• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalideler kendinizden biktirmak zorundamisiniz

Aaa olur mu canim?
Onlar bize laf sokmadan rahat edemezler huzurumuzu bozmadan eve yollarlarsa rahat uyuyamazlar bi taraflari siser maazallah :işsiz:t

Bugün kayınvalideme eşimin,yengesi,oğlu gelini ve torunları geldiler. Biz de oradaydık. Eşimin kuzeni çocuklarıyla ilgilenirken yenge oradan aa oğlum dinlenecekti bugün yahu minvalinde geline göndermeler yaparken kayınvalidem bakacak tabi çocuklarına hayat müşterek dedi ;)

Benimki kayınvalide onunki kaynana :p

Sizin konularınızı biliyorum haklısınız çıkmayın. Gerçekten bende kv den yana o kadar dertliyim ki. Ama ben gitmedim aramadım da. Hamileyim erkek bebek bekliyorum. Allahım gelininin duasını alan bir kv olmayı nasip et beni sasırtma diye dua ediyorum. Gelincik88 Gelincik88 keske su sorularınıza dürüstçe cevap verseler biz de ne istediklerini bi anlasak. Allah hepsini ıslah etsin ne diyim ki.
Evet ya aynenn öyle okadar şeye rağmen gittim yaptıgı harekete bakın. Bence gitmemekle en iyisini yapmışsınız. Keşke bende de öyle bi imkan olsaydı

Aramızda kv varsa cevaplasın bu soruları :işsiz:

kayınvalideyim,cevaplayayım;

nedir bu hep benim yanimda olun
Benim dedigim sekilde benim dedigim zaman yasayin emri vakileri???
Nedir bi israr böyle olmak zorundami kayinvalideler
Biz yetiskiniz evliyiz bizde aileyiz. Biz gelinlerde bireyiz, farklo düsünceler, farkli zevklerimizin olmasi cok mu abes???
Sizin zamaninizda öyleyse bizim zamanimizda degil...!!
Kendi halimizde biraksaniz mutlu yasasak.
Istedigimiz zamanda gelsek gönlünüzü etsek eslerimiz sizin biricik oglunuz ama onlarda büyüdü!
Anlasaniz ne olur?????
Yine bunaldim ben.......

hep benim yanım da olmayın,ama karşı tarafa gittiğiniz kadar da benim yanımda olun.o zaman göze batmaz.
benim dediğim gibi yaşamayın ama tecrübelerime değer verin,azıcık büyük sözü dinleseniz fena olmaz.
ısrarı hiç sevmem,kendime de yapılmasından hoşlanmam.
evet ailesiniz,bireysiniz.farklı zevkleriniz olabilir.ama ortak bir zevkimiz var,oğlum.demek ki,aynı şeylerden hoşlanabiliyoruz:KK66:
biz de sizin zaman da yaşıyoruz.
mutlu olun diye uğraşıyoruz,ama farklı yollardan.
istediğiniz "o zaman"hiç gelmiyor ama.siz bıraksak,ooo evimizin yolunu zor bulursunuz.
anlıyoruz ama siz de bizi anlayın:KK68:
vallahi biz de bunaldık.:confused:

not:atar yapacak gelinlere şimdiden belirteyim,bu entry azıcık espri olsun diye yazıldı.

kayınvalidelerden de konuları dinlemek isterdim keşke k.k da onlar da olsa fazlaca inanmıyorum ben nedense herkezinkinin bu kadar kötü olduğuna
Oğlu olsun diye uğraşıp olunca oğul anasıyım diye hava atan, pipisi kesilince düğün yapıp kasım kasım kasılan kadınların çok da iyi olduğunu düşünemiyorum ben. Oğlum oldu diye göbek atan kadının bir hesabı vardır elbette. :KK53: Böyle olmayanlar problem çıkarmıyor zaten.

