- 2 Şubat 2015
- 14.625
- 62.312
- 598
- Konu Sahibi Gelincik88
Sagolsun iyidir cok iyidir ama konusmami düsünmemi istemez o düsünüyo ya.
Bende dikkatinizo cekerim kaynana demiyorum kyonvalide diyorum bende diyebilirim cirkeflik yapmiyorum saygisizlik yapmiyorum düsünüyorum alisverisiymis resmi isleriymis ben ilgileniyorum bu kadin daha ne istiyor digebilirim Ama demiyorum. Iyisin hep iyi ol saglikli ol bisey olunca ben kosayim ama allah askina nefes alayim allah askina ben kendi kararlarimi kendim vereyim diyorum.
Bebek odasina gerek yokmus 1-2sene sonra yapacakmisiz o tatil gitsin gelsinmis bebeknalisverisini yaparmisiz. Sen almak istedigini al sagolasin(almasada sorun edecek biri degilim) ben odasida dolabida hazirlamak istiyorum henüz karnim daha fazla sismeden biseylere karar vermek istiyorum. Ilk cocugum son aylarda dükkan dükkan gezemem belki bilmiyorum. Ve bu konuyu ben acmadim!!! Bu konu yokken kendi dedi. Kendi cikardi alisveris isini.
Bende dedim anne biz agustosta herseyi hazirlamayi büyük mobilyalar vs almayi düsünüyoruz(kendisi agustosta tatilde) bu fikirde esimin fikri annesinin huyunu bildigi icin o yokken yapalim diye dedi bence ama aramizda konustugumuz bisey..
ee gerek yok bosuna yaparsiniz cocuk zaten kullanmaz ama siz bilirsiniz ve surat!
Ona sorsan onun torunlari (görümcemin cocuklari) hic bisey oynamaz arabaya binmez emzik emmez. Sen Cocuga almazsan sunmazsan oynamaz gezmez bilmez zaten ama ben özensiz bir insan degilim insallah özensiz bir annede olmam..
Ya tabiki seçim sizin ama, bir bizde var yenidoğan 50 cm’lik bebeğe odalar döşemek falan.
Kayınvalide belki tecrübelidir bu konuda? Bence böyle düşünün.
Kendi tecrübemi söyleyeyim. Kimse karışmadı.
Ama ben kalabalık ve birbirine yakın ilişkileri olan bir aileden geliyorum
Ve iyi bir gözlemciyimdir.
En azından ilk 5-6 ay çocuğunu çocuk odasına koyabilen kimse görmedim
O yüzden gittim, mobilya adına ahşap, sallanan bir park yatak aldım.
Bir kenarını monte etmedim, yapıştırdım kendi yatağıma, anne yanı beşik oldu aynı zamanda.
Bu sayede 3-4 gereç tek şeyde birleşti :)
İkide çekmece açtım çocuğa kendi sifonyerimde.
Kıyafet alışverişine de bir kere annemle bir kere kayınvalidemle gittim.
Ay kaç çocuk büyüttüm sanki, alsınlar ne lazımsa, diye düşündüm. Valla zevkle aldılar :)
Bebek 5 aylık oldu, odasını ayırdım. Yine gidip oda almadım. Modüler olduğu için Ikea dan bir dolap, bir oyuncak sepeti aldım vs..
şimdi odada masası sandalyesi, yatağı, kardeşi onun eski yatağını kullanıyor, Kardeşine dolap, her şey Ikea dan, ihtiyaç duydukça eklendi.
Ve oda mobilyası yapsaydım yüzde bir milyon çok pişman olacaktım.
Şimdi ben bunu 1 milyon kişiye de anlatsam, anlayacak olan azdır.
Çünkü insanların kafasında, yeni gelin odası gibi oda hazırlamak var.
50 cm bebek. :) neye ihtiyacı olacak sanki? Ama tabi ben kimseye karışmıyorum. Çünkü sizin gibi tepki almam olası.
Kayınvalide de kötülüğünüzden demiyordur. Siz yine istediklerinizi yapın. Ama tecrübeyi de yabana atmayın.