• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalideler kendinizden biktirmak zorundamisiniz

Gelincik88

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
362
260
103
36
nedir bu hep benim yanimda olun
Benim dedigim sekilde benim dedigim zaman yasayin emri vakileri???
Nedir bi israr böyle olmak zorundami kayinvalideler
Biz yetiskiniz evliyiz bizde aileyiz. Biz gelinlerde bireyiz, farklo düsünceler, farkli zevklerimizin olmasi cok mu abes???
Sizin zamaninizda öyleyse bizim zamanimizda degil...!!
Kendi halimizde biraksaniz mutlu yasasak.
Istedigimiz zamanda gelsek gönlünüzü etsek eslerimiz sizin biricik oglunuz ama onlarda büyüdü!
Anlasaniz ne olur?????
Yine bunaldim ben.......

Bugün eşimle kendi aramızda konuştuk bu konuyu. Bizim de bir oğlumuz var. Bugünün şartları bile o kadar zor ki onların döneminde nasıl olur bilemiyoruz. Biz ne düşünür ne hissederiz bilemiyoruz.
Ama ; bir bayram tatili veya koca bir sene calisilip elde edilen iki haftalık bir tatil gerçekten insanlar nasıl istiyorsa öyle gecirmeli.
Her şey gönüllü yapılmalı bu hayatta zorunluluktan veya olması gerektiğinden degil.
Umarım bu düşüncem devam eder ve oğlum da hayatındaki insan da bizden bağımsız ama sevgi ve saygı çerçevesi icerisinde surdurebilir yaşamlarını.

Ben sık bogaz edilmek istemiyorum
Biseye ihtiyacim oldugu zaman ben sorayim ben rica edeyim leb demeden Çorum misali ben daha bisey akil edemeden düşünemeden bana çözüm üretilmesin zorlamasin beni bazen sorun yokken soruna çözüm buluyo böyle yapin diyo gerci siz bilirsiniz ama böyle yapin la bi sorun olsun ne olur biz bilelim caresiz kalalim anne yetis diyelim nolur ya

Öğlenleri şu kanal d’de oynayan bi program var gelinim mutfakta diye. İzlediniz mi hiç bilmiyorum ama izledikçe deliye dönüyorum. Gelinlerle kayınvalideleri iyice birbirine düşürüyorlar. Saçmasapan sorular sorup sürekli gelinlerin alttan alması gerektiği, kayınvalideye hizmet edilmesi gerektiği, son sözün onda olduğu izlenimi yaratıyorlar . Şaka gibi ya. Gelinim hizmet etmeli. Gelinim bayramda ilk bana gelmeli. Gelinim bana sormadan kardeşine borç veremez. Oğlum iş için şehir dışına çıkacaksa gelinim tek kalamaz bende kalır. Ya siz oğlunuzu mu evlendiriyorsunuz yoksa kendinize ego tatmin edecek köle mi alıyorsunuz? Bu kızın anası babası yok mu sahipsiz mi? Siz anasınız da o kızın anası ana değil mi? Farkında mısınız gelinlerin annesi de birer kayınvalide ama kayınvalide denince akla hep damadın annesi gelir. Çok acı ya saçmalıktan başka bir şey değil

20-30 yas buyukler tecrubeliler diye her seye karisjp yonlendirebileceklerini saniyoar. Sessiz kaldikca artiyor bu durum. Bir iki kez karsilik verin zamanla azalir biter mesafe girer araya. Benimkiler benim face paylasimlarima karisirdi. Onu kaldir o yorumu sil gibi. Hepsini faceden sildim mesela. Boyle yapa yapa sustular

Öğlenleri şu kanal d’de oynayan bi program var gelinim mutfakta diye. İzlediniz mi hiç bilmiyorum ama izledikçe deliye dönüyorum. Gelinlerle kayınvalideleri iyice birbirine düşürüyorlar. Saçmasapan sorular sorup sürekli gelinlerin alttan alması gerektiği, kayınvalideye hizmet edilmesi gerektiği, son sözün onda olduğu izlenimi yaratıyorlar . Şaka gibi ya. Gelinim hizmet etmeli. Gelinim bayramda ilk bana gelmeli. Gelinim bana sormadan kardeşine borç veremez. Oğlum iş için şehir dışına çıkacaksa gelinim tek kalamaz bende kalır. Ya siz oğlunuzu mu evlendiriyorsunuz yoksa kendinize ego tatmin edecek köle mi alıyorsunuz? Bu kızın anası babası yok mu sahipsiz mi? Siz anasınız da o kızın anası ana değil mi? Farkında mısınız gelinlerin annesi de birer kayınvalide ama kayınvalide denince akla hep damadın annesi gelir. Çok acı ya saçmalıktan başka bir şey değil

Böyle bir programları varsa gerçekten, Kanal D’yi protesto edip hiç izlememek lazım. TRT’de de vardı böyle bir program. Tüm kanaldan soğutuyorlar.