Ben sık bogaz edilmek istemiyorum
Biseye ihtiyacim oldugu zaman ben sorayim ben rica edeyim leb demeden Çorum misali ben daha bisey akil edemeden düşünemeden bana çözüm üretilmesin zorlamasin beni bazen sorun yokken soruna çözüm buluyo böyle yapin diyo gerci siz bilirsiniz ama böyle yapin la bi sorun olsun ne olur biz bilelim caresiz kalalim anne yetis diyelim nolur ya

Eğer tek derdiniz siz sıkışmayın diye önceden kendince bir şeyler yapmaya çalışması ise, ne diyeceğimi bilemedim.
İyiliğinizi istiyormuş kadın.
Dedikodunuzu yapmamış, sizi hizmetçi yerine koymamış, oğlum gelsin koynumda yardım dememiş, hakaret etmemiş, iş beklememiş.
Alt tarafı olası sorunlar konusunda akıl vermiş, fikrini söylemiş, yada çözümüne dair bir şeyler almış.
Bu kadar tahammülsüz olmayın. Bu kadarı idare edilebilir. O da anne. Kıyamıyor size. Ayağınıza taş değmesin istiyor. Sorunlarınıza müdahelesi bundan. Buna anlayış gösterilebilir.

Eğer tek derdiniz siz sıkışmayın diye önceden kendince bir şeyler yapmaya çalışması ise, ne diyeceğimi bilemedim.
Dedikodunuzu yapmamış, sizi hizmetçi yerine koymamış, oğlum gelsin koynumda yardım dememiş, hakaret etmemiş, iş beklememiş.
Alt tarafı olası sorunlar konusunda akıl vermiş, fikrini söylemiş, yada çözümüne dair bir şeyler almış.
Bu kadar tahammülsüz olmayın. Bu kadarı idare edilebilir. O da anne. Kıyamıyor size. Ayağınıza taş değmesin istiyor. Sorunlarınıza müdahelesi bundan. Buna anlayış gösterilebilir.

55 yıllık hayatım da öğrendiğim en önemli şey,kimseye yaranılmaması.ne kayınvalide geline,ne gelin kayınvalideye yaranabilir.yeter ki,sevmemek isteyin.bahane çok.

hep benim yanım da olmayın,ama karşı tarafa gittiğiniz kadar da benim yanımda olun.o zaman göze batmaz.
benim dediğim gibi yaşamayın ama tecrübelerime değer verin,azıcık büyük sözü dinleseniz fena olmaz.
evet ailesiniz,bireysiniz.farklı zevkleriniz olabilir.ama ortak bir zevkimiz var,oğlum.demek ki,aynı şeylerden hoşlanabiliyoruz:KK66:
istediğiniz "o zaman"hiç gelmiyor ama.siz bıraksak,ooo evimizin yolunu zor bulursunuz.

not:atar yapacak gelinlere şimdiden belirteyim,bu entry azıcık espri olsun diye yazıldı.

:))
Kayınvalide değilim. Olmama da nereden baksam 20 yıl var.
Belki de hiç olmam bilmiyorum.
Ama cidden kayınvalidelere de acımaya başladım.
Adları kayınvalide ya, ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar yardımcı olursa olsun, en ufak bir şeyde yapılan her şey siliniyor.
Onca emek, tatlı dil, mutlu olsunlar dilekleri bir kenara atılıp, ama kaynanamda bana bunu yaptı demeye başlıyor bazıları.
Ya beşer şaşar. Saygısızlık girmediyse araya, karşılıklı idare edeceksiniz birbirinizi. Asgari görevler var, onları yerine getireceksiniz.
Evlendiğin adam ağaç kovugundan çıkmadı, bunu unutmayacaksın.
Sonra hep birlikte mutlu olunuyor zaten :)

:))
Kayınvalide değilim. Olmama da nereden baksam 20 yıl var.
Belki de hiç olmam bilmiyorum.
Ama cidden kayınvalidelere de acımaya başladım.
Adları kayınvalide ya, ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar yardımcı olursa olsun, en ufak bir şeyde yapılan her şey siliniyor.
Onca emek, tatlı dil, mutlu olsunlar dilekleri bir kenara atılıp, ama kaynanamda bana bunu yaptı demeye başlıyor bazıları.
Ya beşer şaşar. Saygısızlık girmediyse araya, karşılıklı idare edeceksiniz birbirinizi. Asgari görevler var, onları yerine getireceksiniz.
Evlendiğin adam ağaç kovugundan çıkmadı, bunu unutmayacaksın.
Sonra hep birlikte mutlu olunuyor zaten :)

vallahi kimse darılmasın, kırılmasın.ben geçinemeyen ,kayınvalidesini sevmeyen,gelinleri ,bizim kızlarımız da görüyorum.iki arkadaşımın,yabancı gelini var.bu kadar mı,anlayışlı,hoşgörülü olunur,eşlerinin ailelerine karşı.çocuklarını,kayınvalidelerinin ellerine bırakıyorlar biraraya gelince,ağlasa bile dönüp bakmıyorlar.

