim.

Bu kayınvalideler hiç.mi.düşüncelerini söylemeyecek hiç.mi.fikir beyan etmeyecek anlamadım ki.ben alt tarafı oda döşeyeceksiniz daha bebek anlamayacak sonra yapın demiş ama illa öyle olsun dememiş ki ayrıca çoğu kişi öyle yapıyor çünkü çocuk belli bir yaşa gelince başka şeyler istiyor ha yapmak istiyorsanız da söylersiniz ama surat yaptı diye yorumluyorsunuz. kendi annemiz dese sorun yapmazsınız benim annemde bana fikir veriyor şunu şöyle yapsan iyi.olur falan dedi evliliğim boyunca o diyor diye yapmıyorsunuz ki sonuçta neden kaynana olunca büyütülüyor ayrı ailesiniz yine istiyorsunuz ki kimse bize bişey demesin
Ben anneme tepki gösteriyorum veya o öyle degil böyle olsun deyince bir daha israr etmiyor ama kayinvalidem tekrar tekrar..

vallahi kimse darılmasın, kırılmasın.ben geçinemeyen ,kayınvalidesini sevmeyen,gelinleri ,bizim kızlarımız da görüyorum.iki arkadaşımın,yabancı gelini var.bu kadar mı,anlayışlı,hoşgörülü olunur,eşlerinin ailelerine karşı.çocuklarını,kayınvalidelerinin ellerine bırakıyorlar biraraya gelince,ağlasa bile dönüp bakmıyorlar.

babannesi ,çocuğun kötülüğünü isteyecek değil ya diye düşünüyorlar.ego yarışları yok.eşlerini paylaşamama durumları yok.
benim kocamdan önce,onun oğluydu diyorlar.bir de güler yüzlüler ki sorma gitsin.hiç bir iş yapmasınlar,kimse onlardan birşey beklemiyor.kendi çaplarında ortada dolaşıyorlar.bir tanesinin büyük büyük babannesi,toruna kırmızı bir yelek örmüş.kız onu ,öyle güzel giydirdi ki oğluna, nineyi nasıl onure etti,nasıl sevindirdi.bizim kızlar kadına çemkirirlerdi.

Tespit cok dogru.
Kayinvalidemle pek anlasamam ama idare ederiz birbirimizi. Basit bir konu icin insanlari hele ki esimin annesini kirmam. Ne olursa olsun esimin annesi.

Kendim pek gelip gitmesemde oglumu sık sık yollarım. Is seyahatine giderken falan hic aklim arkada kalmadi babaannesine biraktim.
Her gun spora giderken arada bir kuafore giderken birakiyorum.
Sonucta babaanne bu. Farkli yonlerimiz ve aliskanliklarimiz olabilir ama oglumun kotulugunu istemez ki. Bunu nasil dusunebilirim?
Bol bol kiyafet alir ogluma. Benim almama hic gerek kalmaz. Kimisini pek begenmem ama alinmis diye giydiririm. Ego savasina donusturmem olayi.

Bazen konulara bakiyorum. Kv adim atsa olay oluyor. Bazen uzuluyorum.

Son olarak; türk degilim.

Tespit cok dogru.
Kayinvalidemle pek anlasamam ama idare ederiz birbirimizi. Basit bir konu icin insanlari hele ki esimin annesini kirmam. Ne olursa olsun esimin annesi.

Kendim pek gelip gitmesemde oglumu sık sık yollarım. Is seyahatine giderken falan hic aklim arkada kalmadi babaannesine biraktim.
Her gun spora giderken arada bir kuafore giderken birakiyorum.
Sonucta babaanne bu. Farkli yonlerimiz ve aliskanliklarimiz olabilir ama oglumun kotulugunu istemez ki. Bunu nasil dusunebilirim?
Bol bol kiyafet alir ogluma. Benim almama hic gerek kalmaz. Kimisini pek begenmem ama alinmis diye giydiririm. Ego savasina donusturmem olayi.

Bazen konulara bakiyorum. Kv adim atsa olay oluyor. Bazen uzuluyorum.

Son olarak; türk degilim.

Bilmiyorum yasınız büyük mü benden ama size şu kadarını söyleyeyim daha doğurmadığım torununa bakmayacağım diyen bir kv var. Öyle yanına gidince de temizliğini yapmadan yemeğini yapmadan dışarı çıkarmaz. Gezmeye gidersin arar havanı aldın mı der ;) şimdi soruyorum her Türk gelini bozuk mu yani? Ne şanslısınız ki anlayışlı bir kv gelmiş gerdek gecesi arayıp sizden bir problem var mı diye cagırmamıstır diye düşünüyorum. Dügün sabahı karga pisliğini yemeden arayıp kahvaltıya gelin diyen bir kvnin nesi sevilir Allah askına. Herkes bir demiyorum elbette ama kızını el üstünde tutup gelininin hayatını zehir etmeye yemin eden kadınlar var. Malesef ülkemizde her kv aydın olamıyor her gelinin olamadığı gibi. Kavın değil ki koklayıp anlayasın evlendikten sonra çürüğü çıkıyor ortaya. Demem o ki kimse aptal değil boş yere huzursuzluk cıkarsın. Hayata müdahale çok fazla. Bunu etrafımdan da gözlemlediklerim üzerine yazıyorum.