Ah ah benimkiyle kavgalı oldugumuz halde eşimin zoruyla çıktım evine. Elini öptüm tokalasırken çaktırmadan alttan ittirdi beni. Nası bozuldum ya bayram günü yaptıgı harekete bak.
Bide 2/80 uzandığı kanepeden doğrulma gereği bile duymadı bayramlasırken.
10 dk durdum suratta asmadım ama yüzünede hiç bakmadım.
Ay sanki çok meraklıyım eşim için gittim sırf.
Gitmesem de bi karını getiremedin bak bayramda bile gelmedi birsürü sey söylerdi eşimi doldurmak için
Dahada yarın felanda çıkmam isterse 40 misafir gelsin haksız mıyım.

Ah ah benimkiyle kavgalı oldugumuz halde eşimin zoruyla çıktım evine. Elini öptüm tokalasırken çaktırmadan alttan ittirdi beni. Nası bozuldum ya bayram günü yaptıgı harekete bak.
Bide 2/80 uzandığı kanepeden doğrulma gereği bile duymadı bayramlasırken.
10 dk durdum suratta asmadım ama yüzünede hiç bakmadım.
Ay sanki çok meraklıyım eşim için gittim sırf.
Gitmesem de bi karını getiremedin bak bayramda bile gelmedi birsürü sey söylerdi eşimi doldurmak için
Dahada yarın felanda çıkmam isterse 40 misafir gelsin haksız mıyım.

Sizin konularınızı biliyorum haklısınız çıkmayın. Gerçekten bende kv den yana o kadar dertliyim ki. Ama ben gitmedim aramadım da. Hamileyim erkek bebek bekliyorum. Allahım gelininin duasını alan bir kv olmayı nasip et beni sasırtma diye dua ediyorum. Gelincik88 Gelincik88 keske su sorularınıza dürüstçe cevap verseler biz de ne istediklerini bi anlasak. Allah hepsini ıslah etsin ne diyim ki.

Bu ülkede gelinler de kaynanalar da problemli. O da çok fazla içli dışlı olduğumuzdan. Kaynana her şeyin içinde. Gelinin çocuk bakmasına karışıyor, temizliğine karışıyor, kıyafetine karışıyor.... Bir de sürekli "oğluşum boşan" diye fitne verenler var. 60 yaşına geldi babam, babaannem olacak kadın hala annemle uğraşıyor. Erkekler hep bir pısırık asla objektif olamaz. Annesine gider onun ağzına bakar, eve gelir kadının ağzına bakar. Ha gelinler az mı? Değiller... İstiyorlar ki ak dediklerine kimse kara demesin.

Bence en büyük sorun beraber oturmadan tutun da ziyarete gidip 10 gün kalmaya kadar bu kadar samimi olmak. Mesafeyi koruyamamak.

Sorunu %30 Kaynana, %15 Gelin, %10 Oğluş, %45 de Gereksiz Samimiyete veriyorum.

İki tarafin da insan! Olabildigi surece huzur bulabilinir,nefes alinabilir.Tek tarafli iii iihhhh!
Teyzemin gelini misal.Bir hafta sonra dügünleri var kiz ile bu aksam tanismak nasip oldu.O kadar asil,mütevazi,mahcup bir o kadar sevecen,nerde nasil davranmasi gerektigini bilen,ölcülü,kibar,görgülü..Keza teyzem de ayni sekilde.Bir annecim demek kizda ki.Bir yavrum demek teyzemdeki.En ufak bir yapmaciklik yok.Asla kiskanmam bu tip seyleri normalde kiskandim yahu..Bu kadar mi harika bir ikili gelin kaynana olur.Detaylara girmiyorum bile!!
Ikisi de birbirine karsi yüzüne de arkasindan da bu kadar tutarli,sevgi,saygi dolu.
Asil,fedakar,deger veren bir annem..Annecigimi gectim anne demekten aciz bir gelin! Gerisini getirmeye gerek bile yok! Görümcelik yapmis olurum sonra :)
Cenesini tutamayan,terbiyesiz bir gelin varsa ortada veya kaynana zorrr.Alttan almazsa ben boyleyim beni boyle kabul etsin diyen bir taraf olursa daha da zooor.Ben hakliyim o suclu yapmak cok daha zor.
Herkese annem,teyzem gibi kayinvalide.Teyzemin gelini gibi de gelin nasip etsin..Aminnnnnnn

Back