babannesi ,çocuğun kötülüğünü isteyecek değil ya diye düşünüyorlar.ego yarışları yok.eşlerini paylaşamama durumları yok.
benim kocamdan önce,onun oğluydu diyorlar.bir de güler yüzlüler ki sorma gitsin.hiç bir iş yapmasınlar,kimse onlardan birşey beklemiyor.kendi çaplarında ortada dolaşıyorlar.bir tanesinin büyük büyük babannesi,toruna kırmızı bir yelek örmüş.kız onu ,öyle güzel giydirdi ki oğluna, nineyi nasıl onure etti,nasıl sevindirdi.bizim kızlar kadına çemkirirlerdi.

vallahi kimse darılmasın, kırılmasın.ben geçinemeyen ,kayınvalidesini sevmeyen,gelinleri ,bizim kızlarımız da görüyorum.iki arkadaşımın,yabancı gelini var.bu kadar mı,anlayışlı,hoşgörülü olunur,eşlerinin ailelerine karşı.çocuklarını,kayınvalidelerinin ellerine bırakıyorlar biraraya gelince,ağlasa bile dönüp bakmıyorlar.

babannesi ,çocuğun kötülüğünü isteyecek değil ya diye düşünüyorlar.ego yarışları yok.eşlerini paylaşamama durumları yok.
benim kocamdan önce,onun oğluydu diyorlar.bir de güler yüzlüler ki sorma gitsin.hiç bir iş yapmasınlar,kimse onlardan birşey beklemiyor.kendi çaplarında ortada dolaşıyorlar.bir tanesinin büyük büyük babannesi,toruna kırmızı bir yelek örmüş.kız onu ,öyle güzel giydirdi ki oğluna, nineyi nasıl onure etti,nasıl sevindirdi.bizim kızlar kadına çemkirirlerdi.
Vay arkadaş ya, erkeklerden sonra şimdi de erkek anneleri mi başladı Türk kızını gömmeye. Nerelere gidelim biz ne yapalım, üstümüze benzin döküp de yakın bari. :KK53: Bu arada ben evli değilim ama ailemde annem de dahil kayınvalidesiyle sorun yaşayan kadın yok. Ama bu burdaki konuları abartı veya yalan bulmama sebep olmuyor. Ben inanıyorum bu kadınlara, herkesin kültürü sosyolojik durumu eğitim durumu bir değil ve korkunç kayınvalideler de var bu bir gerçek. O öve öve bitiremediğiniz yabancı gelinler ataerlik düşünce sisteminin ayaklı temsilcisi bir kaynanaya denk gelselerdi ne yaparladı acaba. Hoş en başta onun yetiştirdiği adamla evlenmezlerdi zaten. Biz o kadar bıktık ki ülkedeki ataerkil düzenden ve zihniyetten, belki de artık her şey batıyordur bilemiyorum.

O

O zAman gider yabancı gelin alırsınız kendi yaşayamadıklarınızın acısını kimsenin bizlerden cıkarmaya hakkı yok

Ne kv ne de gelin masum, bu işler genellikle karşılıklı olur, kv konuşuyor dır dır yapıyor da gelinler hiç mi karşılık vermiyor sürekli mağdur:işsiz:
Şimdi önümüze şapkayı koyalım ben oğlumla gelinimin sürekli kavgasını gürültüsünü hakaretini kötü sözünü aşağılamaları vs duyarsam iki yetişkin aralarında karar versinler ben karışmayım demem boşan oğlum derim!
Gelinim allah korusun hasta uzun süreli bakıma ihtiyacı var oğlum başında durup iyileşmesine yardımcı da olacağız derim!
Gelinim yemek yapmayı bilmiyor olabilir, temizlikten anlamıyor olabilir, ev işinde zayıf olabilir bunlar hallolur ama bir de suratsızsa, evini ziyaret ettiğimde Güler yüzden yoksun bir kahve bile ikram edemiyorsa sittin sene ısınamam, güler yüz tatlı dil bana yeter, evine gel git yapmam o zaman da oğlumu veya torunumu getirtirim gelinin yüzüne bakmam, arkasından da nursuz diye konuşurum:olamaz:
Yani gelinin suratsızlığı kv dedikoduculuğu derken ortalık karışır işte.
Demem o ki herşey karşılıklıııııııı, kimse ben meleğim bana da şeytanlık yapıyorlar demesin, aksi dizilerde oluyor bence:KK48:
Benim kvliğim buna benzerdi sanırım:KK48:

Her zaman öyle toz pembe degil. Benim bir arkadasim alman bir bayan ile evlendi. Annesi kendi memleketimden degil (Sivaslilar galiba) diye devamli kizin yanindada söyleniyordu (türkce söyleniyor kiz yine anliyor tabi). Nikaha gittik. Allahim kadinda öyle bir surat var ki,sanki oglu babasini öldürmüs. Tebrik etmeye arkadaslarim itti,yoksa yaklasmaya cekindil resmen.
Yabanci gelinler kimse islerine karismadikca (ayni türk gelinler gibi)iyiler. Ama bir karismaya baslasalar daha agir tepkiler verebilirler. Bahsettiginiz örnekte kv ve gelin iyiler ki geciniyorlar. Yabancilar türkler kadar altdan alip cekmez genelde

55 yıllık hayatım da öğrendiğim en önemli şey,kimseye yaranılmaması.ne kayınvalide geline,ne gelin kayınvalideye yaranabilir.yeter ki,sevmemek isteyin.bahane çok.
sizin gibi kayınvalide dostlar başına bayramınız kutlu olsun

Sagolsun iyidir cok iyidir ama konusmami düsünmemi istemez o düsünüyo ya.
Bende dikkatinizo cekerim kaynana demiyorum kyonvalide diyorum bende diyebilirim cirkeflik yapmiyorum saygisizlik yapmiyorum düsünüyorum alisverisiymis resmi isleriymis ben ilgileniyorum bu kadin daha ne istiyor digebilirim Ama demiyorum. Iyisin hep iyi ol saglikli ol bisey olunca ben kosayim ama allah askina nefes alayim allah askina ben kendi kararlarimi kendim vereyim diyorum.
Bebek odasina gerek yokmus 1-2sene sonra yapacakmisiz o tatil gitsin gelsinmis bebeknalisverisini yaparmisiz. Sen almak istedigini al sagolasin(almasada sorun edecek biri degilim) ben odasida dolabida hazirlamak istiyorum henüz karnim daha fazla sismeden biseylere karar vermek istiyorum. Ilk cocugum son aylarda dükkan dükkan gezemem belki bilmiyorum. Ve bu konuyu ben acmadim!!! Bu konu yokken kendi dedi. Kendi cikardi alisveris isini.
Bende dedim anne biz agustosta herseyi hazirlamayi büyük mobilyalar vs almayi düsünüyoruz(kendisi agustosta tatilde) bu fikirde esimin fikri annesinin huyunu bildigi icin o yokken yapalim diye dedi bence ama aramizda konustugumuz bisey..
ee gerek yok bosuna yaparsiniz cocuk zaten kullanmaz ama siz bilirsiniz ve surat!
Ona sorsan onun torunlari (görümcemin cocuklari) hic bisey oynamaz arabaya binmez emzik emmez. Sen Cocuga almazsan sunmazsan oynamaz gezmez bilmez zaten ama ben özensiz bir insan degilim insallah özensiz bir annede olmam..

Hadi ama senin gibi kayinvalideyi alip baş üstünde tutmak lazım,
Bu sorularıda hakedenlere sormak lazım...

nedir bu hep benim yanimda olun
Benim dedigim sekilde benim dedigim zaman yasayin emri vakileri???
Nedir bi israr böyle olmak zorundami kayinvalideler
Biz yetiskiniz evliyiz bizde aileyiz. Biz gelinlerde bireyiz, farklo düsünceler, farkli zevklerimizin olmasi cok mu abes???
Sizin zamaninizda öyleyse bizim zamanimizda degil...!!
Kendi halimizde biraksaniz mutlu yasasak.
Istedigimiz zamanda gelsek gönlünüzü etsek eslerimiz sizin biricik oglunuz ama onlarda büyüdü!
Anlasaniz ne olur?????
Yine bunaldim ben.......
Olur muncanım ne mümkün. Yemin ederim biraz anlayış olsa her konuda huzurlu olurum. Bütün huzurumu bozuyor sinir sistemlerimi alt üst ediyor. Hep bi emrivaki modunda hep bi ben bilirim havasında. Egoları yüksek çekilmez huysuz itici ve tam nefretlik bir kv var.

Back