Not: TÜRK’üm!

Bunları yüzüne de söylerseniz sorun ortadan kalkar bence.
ben konuştum sonu kavgayla bitti. yaptigi soyledii aeyleri yapmadim, soylemesim diyor. özrü kabahatinden de betwr derler ya aynen öyle. Cekilir gibi degil.ne kadar meraklilar yonetmeye..

Bilmiyorum yasınız büyük mü benden ama size şu kadarını söyleyeyim daha doğurmadığım torununa bakmayacağım diyen bir kv var. Öyle yanına gidince de temizliğini yapmadan yemeğini yapmadan dışarı çıkarmaz. Gezmeye gidersin arar havanı aldın mı der :KK66: şimdi soruyorum her Türk gelini bozuk mu yani? Ne şanslısınız ki anlayışlı bir kv gelmiş gerdek gecesi arayıp sizden bir problem var mı diye cagırmamıstır diye düşünüyorum. Dügün sabahı karga pisliğini yemeden arayıp kahvaltıya gelin diyen bir kvnin nesi sevilir Allah askına. Herkes bir demiyorum elbette ama kızını el üstünde tutup gelininin hayatını zehir etmeye yemin eden kadınlar var. Malesef ülkemizde her kv aydın olamıyor her gelinin olamadığı gibi. Kavın değil ki koklayıp anlayasın evlendikten sonra çürüğü çıkıyor ortaya. Demem o ki kimse aptal değil boş yere huzursuzluk cıkarsın. Hayata müdahale çok fazla. Bunu etrafımdan da gözlemlediklerim üzerine yazıyorum.

Not: TÜRK’üm!

Yok beni cok yanlis anladiniz. Asla turk gelini bozuk falan gibi bir dusuncem yok, olamaz. Insana bozuk denir mi?
Abimin esi benim esim ablamin esi tüm arkadaslarimiz hep türk konu lutfen baska bir yere kaymasin.
Anlayissiz, karsisindakinin birey oldugunu kabul etmeyen, gelini hizmetci goren bir kv varsa elbette burda sorunun kimde oldugu asikar.
Ama bazen goruyorum " kizim x aylik bahcedeydik kv terledigi icin kizimin uzerini degistirmemi istedi" diye konu oluyor.
"Kv kizima ek gida vermemi istiyor"
" kv ogluma oglum diye hitap ediyor. O benim oglum"

Bahsettigim konular bu tarz seyler.
Terlemedi gerek yok uzerini degistirmeye demek yerine dertlenip buraya konu acmak bana enteresan gelen
Veya doktor ek gida onermiyor ilereyen surecte gecicez demek yerine...

Hele ki "x ay sonra dugunum var. Kv evi buyuk. Bize verilecek ev kucuk. kv evini vermeyi teklif etmedi"
"Kiradayiz ben calismiyorum kv tatile gidiyor giyim kusam aliyor biz tek maasla zorlaniyoruz"
"Arkadaslarimin eslerine aileleri ev verdi araba aldi benim esimin babasi neden almiyor" konulari bana cok degisik geliyor.

Sagolsun iyidir cok iyidir ama konusmami düsünmemi istemez o düsünüyo ya.
Bende dikkatinizo cekerim kaynana demiyorum kyonvalide diyorum bende diyebilirim cirkeflik yapmiyorum saygisizlik yapmiyorum düsünüyorum alisverisiymis resmi isleriymis ben ilgileniyorum bu kadin daha ne istiyor digebilirim Ama demiyorum. Iyisin hep iyi ol saglikli ol bisey olunca ben kosayim ama allah askina nefes alayim allah askina ben kendi kararlarimi kendim vereyim diyorum.
Bebek odasina gerek yokmus 1-2sene sonra yapacakmisiz o tatil gitsin gelsinmis bebeknalisverisini yaparmisiz. Sen almak istedigini al sagolasin(almasada sorun edecek biri degilim) ben odasida dolabida hazirlamak istiyorum henüz karnim daha fazla sismeden biseylere karar vermek istiyorum. Ilk cocugum son aylarda dükkan dükkan gezemem belki bilmiyorum. Ve bu konuyu ben acmadim!!! Bu konu yokken kendi dedi. Kendi cikardi alisveris isini.
Bende dedim anne biz agustosta herseyi hazirlamayi büyük mobilyalar vs almayi düsünüyoruz(kendisi agustosta tatilde) bu fikirde esimin fikri annesinin huyunu bildigi icin o yokken yapalim diye dedi bence ama aramizda konustugumuz bisey..
ee gerek yok bosuna yaparsiniz cocuk zaten kullanmaz ama siz bilirsiniz ve surat!
Ona sorsan onun torunlari (görümcemin cocuklari) hic bisey oynamaz arabaya binmez emzik emmez. Sen Cocuga almazsan sunmazsan oynamaz gezmez bilmez zaten ama ben özensiz bir insan degilim insallah özensiz bir annede olmam..
Surat yapmasa iyiymiş ama kayınvalideniz haklı. O odalar çok hantal oluyor ve çocuklar büyüdüklerinde kullanmak istemiyorlar. Park yatak-anne yanı alıp çocuğunuz büyüyünce odayı ona seçtirmek doğru olan.

Genel olarak da evlenirken gelenekçi davrandıysanız öyle gider.

Back